Hallott valaki valamit az új hitelkonstrukciókról vagy a változtatási szándékokról?
A híradóban csak a "hír" végét hallottam, de valami olyasmit mondtak, hogy most van lehetőség az államilag támogatott konstrukció eltörlésére. Indoklásuk: ma már a hitelek többsége deviza alapú, így nem érintene sok embert.
Remélem csak üldözési mánia. :-) Nekem is volt az elején, de most valahogy bízok a korrekt ügyintézésben. Életemben először. De tudom azt is, hogy csak az írott szó számít...
Én is ezt hallottam szóban. Viszont írásban nincs egy szó sem pl a kért módosítások eljárásáról (költségeiről), a közműfejlesztésről. Továbbá volt szó résszellőzőkről minden nyílászárón, ez is elmaradt a műszaki leírásból. Remélem csak üldözési mániám van, de épp most olvastam a Fecske ház sztoriját. Döbbenetes, hogy ilyen még mindig van. Pedig ott is letéti számlán (CIB) kezelték a pénzt.
Más. Most olvastam, hogy a XIII ker önkormányzat nyilvános pályázaton hírdette meg a szomszéd telket (dunyov 4).
Én még semmi ilyenről nem hallottam, pedig már jó ideje keresgélek a lakáspiacon. De lehet hogyha a Radányiék is olvassák jó 5letet kaptak. :-) Na de félre a tréfát. Amikor megkérdeztem h milyen költségek vannak a lakás árán kívül, kerek perec csak az illetékről volt szó (nem lakóingatlan (pl. tároló), és lakóing. 15M alatt). Az Áfa mértéke meg a beruházót nem érinti (csak közvetve), ezen csak a vevők nyertek. Hacsak nem emeli meg az állam mert valamilyen áfanövekedésről hallottam, de majd utánanézek. Nem hiszem, h a felső kulcshoz nyúlnak-nyúlhatnak de ki tudja.
Inkább azt mondom, hogy több projekt esetén is hallottam ilyet.
És ugye nálunk nem tudok róla, hogy ilyen került volna az előszerződésbe. Nem örülnék ha a meglepetések a végleges szerződésben jelennének meg először.
Olvasva más topikokat, az teljesen megszokott eljárás, hogy a lakás árán túl az átadás előtt 100-200e Ft közműfejlesztési hozzájárulást fizettetnek lakásonként a vevőkkel??
A mi szerződésünkben nem találtam semmi erre utaló részt. A végleges szerződés előtt ezt tisztázni kellene és mindenképpen írásban rögzíteni. Vélemény?
Háát az aprópénz értéke a felveendő hitel nagyságától is is függ mint tudjuk, így hát elméletileg elképzelhető, de a közjegyző biztos örülne neki... :-)
Én már kb 1 hónapja aláírtam a közjegyzői dokumentumot, (és kicsengettem az aprópénzt különböző jogcímeken :-) )az első 5 között voltam akit fogadott a bank a Dunyovból. A hitelkérelem után majd' 1,5 hónappal késöbb értesítettek az elfogadásáról.
Én is jártam tegnap arra, és hasonló következtetésre jutottam. Egy hét alatt gyakorlatilag semmit sem haladtak. :-(
Jelen pillanatban a minimum egy hónap késés tutinak látszik. :-(
Már azon gondolkodtam, hogy valami varázslást kellene eszközölni, aminek eredményeképpen pl. holnapra megtáltosodnak, és hétvégéig már a -1. szintet is befedik. :-)
Ha jól tudom, akkor azt a területet is szeretné megvenni a Velarbau. Azt, hogy mit építene rá, nem tudom. Talán szintén lakóházat? A hangsúly a "szeretné"-n van. :-)
Szépen haladnak. A B épület alatt már zsaluzzák a -1 födémet és a kocsifelhajtót. Ezen a héten szerintem az A alaplemeze is készen lesz.
Tetszik viszont, hogy a Dunyov utcai autószerelő műhelyt (azt a lepratelepet lásd a hrsz 27824) elkezdték bontani. Nem tudom mi lesz a helyén de biztosan jobban fog tetszeni (márakinek idenéz az ablaka) mint a jelenlegi gusztustalanság.
A lakásvásáron láttam, hogy van egy külső 3d-s animált bemutató a virtuális házunkról. Ha esetleg ez valainek meglenne....megoszthatná.