Szeretnénk létrehozni egy olyan közösséget, ahol a vakok, csökkentlátók, és barátaik kötetlenül társaloghatnak és cseveghetnek. A hozzászóló személyek Lehetnek virtuálisak, de lehetnek valóságosak is, ami még izgalmasabbá teszi a beszélgetést. A klubot fizikai értelemben is megvalósítjuk, közös programok szervezésével. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a társalgásba, megismerhetik a vakok életét, és így új barátságok szövődhetnek.
Ne is mondd! Az én Marcim nem kijárós cica, ámbár most fontolgatom, hogy adatok be neki még oltást, és beszerzek egy macskahámot plusz pórázt, mert folyton kimehetnékje van. Amit persze megértek, de nagyon féltem a kis csöppemet. Az ablakomra jórészt azért szereltettem a nyáron rolós szúnyoghálót, mert a cicmákot kétszer kaptam rajta, amint a külső párkányon heverészik, az ötödik emeleten... aszittem megőszülök, amikor megláttam. Azóta viszont szabad a vásár, annyit ül az ablakban, amennyit akar. Egyébként pont két perce fedeztük fel, és nevettünk egy jót azon, hogy nálunk a kutyám macskásítva volt (Cica is volt a beceneve), Marci viszont kutyásítva van. Esküszöm, hogy vannak olyan kutyás vonásai, hogy az agyamat eldobom. Pl. alkalmazkodik hozzám, ami egy macskától nem kis teljesítmény, és nem akarom elkiabálni, de úgy veszem észre, hogy hagyja, hogy irányítsam. Sokkal kevésbé önálló és független, mint amire számítottam.
Szerintem is jól döntöttél, de legalább van egy cicád. Neki is hiányzol, ha nem vagy otthon, de sokkal jobban viseli mint a kutya. A cicákat is nagyon szeretem, sőt, a kutyám is szereti őket, de azért nincs, mert az utolsó után a Mamával azt mondtuk, hogy nem akarunk többet elsiratni, mert cica még egy sem öregedett meg nálunk, mindig valami történt vele, hiába, a kijárós cicák! Ezer veszedelem. A kutya a kerítésen belül marad, de a cicának ezt nem lehet megtanítani, bezárni meg nem tudom, a kutya ki-bejáraton ő is ki-be járna.
Biztos:-)) Németjuhászom sose volt, csak dalmatám, sajnos azóta már nincs.:-( Macskám van, imádom, szívem csücske egyetlenem, de azért egy kutya, az mégiscsak kutya! Más. Befogadni, venni, elhozni meg nem tudok. Illetve az még menne, de az időbeosztásom nem engedi most, hogy kutyát tartsak. Én már csak olyan vagyok, hogy ha bevállalom a kuttyot, akkor élete végéig, és most nem tudnám biztosa mondani, hogy 10-12 évig jó dolga lenne nálam. Így marad az ábrándos sóhajtozás...
Szia, jó reggelt! Én is, én is sóhajtozok, gyerekkoromtól szeretnék egy ilyen gyönyörűszép német juhászt. De nem bánom azért, hogy eddig mindig csak befogadtunk egy kis árvát. Csak éppen a német juhász, az más..., ugye?
Először azzal vacakoltam, hogy beírjam a kép nevét, és addig nyomogattam a szerkeztőmezőre, míg a image is elveszet valahogy. Második alkalommal úgy gondoltam, megteszi a kép egyedül is, és így sikerült. Lassan aludni térek, szép álmokat neked is.
A kép neve nem működik. Az Index elég vacak, a gifeket, a mozgó képeket se tudja kezelni, az az ablak, hogy kép neve, az meg sose működött. Ha akarunk írni a képhez, itt írunk, a hozzászólás ablakban, és utána a Beszúrás. Medence? Akkor nem kerti tó? Szúnyogkeltető?
Igen. a nyakában volt eg 1 cm pergő, hogy halljam hol csatangol, illetve, amikor tanítottam a lábhoz, stb, hogy pontosan tudjam, hogy mellettem van-e, mert különben nincs jutalom falat. A bokor mögött medence vize csillog. A medencébe az első napon (hat hetesen) beleesett, azóta nem fél de nem kívánt bele ugrani még akkor sem ha pancsolunk.
Köszönöm az instrukciókat, de még arra lennék kíváncsi, hova kell írni a kép nevét? Úgyan mondja, hogy kép neve vagy valami hozzáhasonlót, de nem tudom megnyitni azt a mezőt, lehet, hogy asorrend nem mindegy.
Ha Opera a keresőd, akkor nem lehet, de ha Mozilla, vagy explorer, akkor igen, mikor az új hozzászólás ablakot megnyitod, akkor alul Tallózás, itt megjelenik egy ablak a számítógéped könyvtárairól, ahonnan kiválasztod a képet, de 512 KB alatt legyen, abban az ablakban miután kiválasztottad a képet, Megnyitás, ekkor beíródik a neve itt lent az új képbe, a Tallózástól jobbra van a Feltölt, erre kell kattintani, és várni, ha feltöltötte, akkor ez alatt balra megjelenik, hogy Beszúrás, kattintás, és a kép bekerül ide az ablakba, ahol írjuk az új hozzászólást, Mehet, és kész!
Rémlik, mintha olvastam volna valahol, erről, de nem esztétikai szempont volt, hanem pont valami munka célú dolog, hogy így jobban bírnak... de nem tudom már, hogy mit. Bogáncsnak milyen a színe? Inkább sárgásabb, vagy inkább feketésebb?
Sajnos az így tenyésztett németjuhász kutyáknál még gyakoribb a csípő luxáció, ill. csípőizületi megbetegedés. A munka kutya nem jó ha ilyen hátsóval rendelkezik.
Ma az Ebugattában volt riport a mátészalkai kutyakiállításról, és egy gyönyörűszép, beállt német juhászra azt mondta a bíró, hogy nem elég hosszú, és nem elég csapott. Szerintem meg az a kutya is nagyon is csapott volt hátul, nekem azok a német juhászok tetszenek, ami a német vérvonal, nem rövidebb ennyivel a hátsó lába, hanem igazi szép kutya alakja van, és erős, nem tudom miért, most meg az kell a kiállításokon, hogy hosszú legyen, és furcsa lejtett tartású? Még mindig nincs kép a Tiedről? Akkor mondd el, hogy milyen, légyszi!
Én ebben a topikban még nem nyilatkoztam erről, pestújhelyi vagyok. (Caipi nickű kérdezett Téged, akkor mondtad, hogy Te újpesti vagy, ő meg azt, hogy "per pillanat kőbányai nőszemély".)
Engem nem szoktak a kutyák megugatni. Az összes kutya szeret az utcánkban, és abban az utcában is, ahol dolgozom. Igaz, mindig kapnak tőlem valamit, de ha semmi nincs nálam, akkor is köszönök nekik.