Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
egyszeruen nem tudom megerteni az amerikaellenesseget. ami ugye csak 'kodolt' de meglehetosen vilagosan itt van. PNAC =/= marika. hányszor kell, még hogy elírjam. én csak a PNAC-ot utálom...
akkor ha ez ilyen altalanos jelenseg valoszinuleg van erre statisztika.
mintha szenatorne asszonysag evett volna kiflit a tescoban fizetes nelkul... es utana hogy fel volt haborodva.
ha jol ertem a kodolt nacizast visszavontad es elfogadtad magyarazatomat.
ha ez nem igy van es tovabbra is ugy erzed hogy kodoltan naciztalak akkor bocsanatot keerek es ISMETLEM eszem agaban nem volt sem kodoltan sem kodolatlanul nacizni.
az mar csak hab a tortan hogy a naci fogalma is vitathato lenne es valoszinusitem hogy egy mai naci LENYEGILEG kulonbozik egy akkori/hajdani nacitol.
azt hiszem nagyon sok igazsagod van. a vita elment off iranyba, pedig mar mintha tegnapelott mondtam volna.
azt is hogy solyom urnak a MI dolgainkkal kellene foglalkoznia.
a megadott peldaid is szemleletesek voltak.
a szemelyis penzfelvetelnel nem irtad hogy a bunozo siman megegyezhet a penztarossal vagy ugyintezovel es osztoznak a penzen es plane nem veszik eszre az alairas es a szemelyi meg nem feleleset. tobb millio forint eseteben ez vegul is ertheto...
a bm-es peldad nem ul mert nyugodtan tudhatja a neved. de egy bm tisztviselo miert is elne ki maganelete minden bujat bajat a hivatalaban? a kivalasztasanal kell ilyesminek szempontnak lennie.
gondolom azt is vizsgaljak hogy tanarok es papok lehetoleg ne legyenek pedofilek.
Nem volt időm végigolvasni nekem sem mindenkit, elnézést ha voltak hasonló szempontok.
A következő kérdéseim lennének az elnök úrhoz
1. Komolyan gondolja az Elnök úr, hogy egy, a világtérképen egy babszemnyi ország elnökeként hozott bojkott hatására fogja az USA felülvizsgálni ezt az intézkedését? Ha igen, akkor ez naivság, ha nem, akkor meg várható eredmény nélküli gyerekes durcázás.
2. Tervez-e hasonló bojkottot azok ellen az országok ellen, akik hasonló biometria adatokat tartalmazó utiokmányokat, igazolványokat (tudtommal több EU ország is ezt tervezi) fognak bevezetni ?
3. Miért gondolja az Elnök úr, hogy 10 (de legyen 15, nehogy vki ebbe kössön bele) millió ember érdekeit képviselni hivatott szerepében a magánemberként (szerintem pl. tévesen) kitalált eszméinek hódolva mindannyiunk közös nemzetközi kapcsolati, gazdasági érdekeit veszélyeztetheti anélkül, hogy törekvésének bármi várható eredménye lenne.
4. Világszerte régen elterjedt és elfogadott az emberi fej első részéről (arcról) készült kép nyilvántartása. Elnök úr emberjogi, szabadságjogi szempontból milyen különbséget lát egy emberi testrész (arc) képének nyilvántartása és egy emberi testrész (első ujpercek tenyér felöli oldala) nyilvántartása között ?
én mint mezei állampolgára hazánknak pl. sokkal megnyugtatóbbnak tartanám, ha nem a fejemről készült képet nézegetné az egész hivatalnoki apparátus lépten-nyomon, hanem pl. az ujjam képét. Hiszen az ujjamat akkor és annak mutatom meg, akinek én akarom, és nem kell mindig az utcán is, civilek előtt is nyiltan viselnem,
egy kitalált példa, hogy jobban értsétek: a szomszédomban lakó BM útlevélkészitő tisztviselő, aki csak látásból ismer, miért kell, hogy felismerje akkor is a fényképemet, amikor csak civilben látott addig, és miért vagyok biztos, hogy civil kiváncsiságától hajtva belenéz majd az adatlapomba is, hogy mit irok ott, mikor szulettem stb. Ha az ujjlenyomatomat kellene leadnom, semmi ilyesmi rossz érzésem nem lehetne. másik példa: miért van rossz érzésem attól a gondolattól, hogy a bankban a pénztáros futólag ránézve a személyimben lévő fényképre simán kifizeti a pénzemet bárkinek, aki ellopja a személyimet, kicsit hasonlít rám, és akármennyit gyakorolva (ott van a minta is a személyiben) hasonlóan oda tudja firkálni a nevemet. A fentiekből kifolyólag sokkal kevésbé érzem aggályosnak az ujjamról készült biometriai adatok (kép) nyilvántartását, mint az arcomról készült biometriai adatok (kép) nyilvántartását.
5. Elnök úr olvasta már a Magyarországra beutazási vízumot kérő külföldiek részére szóló négy oldalas magyar nyomtatvány megalázó kérdéseit, a csatolandó igazolások, nyilatkozatok megalázóan packázó hosszú listáját?
Tud-e az Elnök úr arról, hogy magyar állampolgárként a nem magyar állampolgár édesanyám részére szükséges magyar vizumhoz szükséges meghivólevélhez milyen igazolásokra van szükségem? Hogy pl. többet járok a Földhivatalba (!!!) emiatt, mint bárkió?
Tudja hogy mennyit kell fizetni ezért, mennyit kell várni erre a papirra?
Tud-e arról, hogy BM alkalmazottak ilyenkor helyszini kiszállással vizsgálják meg minden alkalommal a házamat, a lakáskörülményeimet gyanus jelek után kutatva, hogy méltó vagyok-e arra, hogy édesanyámmal évente egyszer találkozzak.
És ez még csak egy meghivólevél, nem a vizum, amiért neki kell egy hasonlóan megalázó procedúrát végigszenvednie. (az USA-ban a meghivólevelet az irja, aki meghívja az illetőt, nálunk a rendőrség adja ki a nevemben, miután megvizsgálta, hogy méltó vagyok-e erre (előttem titokként kezelt szubjektív szempontok alapján) Marha jó, nem? Előbb talán a saját házunk táján kellene seperni...
azt teszik meg az orszagok es a kormanyok amit tudnak. majd ha uj helyzet lesz akkor ujra probalnak tenni.
szerintem nekunk nincs mitol felni (kormanyilag) inkabb minket vedenek meg. nem is a joszandekra hivatkozom hiszen az talmi lehet. inkabb arra hogy sokan vagyunk. ha a kommunizmusban nem tudtak teljesen megfigyelni, ha ott is engedniok kellett valami fuggetlenseget (morgas, hoborges stb stb) akkor a demokraciaban sem fogjak tudni ellenunk felhasznalni az osszegyujtott tenyeket.
komolyan veszlek bar nem szivesen vitatkozom veled. es nem mondunk akkor sem emberekre azt hogy 'ezek'.
miert nezed le a vitapartnereidet? engem italozassal vadolsz meg kuszasaggal. de mast ugyanigy lenezel. szerintem a vita egyik alapfeltetele a masik tisztelete.
ha a hitler melletti jobboldali kiallasra gondolsz akkor nem naciztalak le kodoltan. azt allitottam hogy magyarorszag (a magyar jobboldal) kitartott hitler mellett, szerintem valami rosszul ertelmezett becsuletessegbol.
es azt kertem szamon hogy kitarthatna amerika mellett is.
nem tudom hogy ezzel miert is naciztalak le teged vagy a magyar jobboldalt?
egyszeruen nem tudom megerteni az amerikaellenesseget. ami ugye csak 'kodolt' de meglehetosen vilagosan itt van.
a viszumkotelezettseggel onmagaban nincs semmi baj. baj azzal a hozzakapcsolt adatbanyaszati izevel van ami mostansag kialakul. szegeny jo ragika tenyleg nem latta a the net c. filmet, vagyha latta is, nem ertette meg vagy nem akarja megerteni. komolyan azt hiszi, hoyg ezek a biometrikus izek megvedik a kulfoldi terroristaktol. majd amikor ellopjak a szemelyiseget es felahsznaljak ugy, ahogy az szamara kellemelen, majd rajon mirol is van szo. jok ez a biometrikus izek, meg jok a szamitogepek is. letrehoznak egy csomo olyan problemat ami nelkuluk nemis letezne. de azon ragika mar szvsz keveset gondolkodott, hogy ogyis lehet haz, hogy a bin laden csalad a jelenleg regnalo elnoknek csalad jobaratja. ezek nagyon erdekes dolgok am...
alfredoo nekem is jo velemenyem van rolad, igy kicsit megdobbent amikor olyasmit vagsz a fejemhez ami ehhez a jo velemnyen es kolcsonos szimpatian alapulo diskurzushoz nem melto. a kodolt lenacizasomon nagyon beragtam...
van valami korruptsagi lista. mi a baj? hol vadoltal? haat a hozzaszolasodban. mondtad hogy biztos igy meg ugy lenne. es biztosan amerikai lenne a befuto...
a doppingeset jar a fejemben... milyen nagy volt a mellenyunk. hogy nem doppingoltunk... meg a wada igy es a wada ugy. es milyen rohattak.
tokre olyan erzesem van hogy osszekevertel ragikaval...
abszolut jo velemenyem van rolad es szerintem nagyjabol hasonloan latjuk a dolgokat (ellenoldalrol...)
(egyebkent furcsa de jomagam nincs kedvem elmenni az usaba amig vizumkotelezettseg van. csak ugy korulnezni. pedig erdekelne. de valahogy hozzaszoktam a johoz, az europai utlevel nelkuli utazasokhoz... de ez bennem nem valt kis semmilyen erzelmi reakciot. vaarok arra hogy osszejojjon ha meg nem jon ossze akkor feldobom elobb a talpam. vesziteni mind a ketten veszitunk. az usa elesik a beveteltol, en meg egy csomo elmenytol. peldaul lehet hogy ujrajatszanam a szelid motorosokat...)
a nemzethalal project jobbos project en meg nem vagyok jobbos te meg mintha skatulyaznal. itt horogtel oldalakon at a nemzeti identitasod gaz USAkok altali megalazasa es tonkrezuzasa okan. you did it...
a fasiszta skatulya is meglehetosen konnyen megy... vettem eszre. kodoltan lenaciztal
blair a fasiszta, a franciak a kitoloncolasos fasisztak meg ilyenek.whatcha talkin 'bout willis?
ja es ne felejtsuk el a veeget. eloadtal egy jokora feltetelezest. a vilag egyik legkorruptabb orszaganak indexerol megvadoltad vaskosan az amerikaiakat... persze ez nem baj... es lehet hogy nem is vagyunk a vilag legkorruptabb orszaga. biztos csak az amerikaiak es a tobbiek mondjak/mondogatjak... Eeen? Hol? Amugy te korrupt vagy?
hany magyar dolgozik ilyesmi amerikai cegeknel? akkor most a rendszer magyar vagy amerikai? ja hogy nincs tokenk meg nem szeretunk/merunk vallalkozni? ja mert ott kockazat is van... aha! szent. kez. reflexio. hajlas.
tokaj hegyaljan nem sok volt a kockazat... allami tamogatas, allami felvasarlas, hawai... hát még balatonoszodon...
csak egy dologra reagalnek. az isten szerelmere ne akarjal megvedeni. megmondom oszinten ez egy bizonyos korben egybeesik lejaratasommal...
beszelgetopartnereidre meg lehetoleg ne hivatkozzal ugy hogy 'ezek'.
mert hogy ez bunko. egyszeruen highly bunko. nem visszafogott, nem ertelmisegi meegcsak nem is ertelmes allaspont.
emberekrol nem beszelunk ugy hogy 'ezek'.!
elnezest hogy egy echte amerikainak szolni mertem.
ja es a disszidalas vagy kikoltozes... lehet hogy van aki fel. lehet hogy van aki itthon erzi jol magat. es nem szereti ha az itthont es az otthont allandoan cserelgetnie kell...
ezt tovabbgondolva nekem elszomorito a felszabadulas utani ezoterikus eszmerendszer irtozatos ternyerese.
gyurcsok doktor televizios szereplese es a sok sok ember aki elhiszi.
a pi viz es a tobbi rakellenes keszitmeny...
ahelyett hogy leszoknank a dohanyzasrol ami az ottani kulturalis kohezio egyik eredmenye. erdekes modon szinte minden orszagnal tobbet dohanyzunk. es tobbet iszunk.
egyszeruen azokat a mintakat kellene kovetnunk mert objektive onpusztito eletet elunk.
perzse hogy van kulturalis kohezio. Csak ez a kohezio az USA-ban USA specikfilkus, Japanban, meg japan-specifikus. Univerzalis a McDonalds, a pizza, a Guinnes, az avon, a lifestyles, a coca cola meg az ilyenek. magyaran univerzalis az, hogy eszunk, baszunk es szarunk. az osszes tobbi specifikus.
japanban cseszheted a kessel villaval tudasodat. ott chopstick vanik :)
a nemzethalal project jobbos project en meg nem vagyok jobbos te meg mintha skatulyaznal.
a fasiszta skatulya is meglehetosen konnyen megy...
blair a fasiszta, a franciak a kitoloncolasos fasisztak meg ilyenek.
a muszlim imamokra is lehetne egy pici, apro rossz szavad... mert ugye robbanhatsz te is... az meg nem jo dolog... semmi ki nem zarja hogy valahol ne legyel egy adott pillanatban rossz helyen es rossz idoben...
utazol a londoni metron, teljesen gyanutlanul es hallasz egy pukkanast... utana az eegi/mennyei index.hu-rol jelentkezel...
ja es ne felejtsuk el a veeget. eloadtal egy jokora feltetelezest. a vilag egyik legkorruptabb orszaganak indexerol megvadoltad vaskosan az amerikaiakat... persze ez nem baj... es lehet hogy nem is vagyunk a vilag legkorruptabb orszaga. biztos csak az amerikaiak es a tobbiek mondjak/mondogatjak...
ugyan mar.... ez nevetseges!
a brazil ujjlenyomatleolvaso rendszer is amerikai lesz?
hany magyar dolgozik ilyesmi amerikai cegeknel? akkor most a rendszer magyar vagy amerikai? ja hogy nincs tokenk meg nem szeretunk/merunk vallalkozni? ja mert ott kockazat is van... aha!
tokaj hegyaljan nem sok volt a kockazat... allami tamogatas, allami felvasarlas, hawai...
attol hogy 186x leirod ugyanazt ugyanabban az alpari stilusban attol meg nem valsz nagyobb emberre, intelligensebbe. Csak a miheztartas vegett, ugyanez a dicso amerikai ha totenetesen rajtakapodik hogy jegy vagy ervenyes berlet nelkul BKV-zik Budapesten akkor akkora de akkora arca lesz... hogy o amerikai, ot nem lehet vegzalni, neki meberi jogai vannak - pedig egyeszeruen csak lopott. kurjongatnia nem kene, csak meg kene fizetnie azt az 5000Ft-nyi helyszini birsagot, ami ugysem vagna foldhoz. nahat...
leginkabb azt ertem ezalatt hogy valaki nem tud az ottani dolgokkal foglalkozni. hanem visszajar ide.
a gyerekeid mivel foglalkoznak? az itteni dolgokkal? az itteni vagy az ottani baratokkal?
(bocsi hogy en is szemelyest kerdezek de annak remenyeben tettem hogy igazamat bizonyitja...)
amugy szerintem te meglehetosen be lehetsz illeszkedve es pont azert mondom amit mondok mert en is konnyunek gondolom a beilleszkedest.
hiszen peldaul nem szemelyes pletykakbol kell megtudni a hireket es a 'dolgokat' hanem megirjak az ujsagok. a politikusok nem hulyesegeket es vilagtol elszakadt dolgokat beszelnek, nem isten vagy attila orszagarol hablatyolnak hanem a rogvalosagot feszegetik. hogy mi mennyi.
nem hazudjak a minusz szamokat plusz szamoknak. meg ilyenek.
o.k. nem eltunk nincs hozza kozunk. persze horthyhoz van pedig akkor sem eltunk. melyik horthyhoz? meg sokmindenhez van kozunk amikor pedig nem is eltunk es megis nemzeti identitasunk reszet kepezi. de hitlerhez TERMESZETESEN nincs kozunk, es ahhoz sem hogy utolso csatloskent kitartottunk. mintha masok tartottak volna ki es nem mi. olyan erdekes a vilag. persze ha elsok lettunk volna a haborubol valo kiugrasban (mint mondjuk a csehek/romanok) akkor ez nemzeti buszkesegunk targyat kepezne es meeg valoszinuleg trianont sem ugyanugy kaptuk volna vissza.
b., nem latod be miert kellene elfogadnod skatulyazasomat ami a jobboldalra helyez. termeszetesen a normalis jobboldalra mert nem emlekszem semmi olyanra ami ennek ellentmondana. mondjuk nekem a nem normalis jobboldal (idezojelben) ugyanolyan elfogadhato vagy vitathato mint a normalis jobboldal. a normalis mielott kiternel ra inkabb csak kozepet jelent. miert is kellene elfogadnod a jobboldali skatulyat. onmagadat minosited. felsorolod a baloldal tetteit. erdekes modon nincs kozte pozitiv. erdekes modon azt allitod hogy a baloldalt csak a jobboldal gyulolete teszi. ez, hidd el, ONMAGABAN, jobboldaliva minosit. mondjuk csak egy jobboldali hazugsagariat hoztal volna elo. mondjuk a nemzethalalt. ugye a nepszavazasi fiaskot 'elfelejtetted' megemliteni. tisztara jobboldali. a nepet a nepszavazasnal el lehetett 'hulyiteni'? mint szeretitek (tobbesszam esetleges) mondogatni. ja akkor az eu parlamenti valasztasnal miert is NEM LEHETETT elhulyiteni? sok kis apro ellentmondas.
c., orban ciganyozasa. azert gondolom ezt mert a jobboldal allando es visszatero, meglehetosen sunyi vadja, hogy a baloldal ciganyozza orbant. pedig ez SEM igaz. es ha baj lesz el tudom kepzelni hogy a jobboldaliak eloveszik ezt az eszkozt is. mert erdekes modon mindenki aki a cigany vagy zsido ugyet kepviseli valahogyan rossz ember. egyetlenegy jo, megbizhato ember nincs kozottuk. mind szemet. ez neked nem tunt fel? horvath aladar, mazsihisz es mindenki. nem akarok szemelyeket irni. persze a fidesz ugyet kepviselo cigany, farkas florian, meegha koztorvenyes bunozo akkor is elfogadhato.
a tobbire nem reagalnek, van bennuk igazsag is. peldaul a demszky ugy.
ja a mav tender is partok szerint dontodik el? nem tudtam de ha te ilyen jol tudod???
ja meeg a ke valasztas. haat fiaskonak fiasko. megy aat az szdsz a tuloldalra. soha jobb szovetsegest. amikor orban es kuncze osszepuszilkodik. nagyon vaarom.!