Azt hiszem a felvonulas szuksegesseget az itt olvashato hozzaszolasok remekul bizonyitjak.
Egyebken a felvonulas nem csak, vagy nem elsosorban a heteroknak szolnak, hanem azoknak a homoknak is, akik a tarsadalmi eliteltseg miatt hazugsagban, meghunyaszkodva elnek.
En Izraelben elek. Itt nagyon erdekes a homoszexualitas megitelese, mert varosonkent szelsosegesen eltero. Mig Jeruzsalemben 3 embert megkeseltek, addig Tel Avivban mar felvonulast se kell tartani, mert nincs miert. Nincs miert, mert egy ket kezenfogva setalo ferfi, vagy ket osszeolelkezett lany latvanya pont olyan hatast kelt, mint a heteroke: semmilyet. Az utolso igazan nagy felvonulas 4-5 eve volt Tel Avivban, akkor 80000 ember vett reszt rajta. Jo koncertek, karnevali hangulat. Es szinte tobb hetero par volt, mint homo. Na ez az a helyzet, amikor mar valoban szuksegtelen a felvonulas.
Es Izraelben van a a nyugati demokraciakon belul a legnagyobb szuletesi arany, itt a legnagyobb a gyermekvallalasi kedv: a legutolso felmeres szerint 3.6 gyerek/csalad.
1.6% nem szeretne gyermeket es kozel 7% 6, vagy annal tobbet.
Izraelben a legnagyobb csaladi problemat az eroszakos ferfiak jelentik, akik verik a feleseguket es sajnos rengeteg olyan esetrol hallani, ahol az apuka eveken keresztul eroszakolja lanyat.
Meg is mondják: Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztivál az elnevezése.
Így alakult ki az elmúlt, több mint három évtizedben. Arról szól, hogy a felsorolt másságok képviselői vállalják saját másságukat, és tolerálják a másságot. A társadalmi megkülönböztetés ellen vannak.
Akkor a melegek mondják ki, hogy ez a felvonulás nem a melegekről szól, hanem idióta magamutógatókról. De akkor a köpködő tömeget se állítsák be homofóbnak!!!!!
Csinálni kell egy konszolidált felvonulást -ha a jogaikért akarnak felszóllani- és akkor meg kell nézni, hogy hány ellentüntető lesz. (nemsok)
De azért ezzel a "nekik járó" jogokkal is van gondom: Sok európai férfi szeretne 4-5 nővel is összeházasodni de ez nem az kontinens. Szóval azért tekintettel kell lenni a többségre is! bármennyire is furcsa dolog ez manapság.
Az meg, hogy megnézik az utcán... Az emberek mindenkit megnéznek aki másképp viselkedik mint az átlag, nemcsak a buzzancsokat. VAGY MÁ NÉZNI SE SZABAD? (amúgy a felvonuláson részt vevők közül, kit zavar, hogy nézik?????)
A kollégiumi szoba számkonkérését ugye viccnek szántad? Nem gondolod, hogy a többség undorodna attól a szobától? Vagy külön szobát akarsz? Ha-ha. A többnejűeknek meg ötágyas koleszszoba jár, nem?
"ezt szemtől szemben fehér asztal mellet is így elmondanád-e Tomcatnek."
A szemtől-szembenre jó példa volt Gusztosék díjátadása. Mégcsak a szemébe sem mertek nézni! Szépen kikullogtak a szinpad szélére és onnan szemlélték amint porig alázza őket! he-he! :))))))))))))))))))))
1.Álmokat kergetsz,látnád hogy néz ki belülről a honvédelem,rendvédelem,egyebek..méghogy laktanya meg robbantókamra,ehh.
Ha kellene is hirtelen ilyen akció,buzgó honvédeink magukrarobbantanák a hidat négy héttel ezután,hogy az ellenség átdübörgött rajta.
2.Ha lenne vér a pucádban ennek a felét megcsinálni,talán kompetens is lennél minősítgetni a másokat.Igy könnyű fanyalogva szövegelgetni,kíváncsi vagyok ezt szemtől szemben fehér asztal mellet is így elmondanád-e Tomcatnek.
"az ilyen ember amint hetero környezetbe kerül azonnal visszatér heteronak"
A szexualitás számos példa bizonyítja,hogy mint magatartásforma,tanult dolog.A késztetés ösztönös,minden más tanult.Természetesen aki csak ideiglenesen van homoszexualitásra kényszerítve,az nem lesz véglegesen meleg,de elképzelhető,hogy mivel a homoszexuális kapcsolat sokkal lazább általában,mert nem kötődnek hozzá manapság a heteró kapcsolatoknál szokásos társadalmi és egyéb elvárások,ha erre igénye és lehetősége van,akkor továbbra is gyakorolja a szexet azonos nemüekkel is,vagyis biszex lesz,körülbelül végleg.
Aki viszont nagyon hosszú időre,akár tizenévre kerül börtönbe,gyakran végleg megszünik a szexuális érdeklődése az ellenkező nem iránt,vagy legalábbis az egészséges párkapcsolat létesítésének képessége (számos más szociális képesszséggel együtt) végleg "eltemetődik",csak igen ritka esetben lesz képes az illető újból normális hetero vagy akár biszexuális nemi életet élni.Kb végtelen mennyiségű könyv,tanulmány,regény,film és egyéb foglalkozik ezekkel a problémákkal.Nem kell azonos nemüekkel ágybabújni sem,hogy valaki közelről lásson homokosokat,vagy közvetlenül megismerje ilyen emberek élményeit és tapasztalatait.Felesleges ugy beszélni valamiről,hogy valaki nem látott még 2saroknál közelebbről melegeket,és fogalma nincs a kérdésről.Persze a "kiirtani mindet" "véleményen" kívül,ahhoz valóban csak egy adag gyűlölet kell,semmi más.
Én csak azt nem értem miért kell felvonulniuk, mire jó ez?
A homoszexualitás magánügyük, minek kirakatba tenni?
Jövő héten a szőrös hónaljúak vonulnak fel emelt karral mindenfelé mutogatva a szőrös hónaljukat. Joguk van a szőrös hónaljhoz, az emberek tudják, hogy van akinek szőrös a hónalja, mégis visszatetsző lenne egy ilyen felvonulás.
hmm, ráadásul annyira megtanulták, hogy pl Bécsben az összes villamoson ilyenkor kint van az osztrák, és a szivárványszinü zászló is, de ugyanigy néz ki a városháza, a pártházak, stb. Söt más hátrányos helyzetü csoportok, pl fogyatékkal élök is velük vonulnak, mert ez nem csak a melegekröl szól. ott!
Abban van igazság, hogy sokaknak nem tetszik a felvonulás azok közül is, akik egyébként nem homofóbok. És sajnos nem mehetünk oda mindenkihez elmondani, hogy a melegek nagy többsége valójában ugyanolyan hétköznapi ember, mint akárki más. Ezt inkább meg kéne mutatni, azaz a melegeknek fel kéne vállalniuk magukat, ha csak szűk családi/baráti körben is. Addig viszont egyáltalán nem fog átjönni az embereknek a melegfelvonulás mondanivalója, és így szerintem többet árt a melegek ügyének, mint használ.
És én is egyetértek az előttem szólóval, hogy nem kell a melegeket sajnálni! Talán nem olyan könnyű az átlagos meleg élete, mint az átlagos heteróé, de én még egy meleget sem ismertem, aki ezért sajnálatra méltónak érezte volna magát. Ami meg a vonulgató exhibicionistákat illeti: én nem kívánhatom, hogy ne vonuljanak, mert joguk van hozzá. Viszont az jó lenne, ha az emberek nem vennének minket egy kalap alá velük.
Egyébként azért érzik sokszor a melegek támadásnak azt, hogy az embereknek nem tetszik a felvonulás, mert a "támadók" legtöbbször azt mondják, hogy vonuljanak a melegek a hálószobába, ott azt csinálnak, amit akarnak. Na ja. Csak ugye az ilyen vélemények megfogalmazói nem gondolnak bele, ezzel mi mindentől fosztanák meg a melegeket. Pl. jó lenne, ha végigsétálhatnék fényes nappal a párommal az utcán, kézenfogva, mert éppen érezni akarjuk egymás érintését. Jó lenne, ha a munkahelyemen én is kitehetném a fényképét, mint bárki más. De nagyon kevés munkahely van ebben az országban, ahol ezt tényleg megtehetem. Örülnék, ha anélkül mehetnék el inni egy heteró barátommal, hogy ő a haverjai csipkelődő megjegyzéseit halgassa előtte és utána. Jó lenne, ha a felsőoktatási kollégiumok "otthonteremtő programja" (miszerint hivatalosan vagy félhivatalosan lehetővé teszik a felsőbbéves hallgatókból álló pároknak, hogy egy három-négy ágyas szobában ketten lakjanak) kiterjedhetne az egynemű párokra is. És így tovább, rengeteg területet sorolhatnék, ahol a melegek nem az egyenlő jogok, hanem az emberi megértés hiánya miatt szenvednek hátrányt a heterókkal szemben. Ezen mondjuk semmiféle melegfelvonulás nem fog segíteni, de az biztos, hogy nem kérünk abból a sorsból, amit az ilyen "nemtetszikafelvonulás"-emberkék szánnak nekünk.
Egyetértek veled - a törvények betartása fontos dolog. Nyilván ezért i kértek - és kaptak - a melegek engedélyt a felvonulásra, tehát teljesen törvényes volt a dolog.
Mellesleg többször volt már ilyen felvonulás, mindenféle kormányok alatt, úgyhogy a mostani vezetést kár belekeverni.
"A meleg felvonulók 99%-a sem viselkedett megbotránkoztatóan..."
Kedves Edu.....lenne egy kérésem. Szerintem ne magyarázkodj Tök Ödönnek és tulajdonképpen senkinek, nem tettél és nem tettetek semmit, amiért magyarázkodni kellene. Magyarázkodjanak ők, amiért értetlenek a világ dolgaival szemben, amiért intoleránsak, amiért felsőbbrendűnek képzelik feltehetőleg szerény és jelentéktelen személyüket (az ilyeneket frusztrálja mindenféle "másság) és nem utolsó sorban azért a hihetetlen mennyiségű ostobaságért amit egy ilyen vitafórumon összehordanak.
Nem hal bele az a gyerek, ha előveszed a farkadat... Előbb utóbb ő is ezt fogja tenni, bár valószínűleg nem az utcán!
A meleg felvonulók 99%-a sem viselkedett megbotránkoztatóan (ott voltam, láttam!)
Egy feltűnősködő törpekisebbség riói karnevált idéző megnyilvánulását nem kellene ennyire túldramatizálni, és főleg nem egy egész közösségre alkalmazni.
Miféle deviáns? Miről beszész, te tök? Csak nem arról a feltűnési viszketegségben szenvedő rasszista baromról, aki pólókat árul, és "buzibombákat" fabrikál? Te meg idézgeted, mint a Bibliát?
A Jobbik és a hasonló "morális csődtömegek" jobban kedvelnének egy diktatúrát, mint pl. a "kádári szexrendőrséget" anno... Ugye? A régi "szép" diktatúra!!! Vagy a hitleri sterilizálási program a "megoldás"?
És mi van a Budapest Parádéval? Ott aztán tényleg tombol az utcai orgia!!! Ha nem akarja valaki, hogy a gyereke lássa ezeket a dolgokat, ne engedje oda! Addig csinálja otthon a házifeladatait! :-)
Még mindig nem értitek a lényeget. Nincs azzal semmi probléma, hogy te undorítónak találod "két férfitest egymáshoz tapadó látványát",( ami engem illet, oldalakon keresztül tudnám sorolni, hogy engem mi undorít abban, amit emberek tesznek, ) de ez a te magánügyed, éppúgy, mintha valakit nem undorít, sőt neki ez a jó. A melegek nem azért vonulnak fel, hogy te vagy bárki ne találja undorítónak amit csak akar, hanem hogy ne vegye magának a bátorságot, hogy ezen oknál fogva (egyéni undorodási quocines) alsóbbrendűnek, kevesebb joggal felruházandónak minősítse, diszkriminálja őt. Felvonulnak megmutatni, hogy ők (nagyon helyesen) tesznek a te vagy bárki undorára, ők így érzik jól magukat, így szeretnek és ugyanolyan jogokat követelnek maguknak, mint bárki más. Nekem az az abszurd, hogy ez egyáltalán vita kérdése lehet.
A "visszatámad" szót azért használtam mert sok meleg támadásként éli meg azt, hogy sok embernek nem tetszik a felvonulás. De attól még nem lesz homofób valaki, mert nem tetszik neki! Dunába lövésről nem beszéltem. Én inkább sajnálom a melegeket, elég nagy csapás lehet így élni. És azért is sajnálom őket, mert a vonulgató exhibicionisták égetik a csendes többségüket!
MR GAY HUNGARY 2005 és "katonatársai":-)) Nem mondom, tényleg irigykedhettek szombaton a hetero csajok...
Elvittem egy heteroszexuális hölgy ismerősömet a felvonulásra, sőt a Rainbow partira is... El volt ájulva a sok jó pasitól. Állítása szerint, a melegeknél messze jobb a "felhozatal" pasikterén mint a hetero bulikban.
Az Index és a Népszabadság tudósításai szerint a népek vidáman nézték a felvonulókat, és csupán húsz jobbikos tiltakozott. (De mi ellen is? Az egyéni szabadságjogok ellen?)
Engem csak az zavar, hogy egyre több a férfi homoszexuális, így fogyatkoznak a nők (az enyém is!) esélyei.
Talán meg kellene fogadni Woody Allen javaslatát, aki szerint egy biszexuálisnak a buliban megduplázódik az esélye a partnerkeresésben. Csak sajnos én reménytelenül a másik nem iránt vonzódom, ez nem fog menni.