Keresés

Részletes keresés

Miszigó Creative Commons License 2017.11.01 0 0 2495

Kedves László!

Nagyon szívesen venném, ha elküldenéd, de sajnos az oldaladon nem találtam meg kapcsolat menüpontban sem az e-mail címed :( így kérlek írd meg, hogy tudjak írni neked. :)

Remélem volt már időd ma már tervezni?! Holnapra pedig jó pakolászást neked! :)

Köszi az eddigieket és a további infókat is! :)

Miszigó

Előzmény: László2. (2494)
László2. Creative Commons License 2017.10.30 -1 1 2494

Kedves Miszigó, 
Jó nektek, én már mindjárt indulok és egyszerüen nincs időm tervezni, annyi minden felhalmozódott körülöttem. Ha minden igaz, szerda-csütörtök már csak az utazásra koncentrálhatok, péntek este meg már repülök. Az alatt pedig nincs jobb, mint az utikönyvet bogarászni. (odafelé legalábbis, mert visszafelé már a filmkinálatból szoktam csemegézni :-) )

A vizumhoz (csak 30 nap felett kell..) morgolódtak, hogy szállásfoglalást is kéne igazolnom, igy a booking.com-on befoglaltam gyorsan a Manillai pár napra egy relativ olcsót, ami azért nem teljesen fapados. (Hometown Hotel Makati - Edsa 20EUR egy éjszaka saját fürdőszobával, elég jó értékeléseket kapott..) Gondoltam, ha meg van a vizum, akár le is mondhatom, de azt hiszem nem teszem, mert nem olyan nagy baj ha éjfélkor megérkezve nem kell már szállás után kajtatnom. Ők pedig be is visznek a reptérről, ami szintén nem egy nagy hátrány.. Végülis ha nem tetszik, még mindig lemondhatom a következő napot dijmentesen..

Azt hiszem tanácsot majd már csak a helyszinen adhatok, lévén hogy lesz 11 nap elönyöm..:-)

Egyébként ha segit, el tudom küldeni a Philippines LP-t e-book vagy pdf formátumban. Én egy ideje mellőzöm a papirokat, és a mobilomon viszem a tudnivalókat (meg a felhőben - just in case ..)

Szerintem érdemes egy pillantást vetni az Eupolisz programjára is ötleteket meritendő.. https://eupolisz.hu/fulop_szilveszter  - ez ugyan csak az északi részt célozza..

Meg persze nem utolsó sorban itt ez a fórum, ahol már sok tapasztalat és infó gyűlt össze. csak el kéne olvasni, hogy kérdései is legyenek az embernek. 

Az első kérdésem mindjárt az lenne, hogy mennyire kritikus a belföldi repjegyeket előre bookolni, tehát mennyire lehet menet közben improvizálni, és persze milyen felárral kell ehhez számolni (vagy netán épp olcsóbb egy ilyen last minute..) ?

Üdv, László

Előzmény: Miszigó (2491)
bazzser Creative Commons License 2017.10.30 -1 0 2493

Sziasztok!

Januárban egy Délkelet-Ázsia túrán leszek, ebből 5 napot tudok szánni a Fülöp-szigetekre. Palawant néztem ki, az volt a legszimpatikusabb. A kérdésem az lenne, hogy érdemes mind az 5 napot Palawanra szánni? Esetleg Ti mást ajánlanátok PW helyett?

Köszönöm a válaszokat előre is,

Balázs

Utazó666 Creative Commons License 2017.10.30 0 0 2492

Kedves László2. Kedves Miszigó!

Olvastam, hogy most mentek novemberben egy hónapra. Lenne egy személyes kérdésem/kérésem, ha esetleg egy elérhetőséget, e-mail címet kaphatnék, nem a fórumot szeretném terhelni ezzel.

Köszönöm

Miszigó Creative Commons License 2017.10.26 -1 0 2491

Kedves László2!

Hasonlóan jól sikerült megvenni a repjegyünket és mi is tervezünk minden este, hogy hol, hány napot, mit :). Mi nov.15-én indulunk és dec.6-án jövünk haza. Ha kapsz szuper tanácsot, hogy mi az amit semmi esetre se hagyjunk ki, kérlek írd meg :)!

Köszi

Előzmény: László2. (2477)
milanissimo Creative Commons License 2017.10.18 0 0 2490

milanissimo Creative Commons License 2017.10.18 0 0 2489

Mi csak Boracay szigeten voltunk,ugyhogy nem tudok mast ajanlani,de meseszep sziget,kristalytiszta viz,feher homok,egy par napot megeri ott eltoleni!

milanissimo Creative Commons License 2017.10.18 0 0 2488

Igazatok van,Pekingben csak 72 ora,azt hittem egesz Kinara 144 vonatkozik!De az is 3 nap,es oda-vissza is ki lehet hasznalni!Mi nem bantuk meg ,hogy megalltunk 2 napra Shanghai-ban!

neomedia Creative Commons License 2017.10.16 0 1 2487

visszafele mar bantad volna, hogy erre pocsekoltad az idot:) 

Előzmény: László2. (2486)
László2. Creative Commons License 2017.10.16 -1 0 2486

De azt oda is meg vissza is lehetett volna nem ? :-)

Előzmény: neomedia (2485)
neomedia Creative Commons License 2017.10.16 0 1 2485

pekingben csak 72 ora, szoval nem usztad volna meg a vizumot

Előzmény: László2. (2484)
László2. Creative Commons License 2017.10.16 0 0 2484

Ezt nem tudtam, pedig akkor Kinában eltölthettem volna pár napot, hogy lefaragjam a Fülöp-szigeteki tartozkodást a vizummentes 30 napra... Most már ennek kell örülnöm, de attól tartok igy sem fogok unatkozni egyetlen napot sem az öt hétből :-)  Majd legközelebb, ha még lesz ...

OFF:

2005-ben már jártam életem párjával Kinában, igaz csak a déli tartományokban, Pekingnek még a közelében sem. Nagyon élveztük az éjszakai vonatozásokat, hogy reggelenként 500-1000 km-el odébb ébredtünk egy teljesen más vidéken. Még túl friss a seb az elvesztése miatt, hogy olyan országba utazzak, ahová az elmúlt 30 év közös emlékei füződnek :-(

Előzmény: milanissimo (2483)
milanissimo Creative Commons License 2017.10.15 0 0 2483

Ha Pekingben van az atszallas,en bekalkulaltam volna egy napot ott,legalabb megnezhetted volna a Nagy Falat!Kinaban ugyanis vizummentesen tartozkodhatsz 144 orat,ha van egy harmadik orszagban szolo repjegyed 144 oran belul!Mi is igy voltunk Manilaban,igaz Shanghai-ban volt az atszallas,amit ki is hasznaltunk!

TGaborZ Creative Commons License 2017.10.14 0 0 2482

Szivesen! Ezek csak azok, ahol én is jártam, de van még rengeteg.

Én is megyek a télen. Előreláthatólag januárban Boholon leszek. :)

Előzmény: László2. (2481)
László2. Creative Commons License 2017.10.14 -1 0 2481

Köszönöm a tanácsokat TGaborZ. 

Igen attól nem félek hogy hijján leszek látnivalónak - inkább csak időnek :-)

Előzmény: TGaborZ (2478)
László2. Creative Commons License 2017.10.14 0 0 2480

Igen, bekalkuláltam, hogy kell egy egyszeri vizum (24 EUR)

Előzmény: neomedia (2479)
neomedia Creative Commons License 2017.10.13 0 1 2479

Hungary

No visa required for a stay not exceeding thirty (30) days.

TGaborZ Creative Commons License 2017.10.13 0 0 2478

Délre pl. Tagaytay, Taal-tó és -vulkán

Északra pl. Bolinao vízesések, Hundred Islands National Park

Még északabbra: Baguio city, Banaue.

Rengeteg a látnivaló. :)

Érdemes vagy éjszakai buszjárattal utazni, plédet vinni, mert hideg van. Vagy gyorsabb kisbuszokkal.

László2. Creative Commons License 2017.10.13 0 0 2477

Sziasztok, tegnap éjjel sikerült gyors elhatározás után, "hirtelen felindulásból" megvennem a repjegyet Manilába nov 3-ra, dec 8. hazaindulással. Air China, Budapestről, egyetlen átszállással Pekingben 550 EUR-ért (kb 170 ezer Ft) Úgy gondolom, ez igen kedvező ár, és az átszállásnál is csak 6 illetve 2 óra a várakozási idő. Most kezdem majd áttanulmányozni a fórumon irtakat, illetve egyáltalán az utitervet összeállitani. Minden tanácsot és infót szivesen veszek :-)

neomedia Creative Commons License 2017.10.06 0 0 2476

van, de sosem hasznaltam

menetrendet gyakran valtoztatjak, de rogton ertesitenek

Előzmény: etibi (2475)
etibi Creative Commons License 2017.10.06 0 0 2475

Még egy kérdés:)

Van lehetőség a Cebu-nál is arra, hogy csak az alapjegyet vegyük meg előre és csak később vegyünk hozzá csomagot, kaját stb?

Köszi

Előzmény: neomedia (2473)
etibi Creative Commons License 2017.10.05 0 0 2474

Köszönöm.

Előzmény: neomedia (2473)
neomedia Creative Commons License 2017.10.03 0 0 2473
Előzmény: etibi (2472)
etibi Creative Commons License 2017.10.03 0 0 2472

Kerestem az oldalukon, de nem találtam, hol lehet feliratkozni rá.

Viszont találtam mást: 1Piso Fare FB-os oldal, ha like-oljuk, több társaság akciójáról is értesülhetünk.

Honlap is van ilyen, ott is lehet keresgélni.

Előzmény: neomedia (2471)
neomedia Creative Commons License 2017.10.03 0 0 2471

ezekrol jott hirlevel a cebutol

Előzmény: etibi (2470)
etibi Creative Commons License 2017.09.27 0 0 2470

Szia,

Tudsz segíteni abban, hogy az ilyen ajánlatokról/akciókról hogy lehet időben értesülni?

Fel vagy iratkozva náluk v. Skyscanner-en kértél árértesítést?

Nekem egyenlőre nem sürgős,majd  a jövő évi ilyenre szeretnék lecsapni.

Valahogy tervezni kéne, hogy az AA Big Sale és ez hogy egészítik ki egymást...

Köszönöm

Előzmény: neomedia (2464)
neomedia Creative Commons License 2017.07.03 0 0 2469

kosz a valaszokat

Biyahe Creative Commons License 2017.07.02 0 0 2468

Malapascua legolcsóbb szálláshelye a Dolce Vita Rooms Hostel, közvetlenül a parton, van 12 ágyas hátizsákos szállás (350peso) meg 2 fős zuhanyzós szoba is (800peso). 

Bantayanon a városközpontban Sacred Heart Apartelle ami egyszerű, tiszta és olcsó szobákat kínál. (500-650 peso) Innen viszont sokat kell közlekedni tengerhez vagy szórakozáshoz, de robogóval nem nehéz.  

Előzmény: neomedia (2465)
Utazó666 Creative Commons License 2017.07.01 -5 6 2467

Sziasztok!

Végre elkészültem a beszámolóval. Januárban indultunk Fülöp-szigetekre 3 hétre. Bécs-Peking-Manila útvonalon repültünk, Air Chinaval, egy hosszabb (12 órás) átszállási időnk volt Pekingben, így oda is és vissza is belefért egy gyors városlátogatás. Manilai landolás után indultunk egyből Puerto Princesaba. Itt 3 éjszakát töltöttünk a Dad's Bayview-ben. A szállás jó volt, a tulajok kedvesek és segítőkészek. Voltunk a Földalatti folyónál és Honda Bay-hez is ellátogattunk, amit így utólag kihagynék. Kisbusszal mentünk tovább El Nido-ba itt a Greenview -ben szálltunk meg 7éjszakára (utólag is köszönöm az ajánlást, nagyon megérte az árát!!!). A szállás a parton van, a központtól 20 perces sétára, de nem volt tömeg, szép, nyugodt volt a hely, pazar kilátással. A szállás szervezett hajókirándulásokat, mi ezeken vettünk részt, helyből indult a hajó, oda is érkezett, nagyon kényelmes volt. El Nido-ból a Montenegro Fastcraft-tal hajóztunk tovább Coron Island-re. A menetidő 3,5 óra volt és még ezzel a nagy monstrummal is voltak izgalmas percek az óriási hullámok miatt, szóval aki hajózni szeretne Coronig, annak csak ezt ajánlom. Coronra megérkezve hajóztunk tovább Chindonan Island Resort-ra egy kisebb szigetre, itt volt a szállásunk 6 éjszakára. A sziget körül szép az élővilág, van szembe egy pici lakatlan sziget ahova át lehetett kajakozni, vagy akár úszni is és ott szintén órákat lehet nézelődni a víz alatt. A szállás egy privat partszakaszon volt, összesen 4 dupla bungi volt, úgyhogy tömegnyomor nem volt, nekünk nagyon tetszett, de aki éjszakai életet szeretne, ne ezt a szállást válassza. Innen repültünk Legazpi-ba, ami a végére elég ,, kalandosra sikerült. Már ott felhúztak, hogy Coron-ról amikor indultunk több ezer pezót kellett fizetnünk a bőröndökre, pedig a jegyeket úgy foglaltam le, hogy mindenkinek 1 db 20 kg bőrönd ingyen feladható. A végén kiderült, hogy kisebb gépek járnak ezen a szakaszon és azokra kell fizetni, mert csak 10 kg-ig lehet felvinni ingyen a bőröndöt. Csak akkor azt nem értem miért engedik foglalni a drágább jegyet, ha a reptéren ugyis jól megfejnek...Manilába szálltunk át, ahol eredetileg 3 óra várakozási időnk lett volna, de indulás előtt 3 nappal módosították, így 6 órát kellet várnunk. Minden jól ment, feladtunk a poggyászokat, vártunk, elérkezett a beszállási idő, már kezdtünk mozgolódni, amikor kiírták,hogy törölték a járatot, mindenki vegye át a bőröndjét és menjen az X pulthoz, ahol átfoglalnak. Megkerestük a pultot, beálltunk a sorba és vártunk, mindez délután 5-kor. A srác másnapra akart jegyet adni, mondom ne vicceljen, befizetett kirándulásaink vannak, szállásunk.... Végülis kaptunk jegyet egy aznapi gépre, bár nem hiszem hogy a gyenge angolommal győztem volna meg, inkább a kétségbeesett, elkeseredett kinézetemmel :-)  A lényeg, 7 óra előtt induló járatra kaptunk jegyet, persze, hogy egy másik terminálról és akkor már 6 óra környékén jártunk. Aki szállt  már át Manilába az ugyis tudja, hogy a terminálok közötti transzferbusznak hiába van menetrendje, vagy jön vagy nem. Nekünk kivételesen szerencsénk volt, mert jött!! Odarongyoltunk ahonnan indul, akkor már ott volt a busz, de még az átvizsgálás előtt voltunk, így egy kapkodásos, futásos, bőrönd ráncigálásos, futás közbeni öltözködéses integetéssel megtűzdelt vetődéses ugrással sikerült felszállni a buszra :-) Legazpi-ba így sötétben értünk, az a napunk már használhatatlan volt, így megvacsoráztunk és pihentünk. Másnap felmentünk a vulkánhoz,másra nem is maradt időnk mert délután indultunk Donsolra. Kisbusszal mentünk amit a donsoli szálláson rendeltünk. Gyorsan megérkeztünk a Vitton Resortba ahol 3 éjszakát voltunk. A szállás jó volt, tiszta, tágas, a kert szép, rendezett. Whaleshark túrán vettünk részt, de sajnos az első alkalommal nem jártunk sikerrel, viszont másnap reggelinél láttuk, hogy több hajó van egy helyen és mondta a pincér hogy biztos sharkot látnak. Egy kisgyerekes család futott, hogy bérelnek hajót és Ők is abba az irányba mentek. Ezen felbuzdulva ( fél órás tanakodás után ) :-) mi is újra nekiveselkedtünk és szerencsénk is lett, tudtunk úszni az óriással. Következő uticélunk a  rizsteraszok voltak. Visszarepültünk Manilaba és bérelt autóval elautózunk a rizsteraszokig. Kaptam a fórumról előzetes infókat, hogy készüljek fel nem lesz egy gyaloggalopp, nem is lett,de megérte és a repülőgépünk hazafelé úgy indult, hogy az éjszakai busz menetrendje nem lett volna jó. A Banaue Native Village Inn -ben szálltunk meg,2 éjszakára. Ismételten köszönet a szállásajánlásért, egy élmény volt! Bár a 30 fok után nagy érvágás is az éjszakai 12 fok,pláne egy fagyos ember számára, de rutinosan (mivel erről is kaptam infót) plusz takaró kéréssel indítottam. Szerencsénk volt, reggel egy kis napsütésben is volt részünk, de sajnos délutánra eleredt az eső, bár kisebb nagyon megszakításokkal hol elállt, hol szakadt. Sajnos elérkezett az utazás vége, visszamentünk Manilába, leadtuk az autót, elvittek a terminálhoz és már csak a felszállást vártuk. Az utazás nagyon tetszett, volt pihenés, kirándulás, sok új élmény, egy percet sem unatkoztunk, köszönöm mindenkinek aki ellátott utazás előtti jótanácsokkal....  Ha újra tervezném az utazást, ugyanezeket a szállásokat választanám, mert mindegyikkel meg voltunk elégedve, csak ajánlani tudom.

wanbo Creative Commons License 2017.06.30 -4 0 2466

Siargao-n én anno a Kawili Resort-ban szálltam meg, 3 főre 7500 peso volt 6 éjszakára, ami nem a legolcsóbb opció volt, viszont makulátlan tiszta és hangulatos egy hely, és a parttól kb 30 méterre van. Csak ajánlani tudom, bár egyedül (?) nem a legolcsóbb opció. Hangulatos az egész sziget, relatíve sok szálláshely van, szerintem nagyon mellényúlni nem lehet. 

Malapascua-n és Bantayan-on még nem jártam. 

Előzmény: neomedia (2465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!