Vsz. ez egy palifogó akció, én 20 éve vettem fel hitelt utoljára, épp elég apámék bedőlt devizahitele. Még a folyószámla-hitelt is ritkán veszem igénybe - elvből.
Októberben jött egy promóciós ajándékként, de erre nem reagáltam, aztán el is felejtettem, annyi zűr volt. Március elején jött a következő, amiről azt hittem, hogy a betéti helyett van. Kb. egy hete hívott egy ügyintéző, aki szintén ajánlotta a hitelkártyát, arról nem tudott, hogy már küldtek postán. Én egyébként udvariasan közöltem, hogy nem kérek. Szóval, ez automatikusan jött.
"Megjött az amex kartya,amit nem is kért az otp-és ügyfél,"
Biztos vagy benne, hogy úgy történt, vagy csak azt mondta az ügyfél?
Az AMEX tipikusan az a kártya, amelyet NEM állítanak ki kérés nélkül.
Több tucat papírt készítenek az igénylésnél és több helyen is alá kell írni.
Szigorúan szabályozott a megrendelése és kiadása. Én inkább árra gondolok, hogy az ügyfél megrendelte tájékozódás nélkül és a kiküldés után szembesült a használat szabályaival vagy meggondolta magát.
Megjött az amex kartya,amit nem is kért az otp-és ügyfél,közben bejött hozzám,mert épp egy szabfel hitel intéztem neki. Nem lett aktiválva,semmi nem történt vele de a Khr-ben benne volt a teljes kerete.....így 1 hónap munka volt még a megszüntetéssel és emiatt húzódott az egész ügylet,holott baromira nem akarta az üf.
Konkretan otp-nel nem, de mas banknal jott mar a ferjemnek ugy aktivalatlan kartya, hogy akkor kerul penzbe, ha keri es valami modon me'g ala is irja. Egyebkent egy filleres plasztik.
A cetelem (talan, vagy valamelyik ilyen hasonlo) szokta me'g kikuldeni, sot elore is szerzodik ilyen keretlen hk-ra, ha (0% thm miatt) aruhitelt kersz naluk...
Talán túllihegés, de nagyon jól időzítették a hitelkártya küldését.....Paráztam, hogy hátha nem is küldenek betéti kártyát (le sem gyártották), mondván, hogy úgyis "megtérek"...:))
Lányomnak egyébként szeptember helyett februárban küldték a diákigazolvány kártyáját - többszöri reklamáció ellenére. Jó, mondjuk nem ugyanaz, de trehányság mindenütt lehet.
Mint mindenhol úgy a bankrendszerben is előfordulhatnak hibák,csúszások,tévedések stb.
Túl van lihegve egy picit. Én lassan 20 éve bankolok de soha egyetlen bank nem csúszott még a bankkártyám kiküldésével,ha a másik lejárt. Pedig megfordultam elég soknál.
Nem tudom mennyivel küldik ki elöbb az új kártyát, de én úgy jártam, hogy lejárati hónap végéig vártam az újat, aztán bementem a fiókba reklamálni, hogy miért nem kaptam meg.
Kiderült, hogy képesek voltak a 15 évvel korábbi lakcímemre kiküldeni a kártyámat, ami elég érdekes, mert a korábbit rendben megkaptam. Igaz, hogy anno azzal a lakcímmel nyítottam a számlát, de az évek alatt párszor módosítottam szerződést, a fiókban is mindig néztek személyit+lakcímkártyát, levelek, számlakívonatok is jó helyre érkeztek, úgyhogy nem is értettem a dolgot.
A két dolog nincs összefüggésben. Egy betéti (debit) kártya ha lejár,nem küld helyette egy teljesen más logika mentén működő hitelkártyát (credit) kártyát.
Ha lejárt a normál kártyád,akkor küldeni fognak hamarosan egy normál másik kártyát helyette. Ha ezt még nem tették meg az borzalmas hiba viszont,amit azonnal reklamálj meg,ha tényleg így van.
A hitelkártyát teljesen más miatt küldték neked.... :) Azért,hogy ha van rá mód,akkor jól adósodj el vele. Persze ha ésszel használod és jól,azaz a kamatmentes időszakot követőleg a fizetési határidőig minden egyes elköltött forintot visszautalsz rá,akkor elvileg csak nyersz a dolgon. (2%-os visszatérítés)
A hitelkártyákra nem jár semmilyen ingyenes kp felvét,mert ez egy hiteltermék és nem a saját számládhoz kötött dolog.
Menj be és kérdezd meg,hol van a normál kártya pótlásod.
Az OTP az eddigi Maestro, de most lejáró kártyám helyett hitelkártyát küldött. Milyen hátrányba kerülök az új kártyával (American Expess Blue)? Erre is van ingyenes készpénzfelvétel, vagy ez kizárólag számlához kötött?
Nyilván igazad van, kérdés, hogy érdemes-e olyan kedvezményeket fenntartani a Multipont esetén, amit csak nagyon kevesen használhatnak. Van amivel csökkent az előnye, van amiben viszont bővült. Most pl októberben csatlakozott a BauMax, ahol azért gyakrabban tudja a többség beváltani is, kapni is a pontjait, mint a Nemzeti Galériában pl. Ráadásként most a baumaxnál multipontos akciózás is van, akár 3-4,5-szeres pontokat is lehet kapni.
Sajnos nem találtam más topikot, ahova beírnám. De történt egy érdekes dolog egy OTP ATM-nél. Fel akartam venni 150ezer Ft-ot. A gép kiadta a kártyát majd azt írta ki, hogy "kapcsolat megszakad a központtal". Pénz persze sehol. Átmentem egy 20m-re levő másik ATM-hez. Lekértem az egyenleget, ahol már a terhelt összeg szerepel. Bejelentettem a panaszt. A bank öt nap múlva ideiglenesen ráutalta a pénzt. Majd harminc napos vizsgálatot ígértek. Ma kíváncsiságból felhívtam az OTP-t, és közölték, hogy kész a határozat, amit jövőhéten küldenek. A kérésemet pedig elutasították. Vagyis vissza fogják venni a pénzt.... Ilyenkor mi a teendő? Nagyon dühös vagyok.
Üdv. Elnézést, majd a bankfiókban, de most itt kérdezem a nálam felkészültebbektől. Ismerősömnek nincs OTP direktje, és nagyobb összeget (2Mil) kell átutalnia OTP-számlájáról másnak az OTP számlájára. Mennyi így a vele járó költség? - Köszönöm.
Nekem néhány éve van. Az OtP multipont klubkártya sokat vesztett előnyeiből. Kezdetben minden hónapban lehetett foglalni havi két ingyenes színház vagy mozi jegyet. Utána már csak egyet, majd azért az egyért is fizetni kellett valamennyit. Következő lépésként negyedévenként lehetett foglalni egy jegyet. Most vannak állandó kedvezmények, pl 10% a Nemzeti galéria és a Szépművészeti Múzeum jegyáraiból. Nekem pl. Bp-n nem sokat ér, hogy a debreceni és a nyíregyházi színházban is 10% engedmény jár.Kapsz egy üveg bort bizonyos éttermekben, ha legalább 10000 ft a számlád. Esetleg folyószámláról történő lekötésnél minimálisan több a kamat.
A multipontokat levásárolni kevés helyén lehet. Pl. CBA, ha pont oda jársz vásárolni, akkor jó.
Add össze, hogy mennyi lenne azoknak a szolgáltatásoknak ( készpénzfelvétel, csoportos díjbeszedés stb) amelyeket igénybe veszel és hasonlítsd össze a csomag havidíjával.