kösz a válaszokat, emlékeim szerint az icbm-et nem engedte a submarine-ra sem, a másik kontinensre sem engedte átlőni, de éjszaka újra kipróbálom, hátha sörözés után sikeresebb leszek :-)))
(igazából csak ujjgyakorlatokat végzek egy kult győzelemmel megnyert terepen, magyarán: próbálom tanulgatni a játékot, amit ugyan már akkor megvettem, amikor megjelent, de soha nem volt időm komolyabban játszani vele, most meg nekiveselkedtem)
ICBM-nek tudtommal korlátlan a hatótávolsága, tehát bárhonnan ledobható. a taktikai nuke-ok meg tengeralattjáróra tehetőek. legalábbis civ3-ban így volt, 4 ben nem igazán vetettem be atomot.
carrier: 3 (carries fighters) - ez stimmelt is transport: nem szállíthat semmit
mzprox: aktiváló ikont mutatott, áthelyezést nem
Erinaceus: te írtad lejjebb, hogy: "kéne: kb 40-50 atom (taktikai és ICBM), és akkor a partraszállással egyidőben földbe tudom döngölni Montit..." ebből gondoltam, h valahogy odaszállítanád :-)
én nem a gotmot játszottam, de fentiekből gondolom, h a gotm-ban is felmerült a probléma
ICBM szerintem nem szállítható, azt hogy át lehet e helyezni más városba (mint p la repülőt) azt nem tudom
Tovább játszottam az emperoros Gotm-ot, jelenleg 1500-ban vagyok, eddig ok, most már komolyabban gyártom a katonákat, szóval nemsokára több lesz mint 2/város :). Caesart mostanra kiraktam a félszigetről, de a fő országa már a nagy déli szigeten van, a fővárosát mér régen átrakta oda. Nem értem Szulejmán miért nem lakta be...
Jelenleg vezetek technológiában(pontszámban második vagyok Montezuma után), de szinte elhanyagolhatóan. Caesar ellen már infantrykat vetettem be, de nemsokára a többi Ai civnek is lesz. Nincsen se szenem se olajam ezen valahogy változtatni kell de nem lesz könnyű. (mindenesetre ha máskép nem megy akkor a plastic találmánnyal tudok olajat hozni tengeri platformról)
(összevetettem a nobles játékommal és nagyon hasonlóan álltam, pl Rómát kb ugyanabban a körben foglaltam el, de techben kicsit vezettem a mostani játékomhoz képest és a többiek nagyon le voltak maradva nem úgy mint most. és abban a játékban ilyenkor már túl voltam az első invázión Montezuma ellen, ami mondjuk kudarccal végződött)
az a transport gondolom, de nem engedte azzal sem - az összes létezővel próbáltam, de sem icbm-et, sem bombert, sem jet fightert nem engedett hurcolászni, csak gunshipet és fightert vagy béna vagyok :-)
Sima civ4-ben (nem bts) mivel tudok szállítani icbm-et a másik kontinensre? Van mindenféle hajózó járművem, de egyikre sem engedi rátenni, pedig háborúban állok.
Én elkezdtem emperoron.. hát fel kell kötni a gatyát... még noblen az assembly line-t hoztem el a liberalizmussal, annyira vezettem itt emperoron az ai szerezte meg. Római légiósok gyülekeznek a határomnál.. a második háborúra készülnek az elsőt hatalmas áldozatokkal sikerült kivédekezni, minden városomban sorozatban áldoztam be alakosságot hogy katonákhoz jussak. több város is gazdát cserélt mire békét tudtam kötni. Caesar nagyon korán vasat szerzett a déli szigetről :/.
Elég gáz, hogy 0 AD-ig nem volt semmilyen vallásom. utána is csak egy kisvárosba került, onnan kellett missionárusokkal terjesztenem. Ráadásul most két vallási tömb van. A legerősebb civ, az etiópok zsidók, a többiek most már engem is beleértve egy-két kivétellel hinduk.
Ja 800 AD-ben bejelentkezett a keresztyén Monti :). Nem sokkal később már találmányt követelt vagy különben... ahogy láttam puskapora már van (nekem még nincs) szóval a tank vs longbowman aligha fog előfordulni hacsak fordítva nem :)
egy kérdés: ugye a paratrooper képes üres várost ugrással elfoglalni? Nem tud beleugrani, de ha közvetlen mellé dobod le utána egyet még ugyanabban a körben léphet. így áttételesen el tudja foglalni.
Bocs, hogy belekotyogtam. Ja és tetszik a fórum, bár én hozzátok képest nagyon gyengén nyomom...
Hát kétségtelen, hogy a te játékod lett eddig a legizgalmasabb. Montit hagyni hogy eljusson az atomfegyverekig? :)
Nincs esetleg egy mentett állásod kb attól a kortól hogy elkezdted a hadműveleteket? Lehetne esetleg a következő gotm. igazi atomháborút úgyse játszottam még :)