Ha átlagosan úgy vesszük, hogy a felmenők 20 éves korában fogant, és született meg a 'lemenő', akkor 10000 évre visszatekintve (10000 / 20 = ) 500 generáció van mindenki 'alatt'.
Az nem lehetetlen hogy te B-s vagy A-s és Ab-s szülők mellett?
Az A-s ugye lehet Aa vagy A0, az AB az meg AB. AA és AB esetén születhet A-s és és AB-s, A0 és AB esetén pedig A-s, AB-s és ha 0 és B van, akkor B-s. Ezek szerint tényleg nem lehetetlen :) De akkor az A-s ágon az egyik nagyszülőd biztosan nullás (volt).
"100 dollárért lehet is venni olyan mütyűrt, ami alapján meg lehet határozni a te őseid vándorlási útvonalát. Persze ha a NatGeo is úgy akarja."
Ezt kötve hiszem, nagyjából azért, amit a hsz-ben írtál. Ha a felmenők átlagosan kb. 20 évesen szülték meg utódaikat (szerintem a legutóbbi időkig ez megállja a helyét), akkor már 300 év alatt 15 generációval kell számolnunk :
100 dollárért lehet is venni olyan mütyűrt, ami alapján meg lehet határozni a te őseid vándorlási útvonalát. Persze ha a NatGeo is úgy akarja. Én kíváncsi lennék az enyémre. Bár még a vércsoportomat sem tudom, de valószínűleg A-s vagyok, ahogy a legtöbb európai. (Apa A-s, anya nullás)
Mondjuk elég erős kételyeim vannak ezzel a módszerrel kapcsolatban. 10000 év az durván 300 generáció. Ez alatt akkora keveredések történhettek, hogy eszméletlen. Kíváncsi lennék, mit mutatna egy olyan magyarnak, aki tudja magáról, hogy vannak Vereckén bejött ősei, német telepes nagyanyái és örmény vagy zsidó felmenői is. Vajon minden ágat megmutatna? Kétlem.
Én mintha régebben azt olvastam volna, hogy ez a közös ős nő volt, úgyhogy inkább Évának lenne nevezhető. Mindenesetre ez az eredmény igen elgondolkodtató, ugyanis azt a magyarázatot, hogy az összes többi "Éva" utódai kihaltak volna, valamint azt, hogy az emberiség a korai időszakban veszélyzetetett faj volt, és mindössze egy kis csoport maradt életben egyetlen nővel, Évával, és aztán ők valami csoda folytán mégis elszaporodtak, irracionálisnak tartom.
The Genographic Projekt http://www3.nationalgeographic.com/genographic/index.html
Atlas of the Human Journey http://www3.nationalgeographic.com/genographic/atlas.html
Az emberi migráció nyomában - A Genographic Projekt http://index.hu/tech/tudomany/genograph/
A legújabb DNS-vizsgálatok tanúsága szerint valamennyien egy körülbelül hatvanezer éve Afrikában élt őstől - potenciális Ádámtól - származunk. A homo sapiens eredete ennél is messzibb időkbe, kétszázezer év távlatába nyúlik vissza. Ötven-hatvan ezer esztendeje, hogy az első vállalkozó szelleműek elhagyták bölcső-kontinensünket. Merre vezettek útjaik, hogyan népesítettük be az öt földrészt?
A washingtoni Genographic Projektben résztvevő tudósok többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ. És más talányokra is: melyik Afrika, s egyben a bolygó legrégebbi populációja? Nagy Sándor seregei hagytak-e genetikai nyomokat maguk mögött? Kik foglalták el először Indiát? Fellelhető-e a homo erectus és más kihalt emberfajták sértetlen DNS-e? Keveredtünk-e a homo erectusszal Délkelet-Ázsiában, vagy Európába érve a Neandervölgyiekkel? Mennyire változtatta meg a gyarmatosítás az afrikai genetikai mintákat? Miből eredeztethetők az embercsoportok közötti különbségek? Érkeztek-e Amerikába "megfáradt vándorok" a Csendes-, vagy akár az Atlanti-óceán felől?
Ez értelmes ok, nyilván. De azért elég kevés. Ha vágyom arra, hogy ne legyek egyedül, hogy vigyázzanak rám, az nem ugyanaz, mint hinni is ebben.
Ha fáj a lábam, és szeretnék egy botra támaszkodni, nem fog rajtam segíteni, hogy elképzelem, hogy támaszkodom. Bár, talán csak elég mélyen kell elképzelni, hiszen hipnózisban is meg lehet csinálni valakivel... Nem tudom...
Van aki nagyon egyedul erzi magat , nem hiszi magat kepesnek az elet adta problemait egyedul megoldani .
Kell hogy legyen valaki aki vigyazz ra ,aki koveti lepeseit ,mint annak idejen a mama .
A Mindenhato , turelmes es kegyeletes tudja kicsoda a szolgaloja , aki igyekszik megfelelni kerelmenek , elvarasanak .
Vele az elet nem nez ki annyira veszedelmesnek .
A hivo ember hszi a Mindenhato letet es azt gondolja hogy a Mindenhatonak az elvarasai vele szemben ugyanazok mint egy foldon elo apanak : legyen jo ,fogadja el felsobbseget , sot valoszinuleg kegyebe marad ha alandoan dicseri Ot es bemutatja neki hodolatat olyan formaban ahogy a Mindenhato szolgai ezt eloirjak .
Azt már sokszor megbeszéltük, hogy ki miben hisz. Engem az is érdekelne, hogy ki miért hisz. Mi az, ami miatt nem bír hit nélkül élni?
Végülis, a hit valami olyannak az elfogadása, az életünkre nézve, amire nincsen bizonyíték. Talán úgy érzi az ember, hogy bizonyságot kapott valamiről, mint ahogy sokszor egy-egy művészeti alkotás kapcsán is úgy érezhetjük, hogy megértettünk valamit - de az egy szubjektív dolog, míg a hit tulajdonképpen természettudományként szeretne működni... :))) És így érdekesebb a kérdés.
Mi az oka (konkrét kiváltóokra és a psziché folyamatos nyomasztódására is gondolok, szóval ez itt két kérdés) és mi a célja a hitnek?
Pontosan igy gondolom es igy is irtam valkahol masut en is.
Meglepett viszont a most hallott nyilatkozata hogy tiovabb akarja vinni a masodik vatikani zsinat liberalis vonalat.Na most ha ez igaz akkor most is aszisztalhatunk egy uj papa eddigi politikai elkepzelesenek megvaltoztatasaval,ha ezt a media jol kozvetitette nekunk es nem vezze ki egy egesz masrol szolo kontextusbol.
Szerintem a kat. egyháznak most határozottan egy reformer pápa jött volna jól. A "keresztény területekről" eltűnt a szocializmus, eltűnt a SZU, a nagy ellenség. A harcos kiállást, a kőbe vésett elvekhez való ragaszkodást felválthatta volna egy a modern világra nyitottabb hozzáállás, mely persze engedményeket, változásokat, változtatásokat vont volna maga után.
A konzervatívizmus továbbélésével a kat. egyház súlya tovább fog tolódni Dél-Amerika és Afrika felé, európai jelentősége csökkenni fog.
Tehat XVI.Benedek ,Ratzinger Jozsef lett az uj papa.Konzervativ ,valoszinuleg nem valtozik az egyhaz a nokkel es a homosexualisokkal szembeni allaspontja.Maria-t is megemlitette elso beszedeben.Igy azt hihetjuk tovabb fogja ertekelni a Maria kultuszt.
Mit gondoltok milyen lesz pontifikatusa alatt a katholikus egyhaz ?
A régi tanitások szerint a nő képes a saját fényéből besüriteni a Fénymagot amivel megtermékenyiti magát. Igy férfi nem érintette. Ennek hatalmas jelentősége van...
"Tudtad hogy ez az a story amit lekevésbé tudnak elfogadni a hivők? Még a feltámadást is elhiszik, de ezzel nem tudnak mit kezdeni...:)"
Mert tul. képpen a hívők nagy része is csak ész-hívő, ami majdnem azonos a materialistával.
Ugyanakkor el lehet olvasni J. Graber: Találkozás a szellemvilággal c. könyvében, hogyan is történt J.K. (valamint 5-7 testvérének) fogantatása. Sajna az Egyház ezt a szüzesség dolgot telkesen szó szerint misztifikálta el , amivel nagyon nagy híbát vétett.
Hatását az emberiség a mai napig nem heverte ki teljesen.