Keresés

Részletes keresés

internal server terror Creative Commons License 2005.01.25 0 0 34
Ahány fogyasztót ismerek, az kivétel nélkül szavazott 2002ben. Vagy ide vagy oda, de valahova mind. Persze nem reprezentatív, meg nincs is erről felmérés. De az is igaz, hogy a legalizálással egyetértők kb. kétszer annyian vannak, mint azok, akik valaha is fogyasztottak valamilyen kábítószert.
Előzmény: Czibók Kálmán (30)
Édy Endre Creative Commons License 2005.01.25 0 0 32

Én pedig azt mondom, hogy amennyiben ezt sikerül nekik elérniük, akkor majd jönnek azon az igények, amelyeket a fű maga nem elégített ki. Ha elolvasod azokat a topicokat, amiket a témáról nyitottak, a saját szemeddel láthatod, hogy a mostani döntést támogatók egy része nem állna meg ennél a liberalizációnál, hanem tovább terjesztené azt. Elvégre logikus érvek szólhatnak más anyagok hasonló szabályozása mellett. Amennyiben ehhez még kellő háttértámogatás is járul (ideológia, pénz, befolyás, stb.), akkor egy szép nap arra ébredsz, hogy a saját leszármazottaiddal kell arról vitáznod, hogy büntetendő legyen-e pár keménydrog fogyasztása.

Figyelem: nem azt mondom, hogy a füvezés vezet oda, hanem azt, hogy a füvezés tolerálása. És ez nem mindegy.

Amúgy pedig nagyon jó néven venném, ha nem olyan újságokkal hoznál összefüggésbe - gondolom, ez a más véleményekkel szembeni kollektív paranoia hatása lehet -, amiket nem szoktam olvasni. Hidd el, másképpen is lehet élni. Nem muszáj a kliséket ilyen korán beizzítanod. Ráérnek még. Tartogasd későbbre őket, amikor már nem lesznek érveid.

Szia!

Gy.

Előzmény: Brutalis Harmonia (29)
Czibók Kálmán Creative Commons License 2005.01.25 0 0 31

ps.

Még a buzik gyermekvállalását is bevenném a reklámba,

hogy utáltassuk meg magunkat az egészséges társadalommal cimmel. :)))

Előzmény: Czibók Kálmán (30)
Czibók Kálmán Creative Commons License 2005.01.25 0 0 30

nem teljesen mindegy mit szeretne az szdsz?

Van még egy évük aztán viszlát.

Egyébként ez a drogliberalizáció nem hoz szavazatot nekik.

A delikvensek nem fognak tudni elmenni szavazni.

Ki azért mert elfelejti, ki azért mert előbb meghal.

De amúgy is is a picike összhalmaz találkozik szemben a társadalommal.

Előzmény: adslmester (-)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.01.25 0 0 29
Ne haragudj, de a szuklatokoruseg mellett meg csak tajokozodni sem tajekozodtatok rendesen. Az SZDSZ nem a drogkereskedelmet kivanja legalizalni, hogy a feles mellett az ABCben heroint is kaphass, hanem azt kivanja elerni, hogy ne vagjak tonkre egy kamasz eletet azzal, hogy bunozokent bannak vele egy kurva fuves cigi elszivasa miatt. A legalizalas nem a kereskedelemre ertendo, eszlenyek! Ebreszto! A Magyar Demokrata nem biztos, hogy komptens az ugyben. Inkabb szakembereket kellene meghallgatni, nem? Vagy az ebben az orszagban ijeszto precedenst teremtene?
Ebben a rohadt orszagban van egymillio alkoholista.; inkabb ezzel foglalkoznatok.
Előzmény: Édy Endre (23)
zálycsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 28
Eddig se zárták börtönbe a füveseket.
Előzmény: Törölt nick (13)
rács1 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 27
Ebben a témában úgy láttam,hogy egy a gondolatvilágunk.
Előzmény: Édy Endre (26)
Édy Endre Creative Commons License 2005.01.25 0 0 26

Nem. Azért nem, mert azok beépültek a társadalom életében és elfogadottak, jóllehet károsak. ugyanakkor példák bizonyítják, hogy be lehetne akár azokat is tiltani és egy idő után már a felnövekvő generációknak nyilvánvaló lesz, hogy nem alkotja a szer a társadalmi élet részét és nem elfogadott. Az alkohol végigkövette a legtöbb kultúrát. A cigaretta is beépült. A mostani legalizálandó szerek pedig nem. Nyomokban előfordulnak, de nem olyan szerves részei a mindennapoknak, mint a másik kettő. Ezért - is - nem fogadható el az engedése. Szerintem.

Más okok is vannak.

Szia!

Gy.

Előzmény: Iban (25)
Iban Creative Commons License 2005.01.25 0 0 25
Akkor be kéne tiltani a szeszes italokoat is?
Előzmény: Édy Endre (23)
DrShan Creative Commons License 2005.01.25 0 0 24

Az ilyen tudatlanok miatt nincs Magyarországon normális drogpolitika. Ezért nem mernek a függők segítséget kérni, ezért virágzik a drogterjesztés. Azért röhej, hogy olyan dolgok ellen harcoltok, amiről fogalmatok sincs. Olyanok ellen, akiken segíteni kellene. Plusz olyan szerencsétlen sorsokkal példáztok, akik áldozatul estek a jelenlegi drogpolitikának. Nem mertek leülni beszélgetni szakemberekkel, amikor erőt éreztek magukban, hogy abbahagyják... Sajnos ezt a kérdést nem szűklátókörű embereknek találták ki.

Én a legalizáció ellen vagyok, voltam és leszek. De a jelenlegi drogpolitika a lehető legkárosabb.

Előzmény: rács1 (21)
Édy Endre Creative Commons License 2005.01.25 0 0 23

Olyan érzésem van, hogy ennek a legalizálása csupán az első lépés az úton. Utána majd jön a többi is. A precedens, ha megvan, segítséget nyújt máshoz is. Érvek pedig - mint tudjuk - minden mellett felhozhatók, csak jó lobbizás kérdése az egész.

Szerintem nem lenne szabad. Ezt sem. A többit meg pláne nem.

Előzmény: Iban (22)
Iban Creative Commons License 2005.01.25 0 0 22
Füvescigi-túladagolásban??
Előzmény: rács1 (21)
rács1 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 21
Vajon,hogy állna Kuncze Gábor szája ha a közeli rokonságából valaki túladagolásban meghalna?
internal server terror Creative Commons License 2005.01.25 0 0 20
Természetesen az áll a drogmaffiákok zsoldjában, aki meg akarja szüntetni a feketepiacot. Véletlenül sem az, aki fenntartaná az extraprofitjukat, az ellenőrizetlenségüket és sérthetetlenségüket a látszatüldözés folytatásával.

A konkrét, aktuális témában minössze 2,5 harmatfriss topik van, vitathatatlanul szükséges egy újabb.
Előzmény: Törölt nick (16)
Bim-bam Creative Commons License 2005.01.25 0 0 19

Drogot meg alkohol a magyarnak, mellé egy adag felelõtlenséget, aztán kész, vége, nincs tovább. Vagy mégis lehetne?

Ajánlott olvasmány a témához:

1. "Ki szeret engem?"

2.  Ki lesz a következõ?

Mindkettõ megtalálható a www.intakt.hu oldalon.

Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2005.01.25 0 0 18
Avval, igen. Neked meg kapcsolatba kéne lépni az ideggondozóval.
Előzmény: Ditel (17)
Ditel Creative Commons License 2005.01.25 0 0 17
Szadesz a drog maffiával üzletel?
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.25 0 0 16
...most normális ember ne gondoljon arra, hogy részesedésük van a piacból?
Előzmény: Ditel (14)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.25 0 0 15
Ditel Creative Commons License 2005.01.25 0 0 14
Ezzel a Kendermagos tüntetések célja egyértelművé vált, pedig akkor a libcsik mást mondtak...na ja.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.25 0 0 13

...megáll az a csepp eszem: ha eszem, lassan dícséretes lesz a drogozás... hol és kik fogják osztani, ha venni nem lehet???

Normálisak ezek???

Legalizálná a fűfogyasztást az SZDSZ, írja az Index:

A Szabad Demokraták Szövetsége nem büntetné a drogfogyasztást, jelentette be Gusztos Péter ügyvivő kedden az Igazságügyi Minisztérium előtt. A tárca az Alkotmánybíróság egy hónappal ezelőtti döntése miatt éppen a büntető törvénykönyv módosításán dolgozik, a szabad demokraták azt szeretnék, ha az új javaslat nem tartalmazná a fogyasztói magatartásra vonatkozó büntetőjogi tilalmat

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 12
A fu mar raszabadult a tarsadalomra. A kerdes a kezeles.
Előzmény: compton_ (10)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11
Bocsi, az elso szam mindenhol az egyetert, azaz:

Legalizálni kellene a könnyűdrogokat: EGYETÉRT: 49% NEM ÉRT EGYET: 51%

A drogfogyasztók bűnözők: EGYETÉRT: 19% NEM ÉRT EGYET: 81%

A drogfüggőséget és az alkoholizmust egyformán kellene megítélni: EGYETÉRT: 76% NEM ÉRT EGYET: 24%
Előzmény: Törölt nick (9)
compton_ Creative Commons License 2005.01.24 0 0 10
Nem a fűvel van itt baj, hanem az emberek hozzáállásával. Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne rászabadítani a társadalomra a füvet, mert még nem nőttek fel az emberek ahhoz, hogy kulturáltan tudják kezelni a dolgot. (lásd pl. legális petárdázás szilveszterkor).
Viszont börtönnel jutalmazni a fogyasztókat?? ... kabaré
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 9
Azert erdekesek az eredmenyek. Kezeljuk ugy a konnyudrogokat, mint az alkoholt, ne legyen legalis, de azert nem vagyok bunozo, ha kiprobalom.
Szerintem ez remekul mutatja a tarsadalom gondolkodasat: "Nem nepszeru kimondani, hogy: Igen a konnudrog ma ugyanannyira eletunk resze, mint a sor, vagy a cigi. De azert tudom, hogy nincs kilonbseg koztuk es nem hinnem, hogy ezt buntetni kell."

Legalizálni kellene a könnyűdrogokat: EGYETÉRT: 49% NEM ÉRT EGYET: 51%

A drogfogyasztók bűnözők: 19% NEM ÉRT EGYET: 81%

A drogfüggőséget és az alkoholizmust egyformán kellene megítélni: 76% NEM ÉRT EGYET: 24%

vazila Creative Commons License 2005.01.24 0 0 8
Én meg az orosz rulettet legalizálnám.
dekóder Creative Commons License 2005.01.24 0 0 6

Legalizálni kellene a könnyűdrogokat.
Ez az SZDSZ álláspontja.
A SZAVAZÁS ÁLLÁSA EGYETÉRT: ...% NEM ÉRT EGYET: ...%

Ha kitöltöd a www.azenorszagom.hu oldalon található kérdőívet, akkor megkapod emailben a szavazás állását. Abban olvasható a fenti közlés.

A Különvélemény című lapban tavaly májusban Gusztos Péter még így nyilatkozott:

Mi az SZDSZ álláspontja: dekriminalizáció vagy legalizáció? Mit gondolsz Te?

GP: Nincs véleménykülönbség köztem és pártom között: kiállunk a teljes dekriminalizáció mellett. Abszurd dolog, hogy az a több százezer fiatalt, aki hazánkban alkalomszerűen, vagy a kipróbálás szintjén kábítószert fogyaszt, vagyis jellemzően kender-származékokat, illetve partidrogokat próbál ki, vagy használ, az állam bűnözőként kezelje. Konkrétan azt javasoljuk, hogy a fogyasztói típusú magatartások - azaz csekély mennyiségű kábítószer személyes használat céljából történő megszerzése, tartása, s maga a fogyasztás - kerüljenek ki a büntetőjog hatálya alól, s minősüljenek szabálysértésnek. Így az állam jelzi, hogy nem támogatja a kábszerfogyasztást, de nem kezeli bűnözőként a fogyasztókat. Ami pedig a legális kereskedelmet illeti: a konzervatív vádakkal szemben ezt nem támogatjuk.

pucros Creative Commons License 2005.01.24 0 0 5
Az is egy megoldás... bár kicsit meredek váltás lenne ahhoz képest, hogy pl. a bortermelést ma kifejezetten támogatja az állam.
_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.24 0 0 4
nem szeretjük a rozsaszint pittbullt.....
Előzmény: afoki (3)
afoki Creative Commons License 2005.01.24 0 0 3
Ne szívjál füvet, mert olyan leszel, mint én!
Ne szívjál füvet, elvisz a rendőrség!
Seggbe basz-nak a gumibottal, az Orbán kormány bosszút forral!
Szavaztál volna az emeszpére, vehetnél füvet hétvégére!
Vegy emigrálhatnál, Hollandiába, a könnyű drogok otthonába!
Ne szívjál füvet, szívjál inkább faszt!
Mert ha faszt szívsz kedvesem, az senkit nem aggaszt!
Legfejjebb csak én baszlak seggbe, most mért van mindeki megdermedve?
Ne szívjál füvet, szívjál inkább faszt! - O-o!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!