Érdekes hibajelenséget tapasztalok a Lacettin 1,6 5 ajtós.
Jobbra fordulásnál kis sebesség mellett egyenetlen úton kopog valami bal oldalon, ill. nagy sebességnél 80-100 felett erősebb fékezésnél beszitál a kormány tehát rázza rendesen és hallható is a gyors kopogó hang.
Az érdekesség egyenesen haladva vagy balra fordulva semmilyen hang nem hallható rossz úton!?
Alsó ill. felső (kormány összekötő) gömbfej jó.
Féltengely csukló tavaly 110.000 cserélve (recsegett nem tudom miért Nexian 400.000-él gyári volt és hibátlan)!?
Torony csapágy tavaly cserélve (nem kellet volna) hibátlan.
Függőleges stabilizátor rúd frissen cserélve (nem kellet volna) nem az volt a hibás.
Egyenes futás tökéletes nem húz el nem kopott félre a gumi.
Még nem bontottam meg ezért kérek esetleges hibalehetőséget, típushibát.
Megoldanám magam kivéve ha kormánymű hiba ezért kérem ha valakinek volt hasonló hibája segítsen mi lehet az.
Előre is köszi.
Amire tudok gondolni kormány összekötőnél axiális csukló vagy kormánymű persely. Nexian a fogasléc volt elkopva (250.000 után) de az csak nagyon rossz úton kopogott és egyenesen haladva is. Ebben csak 140 van!
Még egy kérdés. Ha sikerül beszerelni, akkor ez kér kódot? Csak mert akkor elő kell kutatnom az autó papírjait, mert gondolom onnan lehet a kódot megtudni...
Melyikre volt akkor jellemző? De végül is mindegy mert nálam ez a jelenség és az oka valami kontakt hiba lehet. Az a gond, hogy van hogy napokig nem jön elő. Szerelő meg ha nézi és nem látja a jelenséget se, csak elkér valamennyit a semmiért és nincs megoldás.
Sziasztok, a sedanoknál ha jól tudom, gyakori, hogy a műszerfal mögötti elektromos csatlakozó kontakt hibás lesz idővel. Nálam az a jelenség, hogy a műszerfal világítás random kialszik. Van, hogy csak 1-2 mp-re, de van, hogy csak a világítás kapcsoló ki-be után jön vissza. Jellemzően egyébként megy a műszerfal világítás. Csak bosszantó, ha éjszaka hirtelen sötét lesz. A fényszóró rendben világít - nem alszik el. Ennek a csatinak a rendbe hozása vagy a kábelköteg cseréjének mi lehet a reális ára szerelőnél?
Segítségedet szeretném kérni üzemagybetöltő cső cseréjének ügyében.Tele tankoláskor derült ki hogy a betöltő cső is lyukas.Előző írásomban írtam hogy a bió megette az üzemanyag-rendszeri vezetékeket.Sajnos mint a tanknál itt is kiderült hogy nincs gyártó ezért használt alkatrészhez kell folyamodni.Írtad hogy tankot tudsz ezért kérdezlek betöltő cső ügyben.Rákerestem de nagyon bizonytalan a megfelelőt megtalálni! ( 2005-ös Sedan 1,4m3 )