Bemész a tóba és a nyilak fogják mutatni hogy merre vannak a halak. Lekardozod őket, majd összeszeded. Érdemes megcsinálni ezt a küldetést, mert egy olyan gyűrűt fogsz kapni, amivel tudsz a víz alatt is lélegezni.
Sziasztok. Még csak 2 napja játszok a játékkal, de nagyon tetszik, bár eddig mindössze pár mellékquest-et csináltam meg. A fővárosból kifelé jövet találkoztam egy halásszal, aki megbízott, hogy fogjak neki halat, de, hogy kell horgászni a játékban? Eddig nem jöttem rá, mi kell hozzá.
Sziasztok. 2kérdédsem lenne. Hogyan lehet szintet lépni, mert a karakterlapomon a szintet jelző csík betelt teljesen de nem tudok sehogyan se fejleszteni. A másik: hogyan lehet tárgyakat eldobni az inventorymból mert elég idegesítő, hogyha kapok valakitől egy tárgyat és túlterhelt leszek nem tudok semmit csinálni, tölthetek vissza. Ez elég idegesítő. Előre is kösz a segítséget.
Továbbra is csak ismételni tudom magamat : emennyiben több tárgyat (mondjuk két egyenként 30 arany értékű potiont) akarsz eladni miközben 50 arany van a boltosnál kijelezve, akkor nem tudod neki EGYÜTT eladni mert a progi kiírja hogy A BOLTOSNAK NINCSEN ANNYI PÉNZE. Egyszóval bug... Mégpedig elég komoly bug, így ugyanis gyorsan meg tudja magát szedni az ember - merthogy baromi sok cuccot dobálnak a mobok...
Amit a bal alsó sarokban látsz, az az az összeg, amit max egy tárgyadért ad az árus (bónusz feladat, mondj még egy mondatot, amiben 3 'az' van egymás után). Magyarul, kicsi Bethesda belátta MW tapasztalata alapján, amihez első kézből pattant ki a végtelen pénzű mob-mod, hogy felesleges erőlködnie a boltosok pénzének limitálásával, helyette inkább az egy tárgyért adható összeget maximalizálta. És milyen jól döntött, senki sem lázad.
Ezzel elérték, hogy a nagyon durva értékű cuccot is csak fika összegért tudod eladni, ellenben high kereskedelmi skillel az átlag 1200 pénzt 2200-ra tudod feltornászni.
Köszi, találtam egy remek víz-modot. O:) Viszont ki kell ábrándítsalak : az az árus pénzkészlete, tehát egy bug. (Ha visszaemlékszel a morrowindre, ott is ugyanígy limitálták az NPCk pénzét. Mégpedig azért hogy a játékos hülyére ne keresse magát, pláne ne lopott cuccokból. Persze az ember simán kijátszotta. O:D) Persze hogy egy tárgyért nem ad többet, hiszen az az össz pénze. O:D Viszont 4 tárgyért sem ad többet, hanem kiírja a progi hogy nincs annyi pénze... Viszont ha 3 cuccot el tudsz adni neki, akkor azt korlátlan számban megteheted... BUG. O:) Mégpedig súlyos bug, mert jelentősen megkönnyíti a pénzszerzést. Speechcraftot nem úgy nem értettem hogy mit kell csinálni, hanem hogy miért úgy lett megcsinálva (azért lassan kibékültem vele és már nyomatom ezerrell), ill hogy miért nem hat az árusokra. Persze azóta már észrevettem hogy azoknál külön alkudni kell. O:D
Nézz körül TESSource-ön, a bugok javára már létezik mod (pl. a takonyszínű víz alatti masszára).
SG.hu-n is ajánlom az ide vágó topikot.
Pl. speech: adott 4 negyed körcikkely egy körben adott leosztással. Minden negyed különböző magatartást takar, induláskor győződj meg arról, melyikre hogyan reagál majd az NPC (a arcmimikájából lehet látni, egyre nagyon pozitívan(A), egyre kevésbé, de pozitívan(B), egyre negatívan(C), egyre pedig kifejezetten negatívan(D) fog reagálni). Minden egyes körcikkely választásnál az adott leosztás elfordul egyet az óramutató járásával megegyező irányba. Nyilván az a cél, hogy A és B esetre 'jusson' a legkövérebb körcikkely, C-re és D-re pedig a leggizdább. Színtiszta logika, ami ráadásul időre megy, amíg gondolkozol, csökken a szumma hozzádállása az NPC-nek. Tudom, hogy bonyolultnak hangzik, de hidd el, egyszerű.
Amit a boltosoknál látsz, az nem a boltos pénze, hanem az az összeg, amit egy-egy tárgyadért maximum ad. Ez nem bug.
Hmm, érdekes, én is hármas szintű vagyok. Viszont sem unalmasnak, sem gyengének nem találtam. O:) Igaz, még csak 12 órányi játék van benne... Nem lehet hogy ott a probléma hogy más játékokhoz hasonlóan itt is amint lehet, szintet akarsz ugrani? Játszottál annó a Morrowinddel? Mert a harc az elején ott is abból állt hogy össze vissza csapkodtál a kardoddal... Nekiugrottál pl a fősztorinak? Nekem az első oblivion gate bezárása nagy élmény volt. Rohadtul bejött a város ostroma. O:D
Ami nekem bejön, az az alkémia. O:) Már a Morrowindben is nagy kedvencem volt, a speechcraft mellett. Gyorsutazás tényleg jó hogy van, a speechcrafttal nem vagyok kibékülve ugyanis nem igazán értem hogyan működik ill. miért úgy van. A beragadás 1-2 helyre tényleg zavaró, bár nekem eddig mindenhonnan sikerült kijönnöm, nem kellett újratölteni. Igazából egy problémám van : 9600 XT kártyával a víz alatt gyakorlatilag semmit nem lehet látni, az egész olyan ködös takonyzöld, a látótáv kb 1 cm. O:/ A másik bug pedig az, hogy nem fogy az NPCk pénze akármennyi cuccot is adok el nekik. Majd csak kijön hozzá lassan egy 200megás patch... O:))))
A játékot installáltam, 3as szintig eljutottam, majd uninstalláltam a bugok miatt és mivel unalmas és gyenge szvsz (World of Warcraft után). Volt h ráugrottam egy sziklára, majd vhogy "beleestem" és nem lehetett kijönni, reload :( Az utazás benne naon jó 5let és pofás és a speachcraft is. A gombok kiosztása, a varázslatok kiválasztása és maga a harc gyenge...
A game csak dx9-es kártyákkal müködik alapbó, bár van fent a neten, egy leírás-trükk, amivel korábbi kártyákkal is elmegy. (pl Ti4600 és társai) De (!!!) nem sok értelmét látom 9200-essel és társaival a játékot, elég proci és VGA zabáló. (na meg ram. Tehát ez max akkor segít, hogyha amúgy erős vga van a gépedben, csak épp dx8.1-es stb. (pl az említett ti4600, vagy ati 9700 stb.)
Nekem Intel P4 3GHz (3.4GHz-en) 2*512MB DDR2 667MHz ram, ATi X800Gt 256-tal (természetesen ez sem a gyári órajelen vegetál) az élsimítás kikapcsolásával megy 1024-768-ban ha minden max -ra állítok kb 30-40fps-el. Így élvezhető. Viszont nincs HDR bekapcsolva. (6600GT vagy ATi x1000-es sorozat kell.) A 6x élsímítással meg teljesen más lenne a játékélmény. Csak úgy ha csata van kb 10 fps-re is leesik, meg beszaggat rendesen.
Összegezve a szerintem elég élményromboló hatása van/lehet, ha régebbi vason trükközve el is indul.
Hello! Gépigényről mit tudtok? Nekem az intro még lemegy rendben, de utána sajnos már nincs kép amikor a karakter ábrázatát kéne beállítani :( Hallottam olyat, hogy olyan videókártya kell, ami támogatja a directx9-et? Igaz ez?
jaja egyetertek, tenyleg nagyon jora sikerult igy elso ranezesre. sajnos en sem tudtam meg eddig annyit jatszani vele, amennyit szerettem volna, de mindig nehez szivvel allok fel a gep elol. :)
Gyönyörű lett ez a játék. PC-n még nem s láttam ilyen szép grafikát. A játékmenetről még nem tudok nyilatkozni, mert csak pár órát töltöttem vele, eddig mindenesetre nagyont tetszik.
Jó hírt közölt a Bethesda Softworks: az Elder Scrolls nagy érdeklődéssel várt negyedik része még az idei esztendő végén megjelenik PC-re és Xbox-ra egyaránt. Az Oblivion egyébként az E3-on mutatkozik be első ízben a nagyvilág előtt, ami azt jelenti, hogy képes és mozgóképes ízelítők felbukkanására egyaránt számíthatunk az elkövetkezendő napokban. Elder Scrolls IV tehát az 2005 telén. Várjuk nagy szeretettel.
A Bethesda Softworks producerével, Gavin Carterrel készült interjúból kiderül, hogy a Morrowindes harci részt többször is átdolgozták, mire elérte mai, igencsak élvezetes formáját. Lebunkózhatunk akár egy szelíd bárányt is, majd figyelhetjük, amint rongybaba fizikai modullal bedrótozott teste lezúg a hegyoldalon. A fejlesztők szerint színtiszta élvezet ez a bárány-golf, nah, meglátjuk!
Varázslatokat összedolgozták a fizikai rendszerrel és eszerint megváltoztatták a mágikus lövedékek viselkedését. A városokban kolbászoló NPC karakterek napirendjén nincsen script, mindenki szokásnormák szerint járkál kocsmába - ha megszomjazik. Piacra megy, ha megéhezik és gyümölcskenyérre fáj a foga. De ha nincs pénze akkor zsebtolvajlásra fanyalodik és elveszi a kaját, aranyat másoktól. Akkor nincs szerencséje csupán, ha éppen TŐLED próbál lopikálni! Megtorlás lesz..
Misztikus találkozások rendszere építhető ki ezáltal, hiszen nagyon fontos NPC scriptek nélkül beállítható, hogy éppen mikor befejezted a Tolvajcéh küldetést, őkelme pont akkor keressen 40 aranynál drágább - ritka - hozzávalókat a varázsfőzeteihez. Tegye ezt kizárólag esős időben, mindig Szerdán és délután négy óra körül. Tiszta Mátrix!
Kezdenek felbukkanni itt is a STALKERes gépi intelligencia problémák, ahol a fejlesztők nem annyira bugokat, mint inkább őrült viselkedési aberrációkat korrigálnak:
* Néhány civil megőrült és bármilyen kezébe kaparintott fegyverrel elkezdett végignyomulni a városon minden polgárt lemészárolva.. hmm.. érdekes induló szituáció lenne a harcos karakteremnek találkozni egy ilyen őrülttel. :]]
* Városi őrök között hatalmas utcai harc bontakozott ki, mert egyikük megéhezett és elrohant szarvasra vadászni.
* Emberek félresétáltak a járdáról és beszélgetést kezdeményeztek bárányokkal.
* Tesztelő sétálgatott karakterével, majd betért az egyik alacsonyabb rangú polgároknak fenntartott kocsmába, döbbenten konstatálta, hogy a város teljes lakossága - gazdagok is - ott szorongott, mert mindenki egyszerre éhezett meg és ebédelni akart. Az egyik fickó ráadásul körbe járkált és mindenkitől ellopkodta a kajáját, mielőtt a szerencsétlen megehette volna.
* Fizikai modult állítgatták, és egy ideig úgy fejbe lehetett kólintani az ellenfeleket, hogy azok feje pörögni kezdett a nyakukon, mint az Ördögűzőben!
Fénylő kristályokkal teli nyomasztó labirintusok, elképesztő látványt nyújtó Elf romok, összedőlt erődök várják majd a kincskereső kalandozókat. Képek az Adatlapon.