Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 13

"Ez igaz" = "Ebben igazad van" :-)

Előzmény: Törölt nick (11)
optikus Creative Commons License 2004.07.15 0 0 12

> elkoszolódott nyusziecsettel

Hat, nyilvan tisztan kell tartani es idonkent megtisztitani...

Előzmény: harm2 (10)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 11
Ez igaz, de a DSLR érzékelőjét nem szabad sűritett levegővel takarítani!
Előzmény: harm2 (10)
harm2 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 10

Igaz, hogy nekem nincs digitálisom, de az analóg tükröt, mattüveget és első lépcsőben az obit is palackozott sűrített levegővel (porpisztollyal) fújom le. Nekem bevált. Nem vacakolok én elkoszolódott nyusziecsettel! :-)

pixeldesign Creative Commons License 2004.07.15 0 0 9

Csináltam CMOS tesztképeket: http://www.pixeldesign.hu/temp/cmosteszt.html 

Tisztításra érett már nem? :))

De végülis csak f16.0 fölött látszódik igazán, és akkor sem minden esetben.

pixeldesign Creative Commons License 2004.07.13 0 0 8
Köszönöm Cosmic a hasznos információt, azt hiszem érdemes lesz ilyet beszereznem. Új képet mikor láthatok tőled? ;) Én ha minden igaz hosszú kihagyás után a hétvégén talán újra portrézok :)
Előzmény: cosmicX (7)
cosmicX Creative Commons License 2004.07.13 0 0 7
Hali, Sensor Swab digital imaging sensor cleaner. Type2 és Eclipse Optical Cleaner (tisztitó folyadék). www.photosol.com Nekem nagyon bevált. üdv, cosmic
Előzmény: pixeldesign (-)
Ben_Synthetic Creative Commons License 2004.07.12 0 0 6
Nekem a következőt írták a Camera kft.-től: Tisztelt Bodzsár úr ! Köszönjük levelét. A képérzékelő szenzor tisztítása kétféleképpen oldható meg. Vagy külső légbefújásos módszerrel, vagy makacsabb szennyeződések eltávolítása érdekében a szenzor kiszerelt állapotában történő tisztításával. Az előbbi díjmentes és megvárható, míg az utóbbi 15.000.- Ft ba kerül és általában 2 - 3 munkanapos határidőre vállaljuk. Tisztelettel: Camera Kft.
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5

Jó, de azért 16-os (neaggyisten 22-es) blende még nem számít tesztnek.

És nálam már 10-12-nél is megjelentek a pöttyök. :-(

Előzmény: handras (4)
handras Creative Commons License 2004.07.12 0 0 4

Gyakorlatilag egyet kell értsek a Camera Kft-s szakikkal, ugyanis az enyém se tiszta, ha teszt képet lövök, gyönyörűen látszik.

Mégis átlagos körülmények között nem zavarnak a képeken.

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 3

Porecset felejthető: az említett patikai eszközzel valamivel erőseb légáramot lehet előidézni.

Előzmény: pixeldesign (2)
pixeldesign Creative Commons License 2004.07.12 0 0 2

Kedves emberek ezek a Camera Kft-sek :)

Szóval azt mondod ha van egy porecsetem, annak leszedem az ecset részét, és csak a fújókáját hagyom fent, akkor azzal fejjel lefleé fordítot gépnél letudom fújni a szennyeződésket?

Azt halottam, hogy síma porecsettel nem szabad próbálkozni, mert csak mégtöbb szenyeződést viszek vele a lapkára, mert hullik a szőre az ecsetnek :)

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1

Camera kft-nél nekem ezt mondták:

1. Ne törődjön vele, fotózzon!

2. x. nekifutásra: lehet kapni fülmosásra alkalmas gumi labdacsot a patikában. Akku fullra feltölt, menüben sensor cleaning kiválaszt, zár nyílása után óvatosan, lefújni a koszt az érzékelőről (lehetőleg úgy, hogy az érzékelő a föld felé néz, hogy a lefújt kosz kipotyogjon), majd gép kikapcs.

DDAVID Creative Commons License 2004.07.12 0 0 0
kérdezd LyPapát.
pixeldesign Creative Commons License 2004.07.12 0 0 topiknyitó
A hétvégi természetfotózás, obi cserélgetés során sajnos kicsit összekoszolódott a CMOS lapkám. Biztos volt már szó róla, de kíváncsi lennék a tudomány jelenlegi állása szerint mi a leghatékonyabb és legbiztonságosabb otthon elvégezhető módja  az érzékelő tisztításának.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!