mostmár csak az a gondom,hogy bármikor le tudom másolni és át tudom rakni teljes nagyságban a képet itt topikon belül viszont arra még nem jöttem rá,hogy az elmentésük a képtáramban hogyan lehetséges jpg-ben?
mármint ennek a programnak a segítségével hogyan?
ja és mégeccer mindent köszi Fedonak Wicnek és nem utolsósorban Neked.
Tegyél fel egy egyszerű képnéző programot pl. az irfanview (ezzel még egyszerűbb szerkesztést is tudsz: kivágás, elforgatás stb.). Az explorerben a jobbgombos menüben a "másolás"-t válaszd ki, a képnézőbe "ctrl v"-vel beteszed a képet, és onnan jpg-be mented.
Az égvilágon semmit sem cseszel el. Az igaz, hogy veszélyekkel járhat mindenféle programokat nyakra-főre telepíteni, de a Firefox-tól nem lesz semmi baja a gépednek. (Sőt, épp ellenkezőleg: nem fogsz mindenféle férgeket meg kémprogramokat összeszedni.)
Most tényleg nem azért, de sokkal egyszerűbb lenne feltenned a Firefox-ot. A www.mozilla.com-ról csak pár kattintás és gyorsabb, meg biztonságosabb, mint az Explóder. Kezelni meg ugyanúgy kell.
nem kell elküldened, csak úgy tenni, mintha elküldenéd. bejön az outlook, mellékletként automatikusan betesz a képet, jobb gomb a melléleten és lemented. utána kiléphetsz az outlook-ból, az üzenet elküldése nélkül.
Wágnerrel beszéltem még tegnap és ahogy Lefty elvtárs mondta indexről csak bmp-re enged menteni a szoft.
írtad a szomszédban a cél mentését,ha lejön a fül arra nem lehet klikkelni.
mostmár sejtem a megoldást,én is elküldhetem magamnak mélben a jpg-és változatot mivel több címem is van és így nem kell tovább szekálnom az elftársakat.
csak azért vacakoltam itt ennyit mert aszittem,hogy egyéni beállítással is lehet segíteni a dolgon.
ha a fórumon megnyitjátok a képet a böngészőben (mármint az Internet Explorer nevű szörnyű fidesznáci rémtettben), és ráviszitek az egeret, akkor a bal fölső sarkában megjelenik pár nyomógomb: mentés, e-mail, stb.
ne a mentésre kattintsatok (vagy jobb gomb, mentés) hanem a kis borítékra, ami a levélben küldés funkció. ekkor behozza az outlook-ot, és mellékletként ott van a jpg kép. ezen jobb gomb, mentés, és már ott is az eredeti, jpg kiterjesztésű képecske a gépen. ezután outlook becsuk és nem akarod a levelet menteni.
én nem használom az explódert, de van a gépemen. megpróbáltam vele képeket letölteni különböző helyekről. a legtöbb helyen a kép mentése más néven-re klikkelve az első választás jpg (gyakran jpe) vagy gif, és bmp mindig csak a második választható. még az index főoldalon is így van. az index fórumaiból viszont csak bmp-ben lehet letölteni. úgy látszik, hogy ez az exploder és a fórum szoftjának közös problémája. a firefox-nál ilyen nincs.
Visszaolvasva látom, hogy a Légierő már megoldotta a rejtélyt. Sajos nem tudom, hogyan lehet rávenni az explódert, hogy ne csináljon bitmepet a képekből. De ha már így van javaslom, hogy szerezen be egy képnéző-átalakító programot . Erre a legjobb az Irfan View, ingyenes és egyszerű. Letölthető pl itt: http://www.tucows.com/start_dl/194967_75076_595