Persze, mindenképp jövök képpel! Drukkoljatok, hogy jövő héten még bent maradjon (férjemnek még 2 szigorlata van addig ) , de aztán gyorsan jöjjön, mert az orvosom elutazik! :))
Úgyis a bab dönt, szoktunk beszélgetni, most győzködöm őt! :DDD
mennyi kismama! ilyenkor mindig rámtör a nosztalgia :) mindegyikőtök csak terhesség alatt lett cukros vagy akad olyan is aki már azelőtt is az volt? Én sajna az utóbbi csoportba tartozom, de azért így sem volt katasztrófális az a 38 hét. szurkolok nektek. nem lesz semmi gond!
Mióta cukorbeteg a fiad? Mivel kezeli magát? ( Pumpa vagy esetleg pen? ) sztem ez fontos kérdés és jó hogy foglalkozol vele. Nem szabad hagyni a kamaszok után! Biztos vagyok benne, hogy a fiaddal is szót lehet érteni, csak meg kell találni vele a közös hangot.
Én is hétfőn megyek a szülészhez. Most találkozom vele először, mert muszáj privát dokinál szülni (a Péterfy ugye diabetológiai központ, erre a gondozásra kijelölt nőgyógyász nem vezet szülést... elég röhejes/siralmas, nem?)... De elég normálisnak tűnt a telefonban, majd meglátjuk :) Hátha nem olyan betokosodott mint akihez járni kell :))
Csak ki kéne próbálni 1-2 napot úgy enni és mérni, ahogy te eltervezed (amit leirtál, hogy többször keveset), és azt megnézve konzultálni az orvosokkal. Ezt nem azért mondom, mert feltételezem hogy rosszat akarnának neked. Csak tapasztalat, hogy sokszor nem is tudják elképzelni, mit akar az ember, (mit okoskodik) mert ők mereven kötik magukat ahhoz, amit megtanultak (nincs saját diab. tapasztalatuk). Szerintem a diabetológusnál is feltételül kellene szabni, hogy csak cukorbeteg lehet :)))
én is úgy gondolom, hogy hétfőn megyek a szülészhez, és azért az ő véleményére is adok, mert ha a terhességgel egyébként nincs gond, remélem, el lehet kerülni az inzulint. egyébként ha ilyen alacsony értékek is vannak, attól még előírják? Zsu
palbandi: ilyen értékekkel nem muszáj szurkálnod magad (egyedül a 8-as magas, azzal kell csinálni valamit), és nem is kényszerithetnek rá. Ha máshogy diétázol és magadnak méred, akkor se szólhatnak semmit, persze az értékek legyenek jók. Ált. nem azért nézned csúnyán, mert annyira érdekli őket, hanem mert "felesleges" gondot okozol ezzel. Én pl. az elsőnél reggel 15 g-ot ettem (megjegyzem orvosi engedéllyel), mégis minden alkalommal, mikor dietetikussal v. nővérrel találkoztam, leugatták a hajam. Próbáld élvezni az utolsó pár hetet, és ne aggódj :)
Már a múltkor irtam, hogy a rendelőkben a védőnők kombinált tesztet használnak központilag. Van rajta cukor, aceton, fehérje meg még egy pár dolog (vagy 6-7 komponens). Ha akarja valaki, konkrétan is megkérdezhetem.
a védőnő szokott valamiket nézni a vizeletben, cukrot is, nem tudom, hogy az arra vonatkozik-e. az rendben szokott lenni. de én már 3 hete ezt a 160 g-os diétát csinálom, 6x-i étkezéssel, és mértem itthon magamnak, nem voltak magasak az értékeim, de akkor mondták a tanácsadóban, hogy vigyem be a mérőt, mert lehet, hogy alámér, és tényleg. azóta szervízben volt a műszer, de még nem kaptam vissza, csak ennek a 6 pontosnak az eredményét, és akkor gondoltam, hogy megpróbálom, hogy kevesebbet eszek, sűrűbben, és jobban is érzem magam, ha nem eszek egszerre olyan sokat, hanem sokszor keveset. de mérőm csak holnap lesz, akkor megnézem, hogy mennyire megy fel a főétkezések után. kedden megyek kontrollra, és nagyon szeretném elkerülni, hogy ebben az utolsó pár hétben szurkáljam magam. persze ha muszáj, akkor nincs mit tenni. és biztos nem nézik jó szemmel, ha máshogy diétázom, mint ahogy előírják. nagyon vaskapalosak a dietetikusok.
Erre én is kíváncsi lennék, hogy vajon az is rossz-e, ha sűrűbben eszik az ember, mint 3 óránként...
De sztem simán lehet, hogyha otthon nem úgy tartod a diétát, ahogy azt elrendelték (pl másfél óránként eszel), míg a kh-ban a profilkor 3 óránként, akkor pont emiatt megy fel jobban bent. Szerintem próbáld meg betartani azt a napi 5-6x-i evést, ami a diétádban van, és úgy 2 hétnyi diéta után nézni profilt, lenne egy olyan tippem hogy jó lenne (főleg, hogy nem is vészesen magasak az értékeid, a 8-astól eltekintve), mert kell idő a szervezetnek, míg rááll a diétára. 160g alá tuti nem fognak rakni, ha ilyen kissúlyú vagy. Acetont néztek már nálad?
sziasztok! nekem az lenne a kérdésem, hogy 32 hetes terhesen a 6 pontos profilban az ebéd előtti 3,75, vacsora előtti 3,14, az utáni értékek pedig 6,48 , 8,32 , 5,89. az inzulint akkor is elrendelik, ha ennyire leesik evés előtt a vércukor? nekem mindig is az volt a bajom, hogy egyszerre keveset eszek, viszont nagyon sűrűn, szinte állandóan csipegetek (48 kg-mal kezdtem, most 56 vagyok, de már inkább fogyok, mint híznék). most 160 g-os diétán vagyok, de nem érzem vele jól magam, mert egyszerre sokszor nem bírom megenni azt at 50 g-ot sem. nem tudom, hogy az járható-e, hogy 1-1,5 óránként eszek 10-15 g-okat, így osztva el a 160-at egész napra, és akkor kevésbé ingadoznak az értékek. vagy ez nagyon nem tesz jót a babának? vele egyébként minden rendben, mm-re pontosan akkora, amekkorának lennie kell, a magzatvíz sem sok, semmi egyéb probléma nincs. az előző terhességemkor is magasabb volt a cukor a határértéknél, de akkor csak méregették, nem avatkoztak be, igaz, akkor csak a nőgyógyászaton vizsgáltak. most átküldtek a biabetológiára, ahol egyből azzal ijesztgettek, hogy ez inzulin lesz. 3500 és 3100 g-mal született az előző két gyerekem. köszi! Zsu
Szerintem ugyanúgy csinálhatod, mint a normál meggyes piskótát, csak cukor helyett édesítővel (a diétától függően fruktózzal vagy glukononnal például).
Itt egy jónak tűnő recept: http://www.canderel.hu/recipe.php?recipe_id=55
Csak most tudtam belépni...és NAGYON örülök egyrészről, hogy te megnyugodtál, másrésről hogy uazt mondta, mint a netes orvos! Én épp most néztem és el is tűnt az aceton a vizeletből... szerintem visszatérek a 2-3 naponta ellenőrzéshez, de nem fogom magam ezzel (is) idegesíteni. Figyelek a diétára és a cukorra , oszt kísz.