Van már konzerves topic egy ideje:) halkonzerv is szerepel benne dögivel. A címe:Kedvenc Konzerveink. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9000237
Calvo nevű spanyol tintahal konzervet ettem, isteni volt, pláne tokaji furminttal leöblítve. Jó lenne, ha feltámadna ez a topic. A halkonzerv megfizethető árú és egészséges, ráadásul fehérborral egyenesen gasztronómiai élvezet.
Természetesen. Nos "aro" típusú tonhal darabok, már ha kibontod is úgy néz ki mint a RIOMare. Ez kapható olajos ill. sós lés kivitelben. Ajánlom, finom mindkettő, nyilván ízlés és elkészítés függvénye a választás.
Légyszi olvasd el figyelmesebben amit írtam! A Jasminenak semmi köze a RIOmarehoz az írásomban sem!!! 150-ért hülye lennék Jasminet venni! 59 a PLUSZban.
A technológiai sorrendet nem tudom (hőkezelés <--> lezárás). De a rámelegítés olyan mértékű, hogy évtizeden túlnyúlóan biztosítja a sterilitást. Van még néhány konzervem 1989 előttről, semmi bajuk. Másrészt a kissé nagyobb (30-40 cm) halak csontjai is ehetővé puhulnak.
Szerintem nem. Valamilyen szinten főzött ill. hőkezelt (az is főzés valamilyen szinten). Nagyon szeretem a halkonzerveket, jöhet a paradicsomoson kívül bármilyen. Most fedeztem fel egy olyat, ami "tökre" hasonlít a RIOMare-ra, csak éppen 150(!)HUF. Van olajos és "vizes" változatban is.
Olcsó és finom még a hengeres dobozos sárda Jasmine, ez olajos, csilis.