Pár napja beszereztem a Princess Alexandra of Kent-et. Fel volt írva a listámra és egyszer csak szembe jött velem....
Hogy nekem senki nem mondta, hogy ez ennyire gyönyörű, domináns, csodálatos színekben pompázó virág. Az illata pazar, visszafogott, elegáns. Teljesen le vagyok nyűgözve.
Igaz, Ametiszt mondta, hogy szeretni fogom, hát így is lett!💗
Szerintem jövő hét végén még lesznek rózsák (sőt!), bár nem tudom milyen fajtákat is szeretnél igazán látni. A történelmiek már biztos elvirágoznak addigra, az angolok pedig csak részben lehetnek teljes pompájukban, hisz sok megfagyott, a futók szintén. Ősszel viszont már gyérebb a felhozatal, bár a virágok színe sokkal intenzívebb. Gondold végig...
Köszi. A hétköznapok munka miatt kiesnek, a jövő hét végére már nem tudunk gyerekfelügyeletet szerezni, ebben a melegben két hét múlva már nem lesz virág, ha jól gondolom. Talán ősszel próbálkozhatnék újra... :(
Főleg az angoljaimon az alsóbb levelek gyorsan sárgulnak és lehullanak. Ez melyik tápanyag hiánya? Nem találok róla infót. /Csak arról, hogy sárgul, de az erek zöldek maradnak. De nálam nem ez a helyzet./
Igen,télből egyből nyár lett. Nálam is hamar elnyílt minden.Nekem is van egy csomó tavaszi virág,a nárcisz meg a kökény a kedvencem. Milyen hernyó eszi a rózsát? Van olyan tő,amiről az összes bimbót lerágták,érdekes,hogy van amelyiken nem.
Nálam a drasztikus visszametszés miatt később lesz virágzás, sőt szerintem hosszabban elhúzódó, mert nem egyformán hajtottak ki és kevesebb virággal. De lesz! És számomra ez a fontos. Ennek függvényében, ha érdekel természetesen szívesen látlak, ha mind kettőknek lesz egy jó időpont.
Ez első sokk után, már most nem veszem akkora tragédiának. Tulajdonképpen ezzel most az állomány jó részét megfiatalítottam. A történelmiek pl. szépek, tele bimbóval, a floribundák is behozzák lassan a lemaradást. Lesz majd reményeim szerint sok rózsa, csak egy kicsit később és kevesebb a megszokottnál.