Akkor nemcsak Ázsiában (meg Oroszországban) repülnek érdekes gépek. Én igazából csak egyszer tartottam komolyabban a gép állaga miatt, amikor Pokharából Kathmanduban repültem a lányommal és a barátnőjével, meg rajtunk kívül egy utassal és styuvival a Gurkha airlines gépén, ami egy kis kávédaráló volt, és az ablaknál kicsit beesett az eső. Túléltük de szegény Cili a végére előhívta az ősöket a zacsiba.
Nem tudom a Wizznél,hogy működik,de egy másik társaságnál a következő így történt : Utasok,csomagok a gépen,kapitány elfordítja a slusszkulcsot....semmi.A gép adott egy hibaüzenetet.Kapitány kiszól az utasoknak,hogy műszaki hiba miatt,most 10 percig sötét lesz,ne tessék megijedni.10 perc után újraindította a rendszert,de megint nem történt semmi.Jó akkor várjunk fél órát,utasok meg szálljanak addig ki.Utasok kiszállnak,de még a kézipogyót is fent hagyták a gépen.Fél óra múlva ismét nem reagált a gép.Szerelők nézik,morfondíroznak,majd újabb 2 óra elteltével közlik,hogy akkor a járat törölve.De volt olyan is,hogy szintén órákig macerálták a gépet,majd nagy szerencséjükre az ottani reptérről "kölcsön kaptak" egy megfelelő alkatrészt és nem kellett bevárni egy másik járatot vagy gépet.Ezért nem mondják sokszor,hogy mikor fognak elindulni. A Wizz most nagyon csúcsra jár, nincs tartalék gépük,de úgy hallottam,hogy talán május környékén kapnak új gépet/gépeket.
Hát mi most egyelőre ugy állunk, hogy szóltunk a gyereknek, hogy jól nézze meg ezt a rózsaszín repülőt, mert többet valószínüleg nem látja... (bár átgondolva mégis lehet, hogy "van az a pénz, amiért megéri" :-)) ) de azért ez durva volt. Igen, ők is mondták, hogy aznapra nem szabad semmilyen csatlakozást tenni!!
Ez amugy nagyon jól hangzik, remélem sikerül eljutnotok. Szállásokat írjátok léccci, hátha... :-)) arra még nem jártunk :-)
Nos jelenleg úgy néz ki, hogy wizz barcelona, pár napot ott töltünk, onnan clickair liszabon, visszafelé meg porto-madrid- onnan megint wizz...így kijön 2 főre, csomagostól kb 55-60 e Ft ra, ami nem olyan rossz asszem, főleg, ha a wizz nem törli a járatokat :). Alitalia ügyben sajna csak peréhez lenne protekcióm :), ami kevés :)
Kávét érdemes lehet a múzeumkávézóban inni, a vár emeletén van egy barátságos teraszon, szép kilátással. Sajna, mi már a Főnixben bevágtuk a déli feketénket, így csak legközelebb próbáljuk ki a múzeumcafét.
Mi a múlt hétvégén Tatára kirándultunk. Nagyon szép hely, bátran ajánlom. Gyanútlanul nekiveselkedtünk az Öreg-tó megkerülésének (előtte a vasútállomásról betrappoltunk a városba + ott is bóklásztunk egy keveset, így már volt pár km a lábunkban), félútnál már eléggé fáradtunk, de csak azért sem fordultunk vissza, körüljártuk a tavat. Utóbb itthon megnéztem a neten, a tót körülkerülő sétaút hossza 7,4 km. Aki szeret bringázni, vigyen magával egy bicajt, jól fog jönni. :-)
Ez így van!! nehogy aznapra tervezz!! sőőőt, esetleg ne is menj wizz-zel!! itt van pl. Pere Alitalia-ja. menj azzal!! :-)) lehet még lesz protekciód is :-DD
Csak, mert még nagyon friss a tapasztalat...megjöttünk Nápolyból, kicsit aggódtam hazahoz-e egyáltalán.... az indulásnál sikerült reggel 7 helyett este 8-kor felszállniuk a kedveseknek. 13 órát rohadtunk a reptéren, ehhez kell tudni, hogy fél órára lakunk onnan, addig simán kialudtuk volna magunkat, meg ilyenek...ehelyett reggel 5-től ott szobroztunk!!! Jó kis buli volt!!!
és Nápolyból még tovább kellett volna vonatoznunk Sorrentoba, de igy lekéstük volna az utolsó vonatot is, már ha megtaláljuk ott éjjel....szerencsére a barátaink visszajöttek értünk Sorrentoból kocsival. igy is éjjel 11 volt, mire odaértünk....
reggel fél 9-kor már ott lettünk volna Nápolyban! és még én mondtam nekik hogy siessenek!!
Durva... mi eddig (szerencsére) csak egyszer szívtunk a wizzel... kb. 8 -9 órát késett, de mázlinkra innen, és nem csatlakozáshoz mentünk...bár egy napot így is buktunk... Most azon agyalok, ha átszállással megyünk fapadossal, akkor egy napot rá kell számolni, mert különben a másik jegyet is bukjuk...
Szerencsére ez nem én vagyok. De hétvégén láttam....szép kis cirkusz lett belőle... Sajnos az ilyen jellegű munkáknál (városi régészet) ez gyakran előfordul. :-((((
Köszi a linket! Majd meglátjuk, hogy lesz-e egyáltalán utazás...
Kirgizke, nem kellett menekülnöd a dózerek elől? Észvesztő, hogy a nemzeti örökségünket is képesek vagyunk elherdálni...: http://index.hu/tudomany/tortenelem/2009/04/08/kozepkori_maradvanyokat_dozeroltak_gyorben/
Óh, persze. Csak akkor mi van, ha nem jön be a papírforma?? :-DD végülis semmiség pl. átiratni egy nem változtathatós repjegyet csak azért, mert a gyerek 2 nap után esetleg ordít, hogy az apját akarja!!!!! :-DD mi sem azért visszük magunkkal, hogy hátha emlékszik majd....mert pl már megkezdődött a törlődés...a 2 éves korában történt utazásokra sajnos már most sem emlékszik... (mult hétvégén néztünk egy ilyen vidót...azt mondja : "jaj de aranyos voltam" :-DD )