Keresés

Részletes keresés

Ilonaz Creative Commons License 2007.11.14 0 0 460

Sziasztok! Mi is átestünk a sántikálós korszakon. Rögtön át kell állni alacsonyabb fehérjetartalmú tápra. Ha idáig kölyöktápot kapott a kutyus, akkor mostantól menjen a felnőtt táp, abban kevesebb a fehérje! Persze a csonterősítő is szükséges!!!!

Nálunk a bearded pulival él együtt!

Előzmény: milk-and-apple (458)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.11.14 0 0 459
artúr is érzékeny a zajokra, néha összerezze, megijed, de kifejezetten vagány egy dög, komolyan. például ha dörög vagy tüzijáték van (balatonon már találkozott vele) nem elszalad, hanem a lehető legközelebb rohan és jóóóól megugatja :))) ezen olyan jót nevettünk, amikor először láttuk.

meddig tart neki amíg a kölyök szőrét levedli és jön az új? mostanában mintha több szőre jönne ki, gondolom emiatt. a hátsó lába belső felén kifejezetten kopaszodik, de van alatta valami új szőrféleség, tök fura :) máshol teljesen szép még a szőre, olyan babás, felhős.
Előzmény: limobaba (456)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.11.14 0 0 458
szia!
persze, láttam már egy ideje, hogy mintha sántikálna, de nem voltam benne biztos (egy nagyobb pofára esésére fogtam :) - aztán amikor már nagyon látványos volt, azonnal bedobtam a kocsiba és mentünk a dokihoz (kukla miki és l.zsargal :)) - ők mondták, hogy valószínűleg kicsit fehérje túltengésben van és a csontjai ízületei nem tudják követni a túlzott növekedését. így most az ő javaslatukra keverjük a royal canin-t a gréti mix-szel és kap kálcium tablettákat is (joghurtnak álcázva, mert az a kedvence :)) másnaptól nem sántított és hála égnek még sosem hányt vagy volt hasmenése, pedig esküszöm mindent megkóstol (mindenből csak nagyon nagyon kicsit persze) és kap jutalomfalatokat is, bár nem olyan gyakran.
tegnap fésülés közben kapott, de pénteken úgyis elviszem a dórushoz :)
Előzmény: limobaba (457)
limobaba Creative Commons License 2007.11.13 0 0 457
Hűűű holnapra megkérdezem gyermekemet, mi milyen tápra váltottunk a Chockonál... Lehet, hogy nemcsak csökkenteni kéne az adagot, hanem a Royal Canint egy időre leváltani.
Állatorvossal beszéltetek ez ügyben?

Előzmény: milk-and-apple (455)
limobaba Creative Commons License 2007.11.13 0 0 456
szió!
Látom, van már pártfogód. A Bearded Collie nem beteges fajta, de abban azt hiszem valamennyi tenyésztővel egyetérthetünk, hogy nem mindegy mit kap enni, mivel rendkívül érzékeny a gyomra. Ha nem megfelelő kosztot kap, hajlamos a hasmenésre és hányásra.
Mindenekelőtt azt döntsd el, bármilyen típusú kiskutyát veszel, hogy mi a célod vele.
Egyszerűen csak a család kedvencét szeretnéd, vagy kiállításra vinnéd. Ha az utóbbit választod, akkor jó előre tájékozódj, melyik típusú kutya tetszik neked. Általában a honlapokon találsz fotókat, összevetheted a látottakat. Azonban ne feledkezzünk meg a valóságos látványról sem, célszerű egy-két kiállításon is megnézni, mit is kell csinálni.

"Az egyik épületet felújítjuk, csak a kutyuknak"???? Ha ti is benne laktok rendben.
A bearded collie kifejezetten nem az a kutya, aki külön szeretne lakni a gazdájától. depresszióssá válhat.
Látogass el (regisztrálnod kell) még a http://www.netboard.hu -ra azon belül ha a Kutya szövetségnél megtalálod a Brit és ausztrál pásztorkutyát, és szintén a netboardon a Hobbi címszó alatt Beard és társaik fórumon is beszélhetsz több tenyésztővel is. Nyugodtan kérdezz tőlük.
Rendkívül finom, érzékeny lelkű fajta. 3 éves korig hihetetlenül temperamentumos, játékos, kifejezetten sok törődést igényel. És ne feledkezzünk meg a szőréről sem. Nem olyan veszélyes, mint amilyennek látszik, de bizony a fésülési technikát nem árt elsajátítani.
Városban tartott egyedeknél egyértelműen elmondható, hogy jóval érzékenyebb a zajokra, mint más fajta.

Előzmény: kriszta15 (454)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.11.13 0 0 455
nem vagyok nagy szakértő, de szerintem egy kutya ott érzi jól magát ahol a gazdája van, nem egy olyan környezetben, ami SZERINTEM jó és szép neki. artúr csak a fürdőbe és a hálószobába nem jöhet be, ezt tartja is (előttünk, a hálóban már lebukott, hogy járt, mert elhagyott egy-két kis levelet :)) de mindenhol ott van, amikor főzök, fekszik a lábaimon közben és nem tágít, akárhányszor esem át rajta :)) tüneményes.
a szobatisztaság nálunk is kemény 2 hét volt, pedig én rá voltam készülve a többhónapos küzdelemre, nagyon büszkék voltunk rá. mi royal canin-nal etetjük, gréti mix-szel keverve (kicsit túlzottan elkezdett nőni a royal canin-tól és sántított, most lejjebb vettük az adagját emiatt és tök jól van :) néha kap levest sok zöldséggel és alapvetően mndent szeret, tegnap még (szerintem büszkeségből) egy szelet narancsot is legyűrt :))

őszinte leszek: én nem szeretném kiállításra vinni, pedig hozzáértő emberek mondták, hogy nagyon szép. elgondolkodtam rajta, hogy a következőre poénból benevezzük, mert miért ne, az ember ne mondjon véleményt, amíg ki nem próbálta, de addigra nekiállt "segíteni" a páromnak a kerítésfestésben és tiszta teakfa színű lazúr lett a szőre az orránál, ami azóta is kopik le - ezzel a kérdés meg is oldódott ott és akkor :))) szerintem kérdezz meg másokat ezügyben, mert én a versenyekhez abszolut nem értek. limobabáék viszont nagyon és gyönyörű kutyáik vannak :)) (személyesen is láttam őket már) biztos szívesen segítenek!

mi most tervezzük, hogy meglátogatjuk artúr egyik tesóját: kardigánt (naggggggyon cuki :))))

Előzmény: kriszta15 (454)
kriszta15 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 454

Köszi,hogy válaszoltál. Naon cuki a megadott oldalon is!!!! Leginkább a békapóz igen el van találva!! Mi is imádjuk Ördögünket, őt különben az útcáról cipelte be a nagyobbik lányom, egy autóból dobták ki olyan 3-5 hónapos lehetett akkor, most már hála komolyodik, de sok cipőnk bánta... Próbáljuk nevelni tanítgatni, de amihez nincs kedve akkor megmakacsolja magát. Pillanatok alatt megtanult a lányom után felmászni a létrára, a feküdj, ül, gyere, piti parancsszó is megy, most táncolni tanítjuk, de csak a láb közötti nyolcas feléig jut el. Egyébként ismerős a földön guruló szőrpamacsok dolga, mert azért bennt is van, de nem egésznap, szobatisztaság az rendben van nálunk azt tanítani sem kellett. Kedvence a felvágott, méjkrém, de rendszeresen Darling száraz tápot kap azt eszi meg szívesen. Nektek mit eszik meg és mit nem szeret? Gondolkozol kutya kiállításon? Mire kell akkor tanítani, és egyálltalán hogy kell felvezetni? Én először ezt a fajtát a 2006-os szilvásváradi kiállításon láttam, és nagyon meglepődtem, hogy lehet ilyen szép egy kutyu, és kék színű. Erre felé a westi, boxer, palotapincsi, tacskó, spániel a felkapott fajta. Igen gondoltam én is hogy tenyésztőtől érdeklődöm, de nem akarom ilyen dolgokkal zavarni. A bearded lap rendszeres látogatója vagyok, és a Labancvölgyi kennel is tetszik, a férjem is azt szeretné hogy az egyik épületet felújjítjuk csak a kutyunak, legyen hol fürdetni, fésülni, és legyen külön birodalma, de tudom jól inkább itt lenne velünk egész nap. Majd én is teszek fel képet, remélem sikerül, meg ha újra géphez jutok. Mégegyszer köszi, szép napot.:)

milk-and-apple Creative Commons License 2007.11.13 0 0 453
szia!
szerintem a pulik is borzasztóan aranyosak, volt szerencsém egy rudi nevű pulival "felnőni" bár a szomszédunkban lakott, de én szerettem - a többiek nem szerették, hogy rasztás és óhatatlanul hurcolt magán leveleket és egyebeket, de hát mit tehetett volna ha nem fésülte senki?
artúr nevében is köszönöm a dícséretet :)
további képei: http://www.milkandapple.myphotoalbum.com
sajnos a körnéyeketeken nem tudok ilyen kutyusról, de talán jobban jársz ha megkérdezel tenyésztőket, hogy hová adták el, mert nyomon követik az életüket általában. (pl. kati www.beardedcollie.hu oldal, mi tőlük vettük artúrt)
ja és a kutya CSÚCS - egyszerűen imádjuk. okos és kedves, illetve tulajdonképpen egy angyal is, mert nem is nagyon tett nálunk tönkre semmit, kocsizni imád, nem hány, a játék és a csipogós sünije a mindene, de este simán odafekszik rá a lábamra csupa szerelemből. nemtok rosszat mondani rá, hiába töröm a fejem :) najó, kicsit makacs. ez még imponál is nekem, de neki pssszt. elég nehéz következetesnek lenni vele, mert annyira hülye feje van, hogy leszidás közben is simán elneveti magát az ember :)
mi rendszeresen szinkronizáljuk a kutyát a párommal és fetrengünk a nevetéstől mindenfélén amit csinál. mondjuk mi amúgyis sokat nevetős pár vagyunk, voltunk - de artúr csak még több vidámságot hozott az életünkbe :)
mi viszont bent tartjuk leginkább. ha otthon vagyunk, kint randalírozik, vagy bent lustálkodik körülöttünk - de végül kutyaházat se vettünk neki kint, mert csak magunkkal szúrnánk ki: kezelhetetlen lenne a szőre nagyon rövid időn belül. most is van benne pár kicsi raszta - ez még ma este rám vár... brrrrr. már egyre nehezebb hetente kifésülni, ráadásul kezdi hullajtani a kölyökszőrét és egy izgalmas csomókban áll a lakásban a sarkokban - de alapvetően könnyen összegyűjthető, mivel nem olyan "tűlevél" mint a rövidszőrű kutyáké, így a csomócskákat leszámítva egyáltalán nem szőrös a lakás.
najó, szóval IMÁDJUK :o)

este töltök föl képeket otthonról, itt bent már nincs újabb :)
Előzmény: kriszta15 (452)
kriszta15 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 452

Sziasztok, én még új vagyok ezen a fórumon... Gyönyörűek a kutyuitok, Artur igazi cukifalat, légyszi tegyetek fel még több képet!!!! Annyira édesek, és okosak. Nagyon szeretnék én is egy Beardedet, van egy puli keverékem, Ördög nevezetű ő kinti kutyu, mivel családiházban lakunk, kell egy őrző is, két hetente szoktam küzdeni a rackás szőrével de úgy 3 napig tart a szépen kigubanctalanított frizurája, mert imád ugrálni, kísér kertészkedni,és ő a vakondtúrások réme, szóval egyből össze sározza magát ilyen esős idő után. Látom ti bennt tartjátok a lakásban, milyen időközönként kell fésülni őket, és fürdetni? Volt tíz éve egy skótjuhászom ő nagyon vigyázott a szőre tisztaságára, nem ugrált a sárba, pocsolyákba, nem túrt... de Ördög teljesen más....Szóval egy kis segítség kellene, mindenféle tanács jöhet ami az eszetekbe jut és ha nem vagyok túl tolakodó. Mi Borsod megyében lakunk, Kazincbarcika mellett, ha esetleg tudtok valakit akinek van errefelé, a megyében vagy 100km-es vonzáskörzetben beardedje szívesen felvenném vele a kapcsolatot, én már nagyon sokat kerestem rá de úgy látom csak Pesten és környékén vannak ilyen gyönyörűségek. Na ennyi, mindenkinek szép napsütéses napot!!!

milk-and-apple Creative Commons License 2007.11.09 0 0 451
hol ez az erdő??? isteni lehet :)))
Előzmény: martrix (448)
limobaba Creative Commons License 2007.11.07 0 0 450

Szia !

Tényleg nagyon rég jártál erre, nagyon örülök nektek és annak, hogy mindenki jól van.

Az erdő közepe az nagyon-nagyon jó lehet...

Vonatozol a munkába?

ERa

Előzmény: martrix (448)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.11.07 0 0 449
sziasztok!

hol van ilyen agility pálya? szerintem artúrnak is nagyon bejönne :)) bár ő még elég idióta, de tutira élvezné, még ha nem is venné komolyan. arra is gondoltunk mit szólna vajon pár birkához, amit terelgethetne. erre van lehetőség magyarországon?
Előzmény: limobaba (447)
martrix Creative Commons License 2007.11.07 0 0 448

Sziasztok!

Üdv mindenkinek!!!

Ezer éve nem jártam erre, de azért élünk és jól vagyunk! Kiköltöztünk egy erdő közepére, Heggi is imádja, esténként az őzikékkel beszélget. Mind a 4 macskánk is jól van! Egy hónapja a sors hozánk vetett egy bűbájos magyar vizsla kölyköt, most aztán tényleg teltház lett a tanyán!

Jó látni titeket és gyönyörködni a szép beardykben!

További szép napot mindenkinek! (Majd próbálok én is feltenni képeket! Idővel! :-)

Üdv:M.

limobaba Creative Commons License 2007.11.05 0 0 447
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.29 0 0 446
nagyon cuki pofija volt, biztos jó helyre került és majd megtanul mindent :)
Előzmény: nextdoor (445)
nextdoor Creative Commons License 2007.10.25 0 0 445

Tücsit egy idős bácsi kapta ajándékba, amikor Tücsi még picike volt. Bácsi egyszerű vidéki ember, neki a kutya, az kutya, úgyhogy Tücsi nőtt csak, mint a fű, zéró nevelés, zéró foglalkozás, zéró ápolás. Egy ismerős elégelte ezt meg és kérte, vegyük gondozásunkba Tücsit.

Szerencsére Tücsi egy igazi bearded, okos, alkalmazkoó, végtelen kedves és tanulékony, úgyhogy nem "romlott el" az első másfél évében:)

Előzmény: milk-and-apple (444)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.24 0 0 444
jaj de jó, mert megláttam és a párom már rögtön látta a fejemen, hogy gondolkodom rajta... :) (ez persze nem annyira reális nálunk sem, de az ember szíve szerint minden kutyát befogadna)
valaki leadta tücsköt? vagy hol találtátok? nem értem az embereket.
Előzmény: nextdoor (443)
nextdoor Creative Commons License 2007.10.24 0 0 443
Szia, igen, lett:DDD
Előzmény: milk-and-apple (442)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.23 0 0 442

szia!!

"tücsöknek" lett gazdája?

eszter

artúr:

Előzmény: nextdoor (437)
limobaba Creative Commons License 2007.10.20 0 0 441

Ők a kennel másik három tagja, a barátnőmmel találkoztál....

Nálunk a szőke(fawn) szépség Kleo, a kék szépség (Limo) és a barna Chocko lakik. Mi velük sétálunk, és jónéhányszor valamennyien együtt vagyunk.... (hmmmm kicsit sem vagyok elfogult)

itt a pumi épp nem látható a képen, a lányok elnyomják

a másik fórumon is én vagyok kleobaba néven, a többiek nem ennyire "iromának", mint én...

Előzmény: nextdoor (440)
nextdoor Creative Commons License 2007.10.20 0 0 440

Három lány bearded+pumi csapattal találkoztam.

Igen, az angol pásztor fajtamentést. (Lelenc)

limobaba Creative Commons License 2007.10.19 0 0 439
Az angol pásztorkutya fajtamentést? vagy melyiket?
IX. ker. az stimmel, ott lakunk és elvileg találkozhattunk is. De rajtunk kívül van még két fijúúúú a környéken. Egy utcában összesen 6 szuka + 2 kan.
Valószínű a duplanevek zavarnak meg engem is, mint másokat. Engem rendszeresen összekevernek pl. a lányommal.
Előzmény: nextdoor (437)
limobaba Creative Commons License 2007.10.19 0 0 438
szuperrrrrr
Előzmény: milk-and-apple (436)
nextdoor Creative Commons License 2007.10.19 0 0 437
Nem, nem volt velem a kutyám. És az is lehet, hogy tévedek. IX. ker, és én csinálom a fajtamentést
Előzmény: limobaba (428)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.18 0 0 436

artúr király :-)

Előzmény: limobaba (435)
limobaba Creative Commons License 2007.10.16 0 0 435
nem volt időm válaszolni...
kezgyük a végén: a gépet dobd ki, szerezz egy jót és pakolj képeket....
jaj, megint mennem kell....
Előzmény: milk-and-apple (433)
limobaba Creative Commons License 2007.10.15 0 0 434
2007. október 14. Szentendre CAC
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.10 0 0 433
sajnos nem valószínű, hogy hétvégén szentendrére megyünk, mert sok a dolog otthon + munka.
engem nem zavar, hogy viháncol, szerintem tök aranyos, de mondjuk én néha le is szoktam rendesen szidni. a "disznó" szót balázs találta ki és ha csak meghallja már húz is el a helyszínről :) tegnap valahogy önfeledten bemászkált a hálószobába, ami neki tilos a fehér szőnyeg miatt, de sztem csak megfeledkezett magáról csipogótehén-kergetés közben, jól leszidtam, erre leülta lábamhoz és konkrétan lefelé pislogott, nem mert fölnézni. olyan aranyos volt, hogy majdnem elkezdtem ölelgetni, de bírtam magammal - tiszta szeretethullám volt. aztán a lábamra feküdt és elvesztem :)
ugyanakkor korábban meg előfordult, hogy a tehén repülés közben a fürdőben landolt (oda szintén nem jön be) és zavartan megállt az ajtóban és ott toporgott, várta, hogy kihozzam. na ezért meg rommá dícsértem :)
egyébként tök mindegy, mert tényleg olyan szeretetet vált ki az emberből, hogy biztos sejti, hogy odavagyunk érte :)))
viszont eddig sikerült távoltartani a kanapéktól. olyannnyira, hogy nem is érdeklődik. ér reménykedni, hogy ez is így marad? :)))
szabadon kószál velünk mindenhol, már a kocsit is átalakítottam neki (bézs a belseje - így az igazi kihívás :)))) - de nem akarom, hogy ágyra, kanapére menjen. höh :)

amint kivarázsolom a gépből az új képeket, töltök föl néhányat. (aztán kidobom a gépet, mert grrrrrrrr... folyton rendetlenkedik)
Előzmény: limobaba (432)
limobaba Creative Commons License 2007.10.09 0 0 432

hihihiiii

nagyon jó olvasni a beszámolóidat. Nagyjából ez van kb 2-3 éves korig, ha ezt túléled, akkor egy nagyon jó kutyid lesz. A ti gondolkodásotok hasonló a mienkhez, ezért ennyi idő kell ahhoz, hogy benőjön a feje lágya. Utána azért jóval higgadtabb lesz. Mivel még igen fiatal, elnézhető neki az effajta kilengés, bár vannak akik szigorúbban veszik ezt. Arra mindenképp figyelemmel kell lenni, hogy fiú a lelkem és pár hónap múlva ugyanez a vehemencia igen erőssé válik. Mindenképp igyekezz úrrá lenni az elolvadásodon. (legalábbis próbáld meg)

Nem mindenki szereti ezt a fajta viháncolást, de nekem ez az élet, ezért szeretem őket.

Marcipánt nem ismerem.

Vasárnap lesz Szentendrén CAC kiállítás, ott leszünk.

Előzmény: milk-and-apple (431)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.09 0 0 431
igen, olvastam azt a mondást, miszerint a bearded collie olyan mint a sósmogyoró: nem lehet abbahagyni egy után :)
de most pl. balázs elutazott, egyedül vagyok vele, így kicsit nagyobb kihívás (mondjuk ebből a szempontból nem oszt, nem szoroz, hogy mennyi kutyához kell hazarohanni :)) - ráadásul ma becsempésztem magammal munkába, itt fekszik az orrom előtt és viselkedik :)

voltam vele a normafánál és ott mindig találkozunk legalább egy bearded collie-vel (ezúttal egy marcipán nevű volt ott, 12 éves és nagyon cuki - bár nem volt elragadtatva artúr túlzott érdeklődésétől és ezernyi puszijától :))) titkon reménykedem, hogy erről majd egyszer leszokik.
előtte elengedtem, mondván, hogy már csodásan megy magától is, hadd rohangáljon - nos, ha túl sok kutya és ember van a környéken ez nála mégsem olyan jó ötlet egyelőre, mert kábé ezerrel leszaladt a réten, egyenesen egy ALVÓ pár pokrócára és fejére, szerintem majdnem szívrohamot kaptak és már agyonpuszilgatta őket mire odaszaladtam - kemény :) de apránként haladunk azért (= visszajön hívásra, de csak akkor ha a másik irányban nincs kutya)
Előzmény: limobaba (424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!