Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1187
Kikezdki, szerintem ne edd mar magad ezen, TE ennel tobbet ugysem tudsz tenni, a babadnak jo lesz a tapszer is. Nyugodj meg, ennyi emocio amugysem segit semmin.

[azt hiszem, ha szaz evig elek sem fogom megerteni, mi banto van a "miért pont Önnek ne sikerülne" mondatban, de mindegy]

Előzmény: kikezdki (1179)
Kisujj Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1186
És mi lenne, ha Ti is próbálkoznátok a pózváltásokkal? Hátha valamelyik bejönne és a babádnak lenne türelme enni ciciből?
Tudom, hogy itt nem túl népszerű a Babanet, de van egy topik, amelyik kifejezetten ezzel foglalkozik. Babanet Társalgó - Anyaságról - Szoptatási pozicíók. Egy próbát megérne, nem :-)?
Bocs, ha ezen már túlvagytok, csak nem vettem észre :-).
Kisujj Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1185
kikezdki én nem fogok köveket vetni rád :-)). Teljesen megértem, hogy mit érzel. Én is beszéltem annak idején az egyik LLLs hölggyel, amikor szoptatási nehézségeink támadtak.
Azt hiszem, hogy az a legnagyobb probléma, hogy "sablon" válaszok léteznek és valahogy elsiklanak ilyenkor amellett, hogy mit mond az ember lánya. Csak mondják, mondják, mondják ugyanazt. Én is ezeket a tanácsokat kaptam, félóránkénti szoptatás, kendőbe tétel, de volt még váltott mellből szoptatás (4-6-8-10stb.)és egész napos ágybaköltözés tanács is. De hiába, egyik sem jött be, mert a kisfiam egyszerűen nem működött együtt. Nem volt hajlandó félóránként próbálkozni, hiába kínálgattam, váltott ciciről hallani sem akart, mert ha az elsőből már nem dőlt a tej a szájába, akkor feladta, dühösen ordítani kezdett és akkor már nem lehetett cicit a szájába adni. Ha megnyugtattam nagy nehezen, amint cicit látott éktelen bömbölésbe kezdett. Próbálkoztam különböző pozicíókkal, az sem jött be, csak annyit értem el,hogy végül már csak egyetlen pózban volt hajlandó cicit szájba venni. Aztán hol sikerült mellet váltanom, hol nem. Így aztán csak 8 hónapig kínlódtunk, utána abbahagytuk az anyatejes etetést. Megjegyzem a fiamat nem rázta meg a cicizés hiánya szerintem észre sem vette, hogy már nincs reggeli szoptatás sem.

Maminti Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1184
Azért legalább próbáld meg... Mit veszithetsz vele?
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1183
Kikezdki! Benned harag, méreg, vádak tömkelege van. MAjd elmúlik. Remélhetőleg utána, tiszta fejjel átértékeled, és rájössz... Amúgy a viselkedésed azt hiszem normális.
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1182
élmény ide benézni ha az ember egy kis személyeskedésre vágyik...
Lovászi Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1181
Pedig a mormika által belinkelt cikket maga a nagy Ő írta, az IBLC fő-fő papnője :-) Lehet, hogy a többieknek is el kéne olvasniuk...
kikezdki Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1179
Üdv mindenkinek! Egy ideje kimaradtam az itt zajló vitából, de most vannak híreim. Ugyanis felhívtam a "szoptatás papnőit", az lll-t, a kapott tanácsokat már előre borítékolhattam volna, de utolsó szalmaszálat muszáj volt megpróbálnom. A következő tanácsokat kaptam:
1. Próbáljam meg minél gyakrabban, akár félóránként is szoptatni a gyereket.
2. Hordjam kendőben magamra kötve egész nap, így bármikor szophat kedve szerint önkiszolgáló rendszerben(?!)
Én próbáltam ecsetelni, hogy mi nálunk a helyzet, hogy a gyerekem csak nyugodt lelkiállapotban hajlandó szopni, amikor nem éhes és persze, nem alszik, de ilyen időpillanat max. kétszer-háromszor fordul elő egy nap, tehát a félóránkénti szoptatás megvalósíthatatlan. De a mi tanácsadónkat ez különösebben nem érdekelte, ő szajkózta tovább a magáét, úgy hogy aztán már nem is láttam értelmét a további diskurzusnak.
Ja, és mindemellé egy kis "lelki förccs" is járt, "anyuka, ne izguljon megjön az a tej, csak nem szabad feladni; millió nőnek sikerült, miért pont Önnek ne sikerülne stb." Legalább most már tudom idike honnan vette a szellemi muníciót a maga érveléséhez.

Na, nekem ezekből az IBLC (vagy mi a franc) zsenikből ennyi elég is volt, és most vethetitek rám a köveket.

mormika Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1178
Ja még valami:
http://www.babanet.hu/faq/szoptat79.htm
a tejmirigyelégtelenségről, érdekes!

Mormika

mormika Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1177
Szerintem ez valamelyik túl lelkes anyuka félreértésén alapulhat. Nem mondom, lehet, hogy extrém esetben a krumplira is lehet allergiás valaki, bár én ilyenről még nem hallottam. De hogy az első tízben lenne, az nagyon különös lett volna!

A növényvédő szer más kategória, az bármin lehet és biztos nem jó. Csak nem tudjuk kiiktatni (legfeljebb garantáltan bio kajákkal).

Előzmény: AliceCsodaországban (1176)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1176
Igazad van, nem a honlapjukon olvastam, hanem az egyik nickhez írt válaszokban, valamelyik szoptatásos topicban a babaneten.
És tényleg nem tudom mitől allergizálna..
Előzmény: mormika (1174)
mormika Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1174
Kedves Alice,

pontosan hol olvastad az LLL honlapján, hogy a krumpli allergizálna?
Én nem találtam ilyesmit, csak olyat, hogy nagyon ritkán allergizál, alkalmas az első ételek elkészítésére fél éves kor után.
http://www.lll.hu/leche/105h.shtml
(Már Angi is írta egyszer ezt a krumpli allergizál dolgot, és már akkor is felettébb csodálkoztam.)

Mormika

Előzmény: AliceCsodaországban (1149)
pasa_ Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1172
Hanem arról, hogy mi van akkor, ha a terhesség alatt az anya tényleg beteg lesz?

A szoveg amit ferrero lentebb bevagott eleg jol osszefoglalja.
Mindig merlegelni kell a kocazatokat egymassal szemben, hogy mibol szarmazik nagyobb kar, egy szer (modszer, terapia, akarmi) alkalmazasabol, vagy nem alkalmazasabol.

Terhesseg alatt ez problemasabb, hiszen a magzatot nem lehet par hetre kikoltoztetni, szoptatasnal ha olyan a szer, a szedese alatt fel kell fuggeszteni a szoptatast, tejet megsemmisiteni, stb.

Szóval azért rendben van az, hogy a terhesség alatt LEHETŐLEG semmi gyógyszert ne szedjünk, de mi van akkor, ha MUSZÁJ??? Azokat a terhes aszonyokat ki nyugtatja meg?

Ertelemszeruen az az orvos, aki a szert felirja. (Ha vannak ertelmesen valszthato elhetosegek, akkor azokat ugyis meg kell beszelniuk. Ha nincsenek, akkor is, de ez mar lehet hogy a gyakorlatban elmarad.)

Illetve ha az anyuka utolag esik panikba legjobb ha hozza fordul a kerdeseivel.

Pasa

Előzmény: AliceCsodaországban (1166)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1171
Figyejj én a gyógyszergyártók elveit fel bírom fogni én is ezt tenném, ha ez lennék nem lenne szükségem semmiféle perre.

Én azt kérdeztem, hogy ha ettől elvonatkoztatunk, akkor ki garantálja BÁRMELYIKkismamának, hogy csak akarnia kell és nem szed be gyógyszert???

Mert ez hazugság ugye ezt bárki belátja...
Ezzel szemben ez a sok huhogás a gyógyszerekről - és az alapelvet, miszerint LEHETŐLEG semmi gyógyszer a terhesség alatt én is aláírom, én se szedtem be anno semmit - nem okoz-e hatalmas pánikot azoknál, akiknek ezeket a gyóghyszereket MUSZÁJ bevenniük???

Nem lenne okosabb feltünteni minden gyógyszernél, hogy terhesség alatt TILOS, nagy piros betűkkel... vagy bármi más...

Előzmény: Törölt nick (1167)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1169
A nyelvtani rész fontos.
Mailben leírtam a saját információforrásomat, kellőképpen autentikus az is:-)
Az összehasonlított kontrollcsoportos vizsgálatot pedig megfelelő módon végezték.
Előzmény: Törölt nick (1168)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1167
A terhesség alatt TILOS módon nem szedhető gyógyszereket nem is írják fel, akármi is legyen.
Viszont pontosan ezeket a gyógyszereket, amelyek úgymond nem ajánlottak, kifejezetten orvosi utasításra felírják a kismamáknak, és azok be is szedhetik.
A dolog lényege arról szól, hogy semmilyen gyógyszergyár soha nem fogja felvállalni azt a felelősséget, hogy kifejezeten ajánljanak bármiylen gyógyszert, de ennek ellenére minden lehetséges módon igyekeznek megmutatni, hoyg bizonyos gyógyszereknek nincsenek káros hatása. Mivel ezek klinikailag nem igazolhatóak, lévén ilyen vizsgálatokat nem végeznek terhes anyákon, ezért hosszú-hosszú évek tapasztalatai alapján kerülhetnek bele abba a körbe, amely alapján kijelenthető, hogy ugyan nem ajánlott, de azért mégis szedhető, ORVOSI utasításra.
Előzmény: AliceCsodaországban (1166)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1166
Bocs, hogy beleszólok, tényleg csak érdekelne...
Nem tudom mi ez a gyógyszer és mire avaló az az igazséág, de nem is erről akarok írni.

Hanem arról, hogy mi van akkor, ha a terhesség alatt az anya tényleg beteg lesz? Ha mondjuk tüszős mandulája lesz? Ha sérvet kap ami kitüremkedik, ha vakbélgyulladást kap, ha eltöri a lábát stb? Ki az aki biztosítja az összes terhes nőt arról, hogy csak akarnia kell és nem lesz beteg és nem kap gyógyszert mert KELL???

És van-é olyan kimutatás, hogy ezeknek az anyáknak mennyire lett sérült a babájuk?

Egy másik fórumban épp most olvastam egy terhes anyuka történetét aki még nem szült meg pl, hogy nála agydaganatot kellett kioperálni életmentő jelleggel jópár félrediagnosztizálás után.

Szóval azért rendben van az, hogy a terhesség alatt LEHETŐLEG semmi gyógyszert ne szedjünk, de mi van akkor, ha MUSZÁJ??? Azokat a terhes aszonyokat ki nyugtatja meg?
(Pedig le merem fogadni, hogy nekik is makkegészséges kisbabájuk fog születni...)

Előzmény: Törölt nick (1165)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1165
Kedves ferrero:

Az információid ugyan helyesnek tűnnek, de mégsem igazak egészen.
Az alaphelyzet, hogy a terhesség egy gyógyszermentes állapot. Éppen ezért a terhesség alatt SEMMILYEN gyógyszert nem ajánlanak. Tehát nem hoznak forgalomba olyan gyógyszert, amely ajánlott lenne.
A különbség éppen ezért abban van, és ezt jelenti az "engedélyezés", hogy egy adott gyógyszer a TILOS kategóriából a Nem ajánlott kategóriába kerül át. Ez a Claritine esetében most történt meg. Ha módod van megnézni korábbi kiadású Pharmindex kézikönyvet - ez a forgalombalévő gyógszerekről nyújt tájékoztatást, és félévente frissítik - akkor láthatod, hogy a Claritine esetében korábban Ellenjavallatként volt feltüntetve a terhesség és szoptatás időszaka. Ez változott meg mostanra nem ajánlottá. Ez a változás pontosan tapasztalati eredményeknek köszönhető. Nem végeztek klinikai vizsgálatot, csak összehasonlítottak 2 csoportot, akik közül az első valamilyen oknál fogva beszedte ezt a gyógyszert a terhessége alatt - még nem tudta, hyog terhes stb. - a másik csoport pedig természetesen nem szedte be. A megszületett babák szempontjából ellenőrizték a gyógyszer hatását. Mivel a gyógyszernek nem volt kimutathatóan káros hatása, ezért került át ebbe a "nem ajánlott" kategóriába.

Remélem mostmár teljes mértékben tisztázódott köztünk a kérdés. Amelynél amúgy nem a Claritine besorolása volt az érdekes, hanem a klinikai vizsgálatok,illetve tapasztalati tények alapján megfigyelt hatások voltak az érdekesek. Azt ugyanis én is leírtam egy hozzászólásaomban, hogy terhes anyákon tudtommal sem végeznek klinikai vizsgálatokat.

De te a homeopátiás szereket arra való hivatkozással ítélted el kapásból, hogy ezek hatása nem klinikailag tesztelt.

Előzmény: Törölt nick (1164)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1163
Asszem sosem foglak TÉged fárasztani a kérdéseimmel kedves Pasa, nagyon szórakoztató vagy, ez tény, de asszem itt megállnék:DDD. Ugye nem baj?
szoptatás-anyatej azért nincs olyan nagy szakadék a kettő közt sztem, de bocs az elírásért.
Előzmény: pasa_ (1161)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1162
És Te akarsz segíteni Neki? Szted ki tud hatékonyabban segíteni, Te, Én, vagy az LLL? Attól függ, miben kell segíteni, ugye?
Engem a férjem támogatott, főzte nekem a teát, bíztatott, sterilizált, stb... Tedd meg, hogy segítesz a feleségednek, amiben kéri, de ne adj laktációs tanácsokat másoknak, mert nem értesz hozzá:DDD.
Előzmény: pasa_ (1160)
pasa_ Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1161
En ug alttam, hogy a szoptatassal kapcslatos kerdesekrol. De ha a az anyatejrol akarsz beszleni, hajra, vagy ha keredesek vannak, elo vele.
Előzmény: Angiszeged (1159)
pasa_ Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1160
Engem teljesen hidegen hagy egy valaki altal onkenyesen kinevezett "donto tobbseg", "normlis" vagy "etalon", a konkret esetek erdekelnek. Ez itt nem egy akademikus forum hanem valodi emberek jonnek ide a valodi problemajukkal. Az, akinek van teje, van szopni akaro gyereke, van kedve szoptatni, az nem jon ebbe a forumba, hanem szoptatja a gyereket mindenki nagy oromere.

Aki ide jon, annak meg valamilyen problemaja van a temaban, es teljesen erdektelen az o szempontjabol az a sok mindenki akinek ez a problemaja nincs, es az is mindegy hogy mennyien vanak.

Előzmény: Angiszeged (1156)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1159
Pasa! Nagyrészt 1et értek! Hihetetlen.
De ez a topic az anyatejről szól, ne kalandozzunk el sztem!
Előzmény: pasa_ (1158)
pasa_ Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1158
Valamit csak esztek. Elhiszed hogy barmihez tudok mondani masik etelt, ami jobb?
Es masik butort, zenet, idotoltest, akarmit.

Az hogy valaminel letezik jobb nem jelenti hogy az a valami art. Amit erdemes megcelozni az _eleg_ jo.

Vagy legalabb azt, ami a _lehetosegek_ keretein belul a legjobb.

A topik kerdesere meg rem egyszeru a valasz: ne fogadj el tanacsot az _itelkezoktol_. Es legjobban az jar aki nem is kommunikal veluk.

Pasa

Előzmény: Angiszeged (1157)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1157
Hö:), mi nem esszük a párizsit, és a gyerek se fogja. Se semmit, amivel azt gondolom, ártanék neki. Az első pár év lényeges ebből a szempontból! Mert még meg tudom védeni. Később lesz még 70éve, hogy eldöntse, mérgezi e magát, vagy sem. De a meglátásom, hogy kötelességem a még védtelen időszakában a legjobbat adni neki, amit tudok.
Előzmény: pasa_ (1155)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1156
"Végül is ő is szereti, ellátja és a tőle telhetőt megteszi"- na pont ezért ítélem meg, mert ez NEM IGAZ! Neki nem kellene semmi pluszt tennie, csupán szoptatni. De ne érts félre, egy árva mukkot nem mondtam neki, továbbra is szeretem a többi értékes tulajdosnágáért. EZt sem fogom soha a szemére vetni, mert amiket mondanék, azokkal nyilván tisztában van, csak így könnyebb. Nem tisztem beleszólni, de véleményem van. Ez nem befolyásolja a kapcsolatunkat:))

És senkit nem viszonyítottam magamhoz, én elb@sztam, nem tartom magam etalonnak. Ez eddig nem derült ki? De nem is gyártok hozzá, (pedig tudnék) kifogásokat, mert engem sem szoptatott az anyukám, csak 1hétig, viszont a nővérem 1évig mind2 gyerekét, kínkeserves szenvedések mellgyulladások, fájdalmak árán. Nekem Ő az etalon:)

Pasa! Te miről beszélsz? VAn-nincs. VAN! DÖntő többségben van.

Előzmény: AliceCsodaországban (1154)
pasa_ Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1155
És a vicc ebben a vitában, hogy rendszerint mind2 fél leírja, a "legjobb az anyatej". AKkor miről beszélünk? :)

Hat el kene olvasni a hozzaszolast, es abban benne van, hogy mirol beszelunk. O,O

A sonka is egyertelmuen jobb mint a parizsi es megis eleg jo piaca van az utobbinak is, es nem mondanam sehonnai bitang embernek, aki parizsit ad a gyerekenek.

Azt meg nem ertem miert olyan nehez felfogni, hogy ami nincs az hiaba lenne jobb.

Előzmény: Angiszeged (1148)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1154
Na látod, te magad illusztráltad mit mondtál volna, ha őszinte, holott az előző beírásodban azt mondtad, hogy nem itélnéd el, ha azt mondta volna, hogy neki így jobb a konfortérzete...

Végül is ő is szereti, ellátja és a tőle telhetőt megteszi. De miért kell állandóan abból kiindulni, hogy az az etalon amit én megteszek? Mindenki aki ennél kevesebbet tesz, az nem neveli megfelelőképpen a gyerekét?

Előzmény: Angiszeged (1153)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1153
De amúgy nem értem: miből lesz elege 3hónap után? Hmm. Az ember azért van otthon a babájával, hogy szeresse, táplálja, elássa, és a Tőle telhetőpt megtegye. Ha neki nehézségei lenének, és nem bírkózik meg velük, mert ez neki sok, akkor még érthető. De szándékosan, akarattal elválassza a gyerekét. Ugye nem kell mondanom, h főzelék, gyümölcs már megy.
Az embernek vannak feladatai, nemcsak móka és kacagás:). Egy szült nő feladata, hogy táplálja a gyerekét, a tőle telhetőt megtegye. Akár kényelmes, akár nem!
Előzmény: AliceCsodaországban (1151)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1152
egyenesebb lenne, könnyebben elfogadnám.

Milyen kampány?

Előzmény: AliceCsodaországban (1151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!