Keresés

Részletes keresés

groteszk Creative Commons License 2003.11.27 0 0 259
HT!
Még nem voltam szüleimnél, elmondanád hogy milyen ajánlattal álltak elő a Lavinások? :)
Köszi.
Előzmény: htplacebo (257)
angyal111 Creative Commons License 2003.11.26 0 0 258
Placebo,
Köszi a tel. számot, akkor megbeszéltük a szombatot:))
Előzmény: htplacebo (257)
htplacebo Creative Commons License 2003.11.26 0 0 257
Köszi az emailt Angyal, megkaptam. az én számom: 06305355369. Akkor szombaton 10kor tuti, hogy találkozunk, de lehet, hogy még pénteken telefonálok neked a szakértővel kapcsolatban.

Megkaptátok a Lavina legújabb leveleit? 98 %-os a készültség. Garázsvásárlási ajánlatukhoz mit szóltok? Engem érdekelne, de a 2,5 M azért még mindig soknak tűnik. A banki kamatok viszont elég kedvezőek, bár az őnerő még mindig magas. Micsoda dilemma: Bútorok vagy mélygarázshely? :))

Előzmény: angyal111 (256)
angyal111 Creative Commons License 2003.11.26 0 0 256
Szuper, akkor én szombaton 10-re odamegyek a társasházhoz, hogy átbeszéljük az átadást. Azért mobil számot cserélhetnénk e-mail-ben, nehogy elkerüljük egymást így ismeretlenül.
Tegnap én is jártam a háznál fél 7-kor, még javában folyt a munka az elsőn és a fszt-en. A korlátok már készen vannak, de a fszt. kívül még mindig nincs bepucolva és belül sem kész, bár ez remélem nem érint minket, ettől még megkapjuk a használatbavételi engedélyt.
Előzmény: groteszk (255)
groteszk Creative Commons License 2003.11.25 0 0 255
Jó ötlet a szombat "esemény utáni" összejövetel :)

Fényképezőgép, videókamera, mérőszalag, vízszintező, falvastagságmérő ultrahangos készülék, egy gépész, egy statikus és egy burkoló ismerős ajánlott kellékei a szombati bejárásnak :))

Ma arrajövet láttam amint burkolják a földszinti üzletek előtti részt, az oszlopokat, lépcsőket, és a tereprendezés is ezerrel folyt éppen.

Húzzatok bele fiúk! :)

Előzmény: angyal111 (254)
angyal111 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 254
A htplacebo@freemail.hu címre megírom a tel. számom, nyugodtan rámcsöröghetsz péntek este, ha mégis kell szakember. Biztosan sajnos én sem tudom megígérni, hogy 8-tól is ráér, de egy próbát megér.
Szombaton 10-kor nagyon örülnék neki, ha személyen átbeszélnénk a tapasztalatokat, én ott tudok lenni:)))
Előzmény: htplacebo (253)
htplacebo Creative Commons License 2003.11.25 0 0 253
A nagynéném férje lenne az a szakember, akit magammal vinnék, de csak pénteken este (sic) tudatja majd velem, hogy ráér-e másnap vagy sem.
Szólhatok pénteken este is? Öööö, nem leszek már netközelben péntek este..

Én biztos nem tudok írni a fórumba az átadás tapasztalatairól, de esetleg rádcsöröghetek! :)

Vagy: 10-kor végzünk Groteszkék lakásával, utána beülhetünk kollektíve vhová a közelben. Aszem lesz miről beszélni.. Oda jöhetnének Porterék is.

Előzmény: angyal111 (251)
htplacebo Creative Commons License 2003.11.25 0 0 252
Köszi! Akkor szombaton nyolckor! Viszek fényképezőgépet, az összes lakással kapcsolatos papiromat a biztonság kedvéért, plusz van egy 2 méteres mérőszalagom. (remélem nálatok lesz egy hosszabb:)

Valamelyik topicban olvastam, hogy így karácsonyhoz közel az Eworldben a szállítási határidő akár 1 hónap is lehet. Mindegy, a számlát úgyis megkapom előre.

Előzmény: groteszk (250)
angyal111 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 251
Placebo,
Szakértő ismerőst én is viszek. Ha nem tud jönni az ismerősöd, szólj, megkérdezem, hogy tudna-e jönni az én ismerősöm 8-ra is.

Placebo, Groteszk,
Mi 14-re megyünk. Az átadás után 13 óráig tud valamelyikőtök a fórumba írni a tapasztalatokról? Milyen hibákat vettetek észre, milyen határidővel vállalták a javítást, vagy esetleg ti javítjátok ki a hibát, ők pedig árengedményt adnak.
Nagyon kíváncsi vagyok már, biztos nem tudok én sem sokáig aludni szombaton.

Előzmény: htplacebo (249)
groteszk Creative Commons License 2003.11.24 0 0 250
HT! Én benne vagyok! Szerintem úgysem fogok sokat aludni előző este :)
8-kor ott leszek.

Vételár számláról semmi hír.

EW száll. határidőről 0 infóm van.
Melyikben hallottad ezt?

Előzmény: htplacebo (249)
htplacebo Creative Commons License 2003.11.24 0 0 249
Valamelyikőtöknek nincs kedve szombaton egy kicsit korábban kelni és 8-kor velünk tartani, hogy átvegyük az új lakást? Groteszk? (és 9kor meg folytatnánk a hatodikon)

Egy szakértő rokonomat próbálom még beszervezni, de még nem tuti, hogy ráér.

Még néhány nap...

Addig is nyomjátok az infókat! Vételár-számlát még ti sem kaptatok, ugye?

Igaz, hogy az Elektroworldben több hét a szálítási határidő?

angyal111 Creative Commons License 2003.11.21 0 0 248
Igen, átvétellel kapcsolatban érdemes szétnézni a következő fórumban:
Ujépítésű - szerződéstől beköltözésig
Előzmény: htplacebo (246)
groteszk Creative Commons License 2003.11.20 0 0 247
OK. Frankó lenne ha jönnél velünk te is, több szem sosem árthat :)

Köszi a mailt.

Most nincs előttem a szerződés, én is úgy emléxem hogy a használatbavételi engedélytől vagy a társasház meglalakulásától(?) teszik függővé az utolsó 500e.-t.

Előzmény: htplacebo (246)
htplacebo Creative Commons License 2003.11.19 0 0 246
Igen, találkozunk, én 9-kor éppen végzek! Esetleg csatlakozhatunk majd hozzátok? Több szem többet lát! :)

Mailt küldtem.

Átadással kapcsolatban mintha lenne egy külön topic.

A telefonos értesítés nem egészen korrekt, a szerződés szerint írásban is kell küldeniük vmit. Na meg persze küldjék el végre a készre jelentést+az utolsó 30%-ról a számlát. Aszem akkor is marad ötszáz rugó kifizetnivaló, nektek is van a szerződésben?

Előzmény: groteszk (244)
Porter Creative Commons License 2003.11.19 0 0 245
Bennünket is kerestek, délután hívunk vissza időpontot egyeztetni.

Ma jártam arra fél 12 körül, egy csomó munkás dolgozott. A földszintet rakják helyre, illetve csinálják a lépcsőket, korlátokat.

PS: fordultam egyet a CP körül is. Hát mit mondjak, örülök, hogy nem ott vettünk lakást. Az Angyalsétány áprilisban volt ilyen állapotban...
Pedig, amikor náluk jártunk, még Januári beköltözést ígértek...

groteszk Creative Commons License 2003.11.19 0 0 244
29.-én szombaton 9:00 -ra vagyunk hivatalosak a műszaki átvételre!! HT akkor ezexerint találkozunk? :)

A használatbavételi eljárást már elindították.
Tényleg jöhetnek a jó tanácsok, mire is kell nagyon odafigyelni? :)

Előzmény: angyal111 (243)
angyal111 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 243
Sziasztok,

Engem is felhívtak, 29-én 14 órakor lesz a műszaki átadás:))))))))))))
Most már beszélgethetünk arról is, hogy mire kell figyelni a műszaki átvételnél.
Beköltözés időpontjáról nekem is ugyanazt monták, hogy a teljes vételár kifizetése után lesz, ez viszont a banktól függ, otthon átnézem, hogy pontosan milyen feltételekhez köti a bank. Az utolsó fél milliónál van még pár plusz kikötés.

Előzmény: Porter (242)
Porter Creative Commons License 2003.11.18 0 0 242
Yess!

Bennünket még nem hívtak, de ez jó hír! Nagyon jó hír!

Friss infó: ma este 7-kor villanylámpánál hegesztették a külső korlátokat, tehét dolgoznak rendesen.

HT, kép elment! Rajta van az összes szín, az összes kóddal! (a többieknek: HT problémáját látva esezmbe jutott, hogy az első bejáráson csináltam egy csomó dig. fényképet, köztük egyet a választható burkolókról - amin, mint kiderült, gyönyörűen látszik a színkód és a név :)

PS: nekem elég 4 nyerő szám is, de légyszi csak privátba :)

Előzmény: htplacebo (238)
htplacebo Creative Commons License 2003.11.18 0 0 241
Ismét hívtak, egy órát szánnak mindenkire, szóval 8ra megyek 29-én. Remélhetőleg a Magyar Mérnöki Kamara prominenseinek társaságában! :))

Rákérdeztem a birtokbaadásra: válasz: az majd akkor, ha átveszi a lakást és kifizeti a teljes vételárat.

Az utolsó részlet a használatbavételi engedélytől függ, rákérdeztem, hogy kezdeményezteék-e az eljárást. Válasz: Ezt nem tudja, majd rákérdez, visszahív.

Előzmény: angyal111 (239)
groteszk Creative Commons License 2003.11.18 0 0 240
HUHUUUU!!! :))

Megkérdeztem apámat (építőmérnök-statikus) és mellékesen egy önkormányzat műszaki osztályvezetője, hogy mit jelent ez a dolog. Tulképp ez "csak" szó szerint a műszaki átadás, bejárás, kulcs-átadás nélkül. Tehát ekkor kell mindent faszán átnézni.

HURRÁ! :)

angyal111 Creative Commons License 2003.11.18 0 0 239
Ez szuper, végre egy biztos jó infó a költözésről:))
Köszi, hogy megírtad:)) Ezek szerint pontosan időre adják át:))
htplacebo Creative Commons License 2003.11.18 0 0 238
Hellllooo!!!!!!!!!!!

Most hívtak a lavinátol!!!!!!!!!! A lakások műszaki átadása: 29 és 30-án. Én 29-re, 8 30-ra jelentkeztem be!!!!!!!

Angyal,Groteszk,Porter ti is gyertek kb. akkor!!!

Annyira izgatott lettem, hogy sok mindent elfelejtettem megkérdezni. Kérdezzétek meg léci: Ez a birtokbaadás is egyben, kapunk kulcsokat is? (nem hiszem)

Ismertek valaki hozzáértőt, pl. egy mérnököt? Feltétlenül vinni akarok magammal egy szakit.

htplacebo Creative Commons License 2003.11.18 0 0 237
Nem tudtam. Meglátjuk az átadás után, mit raknak fel, azután...

Azt az önkormányzat mögötti éttermet én is láttam már! Milyen jópofa kis lépcsők, park, padok, miegymás van előtte!

Abban a kínaiban is jártam, pont az első "tajkonauta" fellövésének napján! Különben rengeteg kínai étterem van a Béke úton felfelé, némelyik már korrektebb.

Átadásról infó? Kezdjétek el átolvasni az adásvételi szer. erre vonatkozó részeit! Pl.: A használatbavételi engedélyeztetési eljárásnak valószínüleg már meg kellett indulnia. Valakinek ismerőse az Önkormányzatnál?

P.s. Az ötöslottó e heti nyerőszámait gépelje be valaki, legyen szives! :)

Előzmény: groteszk (236)
groteszk Creative Commons License 2003.11.17 0 0 236
Tényleg Placebó tudtál csempét választani?

Egyébként én pár hete a párommal sétálgatva felfedeztem egy éttermet az új önkormányzati épület végénél, a házasságkötő terem mellett. Szinte észrevehetetlen mert egy érdekes szinteltolással alagsorba került és az utca felől nem látszik. Nem mentem be, csak azt láttam hogy elegántos és nagyon új még.
Másik egy elég szoc étterem a lakótelep gyomrában. Ugyanitt egy kínai büfé is van. Én szeretem a kínai kaját :)
De tény hogy pl. jó KV-zó a környéken nemvan sajna. Legközelebb talán a Lehel ház aljában.
Nem nyitunk mi is eggyet? ;)

Előzmény: Porter (232)
Porter Creative Commons License 2003.11.17 0 0 235
Sötétbordó.
Egyébként azon gondolkoztunk, hogyha nem az általunk választott színt rakják le, akkor sem szívatnak meg vele túlságosan, mert mindegyik padlólap visszafogott, pasztell árnyalatú volt. Mivel semleges (mogyoró) a konyhabútorunk, igazából egyetlen szín sem üt el tőle látványosan.

Persze ez akkor is rettentően gusztustalan húzás lenne...

Előzmény: htplacebo (234)
htplacebo Creative Commons License 2003.11.17 0 0 234
Elolvastam! Köszi, ez nagyon jó ötlet!

Küld el mihamarabb, remélem, hogy jól láthatóak! Tényleg, az a jurás színkodu csempe, amit írtatok az milyen?

Thanksz,thanksz!

Előzmény: Porter (232)
Porter Creative Commons License 2003.11.17 0 0 233
A környéket egyébként ki mennyire ismeri?

Az biztos, hogy ott van nem messze tőlünk egy patika (ügyeletes patika). Egy sarokkal arrébb, az önkormányzat rettentő igényes és kulturált belülről (jogsit kellett megújítattni én pedig "kipróbáltam"). Étterem, söröző és egyéb más location viszont nem sok van a környéken - remélem, a sok új lakó idevonz vállalkozókat.

Porter Creative Commons License 2003.11.17 0 0 232
Reméljük. Nem tudtál csempét választani, ugye?
Olvasd el a privát mail-ed, eszembe jutott valami.
Előzmény: htplacebo (231)
htplacebo Creative Commons License 2003.11.17 0 0 231
Nekem semmi azóta, bár én nem is vártam.
Remélhetőleg Edit utolsó levelére azért nem válaszol, mert tudomásul vette a kéréseteket.
Előzmény: Porter (230)
Porter Creative Commons License 2003.11.17 0 0 230
Hála istennek még nem aktuális a téma. ZM-től azóta jött neked visszajelzés? (nekünk a múltkori fax-sorozat óta semmi)
Előzmény: htplacebo (229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!