1.) BRG FM 05-165 Maros-B-hez való, jó állapotú eredeti akkumulátort, vagy annak üres házát. 2-3-4 db is érdekelhet, ártól, állapottól függően.
2.) Használható, jó állapotú VSZ-2,4-es (ВС-2.4) vibro csövet, akár több darabot is. Az ugyanígy kinéző, de VSZ-4,8-as verzió sajnos nem jó.
3.) A képeken látható miniatűr hangszórókat, mikrofonokat is keresem.
A keresés megkönnyítése érdekében fotókkal illusztrálom mind a három tételt. :-) Holnap megyek a Puskás nosztalgia börzére is, hátha valami szerencse folytán valakinek lapulna ezek közül valami a fiók mélyén.
Az e-mail címem publikus, oda várnám a jobbnál-jobb ajánlatok százait. :-)
Kösz, ezek jó kis oldalak. Mi annyira modernek vagyunk, hogy magyar nyelven ilyen forrásokat nem is lehet találni. Ill., ha valamit beírok a keresőbe, legfeljebb egy szakajtó antikvár könyvkereskedést dob ki a gugli. Jó, ha az embernek van egy saját kis könyvtára.
Van egy ehhez hasonló antik utánzat konyharádióm. Félre volt téve, mert recsegett a potmétere. Ma megcsináltam. De a hangja nem tetszett. Azért nem építettem át az egészet, kicseréltem a hangszóróját. A Pacsirta kisebbik papírmembrános hangszóróját tettem bele. Ég és a föld a különbség. Be is üzemeltem a konyhaasztalra.
Köszi. Anno a BRG FM10-160 vevő csövei voltak az orosz változatból. Akkoriban még nem volt használható tranzisztor a KGST világban ilyen célra. Vödör számra volt. De valahol 110 V környékén dolgoztak.
Tungsram. Amikor megvette a GE, még csak meg sem próbálta eladni a csőgyárat. Szégyen, gyalázat! Na, meg maga a privatizáció is. Először egy sógor bank kezébe került, ők adták el a GE-nek.
Nem véletlenül. A NOS és az új gyártásúak is egy megbízható, jó minőséget képviselnek. Ők a gyártási tapasztalatot nem hagyták elveszni mint teszem azt, nálunk. Akik az újraéledő kereslet okán cuppantak rá a gyártásra, már messze nem mindenkire igazak az előbbiek.
Azzal kapcsolatban meg tévedtem, hogy ez a téma csak a dinoszauruszokat érdekelné. Hisz csak pörgessétek át ezt az oldalt, mennyi a fiatal és még nőt is találni: