A zoood nagyon tuti, talán a belső sárga box lehetne egy hajszállal élénkebb. De a lényeg a belbecs! De lehet, h. a borongós időjárás mondatja velem ezt. Szóval nagyon jó lesz a zöld, és a lakópark felirat is jó. Milyen betűtípussal készült? Mikor költözik át a forum oda reá???? :-)
Ma egész nap dobozoltunk. És előszobaszekrényt terveztünk. És függönyt is találtunk a kikában. Eredményes szabadnapok ezek!
Viktor
A hógolyózásról annyit, hogy ÉN akartam menni negyed egykor hajnalban, de Férjecske azt mondta, hogy abszurd ötlet 35 hetes pocival lerohangálni az utcára - meg kellett elégednem azzal, hogy a feje mellett 5 centivel ugrálok az ágyban - első hó idején mindig evvvan velem :) Mindenkinek kezicsókolom és ölelés!
Ditke, Viktor Asszonypajtija
Nem lehetne valami más szín? Olyan nyomasztó ez a mustársárga! De az se baj, ha nem, annyira azért nem zavar. Csak szerintem vannak szebb színek is.. :)))
szerintem a kedves holgy nemvolt a magaslat helyzeten (vagy forditva:)) mondtatok neki hogy kezicsokolom nalunk mar benntvan minden kabel csak a szekrenyben legyenek szivesek atkozogetni?
melleleg szerintem nagyon nemkell elsietni, amint bekoltoztok szerintem megjelennek a kabeles fickok meg szorolapok meg akciok kutyafulek.
nekem mivel meg nincs tv-m nincs tv elofizum se de itt a hazban sehol nemlattam eddig folyoson vezetett kabelt. plane ajtotokon igenytelenul atfurt megoldassal. egyebkent a szolgaltatonk a matavkabel/kis-astra-sat.
a netem matav telefonvonal valami alap csomaggal legolcsobb es enternet adsl-t at tudtam hozatni ide az alberletbol.
lakogyulesileg ti teljesen kulon lesztek szerintem.
Asszongya a matávkábel illetékes elvtársnője, h. lesz kábeltévé, de csak akkor, ha a ház fele kéri. S akkor is csak az ajtónk felett átfúrt, és bevezetett külön kábelen. Akkor a szobákban a tv dugasz minek? Mi jön benne? Zizi (hangyaháború)?
Vendor, nálad ki a szolgáltató és milyen csomagod van? És a net? Modemes, vagy isdn, esetleg adsl/kábel? Mi lakógyűlésileg külön klikket alkotunk majd, vagy csatlakozunk a ti házatokhoz?
kb 1,45*1,45-ös a miénk, az ázófelület 150 centi hosszú, egyik oldalon lejtősebb, ahogy az szokott lenni. Hogy cserélve lett volna-e? Nem hiszem. Szerintem azért még időben leállították, és nem került mindenhova a nagy kád. Különben biztos szóltak volna. A fürdőszoba alaprajzát éppen nem találom, de van elég hely még a mosógépnek, a szennyestartónak, és kissámlinak, kiskádnak, stb.
Van egy jópofa sztorim, a múltkorjában elfelejtettem említeni. Naszóval állunk a fürdőszobában, szemléljük a sarkokkádat, ami méretben, típusban jónak tűnik. Mondja az átadós emberke, hogy bizonyára mi is kaptunk faxot a káddal kapcsolatban... Nézünk rá boci szemekkel, merthát nem kaptunk semmilyen kádas faxot.
Az történt, hogy a sarokkádakat olyas valaki rendelte meg (és be is építette!), aki csak a tervrajzokat látta, de azokhoz se értett, s bár a kád oldalméretei stimmeltek, az íves oldal nagyon nagy lett. Emiatt a rendelkezésre álló szabad helyet fürdő teljes területére vetítve 90 %-ban elfoglalta. A maradék 10 % a mosogép. Tehát oldalazó mozgással, rugalmas izületekkel lehet csak bele mászni, kijönni, vagy éppen a mosógépbe ki-be pakolni. - Gondolhatjátok mit modhatott az illetékes, mikor ezt meglátta, az óriáskádakat! - És mivel már be voltak rakva, próba szerencse alapon értesítettek lakókat, hátha valakinek ez így kell, és nem kell bontani. ÉS VOLT, AKI KÉRTE! :-)))
Szerintem a főoldalon csak nagyon általános információk legyenek: hol van a ház, mekkora, mikor lesznek az átadások, mikor lett átadva az első ütem, hány lakás stb. stb.
Az jó ötlet, hogy a nem regisztráltak csak a kerületi híreket olvassák, mert nem hiszem, hogy bárkinek lesz ahhoz köze, hogy pl. a C31-ből nem hajlandók már hónapok óta levinni a szemetet... :)))))))))))))) Szóval a társasházi hírek és a fórum, valamint a dokumentumok jelszavasak legyenek, a többi ne.
Sasmadárék átadással kapcsolatos gyakorlati tapasztalatai tartanak a nullához. A mienkről semmi hír idáig (jelzem nem is lenne még időszerű).
Műszaki átadással kapcsolatban kicsit megnyugtatónak tartom, hogy építős szakterületű, ezzel kapcsolatos hatóságnál dolgozó emberke is költözik a házak valamelyikébe, s erről az építtető is tud...
A honlap témához azért nem szóltam hozzá idáig bővebben, mert ugyebár én anyukámnak kibicelek, de nekem személy szerint a házhoz hasonló sárga színű variációk tetszenek igazán. Érdemes lenne olyan lehetőségeket is feltenni, amit valaki írt a környékbeli kiserdős sétalehetőségről, meg például orvosi ügyeletről, a most ügyeletes Ady Endre utcai patikáról, stb.
a fooldalon milegyen? az tuti hogy kell egy bejelentkezo ablakot csinalni meg egy valami logot hogy maifene is ez mondjuk valami szl lakopark felirat egy t1 t2 t3 epuletkep- montazson vagy nemtom.
vagy a fooldalon legyenek kint a tarsashazi hirek?
a tartalombontast hogykellene?
#Fooldal -- ???
#Hirek -- itt lennenek a keruleti hirek es a tarsashaz hirei omlesztve de megfeleloen jelolve [mindenki hozzaferhet mindenhez vagy csak a keruleti hirekhez ferhet hozza a nem bejelentkezett latogato?]
#Informaciok -- kozintezmenyek nyitvatartasa, bkv menetrend, vizmuvek elmu stbstb elerhetosege mikell az atirashoz peldaul. [mindenki hozzaferhet]
#Doksik -- kozgyulesi hatarzoatok jegyzokonyvek, egyeb fontosabb iratok. alapito okirat. [ehez kompletten csak az fer hozza aki bejelentkezett]
#Forum -- Mint ez kb kulonbozo temakkal [csak regisztralt felhasznaloknak]
Tetszett nagyon mindenkinek! Én meg el is bőgtem magam, mikor a piac felől megnéztük a házunkat, olyan hihetetlen érzés volt, hogy ott valami a levegőben majd egyszer a miénk lesz!! Rettentően várjuk már, hogy teljen az idő, tervezgetjük a fürdőszobát (nagyon-nagyon állat lesz!!), a nappalit, a hálót, a konyhát. Nagyon nehéz úgy kitalálni, hogy praktikus, szép, és kényelmes legyen minden helyiség, ráadásul harmonizáljanak is egymással. Bújjuk a lakberendező újságokat, és egyre több dolog kavarog a fejünkben. De annyira jóóóóóó!!
Nekem nagyon bejön a honlap! A már felsorolt menüpontok egyelőre elegendőnek tűnnek, legfeljebb majd bővülnek! Ha dolgozom, tudom küldeni a hírek a Vendornak, otthon sajnos nincs net. De mivel minden nap dolgozom, így nem lesz gond.
no akkor megtoltom kicsit elettel a mintakepet megnezzuk hogynezki ugy a fooldal meg az aloldalak aztan felrakom oket.
megmeg egy szep SZL lakopark feliratot kene neki odarittyenteni felulre vagy mittomen. :)
sajnos meg nincs normalis hely neki (php4+mysql a forumhoz) de ha rabolint mindenki a dizajnra meg lesz klasszul lista hogy _pontosan_ mik legyenek az oldalon es hol? (menupontok almenuk pl.) akkor azt igazan nemnagy dolog leprogramozni.
Mennyi idő még technikailag összeáll ez a honlap? Na csak mert ha tényleg lehet költözni két hét múlva, akkor jó lenne, ha már működne egy része. Hiszen a szomszédok, lakók többsége ekkor fogja megismerni egymást, és talán közvetelenebb lehet az első kapcsolatfelvétel, ha már a fórumon keresztül is megismertük egymást. Na persze ez csak egy gondolat.
Sasmadár, T. Olga vajh milyen tapasztalattal bír az átadással kapcsoltban?
Nehéz megmondani mennyit csúsztak. Az első meghirdetett időpont a szept 15-volt, de januárban a végleges szerződésnél már november volt az uccsó időpont a kötber szekciónál. Vagyis akkor már lehetett tudni, h. késés lesz. De aug. közepe óta készen voltak a lakások belül.