Mielőtt ellátogattam ide újból megpróbáltam feltölteni a képeimet. Jelentem, sikerült. Igaz, még nem láthatók az átnézetes kicsinyített képek, de a linkek működnek.
Már írtam pár véleményt, de még mielőtt profizmusom felmerült volna bárkiben is látogasson el a http://kep.tar.hu/akoskoma oldalra.
Az egyik mappa fotói a repülőnapon készültek, ahol sikerült egy-két valóban jó képet ellőnöm. Az égbolt színe egyiken-másikon irreálisan sötét és a digitális zoom hátrányait is megtapasztalhattam a török vadászgépek sziluettjén.
A Szegedi Szabadtéri előadáson a nézőtér felső harmadában ültem és állvány nélkül meglepő eredményt hozott. Ezekből kidolgoztattam néhányat, ami némi korrekció után frankó képeket adott vissza.
Majd igyekszem továbbiakat is bemutatni.
Még nem vettem meg az állványt, és lehet fele függőlegesen is fényképezni. Jó kis állvány 165 cm-re lehet kihúzni és 1.3 kg. Asszem megveszem, csak még nem tudom, mikor, mert egyéb fontosabb dologra kell a lóvé!!
Sajnos a kep.tar.hu nem jó, én majd felrakom egy másik lapra a képeket. Szólok, ha kész van!
Gerike! Megvetted a masinádat. Az ember már boldog lehet, ha leszűkítette két alternatívára a vásárlását (én sokáig szemeztem az Olympus C5050Zoommal, de a nyári árcsökkentés után sokkal vonzóbb lett a Nikon).
Olvass utána az index tesztjeiben, próbáld ki mindkettőt egy nagyobb üzletben (lehetőleg, ahol mindkettő megvan), ahol nincsenek egyik márkának sem elkötelezve. Kérd ki a szakember benyomását keltő eladót és hasonlítsd össze az olyan kellékek árait, amit nagy valószínűséggel egyébként is meg fogsz venni, pl. akksi, memóriakártya, stb.
Az egyik kollégám a sulineten keresztül vett egy A70-et (asszem) és nagyon elégedett vele. Ahhoz ceruza méretű akksi jár, ami jóval olcsóbb, mint a magyarországi Nikon li-ion akku. (Egy barátnőt már megkértem, hogy hozzon egy akksit az USA-ból, mert ott fele annyiba kerül, mint idehaza).
Számomra ugyan nem volt a döntéshozatalban szempont, de a Nikont felismeri külső meghajtóként a Win XP, meg néhány korábbi verzió, míg az A70-hez minden esetben kell a szoftver. Ez akkor számít, ha egy nyaralás alkalmával Cd-re akarod íratni a megtelt kártyádat, de nem vitted magaddal a telepítőt.
Várom a döntésed és a nyertes gépről szerzett tapasztalatokat.
Nem látom a képeid. A sajátjaimat sem sikerült bővíteni, de törölni sajnos igen. A Webmester szerint néhány nap múlva elkészülnek vele.
Deph!
Megvetted a Hama állványt? A gondod az volt, hogy csak vízszintesre jó. Ha van rajta rögzített magasság mellett le és felfelé buktatási lehetőség, akkor szerintem megoldható a függőleges rögzítés is. Az én Hama állványom legalább is képes rá és az sem volt 30ezer. Ha a gépre csavarozott talpat a függőleges tengely mentén 90fokkal elforgatod, majd a buktatást a maximumra állítod (az enyémen fel kell húzni a kart), akkor függőlegesre is jó lesz. Ha nem voltam világos, akkor sikíts!
Sziasztok!
Szóval lány tervez, chello végez, tegnap képtelenség volt feljutni a netre. Ma viszont a kapott instrukciók és programok segítségével sikerült a kicsinyítés!! :)))))))
Még egyszer köszönöm!
a lány
Erre az a jó válasz, hogy kinek a pap kinek a papné. Amelyikbe jobban beleszeretsz első látásra, azt vedd meg. A pszichikai tényező egy vásárlásnál nagyon sokat számít. A két gép között nincs akkora eltérés. Nézd meg melyikhez mit adnak. A Nikonhoz adtak akkut (li-ion), töltőt, RCA TV kábelt, USB kábelt, kézikönyvet (angol,magyar), saját progi CD-t és a Photoshop Elements-et. Ez fullos csomag.
Én például azért is vettem Nikont, mert ismertem a nevet és tudtam, hogy jó minőségű optikákat gyártanak. Szubjektív voltam a márkát érzések alapján is választottam. De nem bántam meg. És ha megnézel pár képet azokból, amiket ezzel a géppel fényképeztünk, akkor nem is lehet csalódni. A Canon pedig már 20 éve fejleszt digitális gépeket, ebben nagyobb a tapasztalata.Jó választást. :-))
Hát az a baj csak a Manfrottóval, hogy háromszor annyiba kerül. Most lehet, hogy semmit sem veszek. Egyébként a Tripontnál van egy Manfrotto állvány 20k-ért. 505B a típusa, asszem.
Az orchideás képet nekem lenyomhatod emilben, kíváncsi vagyok rá.
Titeket is megkérdezlek , remélem valamennyit tudtok segíteni. Már kb 1 éve dilemmázok digicam vételen. Azóta átrágtam ezer reviewt , meghallgattam sokszáz tanácsot , amennyi fórumot tudtam végigolvastam.. bla bla. Nincs sok pénzem rá, de ha már ennyit szőröztem , jót szeretnék venni.
Ixus s400 vs. Nikon 4300
Szerintetek ? Megéri az ixus a nettó 18e Ft plusszt ? Jobb a képe ? stb.. Aki csak a nikonban hisz az se vágja rá elsőre hogy nem plz :) Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni , mert holnap lenne a megvétel nagy napja. Előre is köszi.
Hááát...most megfogtál... nem tudom hány cm, de én 192cm vagyok és egy kicsit lejjebb ér... passz! Teljesen kihúzott állásban kényelmesen tudok vele fotózni. Manfrotto 390B a tipusa és a Media Markt-ban 29900Ft volt! De egy HAMÁ-nál lényegesen jobb minőség és sokkal tartósabb is - az elmondások szerint. A súlyát szintén nem tudom, de nem is nehéz - nem is könnyű. Hosszabb cipelésre váltáskát javaslok, de egy idő után azért húzza az ember vállát...:)
Nem. Az Unsharp Mask a Photoshop funkciója és arra való, hogy jobb képélességet érj el! Tehát egy elkészített képet még élesebbé tehetsz vele! Ez azért hasznos, mert egyik fényképezőgép sem tudja azt az élességet produkálni, amit a Photoshoppal elérhetsz. Persze a túlzott használata természetellenes képeket tud produkálni, ill. jobban kiemeli a zajt a képen, de alapjában az egyik leghasznosabb dolog azok közül amit a Photoshop tud. Használjátok mert érdemes. Csináltam egy példaképet is Depht orchideájáról, de a shit kep.tar.hu-ra nem tudom feltölteni, mert valami gebasz van a serverükkel...:-/
Tudom, hogy ez egy butított verzió (PS Elements), de kezdésnek szerintem jó lesz. Tényleg egy butított verzió??? Mennyivel tud kevesebbet?
Ez a Photoshop Biblia nincs meg a neten beszkennelve esetleg??? :-)) Vagy nagyon naiv kérdés volt?
Az Unsharp Mask pedig szerintem az egyik filter a Photoshopban. Az elementsben is benne van. Jó lehet vele élesíteni.
mikrobee: A te Manfrotto állványodat meddig lehet kihúzni? Hány cm? És mennyi HUF volt?És hány kiló? Esetleg típus??
A Photoshop Elements helyett javaslom a Photoshop 7.0-át! Abból van már magyar nyelvű verzió is! Leírásnak pedig a Photoshop Bibliát szerezd meg. Abban minden alap benne van, de árban és terjedelemben elég jelentős. Két kötet és szerintem több mint 1000 oldal, de lehet, hogy egy kicsit kevesebb! :))) Viszont nagyon jól leír mindent az alapokról!
annyira klasszak vagytok!!
még egyszer mindenkinek köszönöm!
emileket megkaptam, ígérem, ahogy hazamegyek
és módom lesz rá, töltök, próbálok, válaszolok
a lány
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt. :)
Sajnos még nem volt időm kipróbálni, hogy sikerül-e a tanácsok alapján megoldani, mert inkább a Zöldpardonbeli megfagyást választottam tegnap estére :), de remélem ma este kipróbálhatom, és ha megengeditek be is számolok az eredményről.
a lány
mikrobee: Érdekes ez az orchidea dolog, mert nagyon fel sem akartam rakni, mert olyan egyszerű. Akkor mégis jó. A blendével pedig lehet egy kicsit barálni, ha a záridő beállításnál van egy sötétebb pont is, akkor arra ráfókuszálva alapban más blendéket ad meg. Ez modjuk próbálkozásnak jó. Hátha összejön más is. :-))
Ja, és a képeken a feliraton kívül semmilyen módosítás nincs még. Most ismerkedem a Photoshop Elements-el, amit kaptam a géphez. Túl sokat tud és még nem nagyon vagyok benne jó. Valami leírásotok nincs hozzá?? Modjuk a magyar lenne a legjobb.
Még egy kérdés: sorozatfotónál a 3 sorozatot használjátok? És manual fókusszal ill. automata blenede-záridővel? Mert ha gyorsan kell ellőni nem mindig van idő...
A blende nállam is kritikus. Ipari technikában megszoktam, hogy megadom a záridőt és a kamerák automatikusan szabályozzák a blendét (íriszt)
Sorozat képet még egyszer használtam igazából. Ez Korfun volt, mikor a reptérre érkező gépet fotóztam. Megcsináltam a sorozatfelvételt, majd 2/3-át kitöröltem, de legalább közben nem mentett a gép. Még a tengerpartos képek között akartam használni, mikor barátaim leugrottak a szikláról. De jobb lett mikor én szabályoztam a foto készítés pillanatát.
Az irfanview program nekem is fentvan a gépen. Mindenkinek ajánlom, sokat tud és egyszerű.
A képtáram címét lentebb szerepeltettem, de mindjárt megkeresem.
Ja! És a kérdésekre a válasz: Ha használod a NR-t, akkor a képfeldolgozási sebesség, csak akkor gyorsul, ha kisebb felbontást jelölsz ki, egyébként ez sajnos ilyen. A sorozatkép készítést én pl. a galambos képemnél használtam, de máskor még egyátalán nem volt rá szükségem. Jó ha van, ha valaki mondjuk sportfotókat próbál készíteni. (Mondjuk ilyen érzékenységgel és záridővel, valamint optikai zoom-mal az nem könnyű feladat...)
Manuálban és automata üzemmódban sem tudsz a két blendeértéken kívül mást választani. A gép a záridőhöz igazítja őket...:( Ez nekem is fájó pont...
Az orchidea nagyon szép lett, bár egy icipici unsharpen mask még jót tett volna neki! De gyönyörű egyébként.
A többi képnél nagyjából ugyanaz a véleményem mint No_Name-nek, annyi kiegészítéssel, hogy a fehéregyensúly helyes beállításán túl próbálkozz más fénymérési módokkal is a mátrixon kívül. És ne sajnáld a memóriát, egy témáról nyugodtan lőjj 5-10 képet is más-más beállításokkal, mert a gép kijelzőjén (hacsak nem használod a histogram-ot) elég nehéz pontosan látni, hogy mi égett be.