Egyébként lett gépem+albérletem, úgyhogy most már ilyen problémákra nem foghatom majd a képnélküliséget. Átnézem a többezer képemet, hogy mit lehetne hasznosítani.
Annyi infó kéne, hogy mekkora képet lehet betenni és egyáltalán hova töltsem fel.
Még mindig él az az irreális és teljességgel átgondolatlan helyzet, hogy a feltett anyagok az áttöltés után az Index tulajdonát képezik?
Vajk képéről: valószínűleg napfogyatkozás van, a tűzben pedig egy nagy arcot látok (á lá Húsvét-szigetek). Jobbra, a kisebbik tűzalak nekem farkas/medvefélének tűnik, de ennek kb. annyi esélye van, mint annak, hogy nem az.:-)
Az ikerormok egyértelműek, több felfedeznivaló motívumot nem érzékelek, a filozófiai háttér/ a mondanivaló pedig egyelőre nem tárta elém magát teljes valójában (nyilván a napfogyatkozásnak és a fellángolásnak van valami köze egymáshoz).
Csak azért látszik annak, mert már nem lehet nagyobb képet linkelni. Ha jól felnagyítod, megtalálhatod a többit is, amelyek egyébként akkor már egyáltalán nem olyan észrevehetetlenek. Sőt, kifejezetten pocsék munkát végeztem, egyértelműen látszanak az apróságok, mert nem tudok bűvészkedni olyan jól a Photoshoppal. Jó, szemkifolyatós, de csak azért, mert amikor a maszkolásokat csináltam, akkorára nagyítottam a képet, ahol a pixelek már játszanak a képzelettel - azokon a helyeken is, ahol nem kéne.
Tulajdonképpen nem is biztos, hogy ugyanarról beszélünk: a koponyához nem látom a kulccsontokat, a másik (az állítólagos bali szoborfej) pedig nem a fa törzsén van...
Erőltesse már meg valaki más is a szemét... :)
Jó, a koponya stimmel (a kulcscsontokkal), gondoltam, hogy ez egyértelmű lesz. A fej a fa törzsén tulajdonképpen egy bali kőszobor feje, a harmadik tipp viszont legfeljebb a véletlen játéka, szakállas arc nincs. Mi van a többivel?
No, lássuk csak. (De hol marad az előző rejtvény helyes megfejtése??)
Látni vélek egy koponyát a vízesés melletti fa törzse és az e mellett levő szikla által alkotott zugban, egy fejet barna hajjal ugyanezen fa tövénél, a törzs másik oldalán, valamint szintén egy fejet, jobb profilból, szakállal és fehér süveggel a vízeséstől balra, az alsó szikla alján. Kicsit gyanús ez nekem, főleg, hogy ha jobban megerőltetem magam, még további fejeket vagyok képes felfedezni... A délibáb nem tudom, számít-e, persze azt is látom...
Akkor adok én. A képen apróságokat rejtettem el, szám szerint tizenkilencet. (Némelyiket gyatrán, némelyiket meg annyira, hogy utóbb magam sem találtam.)