Keresés

Részletes keresés

gentleman Creative Commons License 2004.10.12 0 0 706

Szia!

Azt írják, hogy "panoráma: Vaskapu utca felé". Ez igaz is, csak a panorámát a Gizella-ház jelenti... :))) 

Előzmény: csikal (705)
csikal Creative Commons License 2004.10.12 0 0 705

Hello

Mindenki tudta, hogy oda épülni fog valami. Ugye a rendezési tervbe és az Ofirtáltol kapott papíron még az volt, hogy egy hotel lesz ott. Azt hiszem a Gizella Hotel. De az nem jött össze. Nekem végülis mindegy mi lesz, csak építsék be a telket.

A másik érdekes dolog, hogy a Gizellapark honlapján úgy árulja a lakásokat, hogy Vaskapu utcára néző. Ami elég furcsa mivel a Vaskapu utcára a Gizella-ház lakásai néznek. Bár gondolom ez csak egy kisebb galiba lehet!

Biztos, hogy a következő két évben lesznek az épitkezésekből kellemetlenségek (zaj, por stb.) de utána egy rendezett ház lesz a sarkon és nem egy lepukant parkoló.

Nálam most derült ki, hogy a comunique telefonja rossz, vagyis néha müködik néha nem ahogy a kedve tartja.

Hello

gentleman Creative Commons License 2004.10.12 0 0 704

Kedves Agyatti!

Sajnálom, hogy most kellett szembesülnöd a ténnyel, hogy az a nagy telek, ami a házunk előtt áll, nem lesz örökké parkoló. Én már 24 éve lakom a IX. kerületben és

azt láttam/látom, hogy az elmúlt másfél évtizedben rendkívül dinamikusan fejlődött/fejlődik a kerület. A szokás az, hogy az Önkormányzat kiárusítja a telkeket, amikre a vásárlóknak néhány éven belül (kb. 2-5 év) kötelességük felhúzni valamilyen lakóházat. A házak stílusa bizonyos keretek között szabadon választható, de az emeletek számát a környező épületek magassága (rendezési terv) határozza meg annak érdekében, hogy az épület ne üssön el túlságosan a környezetétől.

A lényeg, az, hogy ha valahol látsz egy üres telket Budapesten, amin egy "maszek" parkoló üzemel, akkor biztos lehetsz benne, hogy oda, néhány éven belül valami szépség fog épülni. Persze csak akkor, ha az építtető nem megy csődbe.

Önző dolog volt részedről a hozzászólás. Mit gondolsz, hogy azok a lakók mit éreztek, akik elől a Gizella-ház vette el a napfényt? Ők is statikushoz fordultak?

Lehet, bár hasztalanul...

(Lehet, hogy ez a szerencsének volt betudható, de én már akkor tudtam, hogy arra a telekre is fog épülni ház, amikor még csak az alapjait ásták a Gizella-háznak.)

Előzmény: agyatti (703)
agyatti Creative Commons License 2004.10.11 0 0 703

Szép-jó esét!

Egész más........"Tragédia"..........:-(( Látta már valaki azt a házat ami elénk fog épülni? Valaki sorstásrs linkelte ide, és vesztemre rákattantam...  8-emeletes, Megalomán őrület (megjegyzem, a miénk "sem kutya"), és javaslom minden Soroksári útra nézőnek, 2006. júliusig szívja magába a napot, mert utána, főképpen port fog kapni (addig tán napot is, sőt a Soroksári út zaja még csökkenhet is).....Az építkezésük alatt jó, ha a mi épületszerkezetünk "túléli" a dupla garázsszintjüket, de egy statikus-épitész véleményét meghallgatnám a mikro- és makrorepedések lehetséges keletkezéséről...

Arra is kíváncs leszek, a házközösségünk mikor (az építkezésük melyik szakaszában) jut el oda, hogy komolyan megkérdőjelezzea tisztelt Kerület építés-engedélyezési szokásait ..:-(

Jó éjt!

csikal Creative Commons License 2004.10.11 0 0 702

Hello

Értelek tehát az elöbbi egy monológ volt.

Nekem nem azzal van a bajom, hogy csak az fizessen aki használja. Úgy gondolom ez egy elfogadható érv, hogy akik használják azok tartsák fent. De idegeneket nem szívesen látnék a konditeremben! Így is biztos lesz olyan, hogy a lakók elhozzák a barátaikat és a rokonaikat és azok is használni fogják.

Ami a rácsot illetti, az elsőn volt már valaki aki berácsozott egy ablakot. Eléggé meglepődtem rajta.

Hello

Előzmény: gentleman (701)
gentleman Creative Commons License 2004.10.11 0 0 701

Kedves Csikal!

Hú, lehet, hogy túl jól sikerült az előző monológom... :)))

Akkor a további félreértések elkerülése végett:

- nem az elsőn lakom, nincs bezártság érzésem és szoktam használni a liftet,

- nem éjszakai műszakban dolgozom és hasznosnak tartom a lépcsőházi világítást,

- nincs semmi bajom a növényekkel és bár allergiás vagyok, hasznosnak és kellemesnek tartom a belső kertet,

- nincs berácsoztatva se az ajtóm se az ablakom.

Ezeket csak példának találtam ki, hogy mire hivatkozva lehet javaslatokat tenni bizonyos triviális szolgáltatások fizetőssé tételére. Legyen fizetős a lift például... :)))

(Ezt nem gondoltam komolyan!!!)

Viszont a Te példád, miszerint nem kell közös ktg-et fizetni, ha valaki elmegy nyaralni vagy kórházba kerül, valóban jól tükrözi, hogy hova vezet ez az ötlet.

Kedves big_mafa!

Sajnálom, ha úgy tűnt, ki akarnám tépni lakotarsak haját. Nem éreztem, hogy ennyire arrogáns lettem volna, de ha így volt, ezúton is elnézést kérek. Én csak szerettem volna kifejteni a gondolataimat, rámutatva arra, hogy van sok olyan szolgáltatás, ami ilyen-olyan okból, de felesleges lehet egyes lakók számára és ha túl messzire megyünk, akkor semmi másból nem fog állni a következő közgyűlés, csak "fizetős legyen vagy sem" szavazásokból.

Még 1x elnézést kérek és természetesen én is azon az állásponton vagyok, hogy ezt a közgyűlésnek kell eldöntenie.

Részemről lezártnak tekintem a szauna és konditerem témát, többet nem kívánok hozzáfűzni. Amit el szerettem volna mondani, azt elmondtam.

Előzmény: csikal (700)
csikal Creative Commons License 2004.10.11 0 0 700

Hello

A Duna Plaza egy másik eset ha jól tudom ott nincsen 150 lakás és nincsenek lakók. Én jártam abba a kondi terembe és egy kicsit mások az ottani viszonyok. Az direkt egy nagy befogadású konditeremnek épült. A mienk pedig arra, hogy a lakók használják. És nem lesz olyan vállalkozó aki olyan sokat fizetne a mi helységünkért. És szerintem a portásnak is van jobb dolga mintsem, hogy azt nézze, hogy az ember a bejárattól biztosan a konditerembe ment és nem máshová. A lakást úgy vettük meg, hogy ez jár hozzá. Ha beteg vagyok akkor a liftet sem használom és ha korházban vagyok akkor a lakást sem használom, akkor szerinted nem kell közösköltséget fizetnem. Mert a logika ide vezet. A közös költség pedig nehezen csökkenne 170-110re mivel akkor azt jelentené, hogy a ház összes költségének 35 %-a a konditeremhez kapcsolódik. Ami azért elég nehezen elképzelhető egy ekkora háznál.

Az tény, hogy januárra ki fog derülni, hogy a közös költséget alul becsülték-e.

Úgy érzem már egy kicsit túl sok a vita a konditerem körül. Szerintem ez az egész úgyis csak jövöre fog eldölni.

Gentleman lenne egy kérdésem: A rácsot miért szerelted fel? Ennyire nem tartod biztonságosnak a házat? Ami engem illet nem igazán értek vele egyet, mivel egy kicsit rontja az összképet. De természetesen tiszteletben tartom a döntésedet.

A fűtést még én sem nagyon éreztem!

Hello

Előzmény: lakotarsak (695)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.11 0 0 699

Mielott kitepitek egymas hajat, szabadjon megjegyeznem, hogy mindenki azt javasol, amit jonak lat. Aztan szavazunk.

Ha megszavazzuk, hogy ne legyen portas, akkor nem lesz. Ha megszavazzuk, hogy Pityu bacsi ne fizessen a liftert, mert csak, akkor nem fog. Igy ha azt szavazzuk meg, hogy falazzazzak be a konditermet, akkor befalazzak. Es nem azert falazzak be, mert en azt mondtam, hanem mert a TOBBSEG be akarta falazatatni.

Tehat szerintem a javaslatok igenis jo dolgok, es majd elvalik, hogy mi lesz. Tul sok meg a HA es a NEM TUDNI jelenleg.

En olyan parti vagyok, h a hasznalatert fizessen mindenki minden olyan teren, ahol az merheto, es esszeru. Hogy ha nem ezt szavazzak meg, akor nem ez lesz. Ugy gondolom, Lakotarsak se fog "pampogni", ha leszavazzak. En sem.

No persze ehhez az is kell, hogy lehessen szavazni is a lakogyulesen, ne pedig arrol menjen a vita, hogy a Boci csoki, vagy a Rocsogei Kakos a finomabb...

Előzmény: gentleman (698)
gentleman Creative Commons License 2004.10.11 0 0 698

Kedves lakotarsak (nem mint társak, hanem mint felhasználó név),

Előre bocsájtom, hogy fogalmam sincs, mekkora alapterületű lesz a konditerem és a szauna, így még csak hozzávetőlegesen sem tudom megmondani, hány vendéget tudna fogadni egy átlagos napon. Ennek ellenére kicsit túlzónak tartom, hogy akár 110 fortint/th-ra is levihető lenne a közösköltség. Ez, szerény becslés szerint, 400-450 ezer forint havi kiesést jelentene, amit ezen helyiség bérleti díjának kellene fedeznie. Nem vagyok járatos bérleti díjak terén, de ez elképzelhető?

Másik vetülete a dolognak, hogy mi lenne akkor, ha teltházas lenne mondjuk a konditerem vagy a szauna és tele lenne külsősökkel. Ugyanakkor Anonymus a 958-as lakásból slattyogna lefelé azzal a gondolattal, hogy milyen jót fog ő most szaunázni. Amikor azonban belép, azt látja, hogy teltház van. Ilyenkor mi lenne a teendő? A legkisebb külsőst, akivel a legkönnyebb elbánni, kidobnák az utcára? Vagy neki kellene csalódottan visszabandukolnia a lakásába és egy forró kádfürdővel helyettesítenie a szaunát?

Érdekesnek tartom, hogy ami nincs, ami kimaradt a házból, ami rossz, azt sokan hiányolják, de ami van, attól próbálnak megszabadulni, hogy alacsonyabb legyen a közösköltség. Miért?

Semmi rosszindulat nincs bennem, csak nem értem, hogy miért ennyire központi téma a konditerem és a szauna.

A költésgek csökkentése mint indok is csak akkor állja meg a helyét, ha a szauna állandóan menne, a konditeremben pedig állandóan égne a villany, de mivel ez általában nem lenne így, sőt megkockáztatom, munkaidő alatt szinte egyáltalán nem, nem is lenne talán akkora a fenntartási költsége.

A "mindenki csak azért és akkor fizessen, amikor használja" gondolat túl messzire vezet szerintem. Nehány ötlet, amire hivatkozni lehet:

- nekem nem kell lift, mert az elsőn lakom és gyalog járok, így nem is akarok fizetni érte, külöben is írtózom a bezártságtól,

- nekem nem kell lépcsőházi világítás, mert általában éjszakai műszakban dolgozom és sohasem vagyok otthon amikor ott égnek a lámpák,

- nekem nem kell gondozott belső kert, mert nem szeretem a növényeket, allergiás vagyok és elég sok bosszúságot okoznak amúgy is, ergo kertész sem kell,

- nekem nem kell portaszolgálat, mert berácsoztattam az ajtómat, ablakomat, hozzám úgysem törnek be és mivel a liftet sohasem használom, az a veszély sem fenyeget, hogy beszorulok a liftbe.

Ez csak néhány példa volt, de sokan vagyunk, különbözőek vagyok, mindneki ki tud valamit találni, amiért nem szeretne fizetni. De ez egy közösség és áldozatokat kell hozni. Van aki a lift miatt, van aki a szauna miatt, van aki a világítás miatt hoz áldozatot. És ez így van rendjén. Szerintem. Bár lehet, hogy túl naív vagyok.

Elnézést, azt hiszem egy kicsit hosszúra sikerültem.

Előzmény: lakotarsak (695)
zero4hero Creative Commons License 2004.10.11 0 0 697
Próbafűtés volt vasárnap hétfőn állítólag lesz rendes is. Én vettem egy elektromos olajkályhát a biztonság kedvéért.
lakotarsak Creative Commons License 2004.10.11 0 0 696
Én ma reggel (hétfő) próbáltam, de nem volt még főtés. De ha jól emlékszem, akkor a hétfőbe maradtunk, mivel ha valami műszaki okból, nem indul be, akkor vasárnap nem tudnak szakembert hívni, hogy megnézze.
Előzmény: Tiver (694)
lakotarsak Creative Commons License 2004.10.11 0 0 695

Kedves Csikal,

Ami elhagzot a "külsösökkel" kapcsolatban a lakógyülésen szigorúan csak JAVASLAT volt. Az én elképzelésem úgy látszik nem jött át rendesen. Ne külsösöket kell magunk mellé beengedni, hanem a kondi termet a ház kiadná egy külső vállalkozónak, aki egy Fitness termet üzemeltetne benne.

Egy példa erre: a Duna Pláza parkolój fölött van egy fiteness terem. Most azt vagy megvette valaki és üzemelteti, vagy bérli a Duna Plázától. Vegyük a második esetet: bérli. Ezért fix have díjat fizet a Duna Plázának, és aki oda jár, az nem a Duna Plázának fizeti a bérletet, hanem a vállalkozónak.

Én így gondoltam. És ez által bevétele lenne a háznak a nem kevés bérleti díjból, amit a vállalkozó fizetne havonta. Ezáltal nem 170-ről 165-re csökenne a közösköltség, hanem akár 110 is lehetne. Ennek a kivitelezésén, hogy idegen fognak oda járni már korábbi hozzászolásomban írtam (670). Nem a portásunknak kéne rohangálni, hanem a vállalkozó alkalmazottjának, aki a Fitness terem pultjánál van és fogadja az oda látogatókat. Ő nyitna nekik ajtót bentről, és ő is meg a portás is a felszerelt kamerákkal figyeli, hogy a belépéstől a fitness terem bejáratig ment. Így a lakóknak is kéne bérletet váltani, de ezáltal az fizet, aki használja.

Ha jól emlékszel a lakógyülésen a közösképviselő azzal kezdete, hogy mekkora költségek vannak és milyen nagy a ház meg a 2lift, meg a légelszívó berendezés, a kazán, stb. Ugyhogy majd amikor kiderül, hogy a szauna mennyit fogyasz, akkor 2005 évtől, látni fogjuk, hogy a közösképviselő közli majd, hogy nagyon kevés ez a 170 forint. De ne legyen igazam.

Mind ezek után szeretném ha tudnád, hogy nagyon örülök, hogy van ilyen lahetőség a házban, és használni is fogom. De ha majd 3 hónapig nem használnám, akkor talán nem szeretnék fizetni érte. Nem tudom te ezzel hogy vagy, de ha hosszab idejig távol lennél, vagy ne adj isten beteg lennél és huzamossab idejig nem vennéd igénybe, akkor mennyire szeretnél fizetni érte?

Köszönöm a megértésedet, és továbbra is hangsullyozom, hogy ötletem szigorúan JAVASLAT volt.

Előzmény: csikal (693)
Tiver Creative Commons License 2004.10.10 0 0 694

Helló!

Mit tudtok arról, hogy hétvégén fűtés lett volna? Szombaton azt mondták, hogy majd vasárnap lesz a próbafűtés és csak 15-től lesz rendes fűtés.Szerintem a közgyülésen nem ezt szavaztuk meg.És már elég hűvős is van kint. Ha valaki többet tud, kérem írjon. Köszi!

csikal Creative Commons License 2004.10.10 0 0 693

Hello

A konditerem és a szauna használata nem a felújítási alapból vesz el pénzt mivel azért ennyi a közös költség mivel benne van a konditerem fenntartása. Ha úgy döntünk, hogy ezt csak azok fizessék akik használják akkor kevesebb lesz a közösköltség ( szerintem egy minimális összegel). Tehát a felújítási alaphoz nem is értem, hogy miért lenne köze. A konditerem fenntartása az egy külön költségnem amire ugyan úgy beszedik a pénzt.

Én sem szeretném, hogy idegenek használják a szaunát és a többi helységet. Ez egy zárt lakóház és nem egy mindenkinek nyitott helység. A külső üzleteket más is használhatja (közért) stb. De ez éppen azért van belül (konditerem), hogy a lakók használják.

Öszintén ha azt mondjuk, hogy rendben csak azok fizessék akik használják akkor mennyivel csökken a közösköltség? Talán 170-ről 165 forintra?

Ma megint hallottam egy érdekes dolgot. Még a közgyűlésen azt mondta az Ofirtál embere, hogy a külső parkoló a lakóké. Erre hallom, hogy a Zsalu azt hiszi az az Ő parkolója mivel megvette a mellette lévő üzletsort. Elég nevetséges érv. Főleg úgy, hogy azért nem is fizettek.

Amúgy tudtok arról valamit, hogy milyen üzletek lesznek lent?

hello

Előzmény: big_mafa (692)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.09 0 0 692
Sztem eloszor nezzuk meg, mi hogy hasznaljuk, mekkora lesz, aztan eldol...
Előzmény: zero4hero (691)
zero4hero Creative Commons License 2004.10.09 0 0 691
A konditerem-szauna vitával kapcsolatban az a véleményem, hogyha beengedünk idegen embereket is, akkor pont nem lesz kedvem majd lejárni, együtt szaunázni a fukszos bélával meg aladárral a nagybani piacról. Szerintem pontosan az volt a lényeg, hogy a ház lakói, ergo egy zárt közösség használja és fizesse is ezen létesítményeket....
zero4hero Creative Commons License 2004.10.09 0 0 690
Van már fűtés????????
big_mafa Creative Commons License 2004.10.09 0 0 689

Sztem nem az a kerdes, h fizessunk-e a konditeremert, v ne - hanem az, hogy akik hasznaljak a konditermet, azok elvonjak-e a penzt a felujitasi alaptol vagy ne?

En legalabbis a masodik modon kozelitem a kerdest... (Szinten szeretnem hasznalni a konditermet, meg a szaunat is)

Előzmény: vape0 (688)
vape0 Creative Commons License 2004.10.09 0 0 688
Előző hozzászólásom nem egyértelmű: Elfogadhatónak tartom azt a lehetőséget, hogy a konditerem fenntartásának díját (vagy annak bizonyos hányadát) az azt használók fizessék ki. Bár szerződés szerint tényleg jár, és így a fenntartás szerintem közös költségnek minősül.
Előzmény: vape0 (686)
vape0 Creative Commons License 2004.10.09 0 0 687

A környékről: 1 hónapig laktam a Mester u. - Haller u. sarkán, ez alapján mondom: A Soroksári és a Mester u. között problémamentes, a Mester u. a Haller u.-ig szintén problémamentes, a Mester u. - Haller u. sarkán esténként ritkán azért járnak furcsa alakok, de egyszer sem volt félni valóm. Azon ismerőseim szerint, akik régebb óta a környéken laknak ritka a rendbontás. A belső 9-ik kerületben egyre több a felújított ill. újraépített lakótömb, így egyre több az új lakó, egyre kevesebb a régi (és esetleg problémás) lakó.

V.P.

Előzmény: csikal (674)
vape0 Creative Commons License 2004.10.09 0 0 686

A konditerembe nem tartom jó ötletnek a külsősök beengedését. (A portás fog rohangálni óránként, hogy lejárt az idő? Addig meg lezárja a főbejáratot? Ez persze csak durva túlzás) Azzal egyetértek, hogy az fizesse, aki használja (én biztosan fogom használni), de külsősöket nem szívesen engednék be a házba.

V. P.

220

Előzmény: big_mafa (680)
lakotarsak Creative Commons License 2004.10.08 0 0 685

Ez fog elénk épülni:

http://www.gizellapark.hu

Tiver Creative Commons License 2004.10.08 0 0 684

Hurrá! Meg van a kulcs!

Üdv Mindenkinek!

acsurgay Creative Commons License 2004.10.07 0 0 683

T. Mindenki!

Üdvözlök mindenkit, big_mafa nógatása elérte célját... :-)

T. big_mafa!

Eddig valóban csak “read only”…, és idő hiányában azt hiszem ezentúl is inkább csak utólag fogok ezen az úton információhoz jutni…, de szívesen segítek a Gizellával kapcsolatos jogi jellegű problémák megoldásában, ha tudok, és kifejezetten nekem címzett kérdés érkezik… Hangsúlyozni szeretném, hogy nem az OT nevében és helyett teszem mindezt…, azt meghagynám az OT képviselőinek… :-)

T. Csikal!

Sajnálom, hogy félreértette…, nem szándékoztam az OT-nak vindikálni a fórum megindításának dicsőségét… Csupán jó ötletnek tartottam, hogy big_mafa megnyitotta (azt hiszem ezt el is mondtam..., de cáfoljon, ha nem így történt...) és alkalmasnak tűnt a hely, valamint az idő arra, hogy a többiek is tudomást szerezzenek róla… Tekintse marketinges megjegyzésnek… Ahogy látom egyébként volt eredménye, már vannak is új hozzászólók... :-)

Cs.A.

big_mafa Creative Commons License 2004.10.06 0 0 682
Ja, kozos kepviselo - aranyos holgy - csak sztem lehetne kemenyebb, hatarozottabb is. Es vehetne egy megafont. Komolyan, olyan kis asztali erositoket.
Előzmény: csikal (679)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.06 0 0 681
Erdeklodnek, h van-e olyan kollega aki allami tamogatott hitelt vett fel, mint elso lakasra? Kerem keressen meg maganban.. Kerdesem lenne...
big_mafa Creative Commons License 2004.10.06 0 0 680

Azert egy forumot letrehozni nem nagy dicsoseg, de koszi..:)

Konditerem:

Sztem varjunk vele. Ha alkalmas a terem es a "kiszolgalo helyisegek" hozza, akkor reszemrol azt talalnam a legokosabbnak, h a hazbol "onkoltsegen" lehessen hasznalni (de kelljen erte fizetni alkalmankent vagy berlettel akar), kulsosok pedig profit-orientaltan. De ehhez mindenkeppen tudni kell, h pl. mekkora lesz a kihasznaltsaga a lakok reszerol....

Előzmény: csikal (679)
csikal Creative Commons License 2004.10.06 0 0 679

Hello

Én a közgyűlés után beszéltem az Ofirtal képviselőjével és Ő mondta, hogy tavaly a Matávot is megkeresték de nem volt hajlandó kiépíteni a rendszert. Így a Com.. maradt. És azt is mondta, hogy amikor felépült akkor már jött a matáv, hogy szolgáltatni akar. Csak gondolom meg akarta úszni a kiépítés költéségét.

Biztos, hogy lehet más szolgáltatónk, a kérdés csak az hogy hogyan. Mivel ha a Com... nem engedi meg a matávnak, hogy használja a kiépített rendszerét akkor újra ki kell építeni. És ahogy tegnap hallottuk ez nem fog simán menni. És félek attól, hogy ez a ház külsején is meg fog látszani, ha újra kell csövezni.

Tegnap tényleg érdekes volt az Ofirtal ügyvédje, úgy mondta, hogy van ez a forum mintha rajtuk múlott volna a dolog! Egyszer nem irtak ide hivatalosan, és nem is tájékoztattak minket. Pedig megtehették volna. Akkor sem szoltak amikor eltolták a határidőt két hónappal. Tehát úgy éreztem, hogy kicsit mások tollával ékeskedtek.

Ezt a forumot Big Mafanak lehet megköszönni! Az Ofirtalnak "NULLA" köze van hozzá! Persze voltak Ofirtal részről személyes irások de az nem ugyanaz.

Ha tegnap nem kérdezem meg akkor azt se tudtam volna meg, hogy a kinti parkoló közös. Nem értem, hogy ezeket miért nem mondják el!

Big Mafa Neked mi a véleményed a konditerem hasznosításával kapcsolatban?

Mi a véleményetek a közös képviselőről?

Hello

Előzmény: gentleman (676)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.06 0 0 678

Ja, igen, volt meg egy erdekes megjegyzes az OT reszerol. Ok vetettek fel, h itt ez a forum, es itt szoktAK valaszolni.

Erdekes, eddig csak Weber ur-rol tudjuk hogy kicsoda O, az OfirTal "kepviseloje" csak "read-only"...

Most, es korabban is szivesen vesszuk / vettuk volna, ha valaszolnak a felmerult kerdesekre...

De sosem keso..:)

big_mafa Creative Commons License 2004.10.06 0 0 677

Ne mar.. A kamerakrol is kene szavazni? Sztem azt a kk eldonti, es kesz.

Meroorak - ezt elmondtak - csak a villanyorat, mast ne! A tobbi haz-szinten lesz elszamolva.

Előzmény: csikal (674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!