Szentül meg voltam róla győződve, hogy a "gyilkosság" az "gyirkosság", csak egyes emberek nem tudják kimondani az "r" betűt...
Kicsit később volt (úgy 12 év elmúltával, tehát 15-16 évesen), hogy barátnőmmel nagy "alternatívososok":) voltunk. Volt a gimiben egy koncert, amikoris elhangzott a "hey-ho, lets go" szöveget tartalmazó szám. Mi stabilan úgy értettük, hogy "Héjhó, lecsó", aztán el voltunk ájulva, hogy ez milyen frankó vicces szöveg. Aztán a Kispál és a Borz "Presszó rock" című számában: "Lets go van, mondja a kopasz erős, aki az est győztese lesz...", ehelyett "Lecsó van...". Aztán nem értettük, mit akar mindenki ezzel a lecsóval.:)
Tudatlan vagyok együttesben, de a szám címe: One way ticket (Van véj tikit) (Talán ABBA vagy Boney M?) de a halandzsázott szöveg: ámbéciki. De akkor még csak 3 és fél voltam.:O)
Ja, és bár nem dalszöveg, de szerintem jópofa egy kicsit: kicsinek azt hittem, hogy az ajándékszóban az a névelő, és így nekem az mindig csak jándék volt. (Mert néha még a magyar nyelvet is tanulni kell:O)
Azt énekli hivatalosan, hogy "Let us all talk about life", csak több dalszövegeket tartalmazó honlapon "dabdabdab" meg ilyesmi van helyette. Feltételezem, hallomásból írták a szöveget, és még anyanyelvűek sem értették.
sziasztok! most talán megoldódik életem egyik nagy talánya...bocs, ha már volt, de árulja már el valaki, hogy amikor én azt hallom (mind a mai napig képtelen vagyok mást hallani...), hogy "Lájf...Óoo, lájf...LEVELET KAPTAM...", akkor ott mi a jó istent énekelnek valójában? Olyan erősen rögzült, hogy nem tudom meghallani az igazit...:-))
na, akkor idézek magamtól, illetve Dénes barátom halandzsája:
"...Dénes egyébként egyáltalán nem tud énekelni, ha iszik. Van egy szám, ami úgy kezdődik, hogy 'I am down on my knees'. Dénes mindebből meg is jegyezte az első két szót, amit randomszerűen követtek az általa ismert angol alapszókincs elemei, pl.:
I am have yes no me,
I am you know it's blue
stb stb stb
Az elején legalább még rímeltek a sorok, de utána már azt se. Értelem és dallam pedig sosem volt benne felfedezhető..."
engem a képes gyerekkönyvek impresszumának 'XY rajzaival' kitétele zavart meg kiskoromban (5-6 évesen kb), azt hittem, egy Rajza Ival nevű ember a grafikus. hiába, a szótagoló olvasás... szóval ebben még az az érdekes, hogy körülbelül értettem, miről van szó, csak egy szót vettem két külön, párhuzamos értelemben... vagy mi :)