Keresés

Részletes keresés

Aga Creative Commons License 2005.09.21 0 0 769
Emlitettem, hogy kapok hamarosan kepet a CeWe-s uj geprol... nos itt van. Ezzel dolgoznak jelenleg nekunk is Kodak Royal papirra.

Cyra levilágító

Aga
hannibal2 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 768
Nem akarok en semmit, azt tudom mondani amit lattam: az eredmenyeket.

A tobbi maszlag meg duma. Nekem aztan hullatokmindegy hogy ki hova viszi a kepeit, mert egyreszt magasrol nem erint masreszt meg nincs hozza kozom harmadreszt meg mert nincs reszesedesem negyedreszt meg azert nem mert mindenki azt csinal egy szabad orszagban amit akar. Remelem egyetertesz.

A topic cime: "Szép, gyors digit. képkidolgozás - hol?"

Erre mondtam egy helyet (www.ezfoto.hu) de csak azert mert ugy gondolom, hogy a legutobbi Fuji laboros csalodas (pedig 3 eve csak hozzajuk vittem mindig mindent) utan kiprobaltam egy masikat es egbekialtott a kulonbseg, s mert ugy gondolom, hogy a "Szép, gyors digit. képkidolgozás - hol?" kerdesre jelenelg - legalabbis BPen - es legalabbis az en izlesemnek (nagyon nagyon _nem_ kommersz, s termeszetesen nem alitom azt sem hogy az ami elterjedt ne lehetne jo a forditottjat sem: hogy az egyedi meg nem lehet akar kommersz stb.) a fent nevezett szolgaltato jelenti az uj szinvonalat.

Ha masvalaki szinten szeretne tudni hogy "Szép, gyors digit. képkidolgozás - hol?" es meghallgat a sokbol 1 velemenyt (ez esetben az enyemet tapasztalatbol - nem allitom hogy masnak ne lenne vigyazat! - , nem brossurakbol meg szammisztikakbol kiindulva - nem allitom hogy mas csak ebbol indulna ki, vigyazat!) es esetleg megfogadja vagy tesz vele egy probat, akkor csak annyit mondhatok neki, hogy nem fog csalodni es megsporol egy halom vargabetut ezugyben.

egyebkent meg a laboransrol annyit, hogy ha nem lenne beleszolasa semmilyen szinten a rencerbe akkor ugye a nevezett Fuji laborban is nem is johetett volna ki mas eredmeny, csak jo ugyebar. Ez meg ugye ellentmond a tapasztalatnak mert szarok es sotetek voltak a kepek (Fuji) mig a masiknal (KOnicaR2), ahol szerinted szinten nincs jelentosege a laboransnak (nem vitatkozom, legyen igy, nekem aztan hotmindegy) meg igenis jok lettek a kepek, lelegzetelallito dinamikatartomannyal jottek ki, b@szott hiteles szinekkel, elkepesztoen elesen (nem eletlenul), borszinek hidegrazast okozoan valosagosan jottek le stb..... es raadasul 50%al olcsobban dolgoznak akcioban, ha neten toltesz fel. (nem allitom hogy csak naluk lehet neten feltolteni, vigyazat!) Total nem erdekel a szinprofil-papir mismatch, emg hogy hogyan kalibral csak azt hogy Kodak Royal es Fuji Crystal Archive papirra (meretfuggo) is ugyanolyan qrva jok lettek a szinek (nem huzottak, Canon-extraszinesek, hanem visszafogottan (de elenken) hitelesek).

joindulatuan kiszalltam ezennel...

(lehet masba belekotni)
Előzmény: Törölt nick (767)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.21 0 0 767
hát akkor megbukik az r2... ezt akarod?
Előzmény: hannibal2 (764)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.21 0 0 766
nem értek egyet. :))) a digit szutykok - a minilabok - elvégzik a napi öntesztet és akár az atyaúristen teszi is be a cédédet a gépbe, az az operátortól függetlenül ugyanolyan lesz... ennyit a város legjobb laboránsától... persze be lehet kapcsolni mindenféle automatikus és előre meg nem ítélhető korrekciót, viszont ha egoncának némi instrukcióval és némi kiegészítéssel adod oda az anyagot és ő úgy csinálja meg, akkor az eredmény sokkal jobb lesz a szokásos - mindennapi - eredményektől. ennyit a független labortesztelésekről. az már más tészta, hogy ezt külön megbeszélés nélkül hogyan lehet elérni. ugye, egonca? :))) megnyitod az sw-modult - amit kiemelt ügyfélként csakis csak nektek prezentált a konica :) - és a drivert úgy állítod be, hogy a vitt színprofilt dógozza be a gép. persze majd te megmondod, hogy ehhez mekkora mosoly és arc és buksza kell... :) .......... tündérke, honnét veszed, hogy az itt szereplő céges emberek másképpen dolgoznak inkognitóban vagy arcukat adva? egy automata kezeléséhez nem kell még nyóc általános sem...
Előzmény: tündérlala (765)
tündérlala Creative Commons License 2005.09.21 0 0 765

Ez jó ötlet, de csak úgy van értelme, ha mindenhová névtelenül adod be.

Mert annak nincs értelme, hogy az itt is szereplő céges emberek közvetlen kezébe jut, akik ezt a tesztképet "különleges figyelemmel dolgozná ki", hiszen ez nem a valóságos, napi szolgáltatást mutatná. :)))

Előzmény: hannibal2 (759)
hannibal2 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 764
mindegy milyet adsz, ugyanazt a kepet kene elvinni mindket laborba.
Előzmény: Törölt nick (761)
Soká Creative Commons License 2005.09.20 0 0 763
A jövő kedd este nekem éppen nem jó a Móriczon :-)

de minden ilyen konkrét összehasonlítósdira hajlandó vagyok.
Én magam egy 10x15-ös képpel 2002-ben végigjártam az akkori digilaborokat (végigjártam... az azért túlzás, voltam vagy 5 helyen), és az akkori tapasztalatom egyértelműen a Fuji mellé állított. Második volt a Noritsu és a legrosszabb éppen a Konica... De azóta 3 év telt el, és sajnos azt is megtanultam, hogy a laborgépek alapvető különbségein kívül sok egyéb tényező is belejátszik a dologba, szóval nehéz tisztán látni.

egyébiránt alhazen sokmindent belülről jobban lát (csak néha kissé elfogultan??)
én egy mezei felhasználó vagyok csupán.
Csabi7777777 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 762
Színprofil, ha-ha! Ha jól olvasgatom itt amatör laborokról vitáztok, akkor meg minek a jéghegy csúcsát fényezgetni. A minilabos fotóüzletek vevőközönségének 75% az alapvető oldalarány kifejezés hallatán is csak vakarózik, ha esetleg még a színprofilt meg is említeném, 98%-uk azt hinné, hogy az anyukáját kóstolgatom! Egyébként meg csak az számít, amit a gép kiköp a végén.
Előzmény: Törölt nick (760)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 761
mivel az r2 felbontása 400x800 dpi, adhatok ilyen képet?
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 760
a géphez milyen színprofilt használnak? icc-profilt? hát azt sem, nincs is color managementje. az egy más tészta, hogy az automatikus linearizáció minden fajta papírra behúzza a szükséges értékeket, úgy-ahogy. a színek meg olyanok lesznek, amilyenek... kimondva-kimondatlanul, szó szerint (a város legjobb laboránsa...) ezt állítottad. :) én meg azt, hogy a város legjobb szakácsai a mekdoneldszekben vannak... kvittek vagyunk? :)))
Előzmény: hannibal2 (757)
hannibal2 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 759
vissza a szakmahoz:

Mit szolnal ehhez: tegyel ki a netre egy altalad valasztott 6MPIXes kepet. Letoltom es elviszem az egyiket az EZfotoba az R2es KM gephez es elviszem egy budai Fuji laborba is.

Mindkettorol nyomok egy A4et es uljunk ossze egy kolara, hadd tanuljak.

Mondjuk jovo kedd este a Moriczon?

Erdekel mast is?

(csak hogy ne a levegobe beszeljunk mar)
Előzmény: Törölt nick (755)
hannibal2 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 758
ja, egyebkent minden lehet, lehet hogy eletlen meg minden (nem az) csak akkor azt nem ertem, hogy ha eletlen akkor hogy lehet hogy A4ben Dynax7Dvel keszult second plan kepen (no post processing) hogyan lehet az hogy meg az utolso szempilla sot meg a szemgolyoban levo erek legalabb a 4edik leagasig tokeletesen lekovethetoek?

Ha ez eletlen (nem az) akkor mi az ami eles?

tudnank talalkozni vmikor vhol hogy hozz egy szerinted eles kepet hogy lassam, az enyem megse' eles elegge? (teszemazt 8 erleagazasig is kene latnom vagy mi?)
Előzmény: hannibal2 (757)
hannibal2 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 757
>amikor a konica papírhoz való beállítással használják szimultán a fuji- és a kodak >papírt, akkor ne beszélj itt nekem a laboros tudásáról.

ki allitott ilyet?
Előzmény: Törölt nick (753)
hannibal2 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 756

>mondandód első fele tündérmesébe illő történet. Félre ne éts, nem akarok igazságot >osztani, csak úgy külső szemmel nézve elég furcsa az a helyzet amikor egy budapesti >laborosnak kell felhívnia arra a gyár mérnökeinek a figyelmét, hogy nem jo a cucc...

Snki nem mondta, hogy senki mas nem jott ra meg a vilagon. Viszont kiemelt ugyfelkent kiemelt supportot kapnak... Es ebbol te profitalsz. A tobbi spekulacio.

>Énúgy gondolnám, hogy ezt a mérnököknek kell(ene) a legjobban tudniuk.
>Az is fura, hogy csak az ezfoto r2-ese számára fejlesztettek ki SW modult. A többi r2 >számára ez nem lenne jó?

Ilyet ki allitott? Viszont valo igaz, hogy az egyeni laboros izleseket figelembe veszi meg egyedi fejlesztes celjabol is a KonicaMinolta. Aztan persze elerhetove tehet i a tobbiek szamara is ha ugy adodod.
Ez megintcsak elony.

>Én persze azt sem tudom, hogy mi az az SW modul, de ha netán szoftveres valamit >jelent, akkor azért félek, hogy a hardver hiányosságait nehéz lesz ilyen-olyan >szoftveres mahinációval elfedni.

Ez sem igaz, lasd a Dynax7D-ben SW frissitessel lett megduplazva a CFirasi sebesseg. (valszeg volt egy bug amit overrideoltak) Szoval meglepetes ide vagy oda, van ilyen, megintcsak azt akarom mondani. A tobbi spekulacio.

Vigyetek el a kepeket es nezzetek meg, az az ami szamit. A tobbi csak billentyuwarrior stuff es 'hogyislehetaznemtom' felvetesek :)

amugy teljesen jogosak, felre ne erts :) engem is a kep gyozott meg nem a techn. background
Előzmény: Soká (751)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 755
ja, jut még eszembe... a konica legújabb papírjainak sokkal nagyobb a dinamikája (a maximális feketéje) mind a fujiétól, mind a kodakétól. a város legjobb laboránsai miért züllesztik le a minőséget, mikor a gép konica papírhoz van illesztve? a color managementre gondolj... a linearizációtól kezdve mindent a gép csinál, a printeres max. nyomja a +/- gombot. ehhez aztán kvalifikáció kell... mondd azt, hogy szaré-húgyé csinálják úgyis... :)))
Előzmény: hannibal2 (750)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 754
soká: próbálkozhatsz a 176 ft-os a4-sel is... az is konica...
Előzmény: Soká (746)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 753
én majdnem vettem r2-t... még a piacon sem volt, az egyik eu-s igazgatóval akkor akadt meg a tárgyalás, mikor szóba hoztam az életlenséget... pedig beszéltem még a legjobbnak tartott eu-s szervizesükkel is... ................ maradjunk annyiban, a konicához nem tucc színprofilt illeszteni, a fujihoz viszont igen. vagyis a fuji elvileg pontosabb színvisszaadású. (hogy ezt nem használtad? hát, érteni kell a szakmát. :) ) amikor a konica papírhoz való beállítással használják szimultán a fuji- és a kodak papírt, akkor ne beszélj itt nekem a laboros tudásáról... parasztvakítás a konicás dolog, nem úgy gondolod? te pedig terjeszted a kórt...
egonca Creative Commons License 2005.09.20 0 0 752
Hát igen, ez elég viccesen hangzik!
Soká Creative Commons License 2005.09.20 0 0 751
Kedves hannibal2,

mondandód első fele tündérmesébe illő történet. Félre ne éts, nem akarok igazságot osztani, csak úgy külső szemmel nézve elég furcsa az a helyzet amikor egy budapesti laborosnak kell felhívnia arra a gyár mérnökeinek a figyelmét, hogy nem jo a cucc... Én úgy gondolnám, hogy ezt a mérnököknek kell(ene) a legjobban tudniuk.
Az is fura, hogy csak az ezfoto r2-ese számára fejlesztettek ki SW modult. A többi r2 számára ez nem lenne jó?
Én persze azt sem tudom, hogy mi az az SW modul, de ha netán szoftveres valamit jelent, akkor azért félek, hogy a hardver hiányosságait nehéz lesz ilyen-olyan szoftveres mahinációval elfedni.
De, mondom: hajrá ezfoto! alkalmasint kipróbáljuk.
hannibal2 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 750
Nos, az hogy az R2 eletlen az igaz VOLT EGESZ ADDIG, amig az altalam ajanlott www.ezfoto.hu laboransai erre fel nem hivtak a KonicaMinolta nemet es japan mernokeinek figyelmet, akik ezert csak az ezfoto r2-ese szamara kifejlesztettek egy SW modult pont ennek az orvoslasara.

Egyebkent 2 hetenkent jonnek oda a japan es nemet mernokok, es barmit talalnak az ezfotosok, azonnal raugrasztjak az RnD-juket... Pl. a fekete-feher (digitalisrol) eredmenyek, amit az o R2esuk produkal, bizony lassan-lassan de most mar eleg jo lett am!

A laboransra meg sokmindent tudnek mondani, de mondjuk az egyik Budai Fuji labor laboransaval lehetne kontrasztban erteni hogy mirol is beszelek.

Maradjunk annyiban, hogy ha valaki ert a minilabokhoz, akkor tudja hogy nagyon kis mennyisegu vegyszer forog ezekben a masinakban, ezert ezek minosege es aranya rendkivul sarkallatos.

Mivel en sosem kerek korrekciot, nekem az elobb emlitett volt a fo szempont. Nem is kellett egy orat maceraznom hogy miert lett ez es ez a kep sotet, mert tokeletesen lekepezte a papirra a kivitelezheto legnagyobb dinamikatartomanyt a fenti ceg+gep+laborans. Nem ugy mint a Fujiban ahol denzitassal kezdtek kabitani, meg hogy ezt es ezt tudja ma a digit technika...

Azt eddig is tudtam, hogy mit tud a gepem de vegre latom az eredmenyt megfelelo szinten papiron is!

Előzmény: Törölt nick (728)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 749
bocsánatot kérek, hogy megszólítani merészeltem aga efendit... mégeccer bocsánat: a nagy khánt...
Előzmény: Aga (748)
Aga Creative Commons License 2005.09.20 0 0 748
nem kellett volna ....-al felulirni a szoveget... ezert vagy annyira felhaborodva... nembaj, leirom, mi volt a ... helyen: Meg mindig nem vagyok cewe-s, A meg mindiget ertsd: par 10 posttal lejjebb mar megkerdezte valaki ugyanezt.
Előzmény: Törölt nick (747)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 747
soká: aga válasza:"hasznald a bal egergombot az Aga feliraton a hozzaszolas fejlecenek bal oldalan..." .................... az én válaszom is hasonló legyen? ott a google, van néhány infód mint: konica r2 minilab, 164ft-os a4,...; dolgozz meg az ócsóságért... :)))
Előzmény: Soká (746)
Soká Creative Commons License 2005.09.20 0 0 746
(732)-ben már válaszolt szerintem. (csak , hogy túllépjünk ezen)
Előzmény: Törölt nick (745)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 745
pontosítva: személy szerint tőled kérdeztem... :) azé' rághatjuk a sz@rt... (nem azt kérdeztem, hogy ki vagy, csupán annyit, hogy cewés-e?)
Előzmény: Aga (743)
Soká Creative Commons License 2005.09.20 0 0 744
(731)
Hol van ez az olcsó A4?
Előzmény: Törölt nick (742)
Aga Creative Commons License 2005.09.20 0 0 743
ez kizart... az elmult 1 oraban senki se kerdezte tolem szemelyesen, hogy ki vagyok.

Amugy ez igy fog meg menni amig rajossz, hogy nem fogom bemasolni az oneletrajzomat ide, hogy megtudd, ki vagyok. Netezel mar eleg regota ahoz, hogy ez nyilt titok legyen szamodra
Előzmény: Törölt nick (741)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 742
bocsánat, mi volt az a4-es kérdés?
Előzmény: Soká (740)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 741
téged kérdeztelek személyesen, "válaszoltál" is ,mr. google a fölösleges harmadik. :) (amúgy jó a hatékonyságod: egy qrva szó kimondása helyett már több tucatnyi magyarázkodó mondatnál tartasz... :))) ) ... üzletemberként is így kommunikálsz? :)
Előzmény: Aga (739)
Soká Creative Commons License 2005.09.20 0 0 740
"ha megszólítanak, vedd megtiszteltetésnek"

jó kedvre derítettél, a Te szádból ez jól hangzik :-))
De akkor már légyszi válaszolj ennek a jegyében az A4-es kérdésemre...
Előzmény: Törölt nick (738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!