Határozott fejlődés mintha, az apró_lépésekben_haladás_előrefelé taktikájának alkalmazása, kitartás, és meg lesz az eredménye. Nem mondom, a CD-felhozatal sem rossz (világzene, latin és dzsessz, esetleg ezek keveréke). A holnap meglepetése valami Rózsaszín Pitbull nevű vidéki minimálpánk együttes lesz, már most beleborzongok. Rózsaszín Pitbull monnyon le, Rádió, az kell ide! hehe
szóval terjesztem terjesztem.
lys etnő
Néhány közérdekű telefonszám:
Rádió C szerkesztőség - 459 0095.
Kívánságműsor: 323 1242 (10.00 és 14.00)
sms: (20) 956 8888.
Az elsőt hívjátok, ha jó számot hallotok és tudni akarjátok, hogy mi az: itt többnyire zenei szerkesztő veszi fel a kagylót, ritkábban műsorvezető. Továbbá ezen a számon lehet hívni a betelefonálós műsorokat.
A másodikat akkor hívjátok, ha jó számot akartok hallani. Üzenetrögzítős, azt hiszem. (Én még nem kértem.)
Az sms új, nem tudom, ki olvassa pontosan, de a műsorvezető előbb-utóbb beolvassa, ezt viszont teszeteltem! ;-)
Hát ez elég lehangoló, valóban, nem tudtam róla (már a szavazásról). Gratulálok annak az elmés 75%-nak, remekül bizonyította az előítéleteit, meg a nehézkes gondolkodását.
Azért kérdeztem, mert én meg abban reménykedem, hogy a zene jó út lehet a romák és magyarok közelítéséhez. És ilyen szempontból mindegy, hogy a Romantikra vagy a gypsy jazzre gondolunk.
Azt én is érzem, hogy a romák nagyon örülnek a rádiónak, meg a kultúrájuk ismertetése és tudatosítása is dícséretes a rádió részéről, gondolok itt elsősorban az irodalomra, de a nyelvre is. Ebben biztos igazad van.
Lehet, hogy kicsit off, de azért érdekes. Gondolom, itt mindenki hallott már a szlovákiai roma nők sterilizásási ügyéről (sokszor beleegyezésük nélkül,császármetszés után, egy füst alatt, ha már egyszer ott vannak, ugye.... egészen egyszerűen elkötötték a petevezetéküket. Régebben még pénzt is kaptak, ha beleegyeztek a műtétbe, az utóbbi időben meg csak aláírattak velük egy papirost, mindenféle tájékoztatás nélkül. Vagy mondták nekik, hogy sterilizálva lesznek, ám elmagyarázni nem magyarázták el, hogy az mit jelent: a roma nő számára a család végét, mert ha gyereket szülni nem tud, akkor már az embernek sem kell.) Nos, a tv2 megkérdezte a magyarokat, mit gondolnak, igaz lehet-e az, hogy ezek a nők valóban tájékoztatás nélkül írták alá a beleegyező nyilatkozatot. A betelefonálók pontosan háromnegyede azt gondolta, hogy ez lehetetlen... REmélem, a rádió c foglalkozik majd ezzel (biztosan a hírrel magával már foglalkozott is). Szóval a betelefonálók háromnegyede nem hiszi el. A szlovákiai egészségügyi minisztérium meg így gondolja megoldani a csalédtervezés-oktatást, persze szigorúan csak a romák körében. :-(
on
Adataimból legfeljebb a szociológus hallgató tűnhet ki:-).
Kezdem a könnyebbel, azaz hogy miért hallgatom a rádiót. Egyrészt nagyon szeretem a roma kultúrát, tervezek is lovariul megtanulni, másrészt szerintem a Rádió C-n adják az ízlésemhez legközelebb álló zenét.
A Rádió C szerintem a romák önbecsülésében segíthet sokat. Azzal, hogy nekik is van egy saját rádiójuk, szvsz többre tarthatják magukat.
Dicséretes az igyekezeted a rádió népszerűsítésére, én is hasonlókkal próbálkozom, csak sajnos házon belül is megbuktam: életem párja nem tűrheti a reggeli műsort, ezért minden reggel elteker. Az este viszont mehet.
Betelefonálásokról: mivel nálam általában háttérként szól a rádió, ezért a betelefonálásokat nem szeretem AKKOR, ha azok izzanak a feszültségtől. Szerencsére ez ritkán fordul elő, azt meg kimondottan kellemes hallani, hogy milyen értelmes és érdemi hozzászólások születnek.
A műsorvezetők meg jól kezelik ezeket a telefonálgatásokat.
Adataidból kitűnik a szociológus. Hogy látod te a Rádió C esélyeit a romák elfogadtatására és társadalomba való beillesztésére, pontosabban ezek elősegítésére? Merthogy a törekvés ugye egyértelmű.
Továbbá: TE miért hallgatod a rádiót? Elsősorban a zene miatt vagy elsősorban szociális vonatkozása miatt vagy azért, mert történetesen egy értelmes, igényes rádió?
Aaaaaaaaaaah, ez fájt. A Ketchup lányokat én is hallottam egyszer-kétszer, amikor divatjuk volt, de azt hittem, azóta törölték őket a playlistről. Egyébként sem illenek a rádió arculatába, úgyhogy LE VELÜK!
*még mindig nem adtam fel a reményt, hogy belsősök olvassák ezt a topicot*
Neked is fényes üdvözlet, ha valóban ez a kedvenc rádiód, itt a helyed ezentúl is!
Vera Bilát rendszeresen hallok a C-n, kellően változatos számokat, szerencsére, magam is igen kedvelem.
A koncert szenzációs volt, engem is lenyűgözött a mozgása, amíg ült, nem hittük el, hogy fel bír állni. ;-)
Ez ugyan nem volt szép tőlünk, de hát vásott kölykök volnánk vagy mi. ;-)
A hangjának viszont jót tesz a testalkata, szóval szerintem ne fogyjon, meg egyébként is tökéletesen gömbölyű. :D
Isten hozott! Írd meg rendszeresen véleményedet a topicba ezután is!
A múlt héten nem Barczali Gabi volt a műsorvezető reggelente, nem tudom, hogy csak szabin volt-e. Engem is idegesített a nyávogás, de ettől függetlenül jó témákat hozott fel és jók voltak a riportok. Majd jövő héten csekkolom, hogy nyivákolásmentes-e a reggeli műsor.
*most éppen nem a C-n áll a rádió keresője, de ezt mindjárt korrigálom :-)*
Oh, tegnap el is felejtettem mondani: sikerült rávennem tanult kollégáimat, hogy a rádió c-t hallgassuk hátterünkben. ok, néha azért volt nagy nevetés, mert fel-felbukkant Járóka Sándor a zenekarával - meg lázadás is kitört majdnem, mert leadták a kecsaplányokat is - de alapjában véve bejött. Járóka Sándornak is van azért érdeme, jelesül az, hogy miatta (is) sok idős, egyedülálló nénike hallgatja a rádiót, a(gádzsi) nénik aztán betelefonálnak, meghallgattatnak és szebb lesz a napjuk. Ez sem mindegy.
Aggyon isten mindekinek eme topikban minden jót !
És a Rádió C-nek is sok hallgatót. Bár a reggeli műsorban a hölgy egy kissé idegesítő valóban, ám (legalábbis régebben:június-július környékén) délután mindig kifigurázzák a kollágái, gondolom, Laciiii is. :-) Ime egy rádió, ahol mindenki megkapja a magáét. Jó vételt!
Haj, de igen nagyon jó volt tegnap este a hollandiai gipsy-jazz együttes bemutatója tíz előtt!
Ha valaki tudja, ugyanmár írja meg a pontos nevüket, én Basili-t értettem, de nem vagyok benne biztos.
Na, a kritikus időszakot "átvészeltük". Elaludtunk, így az ember csak átviharzott az előszobán és ki a bejárati ajtón, be se kapcsolta a rádiót. :-)
Imádom, hogy kommentálja egy pasi a zenéket, ebből lehet tanulni! Az előbb Cesaria Evora volt, elmondta róla szépen, honnan jön, hogy énekel stb. azután jön a szám. Na, ettől fogják megismerni és venni a CDit.
Egyébént a házunkkal szemben levő kis CDbolt tulaja mondta, hogy nagyon viszik a Cesaria Evora lemezt. Meg volt lepve, de gondolom addigra már belehallgatott és tudta, miért. :-)
Én már hallottam egyszer fél hétkor, szerintem korrektül ledaráltak egy fogható mennyiségű hírt. Bár a csajszi stílusával (nem a hírolvasóéval) nem voltam kibékülve:
"Laciiiiiii (v. más fiúnév, nemtom), zenéljünk egyet a Rádió C hallgatóinaaaaaaaaaaaaak!"
Brrrrrrrr.
Mi most szerencsére rajta vagyunk. :-)
A reggel a kritikus időpont, akkor szokta az emberem eltekergetni, mert épkézláb hírműsorra vágyik, ami per pill. szerintem sehol nincs. Egyszerűen nincs reggel hallgatható rádió. Vagy a hírek lükék, vagy a zene rossz, vagy a műsorvezetők elviselhetetlenek.
Saram van a C-vel kapcsolatban, a mai napig nem hallottam egy esti műsort sem. :-(
Ketten fedjük le az egész napi hallgatottságot, macs, én nap közben, te este.
Kis jó hír: a BridgeFM megszűnésével az a barátnőm, akivel a Szigeten a C sátorba jártunk rendszeresen, végleg áttekert a Rádió C-re.
A rossz hír: hogy a páom rendszeresen áttekeri a rádiót valami más adóra. :-(
Ez nem ér! Feladvány volt, cigányul olvastak be magyar verset, a kérdés szerző és cím volt, én meg rájöttem a ritmusból, de nem én voltam az első. A megfejtő meg csak annyit mondott, hogy Petőfi, bemondott két rossz verscímet és megnyerte! Nem ér, én a címet is tudtam volna!!!!