Keresés

Részletes keresés

takiricsi Creative Commons License 2013.08.18 0 0 4238

Az az igazság hogy eddig minden utamat én saját magam intéztem a neten és nem iroda. félek az ilyen Best Reisenes becsödölésektől. Én inkább kivárok, valahol úgy is lesz hely. 

Előzmény: janopanda (4237)
janopanda Creative Commons License 2013.08.17 0 0 4237

Én már 2-szer voltam Tunéziában.Egyszer itt Djerbán a Sidi Mansour-ban,egyszer pedig Sousse-ban az El hana Beach szállodában.A kettő közül magasan a Djerbai volt jobb,mind szinvonalban.A foglalásnál azért vedd figyelembe,hogy nagyon jó az ára és így elég kapós is.

Az Invia oldalán pl.látni lehet,hogy mennyien nézik ezt a szállodát és mikor foglalták.Hát van forgalom rendesen.

Előzmény: takiricsi (4236)
takiricsi Creative Commons License 2013.08.17 0 0 4236

És voltatok már itt, vagy valahol Tunéziában? Én csak szept. elején akarom lefoglalni. Hát ha addig marad még hely. Én is ennyiért nézem, csak vacillálok még az EL mouradi Cap és ez között.

Előzmény: janopanda (4235)
janopanda Creative Commons License 2013.08.17 0 0 4235

El Mouradi Djerba Menzel-be és a Taurus reisen-nél foglaltuk.Remélem nem mennek ezek is csődbe addig.Elég jó az ára is.Kettőnknek mindennel együtt 254e Ft/1 hét.

Előzmény: takiricsi (4234)
takiricsi Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4234

melyikbe? és hol foglaltad? szerintem rengeteg magyar van  :) valahol azt olvastam hogy 100 utas alatt el sem indul a repülőgép :)

Előzmény: janopanda (4233)
janopanda Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4233

Mi is oda megyünk szept.26.Ezek szerint nem leszünk honfitársak nélkül.

Előzmény: takiricsi (4232)
takiricsi Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4232

Már szépen elterveztem sok fórum olvasgatás, és értékelés elemzés után, hogy az El Mouradi Cap Mahgdiai szállóját választom egy szeptember végi időpontban. Mire a férjem: " Nem Djerbára megyünk? " Soha nem voltunk még Európán kívül, úgy hogy nem szeretnék melléfogni egy rossz választással. Djerbán az El Mouradi Menzelt találtam a legjobbnak. Ha valaki volt már esetleg mindkettöben és írna nekem egy kis össszehasonlítást vagy véleményt nagyon boldoggá tenne :) Köszi

Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4231

Szia!

Ott nem voltak de a kislányom hazafelé a repülő úton hányt, és 2 nappal később lett nálam hasmenés. Mi felnőttek csapvízzel mostunk fogat, meg salit is ettünk :)

Előzmény: Fefe721 (4230)
Fefe721 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4230

Szia!

Még egy kérdésem lenne. Hasmenés gondok nem voltak?

Előzmény: Rebende (4229)
Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4229

Szívesen, nem vettem zaklatásnak :) Még egyszer jó utat nektek!

Előzmény: Fefe721 (4228)
Fefe721 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4228

Köszönöm az infókat!

Most már nem zaklatlak tovább!:)

Előzmény: Rebende (4227)
Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4227

Szia! Igen a tarnzitnál várt minket a Karthagos idegenvezető( Szilvi), és mondta, hopgy melyik buszra szálljunk fel. Ő pont a mi buszunkkal jött, és szép sorban megálltunk minden szállodánál. A Minotel volt a legelső kb 15-20 perc lehetett az út klímás busszal.

Előzmény: Fefe721 (4226)
Fefe721 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4226

Transzfer a reptérről a hotelba milyen volt?

Vártak Titeket a reptéren?

Előzmény: Rebende (4225)
Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4225

Szia!

Nem voltunk, mert bár a szigetről mindenki azt monda, hogy nagyon szép, de másfél órányi déli napsütést már nem mertünk a bőrünkkel bevállalni.

Előzmény: Fefe721 (4224)
Fefe721 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4224

Nem, nagyon hasznos volt!

Kalózhajós programon nem voltatok?

Előzmény: Rebende (4223)
Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4223

Szívesen, remélem nem untattalak nagyon :)

Előzmény: Fefe721 (4222)
Fefe721 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4222

Köszönöm szépen!

Előzmény: Rebende (4220)
Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4221

Kellemes nyaralást és érezzétek jól magatokat! Várom a ti tapasztalataiokat!

Üdv

Rebende

Előzmény: Rebende (4220)
Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4220

A parton találni üvegszilánkokat is nagyok szóval jól láthatók, de mi a gyermekünket gumicipőben sétálttatuk be egyszer, aztán már nem.....  :) A víz sokáig sekély, és amint ellepne máris tisztes távolból követ 2-3 helyi életmentő, hogy ne essen bajod.

Picike kagylót lehet találni, és néhány apró naphal szerűt, ezek egész a kezedig odaúsznak. Mással nem találkoztunk.

A szálloda kertjében lakik 2 macska minket nem zavartak, nem jönnek be az étterem részbe.

Animátorok. Nagyon helyesek, barátságosak, és szeretnek ölelgetni, kezet fogni pacsizni. Mindíg mosolyognak, és egész nap próbálnak a kedvedben járni. Petanqe, darts, vízitorna, reggeli tánc, stb. Van egy egészen kis növésű is közöttük, ős eleinte kedves, de túl bizalmaskodóvá válik. Volt akitől el akarta kérni a parfümjét a jegyesének és megsértődött amiért nem kapta meg.

De mindenkinél máshol van az a határ ami nem zavaró. Jellemzően első nemet nem értik, ha egy programra nem akarsz menni, de utána nem erőltetik.

Mindnen este készülnek valmi show műsorral, nagyon változatos és valóban egy nyarlásra tök jók( fakír show, ír tánc, tréfás jelenetek stb) Mindneki ért franciául, angolul , olaszul és németül is. Magyarul pedig szeretnek "tanulni".

Fakultatív: Mi a sziget-túrára mentünk el ami bő fél napos volt, hasznos volt bepillantást engedett az ottani életbe. Szerintem érdemes megnézni. A krokifarm jópofa a taxis 4,5 dínárért visz el. Ha nincs a szálloda előtt taxi, akkor sem telik el egy perc és máris ott terem valahonnan.

A szállodában lehet rendelni djerba animátoros pólókat: az utitársunk megrendlete 15 TND-ért és mire megérkezett 15 € lett....

Ezen kívül volt egyszer egy bazársor a medencéknél, ott meg alkudni kell: 110 TND os cuccot 25 TND ért vettünk meg. Amint belemész az alkuba azt mondja: szabotázs és bandita, de nem kell komolyan venni.

Összességében mmi jól éreztük magunkat, jó kis nyaralás volt, de sokat segített a fórumozók tapasztalata is.

Nézz be esetleg oda is:  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004793

Ha bármit nem írtam le és kíváncsi vagy kérdezz bátran, még friss az élmény :)

Előzmény: Rebende (4219)
Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4219

.. szokni kell, hogy legyek vannak mindenhol még a kajára is rászáll, ezt sajna nem nagyon tudják kikerülni.

Ebéd: Osso bucco mindne mennyiségben, helyi leves, hal sült zöldség, néha krumpli rizs. Paradicsomos tészta ízetlen és csak a tészta formája változott a szósz nem. Ropogós pizza, pörkölt, lasagne szerű valami ,kuszkusz, saláták. Rengeteg süti. A vacsi is kb ez. VAn ami ízlett, van ami nem, meg kell kóstolni, mert ez egyénileg változik :) Éhezni sosem kellett .

A du-i snackről mindíg lemaradtunk általában palacsinta volt, és egyszer  mozzarellás paradicsomos pirítóst is láttunk.

Az alkoholos italokat vizezik ( a helyi Boucha csakhigított alkoholnbak tűnt) a whiskey-cola pedig inkább csak illúzió volt, de nem is a részegség volt a célunk. AI ellátásban mindn nap kaptunk egy 2l-es ásványvizet a szobánkba vihettük fel. A boruk nagyon ütős, azzal óvatosabban kell bánni. A sör a párom szerint nem volt nagy szám.

A medencék: klasszak a csúszdák, jó a víz. mindíg van napágy, matrac. A kertet gondozzák, de a felújítandó rész a játszótérrel és a gyerekházikóval együtt nagyon lepusztult. Használhatatalan. Majd látjátok ha mentek a tengerpartra....

Tengerpart: A hozzá vezető út nagyon gáz: a szállodából kilépve egy aszfaltos útra értek, amin el kell menni balra a nemzeti gárda épülete felé. Ott köszön egy fegyveres tiszt és mentek tovább a privát strandig( összesen kb 300m) Nagyon nagy a szemét erre készüljetek fel tényleg: használt pelusok, eldobott palackok, valamit rejtő zsákok, üvegszilánkok szanaszét mindenütt. Meg tevekaki, de ez utóbbi a legkevesebb.

A part szép van néhány napágy matraccal az is ingyenes, és ott is van egy fickó aki mindjárt a segítségedre siet. Ha nincs napáűgy addig figyel a cuccodra és hoz ha felszabadul egy. A víz délelőtt kristálytiszta és meleg. nagyon szép. Du dagály van ez kicsit felkavarja a homokot, de nem koszos. A part homokos és apró kagylótörmelékes, egy kb 15 cm-s sávon volt hínárm amit a víz kidobott a partra. A lenti bárb Egy lepukkant kutrica, sosem kértünk semmit.

A parton van egy fickó Márió( rá van írva a pólójára) őt egy utastársunk ajánlotta, mert a fakultatív programokat féláron adja. Nagyon megbízható ők is többön részt vettelke vele.( kalózhajó, quad-túra, tevegelés stb) MI sajnos későn jutottunk az infóhoz:(

Folyt köv........

Előzmény: Rebende (4218)
Rebende Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4218

Szia Fefe!

Szóval A Minotel:

A szállodába érkezéskor kaptunk egy medencére néző szép szobát a földszinten, amiben volt 3-4 hangya. Jó nagyok voltak, de nem izgatott. Mentünk még vissza a recepcióra a széffel kapcsolatban érdeklődni és megemlítettem, hogy találkoztunk a " lakótársakkal". A Recepciós azonnal mondta, hogy ez probléma , azonnal jön és ad egy emeleti szobát. Ki is cserélte és csak után adtunk neki 5 €-t. Egy magas kopaszodó fickó "B" betűs neve van. Van egy másik alacsonyabb pasi is, az egy kicsit rafinált: náluk tudtunk pénzt beváltani azzal, hogy majd ők vissza is váltják. Persze cetlit nem adott, és nem is váltotta vissza. Sebaj, elosztogattuk jattnak :). Van egy lány is Nesernie a neve nagyon kedves és a tulaj unokahuga, sok mindenben segít ő is.

Szóval a szoba rendben volt kicsit látszott a tenger is ( 745 szoba) 1 farnciaágy + 1 kanapé szerű. A fürdi nem volt gáz, de az első " tiszta " törülközőn konkrétan egy sz@r csík volt. De úgy volt hajtva, mintha tiszta lenne. Erre érdemes odafigyelnetek, naponta.
Domestosos kendővel gyorsan végig töröltünk mindent, de utána minden nap takarítottak.  Azzal nem volt gond. Arra vigyázzatok, hogy a törölközőt nem  mindíg rögtön cserélik, hanem vab amikor délelőtt elviszik és csak 5 körül kapsz újat. Szóval egyet legalább érdemes eldugni :)

Szobában klíma működött ők is bekapcsolták takarítás után és behúzták a sötétítőt is. Nagyon odafigyeltek az emberre. 2 naponta hagytunk 2 dínárt az ágyon onnan elvették máshonnan sosem.

Kaja: Van egy bajuszos teremfőnök, elég mogorva kinézetű, de ha kétszer előre köszönsz szerez mindent ami hiányzik.( szalvéta, evőeszköz, só stb) A reggeli mindíg francia reggeli ( friss croissant, csokis tekercs, bagett , saját kenyér, palacsinta, főtt tojás rántotta. Saláták, 2-3 féle lekvár ( füge, narancs, körte) Joghurtok,körte, sárgadinnye szőlő, müzli. VAJ csupa nagybtűvel isteni krémes. Inni való tea, kávé meleg-hideg tej, 3 féle tartályos-keverős gyümölcslé. A narancs a legelfogadhatóbb, de nem árt vízzel higítani( tartályos)  folyt köv.

Előzmény: Fefe721 (4217)
Fefe721 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 4217

Szia Rebende!

Igen érdekel! megköszönöm ha leírod, csütörtökön megyünk!

Köszönöm

Fefe

Előzmény: Rebende (4216)
Rebende Creative Commons License 2013.08.15 0 0 4216

Szia Fefe! 

Érdekel még a Minotel szálloda, mert akkor leírom a tapasztalataimat.

Üdv

Rebende

Előzmény: Fefe721 (4165)
hinkli Creative Commons License 2013.08.13 0 0 4215

Misztike, örömmel olvastam a leírásod, nagyon köszi! Mi holnap után megyünk;)

Előzmény: misztike (4214)
misztike Creative Commons License 2013.08.12 0 0 4214

Sziasztok!

Sajnos az előbb egy szép hosszú beszámolót írtam, majd az internet ördöge játszott velem és nem ment el a hozzászólásom.

Most picit rövidebben.

Szeretek reális lenni, pár napja jöttünk haza az El Mouradi Djerba Menzelből, két hét után. Mi fáradtan érkeztünk, mert sokat késett a repülő, de elfogadható volt a szobánk, sőt egy picit le is láttunk a tengerre, földszint, tágas szoba, terasszal, közel mindenhez, bár, étterem, medencék és a legnagyobb parti strand. Nem fizettünk + és nem tengerre nézőt kértünk, ezt kaptuk. Persze voltak repedt csempék és padlólapok is, de hatalmas szállodáról van szó, mindent megtesznek, javítanak, takarítanak, festenek, kertet rendeznek. A medencék vizi nagyon tiszta és meleg, általában 33 fok körül. A tenger vize délután szinte forró a sekély részeken és a színe, én csodazöldnek hívtam, mert nincs rá igazi jelző. A partot takarítják, a napfelkelte után, mely gyönyörű, nem szabad kihagyni. Megéri felkelni, még akkor is, ha kicsit felhős.Ha nem visztek gumicipőt, úgy sem vészes, mert fehér homok, pici kavics és homok, a tenger pedig olyan tiszta, hogy szemüveg nélkül is lelátni az aljár. Én útálom az algás részt, de itt kikerülhető és bőven van tiszta terület. Ha a délelőtti hamburger zsömléjéből visztek a vízbe a halaknak, az fantasztikus, kicsik és nagyok egyaránt élvezik. Matrac és úszógumik kellenek, hogy amikor szeles az idő élvezhessétek a hullámokat. Tisztára karibi hangulat. Egyszerűen csodálatos a kertben a sok pálmafa és a virágzó növények. sok medence van, ki kell próbálni őket. Voltunk kirándulni a Szigettúrán, szerintünk megéri, a Kati jó idegenvezető, jó ember. Elmentünk kalózhajózni is a Flamingó szigetre, azt nem szabad kihagyni. Megnéztük a krokodilok etetését (ötkor kezdik), érdemes előbb menni és a múzeumot, meg a skanzent is végignézni. A fiúnk jetskizet, nem kell jogosítvány, a nagyok egyedül, a kicsiket beviszik és elfogadható áron. A kajáról, szóval nekem volt gondom, de a fiúknak nem, az én gyomrom érzékenyebb, de nem kell különleges gyógyszer, az itthoni jó. Rájöttem, hogy én mindent sülten eszem, így aztán mindig visszatetettem, szó nélkül elkészítették és a nagyon finom vörös boruk végül meggyógyított. Na a macskák, ha toppantasz elszalad, ha kézzel hessegeted akkor kajáért akar nyúlni, én allergia gyógyszerrel voltam köztük, de végül etettem is(pedig nem is lenne szabad), de ilyen az ember, ha ember.

Végül két hét után azt mondtam az utolsó este, hogy ha kenyéren és vizen maradhatnék még akkor is megérné, mert a látvány annyira szép, hogy egy életre a lelkedbe vésődik és eltörpülnek az apró kis problémák.

Mndenkinek jó pihenést kívánok, aki ide megy. (Mi a Taurus reisennel voltunk)

Néhány képet feltöltöttem az indafotóra (http://indafoto.hu/misztike), csak olyat amin nem vagyunk, így kisebb volt a válogatási lehetőség. 

Ha bárkinrk van kérdése, szívesen válaszolok, amennyiben tudok.

percsik Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4213

Szia!

ha jól olvastam,már voltál a djerbai El Mouradi Djerba Menzel-ben?

Kérlek írj nekem a tapasztalataidról.

Itt visszaolvasgattam már.

Csütörtökön(aug.15.) utazunk.

Köszi!F.O.

Előzmény: kalapacsk (4136)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4212

Szívesen :)

Igen, aki arab országba megy számítson rá, hogy nem olyan tiszta. A Rimelben is koszos volt néhol a fuga és kopott butordarabok is előfordultak, de összességében szép volt. Macska ott is sok, sztem minden szállodában, azt mondták, a rovarok ellen, bio bogárírtó :)

Akiket említettem, ők pont a kaját dicsérték a Menzelben :)

Előzmény: percsik (4211)
percsik Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4211

Köszönöm!

Igazából csak amiatt bizonytalanodtam el-vagy kezdtem aggódni-hogy egy másik fórumon borzalmakat olvastam a szállodáról(El Mouradi Menzel).

Külföldi oldalakon is írtak nagyon rosszakat,de többségében pozitív élményük volt.Csak a macskák..

Én voltam már Djerban,ismerem az ottani viszonyokat,nekem eddig csak pozitív élményem volt-elfogadva azt,hogy nem európai viszonyok vannak,de megtesznek mindent,hogy jól érezzük magunkat.Engem nem zavar,ha csúnya a fúga,vagy rosszul záródik az ajtó vagy kopottak a medence melletti ágyak,teraszon a székek....de a másik fórumon olyanokat írtak,hogy nagyon koszos a szálloda,rossz a kaja,minden borzalmas volt...a macskákat mondjuk már mások is említették.Ahol én  voltam  már (Caesar palace) ott is voltak macskák,de nem volt zavaró.

Majd csütörtökön kiderül,mert 15-én utazunk.

De ha van valakinek tapasztalata az El Mouradi Djerba menzel-ről,kérem írja meg.

Előzmény: qra0z7 (4208)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4210

Kedves Tamás!

Elküldtem a képeket, 118 db, 10 email, remélem, megkapod :)

Üdv.

Lídia

Előzmény: swihi (4205)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4209

Szia, a part finom, homokos, a kövek a vízben vannak (és nem olyan sok, de azok sem mindig, mert mikor mi ott voltunk (aug. 1- aug 8.), reggelente jött a markoló és behordta a vízbe a homokot a kövekre. De azért 1-2 nap múlva a víz lemosta róluk a homokot. Délelőtt apály volt, akkor elég sekély volt a víz, a kisebb gyerekeknek az nagyon jó volt (mi a 20 hónapos kislányunkkal voltunk, és ő nagyon élvezte), délután dagály volt. Hínár is előfordult, de minket nem zavart, ami viszont zavart, az az, hogy a bunkó turisták eldobják a homokban a csikkeket, ahelyett, hogy 3 lépésre lévő szemetesekbe dobnák :( A szállodában elég sok a gyerek, van játszótér is, EU-s :) Minidisco :)

Előzmény: sabbia (4206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!