Nekem valahogy normalisabbnak/partsemlegesebbnek/sajtoszabdabbnak tunik ha ez a ketto a legnagyobb balos es legnagyobb jobbos napilap, mintha a legnagyobb es masodik legnagyobb balos....
Ez igy van, de a kereskedelmibe nem tudsz nagyon belekotni, van egy tulaj, o ugy penzeli, ahogy akarja. De amikor a te penzedbol ilyen botrnyos a kozszolgalatisag, az mas teszta.
A radioval nekem sincs globalis bajom, a Vaunak sem a beallitottsagaval, inkabb a stilusaval volt bajom. Nehany eset szvsz ott mar btk-s volt.
"Az egy mas kerdes, hogy nagyon helyesen a Fidesz es talpnyaloi kiszorultak a kozszolgalati TV-bol, es remelhetoen lassan a kozszolgalati radiobol is."
Az helyes lenne, csak kar hogy nem talpnyalo mentesites, csak nyalasiranyvaltas tortent.
Szerintem eleg durva, hogy azonnal felrugtak pl az MN nyomdai szerzodeset, meg a MEH hirdetesi szerzodest (ezt itt olvastam az indexen, szoval nem biztos aforras , de elotte a MNben es a Nepszabiban voltak meghirdetve a MEH hirdetmenyei, ami jogos, a legnagyobb balos, es a legnagyobb jobbos lapban, mostantol csak a legnagyobb balosban lesznek hirdetve.)
Tartalmaz eszreveteleket, mint ahogy meg Danianak is sikerult 8 kemeny roszpontot osszeszedni (azt hiszem nagy reszet ennek a 8-nak azert mert betiltottak egy neonaci lapot) , aztan ezzel meg mindig nalluk a legjobb a sajtoszabadsag .
Hol irtam, hogy IDEALIS volt a sajtoszabadsag helyzete?
Igy ez a mondatod, hogy 'és bizony tartalmaz észrevételeket az akkori kormánypártokkal szemben" az csusztatas. Igaz, de nem teszed hozza, hogy viszont amiota a vizsgalatot vegzik, abban az evben tartalmazott a legkevesebb eszrevetelt...
Az EBESZ jelentest nem olvastam, de idezd be, az a te dolgod, hogy a sajat allaspontodat ervekkel es forrasokkal alatamaszd, nem az enyem :-) . Jo lenne, ha rogton hoznad az elozo evekben/kormanyok idejen irt EBESZ jelenteseket, hogy ossze lehessen hasonlitani, mert a vita ugye nem arrol megy, hogy en azt llitom, hogy a Fidesz idejen minden tokeletes volt, es neked ezt kell cafolni, hanem arrol, hogy en azt allitom, hogy a Fidesz idejen jobb volt mint elotte barmikor. Es ennek a cafolatahoz EGYETLEN ev vizsgalata nem tunik elegsegesnek.
Sôt, neki még a nap is máshogy süt: a rendôrökre a zsiga jobb hátsó kereke felôl, neki meg inkább a jobb elsô kerék irányából jön a mindent beragyogó sugár.
Ne csúsztass. A 2002 eleji jelentés 2001-ről szól, és bizony tartalmaz észrevételeket az akkori kormánypártokkal szemben. A választásokat 2002 áprilisában tartották. A választási kampányban a királyi TV gusztustalan Fidesz-propagandát folytatott, kiegészítve az akkori ellenzék lejáratásával. Persze a választások után is készült (ha jól emlékszem EBESZ) jelentés, ami keményen bírálja az MTV-t - ezt miért nem idézed?
üdv:
LC
Akkor megkerdeznem. Hol es mivel de foleg ki sertette meg mostanaban a sajtoszabadsagot? Ha jol tudom a koz-TV a szabalyoknak megfeleloen, a kuratorium iranyitasa mellett mukodik, a donteseket a kuratorium altal megbizott vezeto hozza. Ha jol tudom, egyetlen lapot sem tiltott be az uj kormany. ha jol tudom a lapalapitast, a sajto maganpenzekbol torteno tamogatasat semmi es senki nem tiltja. Ha jol tudom, a MN ellen torvenysertes megalapozott gyanuja alapjan ugyan indult eljaras (lehet tobb is van), de mukodeset senki fel nem fuggesztette. Ha jol tudom a TV kuratoriumban mindossze annyi valtozas tortent, hogy az kiegeszult a torveny alapjan a parlamenti viszonyoknak megfelelo modon. Tovabba a sajto balosnak nevezett resze is beszamol a sajtoszabadsagert torteno tuntetesrol, Orban hasonlo ertelmu nyilatkozatarol. (Mar ez onmagaban enyhen komikussa teszi a dolgot, hogy ti serul a sajtoszabadsag es errol tobb sajtoorganum is beszamol.) Kerdem tehat, hogy ki es hol akadalyozza ma a szabad sajtot. Az egy mas kerdes, hogy nagyon helyesen a Fidesz es talpnyaloi kiszorultak a kozszolgalati TV-bol, es remelhetoen lassan a kozszolgalati radiobol is.
Erdekes, hogy a bal oldalon allo rendorbacsi jobbrol kapja a fenyt, a gumibotot tarto kez is, az aldozat karja is, csak eppen OV feje van balrol vilagitva...
Itt lathato, hogy a 2002 elejen vegzett freedomhause vizsgalat szerint az Orban kormany ideje alatt a sajtoszabadsag lenyegesen jobb helyzetben volt, mint a Horn kormany ideje alatt, 2002 elejere az erteket 23 pontra sikerult levinni (a Horn kormanynak 28 volt a legjobb eredmenye, de volt olyan ev is, amikor sikerult 38 roszpontot osszeszedniuk....)
Kerdes: Jogos-e, ha az a volt miniszterelnok, akinek a kormanyzasa alatt a magyarorszagi sajtoszabadsag a kulfoldi fuggetlen vizsgalatok szerint is nagyot javult, akinek a kormanyzasa idejen a sajtoszabdsag olyan jol allt, mint elotte meg soha, ha ez az ember esetleg aggodik a jelenlegi folyamatok miatt? Miert kell ehez vastag bor?
Kovetkeztetes: A balliberalis hisztivonal anyit hazudozott a sajtoszabdsag megserteserol az Orban kormany ideje alatt, hogy mar maguk is elhittek, es most amikor oket eri jogos kritika, akkor hatartalan pofatlansogrol tanubizonysagot teve meg nekik all feljebb.....
volt ellenzeki szimpatizans tv a kormanyvaltas elott? -- volt, osszesen kb 80% nezettseggel.
van ellenzeki szimpatizans tv jelenleg? -- nincs.
persze meg lehet "bosszulni" ha valaki jobboldali szimpatizans. de a sajtoszabadsag azt jelenti, hogy nyilvanossaghoz juthatnak az ellenzeki nezetek is. az, hogy az m1 nem kozvetitett az m1-ben zajlo tisztogatasok miatti tuntetesrol, eleg huzos...
Igen, ezek azok a dolgok, amik 1998-2002 között nagyjából fennáltak, most meg egyáltalán nem állnak fenn. Biztos Magyarorszagrol beszelsz? Sajtoszabadsagrol lehetett beszelni, de torvenyessegrol, es plane fuggetlen kozszolgalatisagrol?! Ne rohogtess.
Igen olvastam !
Hát ez orbitális !
Ezek azt hiszik, hogy az emberek már nem emlékeznek arra, hogy a kampányban a közszolgálatiság és a pártatlanságnak már a látszatát is feladta az MTV ?
Müsort mexakítva, élö egyenes adásban közvetítik OV kortesbeszédét.
Majd "közkívánatra" ismétlik (mint az országértékelö beszédet) ?
Hogy ellensúlyozásként közben lejáratókampány, félreértelmezés zajlik az akkori ellenzékröl ?
Lovas mint tanácsadó ?
Csermely mint hírfönök ?
Mendreczky Fidesz képviselö mint TV elnök ?
A rádiós Kondor Katalin pedig bayerral és Lovassal kampányol ?
Ezek követelnek közszolgálatiságot ? :-O
Ez olyan mint amikor a Fidesz sajtótájékoztatón hívott fel a korrekt (!) kampányra. Valahogy az asztalnál akkor nem ült ott dr. Kövér László...
Ki nem tudott megegyezni a kurátorok ügyében?
Most mit csinálnak a közszolgálatikban?
Most meg az MSZP-SZDSZ tette rá a mancsát.
Ennyit a közszolgálatiságról.
A kovetkezo szavakat figyeljetek: torvenyesseg, sajtoszabadsag, fuggetlen kozszolgalatisag. Igen, ezek azok a dolgok, amik 1998-2002 között nagyjából fennáltak, most meg egyáltalán nem állnak fenn.
De olyan. Csak tudod volt már olyan, amikor Orbán tüntetett a szólásszabadságért és igencsak igaza volt. El is vitték a rendőrök, gumibottal feszítették hátra a fejét. Akkoriban Megyó talán éppen Kádár mancsát szorongatta és a cenzorok világának ünnepelt sztárja volt.
Tudom, hogy mingyá jön a Nyitott Háj és elmagyarázza, hogy akkor nem is volt elnyomás, szabad volt a sajtó és mennyire jó vót, hogy ingyé vót a kóbász.
Nem mellesleg amikor Orbánt elvitték egy ember ugrott oda, hogy segítsen, akire aztán szintén rátámadtak a rendőrök - Kis János. Mamár felesleges lenne a Kis Jánosok segítségére várni ilyen helyzetben, de azért érdekes, hogy pont most lépett ki a szadeszból...
Barkinek lehet, aki nem tartja el a propaganda-sajtojat allami penzbol, nem hagyja ki a kuratoriumokbol (torvenyserto modon) az ellenzeki kepviseloket, nem csinaltat a ket valasztasi fordulo kozott (bar elotte is rendesen, de ekkor volt a legdurvabb) nyilvanvalo kampanymusorokat (szinten kozpenzbol).
Bar, akar nekik is lehet. Nekem meg lehet elkepedni azon, hogy mennyi bor van egyesek kepen. Hogy Bayer "komcsilogato" Zsoltot idezzem: "A pofatlansag hatara".
Tenyleg, amikor a Fidesz ratette a mancsat a tv-re, radiora a MIEP-el karoltve, akkor tuntettetek?
Lehet, hogy lesznek annyian mint Újhelyiék és Gusztosék egykoron.
Mért oly meglepő?
Nekik lehetett a Polgári Köröknek nem?
Sajátos értelmezése ez a demokráciának.