az nemis vitatkozás ha mindenki leírja mit gondol, hanem csak az ha aszt mondja valaki neked nincs igazad mert .. vagy aszt hogy hazucc. Itt még ilyen nem volt. De mifelénk még ez sem számitana vitának csak ha az édesanyát is érvként belekeverik
Ez az Isten fricskázás is furcsa nekem. Azt az Istent, akit én véltem megismerni, egyszerűen nem is lehet fricskázni, úgyhogy a kérdésnek semmi értelme az én esetemben.
Viszont a különböző vallások isteneiről viccdömpinget lehet gyártani.
Ja, a 2. kérdésre összetettebb a válasz, mert valóban jelen van, de néha össze kell szednem magam, hogy el ne hagyjam a józanságom. Időnként meg készakarva elhagyom, de a legnagyobb meglepetésemre, Ő sosem hagyott el eddig.
Had kérdezzek én tőled, mielőtt válaszolok. Te hiszel Istenben? És, ha hiszel, akkor keresed Őt? Ha keresed akkor így kell azt csinálni, ahogyan te teszed? Nem érzel szorítást a lelkedben, amikor Istent fricskázod? Olvastad már a Bibliát? A barátaidtól, akik hasonlóképen írnak mint te, ugyan ezt kérdezem. Mert ha szerinted ez így jó, akkor nem hiszem, hogy válaszolnom kellene a kérdésedre. Mert ha szerintetek ez így jó, akkor nem vagytok rá kíváncsiak. Ezért, amíg nem érzem a szavaitokban az Isten tiszteletét, addig bocsássatok meg, de nem fogok válaszolni a kérdéseitekre.
Jaj! Akor mondjuk aszt hogy ma szombat van és tegnap volt vasárnap ami pénteken kezdődött. nincs ez kőbevésve mer a szombat és a vasárnap is miértünk van megváltott igaz keresztény emberekér. Akor van vasárnap meg szombat amikor akarjuk.
"Én abban hiszek, hogy ... mindenkinek magában kell megtalálnia az Igazi Hitet "
Nem is hiszed, hogy milyen sokan egyetértenek a fórumon veled. Én magam még a Bibliámat is kijavítgattam olyan helyeken ahol bugyutaságok voltak írva. Vékony filctollal áthúztam, és fölé vagy a lap szélére írtam a helyes szöveget.
Már azt hittem, hogy teljesen mellé nyúltam. Magamról annyit, hogy valóban most kezdtem és, hogy eddig nem látogattam hasonló oldalakat. Római katolikusként lettem megkeresztelve, megbérmálva. Sokáig templomjáró is voltam, de ez egy idő után elmaradt, amikor úgy éreztem, hogy én annál okosabb vagyok, minthogy az Igét hallgassam. Persze a hitemet nem vesztettem el, csak okosabbnak képzeltem magam mindenkinél. Igaz, hogy templomba azóta sem járok, de a Bibliát, nagyon szívesen forgatom, legyen az bárkinek a fordítása. Az én véleményem szerint, azokat a szavakat, amelyeket oda beleírtak úgy sem lehet érdemben megváltoztatni. Nem értek egyet a vallásba tömörülésekkel sem, egészen pontosan azzal, hogy Egy Istent többféle képen magyarázni szerintem nem lehet. Én abban hiszek, hogy minden ember egyforma Isten előtt , és, hogy mindenkinek magában kell megtalálnia az Igazi Hitet ahhoz, hogy egyszer majd a Mennyországba juthasson. Remélem ezzel nem sértettem meg semmilyen egyházat. Hidd el, hogy én a nézeteimtől függetlenül tisztelem őket, hiszen Istent hirdetik.
Ezt nem tudom, mert bár magam is meg vagyok keresztelve, de felekezeten kívüli vagyok és sajnos nem ismerem ezeket az előírásokat. Majd érdeklődök róla Édesapámnál, hogy mi mindent mondott borközi állapotban amit esetleg félreérthettél - remélem nem vicceli el a választ.
Szeretett Édesapám nagynevű kollégájáról, valami Hare Krisnáról járja az a történet, hogy mikor gyerek volt játszogatott a többi gyerekkel, és bizony néha alaposan el is verték az gyermekkor nagyobb illúzója kedvéért. Az én Édesapám (hála istennek) kedélyes és vidám humort ismerő ember (vagy mi?), és szívesen hallja a vidám élcelődést még akkor is ha róla szól. Végül is nem lesz attól drágább a sör.
Elég lenne, ha csak hülyeségmentes lehetne (pl.) ez a topik. Mert vitamentességet nem várhatsz, de - egy darabig legalábbis - hülyeségmenteset sem. De hát nem vagy Te "mai gyerek", ahogy írod, úgyhogy írjál valamit a felekezeti meggyőződésedről, vagy arról, hogy kiknek a Biblia-magyarázatát olvasod legszívesebben. (Tudniillik abból lehet legjobban megismerni a hitedet (szerintem). Aztán hajrá! (persze a többi topikba is belátogathatsz (azért). (ha meg esetleg egy másik nicked helyett képviseled itt ezzel magad, azt is áruld el....)(ha akarod). Üdv.