Keresés

Részletes keresés

kiss_atti Creative Commons License 2020.01.17 0 0 3876

Hogy a francba 

találjátok meg ennyien ezt a céget? Egyikőtök sem vette a fáradtságot, hogy kérjen 2-3 referenciát, utána nézzen céges adatbázisokban? 

Előzmény: Levi2033 (3875)
Levi2033 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 3875

+1

Ahogy elnézem vagyunk már egy páran...

Előzmény: novelle (3874)
novelle Creative Commons License 2020.01.16 0 0 3874

Szia, én is beszélnék veletek szívesen. Engem is hiteget vagy 4 hónapja. Telefont sem veszi már fel egy jó ideje.

Kérlek írj rám privátban.

Előzmény: Kranktibi (3870)
gibsongityo Creative Commons License 2020.01.10 0 0 3873

Közben találtam kiállítási darabot egy boltban amin le tudtam mérni

82 cm gerendatávolságnál neccesen de beépíthető a 78 as ablak

Így nem aktuális már a kérdésem

Előzmény: gibsongityo (3872)
gibsongityo Creative Commons License 2020.01.09 0 0 3872

Sziasztok

Tetőtéri ablak beépítésében szeretnék segítséget kérni

82cm gerendaközbe szeretnék tetőtéri ablakot

78x118 as méretűt néztem ki (velux 3 rétegű, fa,betoncserépre)

Azért ez a gyártó mert később erre elektromos redőnyt is építenék

Sajnos nem találok róla méretpontos rajzot

Jó lenne megrendelés előtt tisztán látni 

(láttam rajzokat amin oldalanként 3-4 centit kéne ráhagyni,az meg nem fér bele)

Esetleg ha tudtok olcsóbb gyártót ami 3 rétegű meg redőnyös azt is írhattok 

Előre is köszi

gabeeen Creative Commons License 2020.01.09 0 0 3871

Fogyasztóvédelemhez  fordultatok már?

Előzmény: Kranktibi (3870)
Kranktibi Creative Commons License 2020.01.08 0 0 3870

Szia!

Tudnánk esetleg beszélni privát? Mi 4 hónapja várjuk az ablakainkat.. és még semmi. Má mindent megpróbáltunk... 800ezrünk van nála.

Előre is köszönöm

Előzmény: Guszti35 (3865)
esztike76 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 3869

Köszi a válaszokat.

Azért még mindig gondulkodunk a passzívház verzión.

Üdv.

Cszabika81 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 3868

Sziasztok.

Van valakinek valami tapasztalata, véleménye a korrektablakkal kapcsolatban?

Köszi előre is.

Építőkirály2002 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 3867

Alacsony energiafelhasználású vagy passzív?

Érdemes lehet a passzív házaktól elrugaszkodni, mert az elmúlt évek gyakorlata azt mutatta, hogy minősített passzívház építése sokszor túl nagy falat az építtetőknek, így azok, akik eredetileg passzívházat akartak végül megelégedtek egy alacsony energiaigényű házzal.

A passzívháznak ugyanis nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelnie.

Meghatározott fűtési hőszükséglete legfeljebb 15 kWh/m2 lehet évente, míg fajlagos primerenergia-igénye 120 kWh/m2 évente. És ebben már az elektromos áram is benne van, aminek ajánlott értéke 50 kWh/m2 évente. Emellett figyelni kell a légtömörségi értékre is, ami 50 Pa nyomáskülönbség mellett max 0,6 1/h. Ezeknek megfelelni pedig nem egyszerű, mint azzal sokan szembesültek a gyakorlatban.

A passzívház lényegét azonban sokkal jobban meg lehet fogni azzal, hogy ezeknél elegendő a szellőző levegő utánfűtése ahhoz, hogy tartsák a hőmérsékletüket, vagyis alapvetően nincs szükség aktív fűtésre, csak kivételes esetekben. Ez pedig akár 90 százalékkal is kevesebb fűtési költséget jelent, mint normál házak esetében, azaz négyzetméterenként 1,5 m3 gáznak megfelelő energiával megoldható a fűtés.

A követelmények a fokozott szigeteléssel jórészt elérhetők, azonban ez még nem elegendő. Figyelni kell már a telek adottságaira, a ház tájolására, tömegformálására, az ablakok méretére és elhelyezésére, az árnyékolórendszerre, valamint a gépészetre, kezdve a hőcserélős szellőztetőrendszertől a földhő és a napenergia hasznosításáig. Ezeket jelenleg egy átlagos családi háznál még jóval kisebb súlyú problémát jelentenek.

A mozgástér tehát passzív házaknál meglehetősen szűkös, miközben alacsony energiaigényű házaknál nincsenek ilyen szabványértékek, melyeknek meg kell felelni. A fűtési hőszükséglet a 15 kWh/m2 értéknek akár kétszerese-háromszorosa is lehet. A tulajdonosok szabad kezet kapnak, hogy milyen mértékben sikerül energiatakarékossá tenni házukat, miközben persze még maradnak a fokozott energiatakarékosságnál, annak magas komfortjánál és a mérsékeltebb rezsinél.

A passzívház előnyei:

Mindezek után azért érdemes egy pillantást vetni arra is, hogy milyen előnyökkel jár, ha passzív házat építünk. Talán már az eddigiekből is látható, hogy a környezetbarátságon és az alacsony rezsiköltségeken túl olyan előnyei is vannak a passzív, illetve az alacsony energiafogyasztású házaknak, mint

- az egyenletes hőmérséklet,

- télen sem sugározzák a hideget a falak és az ablakok,

- mindig friss, por- és pollenmentes a levegő, miközben nincs huzat,

- nincsenek hőhidak,

- nincs penész,

- nincs páralecsapódás az ablakokon, és

- a szellőztető rendszer ellenére csendesebb a vastagabb szigetelések miatt.

Egyszóval rendkívül komfortos környezetet nyújt a benne lakók számára.

Mennyivel drágább egy passzívház?

Mint említettük, a szigorú követelmények, a költségek, illetve a beláthatatlanul hosszú megtérülési idő miatt sokan nem vállalják be passzívház építését, hanem megmaradnak az alacsony energiafelhasználású megoldásnál. Már ennek az építési költsége is magasabb, mint az átlagos, jól szigetelt házaké.

A tervezés is komolyabb feladat - minősített passzívház-tervezők végzik -, de ugyanez igaz magára az építkezésre is, hiszen a szakembereknek ezen a téren még szerény a tapasztalata. Erre tehát külön fel kell készülni, ahogy arra is, hogy költségesebb lesz a kivitelezés, és nem csak a felhasznált anyagok magasabb minősége miatt.

Hogy mennyivel, azt nehéz pontosan megmondani, hiszen minden eset más és más, de míg egy passzív háznál ez a többlet jó esetben 15 százalék körül alakulhat, addig az alacsony energiafogyasztású házaknál ennek inkább csak a fele-harmada.

Habár az árak ennél nagyobb mértékben is elszállhatnak, vannak már olyan példák passzív házakra az országban, ahol az említett határ alá is sikerült leszorítani a költségeket. Az első hazai passzívház minősítéssel rendelkező családi ház még 230 ezer forintos négyzetméteráron épült 2009-ben Szadán. Átlagosan azonban 10-20 százalékos többletköltséggel számolhatunk, ami persze még mindig több millió forintot jelent az átlagos családi ház költségéhez képest. Ez a néhány százezer forintnyi éves energiaköltség-megtakarításból csak sok-sok év alatt térül meg, a legjobb esetben is 8-10 év alatt, de inkább 15-20 évről beszélhetünk.

Passzívházat építeni tehát most még inkább elkötelezettség kérdése, hiszen ez az, ami alapot adhat arra, hogy a tulajdonosok vállalják a tervezéssel és az építkezéssel járó fokozott nehézségeket és anyagi áldozatokat. Ha józan megfontolással közelítjük meg a kérdést, akkor jelenleg az alacsony energiafogyasztású ház lehet a legtöbb családi ház építő számára az optimális megoldás.

A kérdés az, hogy még mindig úgy érzed hogy passzívházat szeretnél?

Sose fog megtérünli.

WATSON77 Creative Commons License 2019.12.29 0 0 3866

bocsi

Házas Ember Creative Commons License 2019.12.17 0 0 3864

Vedd számításba, hogy ha ha nincs nyitható ablak a házon, akkor szellőzőrendszert kell beépíteni, passzívház esetén feltétlenül hővisszanyerős verzióban. Ennek a költsége 100 nm alapterületenként kb. 2,5 - 3,5 millió Ft.

Előzmény: esztike76 (3863)
esztike76 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 3863

Sziasztok.

Passzívházat szeretnénk építeni az építészünk most tervezi a házat. Légtömörség mérés is lesz és szeretnénk minősítetni is majd a későbbiekben. A kérdésem az, hogy van e tapasztalat ezekkel a párzáró és áteresztő fóliákkal, mi az illbruck-ot néztük, és hogy szükségesek e mert elég drágák.

Ablakból a Kömmerling 88-at és a rehau profilt néztük, és még az internormot de ők azért nagyságrendekkel drágábbak mint a másik kettő viszont az elmondások szerint nagyon profik.

Az lenne még a kérdésem, hogy van e pozítiv tapasztalat passzívházzal kapcsolatban, hogy megéri e és hogy nem e lesz zavaró, hogy mindenhol fix ablak van és nem lehet majd szellőztetni. Gondolkodunk, hogy lebutítsuk csak energiatakarékos házra, mert az olcsóbb is és ki lehet nyitni az ablakokat és nincs bezártság érzeted.

Ha valakinek esetleg van tapasztalata psszívházzal és az ablakokkal kapcsolatban azt megköszönöm, ha leírja.

CptTitus Creative Commons License 2019.12.13 0 0 3862

Milyen módon van lehetőséged feljelenteni?

A jelek szerint minket is épp megkárosít, szintén közel fél éve hiteget.

Persze a "szerződése" kb minden jogorvoslati lehetőséget kizár, bár gondolom támadható, ha egyszer nem teljesít.

Nem ajánlom, messzire el kell kerülni. Régen nem ilyenek voltak, pár éve építettek be nekünk már ablakot, azzal rendben volt minden.

Előzmény: bibor007 (3860)
gabeeen Creative Commons License 2019.12.10 0 0 3861

Igen komoly termékeket forgalmaz ha 8 év teljeskörű garanciát vállal. Mit neki hogy a gyártó akkor már max. melegebb éghajlatra küldené el így télvíz idején egy garanciát probléma esetén :D

Előzmény: Papp-Erli Henrietta (3858)
csaj_ Creative Commons License 2019.12.05 0 0 3859

Tisztelt mindenki!

Az ablak ilyen. Hogyan lehet javítani?

https://loopr.indavideo.hu/video/selejt_ablak_megloopolva

Papp-Erli Henrietta Creative Commons License 2019.12.05 0 0 3858

Sziasztok!

WBT trade Kft.-vel van valakinek tapasztalata?

http://nyilaszaro-uzlet.hu/

Alex1112 Creative Commons License 2019.07.03 0 0 3857
Jó napot mindenkinek .Csak szólók ablak csetét az Ablak Guruval végeztetem Csepel .Nagyon rossz közepes munkát csináltak .Az egyik ablakom nem nyitható.A kihozott alu redőnyön több mély karcolás van .Békéltetö testület és ügyvéd lesz a vége sajnos .A hibàt nem nagyon javitották ki .Gáz cég ha jó vagy kiváló munkát szeretnél kerüld öket .Azért írtam ne jàrjatok úgy mint én közel 500e .forintér .
Fishor Creative Commons License 2019.06.27 0 0 3856

Szia!

Nekem sima panellakásba lenne 270x240 es erkély falra. Annyi jó van, hogy az erkély be van üvegezve kívül is. De miért nem érheti eső meg szél? Másik oldalon 210x240 es erkélyfalon Avantgarde 7000 van. Az is ilyesmi, csak ott u alakú a merevítő de a méret ugyanez. Ott nincs gondom az esővel meg a széllel, habár erkély mivoltából az eső nem annyira éri. De miért nem érheti? Ablak, azért van hogy nr jöjjön be a hideg a szél meg az eső, meg a hang. :) 

Üdv: Fishor 

Előzmény: kiss_atti (3855)
kiss_atti Creative Commons License 2019.06.27 0 0 3855

Melléképületbe OK lesz.

Ha nem éri szél, vagy eső, ,majd figyelni kell a tájolására.

Előzmény: Fishor (3854)
Fishor Creative Commons License 2019.06.27 0 0 3854

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Spectrum Premium 2 rétegű ablakkal? Elég merev a szerkezet, mert ahogy néztem a felső profilja csak ilyen C profil, de az egyik szára nagyon rövid.

Megfelelő minőség? Merjek ilyet beépíttetni?

Üdv: Fishor

ZoliJulcsi Creative Commons License 2019.06.04 0 0 3853
Szia! Magyarországon egy gyártót tudok akik bármilyen íves szerkezetet legyártanak :) nekünk is ők csinálták, háromszög, trapéz, boltíveset is! Írj nyugodtan :)
Előzmény: tpw (3833)
Özil Creative Commons License 2019.03.29 0 0 3852

Szia köszönöm a tippet, megnézem  a Hevesthermet is. Az ETIK nyílászárókat nem nézted ? Móri ablakgyártó cég, Salamander profillal dolgoznak.

Előzmény: gabo011 (3850)
blendész Creative Commons License 2019.03.29 0 0 3851

Sziasztok!

Régi, tömör, kistéglás falnál a fal külső síkjára kerülnek az új ablakok. A régi falfelületet viszont kicsit ki kell húznom, kb 1-1 cm-rel még a purhabozás előtt. Milyen anyagot ajánlanátok? (Pl kültéri vakolat vagy esetleg vmilyen vízzáró habarcs?)

gabo011 Creative Commons License 2019.03.28 0 0 3850

Szia!

A Hevesthermnél a Deluxe A-85 az Aluplast Ideal 8000-es profiljából készül! A többit passzolom, hogy melyik melyik! 

Az ablakuNK szerintem több gyárban is gyártat mert nem hiszem, hogy ennyi féle profilból gyártanának egy helyen. Hallottam már az Ablakszerker-ről is de azt a Trocal profilt itthon nem annyira kedvelhetik mert valóban szinte semmi infó nincs róla! 

Előzmény: Özil (3849)
Özil Creative Commons License 2019.03.28 0 0 3849

A Hevesthermnél  Optima/New balance / Prestige /Deluxe profiolokat látok, Aluplast-ot nem. Az Ablakunk hol gyártat nem tudod véletlenül? Nekünk nem árulták el. Az Ablakszerkert nem nézted, bár igaz hogy a Trocal profilról kb semmi infó nincs...

Előzmény: gabo011 (3847)
Kovács János11 Creative Commons License 2019.03.27 0 0 3848

Jó igazad van Pfffff. az ajánlásokat mertem előre megköszönni :((((((

Előzmény: kiss_atti (3845)
gabo011 Creative Commons License 2019.03.27 0 0 3847

Szia!

Én is Fehérvár környékén építkezem. Akiket érdemes megkérdezni egyelőre az ajánlatok alapján az szerintem az ablakuNK és a Hevestherm Fehérvár. 

Az ablakuNK többféle profilból gyártott nyílászárót árul( Innoutic, Kömmerling, Rehau, Veka) a Hevestherm Fehérvár pedig a Hevestherm által Aluplast profilból gyártott nyílászárókat árulja!

Nekem az Albalux még ajánlatot sem adott pedig többször beszéltem velük telefonon is! :-( 

Előzmény: Özil (3846)
Özil Creative Commons License 2019.03.27 0 0 3846

Sziasztok Kedves Fórumozók,

Szerintetek csak "A" kategóriás műanyag nyílászárót szabad rendelni - aminek min 3 mm a vastagsága és nem tartalmaz újrahasznosított PVC-t ? 

Már majdnem megrendeltem a nyilászáróinkat amikor ráaktam erre az infóra a neten.

Akitől rendelnék - Albalux, Rehau Synego 80mm 3 rétegű üveggel, vagy Ablakszerker Trocal 76 mm 3 rétegű üveggel - de most utánaolvastam kicsit : a Rehau profil magja újrahasznosított műanyag, csak a külső része "új" , a Trocal teljesen újrahasznosított műanyagból van. Ez az infó jól el van dugva, alig találtam rá, és ugyan van rajz a profilokról, de a vastagság sehol nincs feltüntetve. Most ez jó vagy rossz ?

Van valakinek tapasztalata a fenti két székesfehérvári gyártóval kapcsolatban vagy tanácsa ?

Amit találtam még a neten, hogy a Veka Softline 82 MD "A" kategóriás illetve a Kömmerling 88 mm - de nem találtam Magyarországi gyártót - esetleg tudtok valakit ajánlani ?

Kereskedőt találtam, az Áronház.hu-t, de gyártót, aki ezzel a profillal dolgozik és lehet tőle közvetlenül is rendeli nem.

Azt gonolom hogy az a jó ha az építi be az ablakot és ajtót aki gyártja - vagy tévedek ?

Köszi !!!

kiss_atti Creative Commons License 2019.03.27 0 0 3845

Előre is köszönöm az ajánlatokat.

--

Milyen ajánlatokat?

Előzmény: Kovács János11 (3844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!