Hát ez a vacak helyzet, amikor az ember nem érti, hogy tulképp mi is van, mi származhat belőle, ha tényleg valami nem stimmel, igy aztán bizonytalan, mit csináljon, merre induljon :(
remélem, a 4d uh-s doki már meg tudja mondani, hogy van-e valami baj, ha igen, milyen jellegű...
Jaj, Pedrus, nyugodj meg ! Sajnalom, hogy ilyeneken kell keresztul mennetek (es gratula a kukishoz ! ;)), es tudom, hogy az az idegolo, hogy tehetetlennek erzed magad. De legalabb a ma estet probald nyugiban kivarni ! Hatha megtetszik ez a doki, bizol benne, es hatha jokat mond. Es akkor nem is kell tovabb aggodnod. Itt pl. csak ket UH vizit van, az elso az elejen, hogy igazoljak a terhesseget, a masodik felidoben, hogy korbenezzek a babat. Otthon sokkal tobb lehetoseg van arra, hogy barmi gond kideruljon es jol utana tudjanak jarni ! Orulj neki, hogy idoben rad neznek... (Persze, tudom, ezzel meg nem vagy kisegitve, azt lenne jo tudni, hogy minden rendben, de hatha este ez derul ki !) Drukkolok, es gondolok Ratok este !
Sziasztok, kicsit kukuccsolok megint. Utazgattunk majd' egy hetet, nagyon jo volt ! Elotte csak siman a karacsony es egyeb hetkoznapi dolgok miatt nem voltam, - es ezt nem mentsegnek szanom, hiszen itt legtobbetek ugyanigy legalabb egy babaval van, es megis ir... Lattam a bizonyitekokat (beszurt kepek), es mindegyik baba nagyon edi !!! :)))))) Tobbet kene kepeket pakolnotok ! ;)
Pocka, annyit gondolok Rad meg mindig... Megertem, amit irsz... Az elso babat mi is ugy vesztettuk el (10. het, majus, 2 eve), hogy volt meg a topicon olyan, aki velem egy napra volt kiirva (karacsony, 27.), es volt meg tan 2 is 2-3 nappal kesobbre. Nagyon nehez volt, foleg, mert mi "rogton" szerettunk volna megint babat, es ahogy jott a "vege" a megszakadt terhessegnek, a tobbiek pedig "balnava" fejlodtek, csak nehezebb lett... Kozben volt az eskuvonk is (oktober), es nagyon vartam, hogy majd akkor sikerul. De mint utobb kiderult, Hanga egy hettel korabban fogant (dec. 20), mint ahogy BabyLady megszuletett volna, igy nekem ez kicsit olyan erzes volt, mint hogyha BabyLady "jott volna vissza". :))) Hasonlo szepeket kivanok Neked is !
bobus, gratulalok a meglepi babahoz !!! :))))))))))))))) Bendi mit szolt ?
Nekunk megvolt a masodik vizit, de itt az csak annyi, mint otthon a vedonohoz menni (suly, vernyomas, pisi, szivhallgatas), es ezzel minden rendben, de jott a doki is, es hozta a multkori (elso) vizit laboreredmenyeit (ott volt vervetel meg UH is), es minden tokeletes, epp csak nem vagyok immunis rubeolara... Azt mondta, nagyon ritkan, de elofordul, hogy valaki elveszti az immunitasat (Hanganal ezt nem mondtak), de ne aggodjak, mert elenyeszoen kicsi a valoszinusege, hogy olyannal futok itt ossze, aki epp a virussal kuzd (tudnam, miert ilyen biztos benne), ugyhogy most nem kell (lehet) semmit csinalni, majd szules utan kapok egy ujabb oltast.
Amugy remekul vagyunk ! Mindannyian ! :) Jon a karacsony, es en epp levelestesztaert rohangalok, de ugy latszik, az amcsik azt nem eszik... Pedig olyan jo kis sutim lenne... Hanga pedig imadja a picit nagyobb gyerekeket, teljesen bezsong csak attol is, ha korulotte ugralnak, - remelem, a picitol is ilyen reakcioi lesznek. ;) Kismaszatot mar erzem jo egy hete (! ;) a 14.-et kezdtem), Hanga pedig idonkent jon, kibontja a nacim cipzarjat, es mutogat, hogy "baba" ! :))))
voltam szív uh-n, ahol a nő semmi egyebet nem talált, csak ezt az echodens papillaris izom nevű cuccost. A szíve rendben van, csak valami izomrész jobban visszaveri az uh-t vagy mit magyarázott.
aztán úgy döntött, hogy elküld genetikai tanácsadásra, mert ezt a dolgot okozhatja kromoszóma probléma is. (nem feltétlenül, de előfordul). Azt mondta, hogy ne aggódjak, mert ha genetikai probléma lenne, akkor lenne mellette más tünet is (magas afp, több magzatvíz) de nekem ezek okésak.
Felhívtam a dokimat, aki egyből beutalót írt a sotéra. Kérdeztem, hogy mit csinálnak ott, aszonta valószínű, hogy ajánlanak egy magzatvíz vizsgálatot :-(((((((((((((((((
naná, hogy betojtam.
felhívtam egy 4d dokit, hogy szerinte érdemes lenne-e megnézetnem ezt 4d-vel is, hátha több látszik, mielőtt nekem esnek a tűvel. Ő (egy istvános doki) azt mondta, hogy ő ilyen lelettel senkit nem küld tovább, mert ez normális. Azért ma este elmegyek hozzá és megnézi uh-n, hogy ő mit lát.
Szóval baromira nemtom mi legyen :-(((
senki semmit nem mond, hogy mi egyebet okozhat még a kromoszóma izé, már ha egyáltalán az okozza a szívizom nemtommit, úgyhogy ki vagyok segítve a sok dokival marhára. Márpedig nem szívesen vetném alá magam a magzatvíz vételnek, ha nem muszáj. De azt sem akarom, hogy tényelg születéskor derüljön ki, hogy valami nem stimmel.
azon is filóztam, hogy az a vérvizsgálat, ami a down-kórt szűri (amit angliába vagy hova küldenek ki és fizetős) az nem vizsgál-e más kromoszóma-rendellenességre, mert akkor inkább bevállalnánk azt.
drága Pocka, annyira átérzem, amit írsz!
velem is volt egy napon egy csajszi, akinek elment a babája. még nekem is nagyon rossz volt, nem hogy neki, nem is nagyon mertem írni, mi van velem, mert tudtam, hogy úgy érez, ahogy most Te.
a gyerekeknek meg neked is rengeteg gyógyító sugibugi:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
és egy nagy-nagy ölelés csak úgy!;)
Botelli ér, azzal Martinnak is problémája volt. A sziv és tüdő közt zár. Amig a pociban vannak, addig nyitva van, hogy a tüdön át kering a minden odabent, amikor kijön, akkor záródnia kell, hogy lélegezni tudjon a kicsi, ha nem záródik, akkor továbbra is megy a tüdőbe minden,
Irtam a másikon már, hogy tegnap kutyául elkapott az influenza, két óriási forró kő a torkomban, minden porcikám fáj, láz stb.
Dávidnak meg tegnap el kezdett folyni genny és vér a füléből, igy ma felpakoltam mindhármat és irány a máv kórház. Kaptunk minden cuccost, most nyolcvan fele adagolok, csepegtetek.
Lelkileg meg nem álltam lábra, szerintem ez addig fog tartani, amig túl nem vagyok azon a napon, amikor megszületett volna... borzasztó, hogy pontosan számolom, hogy hány hetes lennék :(( és kivagyok, ha olyanok hsz-át olvasom, akikkel egy napra voltunk kiirva. Márpedig itt az indexen belebotlok és most is nagyon fáj, gondolom, még rosszabb lesz, amikor majd arról irnak, hogy nő a pocakjuk, meg mocorog a baba stb. és bennem meg hasogat, hogy nekem is pont itt kéne tartanom :(
Huhh, mennyit írtatok! Gyerekek, nekem még ... arra sincs idöm. :-( Kacatka hiszti korszakát éli, ha kimegyek töle ordít ezerrel, ha beveri a fejét iszony mit összeóbégat, máskor meg oda sem figyel, rosszul is alszik. Könnyezik a szeme, kapott cseppeket, szóval megvagyok csak. Lehet, hogy foga lesz???
Ma sikerült beszereznem az utolsó karácsonyi ajéndékot, meg a libafutómüveket, de még rengeteg dolgom van, ugye azért 2 hétig nem leszünk itt, összeszedni a cuccost, jajjjjjj. Mikor fogom megcsinálni???? Egy óbégató kis zsarnokkal a hátamon...
Nesze neked adventi elmélyülés meg magamba merülés!
Viszont ma este megjelent az egyik nö tanítványom és hozott egy nagy doboz saját készítésü pralinét meg kexet. Annyira jól esett! Hát nem aranyos????? A másik meg Kacatkának egy kis ruhát. Annyira meglepödtem, hogy sikerült az elmélyülés. :-)) 2 egész percre!
Pockám, szegényem, hát most meg még a gyerekek is megbetegedtek??? Atyavilág, hogy bírod ezt???? Szegény Dádika, hát hogyhogy ki akart száradni??? Remélem, azóta jobban vannak a Picinyeid!!! Na és Te? Kicsit jobb már?
Pedrus, Pocakesóról még nincs kép? Mit mondtak a szívdokinál?
Bobusom, hajrá, te én már úgy izgulok! Istenbizony, kész transzban vagyok!!! Emberednek feltétlen kösd a lelkére, hogy értesítsen minket!!!!!
Döbyke, mesélj még Dávidról, biztos csinál aranyos dolgokat már!
Anyóóóó!!! Úgy örülök Neked, Kristóf éédes, és milyen nagy! Basszus, most szültél szinte, nem igaz, hogy már egy éve volt.... meg a tejcikínlasztás meg a stb....
Gyere kicsikét gyakrabban, jó?!
Eccsike! :-( Hát igen.... persze, én is csak a jó házasság híve vagyok, ha nem megy, ne eröltessétek. Kár az évekért, ez igaz. Azért sajnálom, hogy így alakult. Karácsonyt már nem is töltitek együtt??
Halacska, ha Cicaleki bitorolja a gépedet, akkor lécci küld már ide öt is! :-))) Repülésért meg irigy irigy.... :-)))
Macskacicó, meglestem a Porontyot, cukor, édes, és olyan kis értelmes! :-))
HA valakit kihagytam, ezer bocsika!
Ja, különben köszi a bókokat Kacatkának, mi az hogy a szeme sem áll jól???!!!! :-)) Meg hogy tiszta anyja! Hmmm.... :-)))) Én fényképeztem, itt huncutkodott velem, olyan aranyos bír lenni, mikor nem dilis, állandóan utánoz, halálra röhögtet.
A babák... képzeljétek, az egyiket (a nagyobbikat) ma délután megoperálták, mert a kis szívében nem záródott be valami, aminek be kell a születés után. Holnap hívom a barátnömet, nagyon szorítok nekik.... a kicsinek bezáródott, aztán kinyílt, aztán megint be, ki, ez van. Az anyjuknak bevizsgálták a tejét, találtak benne valami vírust, most pasztörizálni kell. Majd holnap tudok többet...
nekem is furi volt, amikor bekesztyűzve találtam a miniket, le is vettem róluk, de seperc alatt rommá karmolták magukat. Ez érdekes, mert Martin meg soha nem karmolta magát meg.
és ha már igy szóba került, neki is jobbulást, mert csórikám szintén taknyos és köhög, csak hősiesen eszi a gyógyszert, de ha látnátok, hogy ki van sebesedve az orra meg az arca :((
na, nem sirok itt annyit, karácsonyra csak jobban leszünk,
poc
jaj, Anyóca, nehari, egyszerüen nem hallottam a gyereksirástól a telcsit, és nem is tudok hivni, mert a saját hangom nem hallom a telefonban tőlük perpill /meg úgy kell disszidálni a mobillal, de látom, Kristóf is nagy telcsis, gondolom ismered, amikor nem kapja meg, mit rendez, na ezt szorozd meg hárommal :) :( /
Anyó, gyönyörű Kristóf és hát tisztára hasonlit rád :)))
Végigolvastam a hsz-okat, Bobus drukk, Pedrus drukk, Ecccsi drukk :)
Nem tudok sokat irni most, Martin taknyos és köhög, Vani rubeolás /pedig nincs még fél éve sem, hogy oltották ellene/, Dávidot meg tegnap kórházba kellett vinnem, ez egy külön sztori,
lázas, hányt stb és nem volt hajlandó semmit sem inni és már második napja hiába próbáltam itatni, ezt most nem részletezem, lényeg az, hogy az ügyeletes nem volt hajlandó kijönni, mert sokan vannak lázasok, vigyem be, hiába magyaráztam, hogy milyen helyzetben vagyok a három kicsivel és alapból nem a láz a bajom, hanem, hogy szerintem kezd kiszáradni a gyerek, közölte, hogy ááá, 38,2 hónaljban az még nem is láz...
kinomban áttrappoltam Dácival a máv baleseti ügyeletére, ahol ugyan nem fogadták, de felszóltak a csecsemőintenzivre, ahol az épp ügyeletes dokinő volt olyan rendi, hogy fogadta Dávidot /pedig simán elhajthatott volna a fenébe/, szóval tényleg ki volt száradva a kis édes, kapott mindenfélét, itthonra is, de vissza kell ma vinnem, igy még a nődokihoz esedékes kontrollra sem tudok menni, de ez a kisebb baj persze,
na és képzeljétek, milyen a sors, pont ott fogadta a dokinő Dácit, ahol hétfőn feküdtem, én a 406-ban, a rendelő meg a 407-es és csak egy viszonylag átlátszó plexifal választja el a két szobát,
mondtam is dokinőnek, hogy hétfőn végighallgattam ám a délelötti rendelését.
nagyon sajnálom! Azzal együtt, hogy én írtam amire hivatkoztál. :-(( Mindenesere jobb, hogy mégsem jött össze babó, mert akkor sokkal rosszabb/nehezebb lenne a döntés. Egyébként mi segített most dönteni? Átbeszéltétek a dolgokat? Kiderült nem egy a célotok?
Bobuska,
itten izgulunk mikor bújik ki Benditesó! :-))
Pedrus,
Írtam emilt de nem válaszoltál. Szóval hétfőn postázom a számlát. Pussz!
Pocka drága, veled vagyok gondolatban.
Pedrus, hatalmas gratula a kissráchoz, a szívével pedig nem lesz semmi baj!!
Bóha, kiköpött anyja ez a kis huncut hercegnő:)
Bobus, és szilveszteri program??:o)
nos hát, mindent összevetve mégiscsak válunk, és nem bánom. ez a kapcsolat nem érte meg azt a sok küzdelmet, amit vállaltam érte a kezdetektől. szüleimmel szemben is, pl. és hát, írtátok ti is, biztos nem véletlen hogy nem sikerült a baba. a megfelelő férfival 3 hónapig se fog tartani, erre akár fogadni is mernék.
:) lelkileg meg ok vagyok ám. viszont a kulturált váláshoz mindenféle drukkot elfogadok:))
Ebéd elmaradt, mer jött üffél, és godoztam még hatig. Ekkor beültem egy étterembe, és egy újházi tyúkhuslevest, és egy vasi pecsenyét töltöttem be :-)))
Majd hazajöttem, és az zasszon fél kilenckor felébresztett, pedig én csak egy pillanatra csuktam be a szemem :-)