Na má' megint a régi lemez, tiszta ének kontra extrémitás. Meg az egy dolog, hogy valakinek valami nem tetszik, de azért még nem szokta azt a valamit szívből is gyűlölni és nem akarja eltöröltetni a föld felszínéről. Nem vagy te picikét intoleráns?
Más. A Linkin Park abszolut dalközpontú (jóval inkább mint Korn meg RATM), viszont zeneileg tök minimál.
Nem én kezdtem kötözködni meg csűrni-csavarni a szót.
De tudjátok mit? Egészségetekre a nu metalt! Kíváncsi vagyok, hol lesz ez az egész 5-10-urambocsá 20 év múlva.
livefast:
A 12 tagu zsűri csak a rendezvény napján fog dönteni.
Most mi döntöttük el, hogy ki jut be.
Valójában a 60-ból 15-öt választottunk ki, de le kellett faragni 13-ra (már így is elég zsúfolt lesz a program).
De a 60-ból a 15-öt elég könnyen kiválasztottuk, ugyanis jött rengeteg olyan demo, ami még csak nem is metál (Pál Utcai Fiuk jellegű zene - ami nem mondom, hogy rossz, de nem nu-metal).
Aztán természetesen jött sok olyan, ami jó-jó, de az a 15 mégis sokkal jobb.
A teljes listát valamelyik nap beírom, mert megmondom őszintén csak kb. a felére emlékszem, a demo-k meg bent maradtak a Warner-nél.
Akikre emlékszem:
P.O.T., Mind the Gap, Insane, Subscribe, Mind Control, Hybrid, F.O.T.B., Space Monkeez
diesel()diablo:
Sajnos teljesen igazad van.
És sajnos (természetesen nem erről a Nu-metal buliról beszélek:) sokakat nem is érdekli az egész.
Egy terméket látnak, amit ma el lehet adni.
Viszont én (mivel magam is zenélek - bár más stílusban) minden egyes demo cd-ben a belefeccölt munkát látom.
A szám és a szöveg megírásától a hetekig-hónapokig tartó csiszolgatás, finomításon keresztül a borító megtervezéséig, a studió keresését, a pénzt amit ki kellett fizetniük, hogy egyáltalán normális demo-juk legyen, stb.
Szóval nekem ez a szimpatikus.
és bár valóban sokaknak nem szimpatikus, hogy egy felkapott zenei stílusról van szó, azért egyvalami biztos.
Ezek a srácok minent maguk csináltak, mindent maguknak köszönhetnek.
Ezek nem összeválogatott bohócok, hanem lelekes, zeneszerető fiatalok, akik akkor is csinálnák (csinálják is) ha nem kapnak érte pénzt.
Szóval nem velük van a baj (most még nincs is velük baj).
A baj ott fog kezdődni, amikor egy producer nyomására olyan kompromisszumokat kell majd meghozniuk, ami ezt a tiszta produkciót egy eladható termékké alakítja át.
De mit lehet tenni?
Ha nem mennek bel, jön más, aki belemegy.
Olyan ez mint a munkanélküliség problémája.
Nem tetszik.
Van a helyedre 100 másik.
Elfelejtettem válaszolni a maradék kérdésedre.
Kb. a köv. zenei stílusokat utálom:
-nu "metal"
-punk
-techno és minden tüccögős szar, függetlenül attól, hogy műanyag vagy (szerinted) "igényes"
-reggae
-rap
Nem kedvelem a death/black/grind/stb.-t sem meg a HC-t sem, de ezeket nem szarozom le, mert 8-9 éve szerettem az ilyesmit kb. fél-3/4évig. Ez elmúlt és azóta, ha nagyritkán ilyet hallok (alapmű MHH mellékleteken), akkor csak meglepődök, hogy semmi nem változott.
Szóval ez szerintem nem sok ahhoz képest, amennyi zenei műfaj létezik. Természetesen a trad alapú metal az igazi (nektek is, csak ti toleranciahuszárok vagytok vagy több időtök van).
Coolabbak Run Dmc-t nézetek a szigeten nem Igniteot :)
"I'm the king of rock, there is none higher Sucker MC's should call me sire To burn my kingdom, you must use fire I won't stop rockin' till I retire ....Now we're the baddest of the bad, the coolest of the cool I'm DMC, I rock and roll" :-)
Nem akarok hosszas fejtegetésbe bocsátkozni, mert halálra unnám. A nu metal meg az üvöltözős extrém metal nekem nem kóser. Én azt szeretem, ha RENDES énekes van egy bandában, rendes énektémák, szólók ilyesmi. Hallgatom most pl. (MM) a Lethalt, na itt ez mind megvan.
Azt nem vitatom, hogy komplexitás meg hangszeres tudás a nuban is van, de én a magam részéről nem találok benne élvezetet, ha megszakadok sem. Ti pedig, ha megszakadtok, sem tudtok meggyőzni, hogy mi a jó a rap-ben.
Nyilván a techno, a rave meg a drum'n'bass stb. mellett is van egy-két érvetek (ez progresszív, az meg ilyen meg olyan hangulatos...). De szerintem csak megfertőzött benneteket a 90-es évek zenei sivársága.
ja, az meg külön okos dolog szenvedélyesen és zsigerből gyűlölni egynémely stílust.
a nu metalon kívül mi adott okot ilyen negatív érzelemfolyam kiáramlására nálad? tényleg érdekel.
pedig az az aerosmith/run dmc szam pont zsenialis volt.
a run dmc meg amugy sem volt rossz. sot. biztos jol ismered oket, hogy ilyen okosakat tudsz irni.
Valóban szenvedélyesen gyűlölök kb. 5-6 igénytelen stílust és minden alkalmat megragadok egy kis ellenpropagandára- főleg, hogy mindenki szereti ezeket. Viszont sokkal több stílust szeretek, mint amit nem. Nem vagyok rá "büszke" (bár mért is ne?), de az dobja rám az első követ, aki EGY műfajt SEM gyűlöl zsigerből!!! Na rajta!!!
Aerosmith/Run DMC kooperációról pedig csak annyit, hogy nem Tylert kell csonkolni, hanem azt az okos menedzsert, aki odaparancsolta a zenekart. Azok meg mentek, mert ugye a lóvé... Ja meg, hogy most megmutatjuk, hogy milyen fiatalosak és modernek vagyunk. Ne mondja már nekem senki, hogy akkora nagy zenei forradalom, hogy egy alapvetően jó számra ráordibál valami nagyfejű n*gger. Mondjuk az egész rap semmi másról nem szól, mint monoton szövegmondásról, az egésznek nincs nulla zenei tartalma sem, és attól, hogy gitárokat meg élő hangszereket rakunk bele, nem lesz jobb.
Emlékszik valaki Jimmy Page és Puff Daddy közös "dalára" (én csak elbarmolt Kashmirnak nevezném)? Na, az is nagy zenei forradalom volt...
úgy bizony. dog eat dog első két lemez könig volt, aztán befáradás. judgement night nagyon állat (helmet/house of pain), a lényeg, hogy akkor még volt fíling.
lightosabbak? urban dance squad, ilyesmi, de ez már régen OFF.
A Dog Eat Dogot személy szerint mindig is utáltam, de a Downset Do We Speak... lemeze hatalmas királyság volt. Ha már rappel kevert metal, akkor a Judegement Night lemez, arról is a Biohazard/Onyx szám...na, az egy igazi ganxta himnusz!
a faith no more szerintem ezen stílusok felett áll, sokrétűbb, de tény, hogy ezzel futottak be. a linkin' parkot én sem csípem, de legalább vannak refrénjeik. a system of a down, az igen. tényleg, az incubus most nu metál? na, ott vannak dalok, és az is rap/metal/funk volt a startnál...
ki emlékszik a downsetre, és a legnagyobb zsír dog eat dogra?