Mit? Hogy a Barca jobbnak tartja Balázsnál, vagy, hogy a svédek elleni jó játéka alapján vették meg?
Ha0 Balázs kellett volna nekik, akkor az az árkülönbségen nem múlt volna. A svédek ellen a balszélen volt egy fantasztikus akciója, amit egy gólpassz követett. Gondolom addig is figyelték, de úgy tudom, ez volt, ami döntött. Talán az ára is, bár 3 millió egy játékosért, aki fél év múlva ingyen is megkapható, és gondolom a Barca-rá várt is volna, nem kevés. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar szóhoz fog jutni, és megelőzi a ranglistán Krikic-et. És azért a Real ellen az a gólpassza talán a továbbjutást jelentette a Barca-nak. Én kellemes csalódtam benne. Azért különösebben azért nem kedvelem. Dzsudzsákot sem, így róluk többet nem vitatkozom.
Viszont, akit Dzsudzsákon kívül is érdekel a PSV, az most szurkoljon, hogy megkapjátok azt a €48 milliót, mert különben jövőre az EL sem lesz biztos. Sőt, a licensz sem! Úgy tudom, meg akarják vizsgálni, hogy ér-e a Stadion és az edzőközpont földje annyit, amennyiért a város megvenné. €48 millió soknak látszik arra.
Még véletlenül sem akartam egy platformra helyezkedni Bandival. Róla azért tudni kell, hogy az albérletében külön terem van berendezve Zsuzsinak, oltárral, tömjénfüsttel és áldozati állatok maradványaival. És ez csak a jéghegy csúcsa.
Hát, a PSV nagyon el akarja adni és jó pénzért, kérdés, hogy lesz-e vevő annyiért, ahová el is menne.
"...de nem tudnám megmondani, hogy melyik a jobb focista, alighanem leginkább a pillanatnyi forma dönthetné el."
Jó, csakhogy ez a vita onnan indult, hogy ivanandras kerek perec kijelentette, hogy "Balázs jobb, mint Afellay" és ez "tény" (3108, 3112). A tiéd azért "kicsit" árnyaltabb vélemény, azzal már többé-kevésbé egyet lehet érteni.
Persze, engem sem zavar, ha Afellayt jobbnak tartjátok, ahol igazán össze lehetett őket hasonlítani, ott semmiféle előnyt nem szerzett a holland. Az idő meg majd eldönti - ha eldönti - ki a jobb. Ilyen szempontból Zsuzsinak akkor lenne szerencséje, ha most nem kelne el, és őt is kvázi ingyen meg lehetne szerezni kiscit később. Mondjuk nehéz egy mondjuk Juventus kezdőjátékost - aki esetleg nem nyer annyi trófeát - összehasonlítani egy Barca perememberrel, aki ha nyer is trófeát, de nagyon sokat nem tesz hozzá a csapat sikereihez.
Én továbbra is azt mondom, teljesen hasonló kaliberű focisták, Afellaynak inkább szerencsés előnyei vannak, mint Dzsudzsáknak, de nem tudnám megmondani, hogy melyik a jobb focista, alighanem leginkább a pillanatnyi forma dönthetné el.
Újabb? Milyen egyéb érv volt még? Objektív ismérvek alapján Zsuzsi jobban teljesített, Afellay viszont több poszton képes alig gyengébb teljesítményre, ráadásul jóval olcsóbb is volt. Ha valakinek nagyon kell egy klasszikus balszélső, akkor Dzsudzsi jobb megoldás, ha allround támadó kell a kispadra, akkor Afellay a jobb. A tények - számok - egyelőre ezt mutatják.
Akkor levonhatjuk a(z egyébként teljesennyilvánvaló)következtetést,hogyegy játékos értékét - többek között - az is növeli, ha több poszton is használható!
Tehát, ez egy újabb érv Afellay mellett.:-)
Éppen azt magyarázzuk, hogy a mostani - rendszerint hátravontan játszó! - Afellayt hasonlítjátok össze a végig balszélsőt játszó Dzsudzsákkal.
Körtét az almával.
Egyébként, úgysem a mi véleményünkön múlik, ha annyira jó, akkor elviszi egy komoly csapat és megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Ha ott tud bizonyítani, akkor igazatok van. Ha nem viszik el, vagy nem tud bizonyítani, akkor valószínűleg mégsem annyira jó, mint gondoljátok.
Amire itt felkaptuk a fejünket néhányan, hogy mennyire lehet "tény"-ként kezelni, hogy egyik játékos jobb, mint a másik, kizárólag arra alapozva, hogy a tavaly őszi tizenvalahány meccsen hány gólt rúgott. Szerintem, ez maximum az illető véleménye lehet.
"Ettől függetlenül a tény tény marad. Balázs jobb focista, mint Afellay."
Tény? A válogatottban Afellay néha balszélső. És nem a magyarban. Mint balszélső a svédek ellen, figyelt fel rá a Barca. Szóval szerintük még annak is jobb Balázsnál. Szerinted nem. Tény marad, hogy a Lille-nél jobb csapat még nem jelentkezett Balázsért. És hidd el, nem az ára miatt! A gólokatpedig ne nézzd! Afellay idén hátravont középpályás volt. Ez volt talán Rutten legnagyobb hibája.
Ami pedig Lens-t illeti. A tavaszi idényben kb. ugyanannyi gólt löttek (Dzsudzsák 6, Lens 7), viszont ezalatt Lens-nek sokkal több gólpassza volt. Dzsudzsák legtöbb gólját Lens labdájából lőtte.
Amúgy Afellaynak az a nagy előnye Zsuzsival szemben, hogy több szerepkörben is játszatható, ezért is volt ideális - és olcsó - megoldás a Barcának, aki a padra keresett jolly-joker támadót, akit egy esetleges sikertelen szereplés után is kedvezően adhat tovább.
Azért egy támadó középpályást - akár szélen, akár középen játszik - valamilyen szinten minősítenek a góljai és a gólpasszai. Afellay nem volt klasszisokkal jobb játékos, ha jobb volt egyáltalán. Hála Zsuzsinak, az utóbbi években rengeteg PSV-meccset láthattunk, és ezekből nem jött le, hogy a holland bármivel is többet tudna.
Nem tűnt fel, hogy Afellay kb. 2 éve nem abban a szerepkörben játszik, mint korábban?
Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy vegyük a 2008-2009-es idényt, amikor Afellay még támadó középpályást játszott, akkor ő 28 meccsen 13 gólt szerzett, Dzsudzsák pedig 32 meccsen 11-et.
De ha a te statisztikádat vesszük alapul, akkor Toivonen jobb játékos, mint Dzsudzsák, mert a 2010-2011-es bajnokságban 28 meccsen 15 gólt szerzett, Dzsudzsák viszont 33 meccsen 16-ot.
De a legleslegjobb Reis, aki 11 meccsen 8 gólt lőtt.
Jé, ezen a listán az Eredivisie legjobb játékosa csak az ötödik.
Amúgy én is tudnék kapásból 3-4 játékost mondani, aki simán helyettesíthetné Afellayt. Nyilván rávágnád, hogy ők, ugyanmár, ők sosem, aztán Te elmondod a Dzsudzsákot potenciálisan helyettesítőket, akikre én kacagok nagyot. Azt sem tudjuk már meg, hogy az erősen leépített PSV jobb vagy még rosszabb lett volna, ha Zsuzsi megy el, és Afellay marad. A helyzet az, hogy játékban nem mutatott többet, mint Dzsudzsák, a statisztikák pedig kifejezetten a holland ellen szólnak. Ettől még nem biztos, hogy Dzsudzsi jobb, de hogy ugyanaz a szint, azt elég nehéz cáfolni.
De éppen azt mondom, hogy a Barcelona esetében ez nem pénzkérdés, mert ők - ha akarták volna - meg tudták volna venni, csak nem akarták. Nincs szükségük rá.
Nem tudom, mire alapozod azt a tényt, hogy Dzsudzsák jobb futballista lenne Afellaynál. Mondjuk inkább, hogy ez a te véleményed, de nem tény.
Tényleg nem ugyanaz a szint. Afellay az Eredivisie legjobb játékosa volt, és láttuk mi van ha elmegy. Dzsudzsák meg egy jó balszélső, de csak Hollandián belül tudnék kapásból 3-4 játékost mondani, aki gond nélkül tudná pótolni. És néhány meccsen ő is megpróbálta megmutatni, milyen, ha nem játszik.
Lazovic meg csatárként kb. ugyanolyan gyengén muzsikált, mint Berg. Jobbszélsőként volt meglepően jó.
Egyere inkább azt gondolom, hogy Dzsudzsit most kell eladni legalább 15 millióért. Egyrészt mert nem vagyok benne biztos, hogy ennél jobbat is tud produkálni, másrészt nem bízom az új kis barátnőjében...