Keresés

Részletes keresés

Steffi21 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 2325
Az utolsó mondatoddal nem értek egyet! :-)
Előzmény: brasil82 (2323)
szponzor Creative Commons License 2006.09.28 0 0 2324
Tényleg jó kis keret ez. Csak ismételni tudom, amit már többször írtam: tetszik, hogy Dunga bátran nyúl a kelet-európai sztárklubokban játszó, fiatal brazil csillagokhoz is!
Előzmény: brasil82 (2317)
brasil82 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2323
Üdv!

Ronaldóról egy pár gondolat: a VB előtt én voltam az egyik, aki a leghangosabban állítottam, hogy Ronaldo nélkül nincs brazil válogatott. Azonban eltelt a VB, új éra, új időszámítás kezdődött. A Dunga által eddig kihírdetett 3 keretből világosan kitűnik, hogy a cél hosszú távú, nem elsősorban a jövő évi Copa América, hanem a 2010-es VB van célkeresztben. A jelenlegi keretben Edmílson és Gilberto Silva a két legidősebb, egyaránt 1976-ban születtek, vagyis 2010-ben 34 évesek lesznek. Talán jók lehetnek még akkor is. (Dunga 1998-ban, 35 évesen az egyik legjobbja volt az akkori selecaonak) Ronaldo esete - bár ő is 1976-ban született - teljesen más: abban sem biztos senki, hogy a mostani sérüléséből milyen állapotban tér vissza. Lehet, hogy fut egy jó idényt, és jövő tavaszra nagyszerű formába lendül, nem tudni. De abban szinte biztos vagyok, hogy 2010-re sehol sem lesz már Ronnie.
Remélem, hogy Dunga most nem csak a sérülése miatt mellőzi. Véleményem szerint - bár természetesen nem ez számít - RONALDÓT EL KELL FELEJTENI ÖRÖKRE, VÉGE, LEJÁRT AZ IDEJE!!!
Steffi21 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2322
Sajnos Cicinho is kidőlt pár hónapra.-(((
Előzmény: CaRl_OS (2320)
GDávid Creative Commons License 2006.09.23 0 0 2321
Maicon helyett bőven ott lenne a helye a keretben. nagy kár, hogy most már a braziloknál sem biztos csapattag, pedig ott az utóbbi időben mindig jól játszott.
Előzmény: CaRl_OS (2320)
CaRl_OS Creative Commons License 2006.09.23 0 0 2320
Ronaldo serult,Adriano meg boven forman kivul van.Cicinhot viszont nem ertem,h miert nem hivta be,jol jatszott az elozo valogatott meccsen is,bar igaz h a Madridnal melloztek,de most Salgado serulese miatt kezdo.Mondjuk Daniel Alves se rossz valasztas :)
Előzmény: Steffi21 (2319)
Steffi21 Creative Commons License 2006.09.23 0 0 2319
Ronaldo/Adriano pihentetve?
galimano Creative Commons License 2006.09.22 0 0 2318
Na, egyik nagy kedvencem Daniel Alves végre a brazil válogatottban. :-)
brasil82 Creative Commons License 2006.09.21 0 0 2317

Üdv!

Dunga kijelölte keretét az október 7-i Kuvait, és október 10-i Ecuador elleni mérkőzésekre. Érdemes alaposan áttanulmányozni, eszméletlenül tetszik nekem, végre úgy érzem, hogy olyan csapatépítést láthatunk, amely abszlút szakmai döntéseken alapszik!

KAPUSOK: Gomes (PSV Eindhoven), Hélton (FC Porto) - 1978-as születésű, játszott az 1997-es U-20-as VB-n és a 2000-es Olimpián

JOBBHÁTVÉDEK: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Sevilla) - VÉGRE!!!

KÖZÉPHÁTVÉDEK: Lúcio (Bayern München), Juan (Bayer Leverkusen), Alex (PSV Eindhoven), Luisao (SL Benfica)

BALHÁTVÉDEK: Marcelo (Fluminense), Adriano (Sevilla) - SZINTÉN VÉGRE!!!

VÉDEKEZŐ KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gilberto Silva (Arsenal), Edmílson (FC Barcelona), Dudu Céarense (CSZKA Moszkva), Lucas (Grémio) - ő az egyetlen, akit nem ismerek,1987-ben született

TÁMADÓ KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elano (Shaktar Doneck), Ronaldino (FC Barcelona), Kaká (AC Milan), Daniel Carvalho (CSZKA Moszkva)

CSATÁROK: Fred (Olympique Lyon), Robinho (Real Madrid), Vágner Love (CSZKA Moszkva), Rafael Sóbis (Real Betis)

IMÁDOM DUNGÁT!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.20 0 0 2316
Nincs klubja, a Portsmouthnál volt/van próbajátékon.
Előzmény: galimano (2315)
galimano Creative Commons License 2006.09.20 0 0 2315
Meg tudná mondani nekem valaki, hogy hol játszik most Denilson ? (Nem az Arsenalos.)
Bubu turkálója Creative Commons License 2006.09.14 0 0 2314

Sziasztok:

Régi brazil Umbro mez eladó. XL-es, 3200 Ft. A postaköltséget állom. A bubuturkalo@freemail.hu címre írjatok.

szponzor Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2313

Egy nem túl jó hír:

Egy szurkolót meglőttek, harminckettőt pedig letartóztattak a brazil élvonalbeli Sao Paulo-Corinthins futballmeccs alatt és után kitört zavargások során.

A fanatikusok már a mérkőzés alatt törtek-zúztak és a biztonságiaknak többször közbe kellett avatkozniuk.

A gól nélküli döntetlennel zárult összecsapás után a Morumbi-stadion környékén folytatódtak a zavargások: a szervezett bandák egymásnak estek, autókat borogattak fel és botokkal, kövekkel támadtak a biztonságiakra, akik csak nagy nehezen tudták helyreállítani a rendet.

(MTI)

szponzor Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2312

Most, hogy írtad, Carlos Germanóról mintha derengene valami, de a többiek továbbra is "terra incogniták".

Egyébként köszi! Gyors és pontos kiszolgálás volt.

Előzmény: brasil82 (2309)
szponzor Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2311
Valdanót és Redondót kifelejtetted. ;-)
Előzmény: jazoli (2310)
jazoli Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2310
Ja én meg a brazilok után mellett az argentínokat szeretem a legjobban (Solari, Cambiasso hmmm)
Előzmény: szponzor (2308)
brasil82 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2309
Na, akkor megpróbálok mindegyik általad kérdezett játékosról pár fontosat írni

GEOVANI: a 88-as brazil olimpiai csapatban Romário csatártársa volt, a legtöbbet a Vascoban játszotta, de egy szezont lehúzott a Bolognában is. 23/ 5 a mutatója

RONALDO GIOVANELLI: Ő nem az, akire gondolsz, ő kapus volt, egy meccsen játszott 1993-ban a németek ellen

CARLOS GERMANO: Nehezen tudom elhinni, hogy róla nem hallottál: 1995-1998 között volt állandó cserekapus, 9/ -7 a mutatója. Kerettag volt a 97-es mini-VB-n és a Copán valamint a 98-as VB-n

CÁSSIO: 1991-ben egy meccs Wales ellen

SÉRGIO MANOEL: 4/ 0, 98-ban játszott a Gold Cupon, ami számodra érdekes lehet, hogy 2004.július és december között Argentínában, az Independiente játékosa volt

RAMÓN: Egy szezont játszott a Bayer Leverkusenben, 2001-ben csapattag volt a Konföderációs Kupán, a franciák ellen nagyon szép szabadrúgásgólt lőtt. 5/ 1

BRUNO CARVALHO: 4/ 0 1995-ben

GÉLSON: 1/ 0 1995-ben

YAN: Szintén 1/ 0 és szintén 1995-ben

CÉSAR BELLI: Róla is "kellett" hallanod, 8/ 0, kerettag volt a Copán 1999-ben és játszott a Konföd.Kupán, valamint szerepelt a PSG és a Rennes csapataiban

RONI: 1999-ben 4/ 2, ő is szerepelt a Konföd.Kupán, az elődöntőn és a dőntőben is gólt szerzett

FÁBIO: Most a Cruzeiro kapusa, de korábban a Vascoban szerepelt sokáig

FERNANDO HENRIQUE: Szintén kapus, a Fluminensében véd. 2004-ben Haiti ellen játszott

COELHO: Balhátvéd, jelenleg a Corinthiansban játszik, 2003-ban tagja volt a Gold Cupon ezüstérmes brazil csikócsapatnak, a döntőn játszott is. Ez az egyetlen válogatottsága van
szponzor Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2308

Köszi!

Én is a '82-es VB óta nézek focit. '78-ban a homokozás még előzte a meccsnézést.

Ja, és a félreértések elkerülése végett: Vamos Argentina! :-)

Előzmény: jazoli (2307)
jazoli Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2307

Királyok vagytok! Lassan mindent tudni fogunk szeretett csapatunkkal kapcsolatban!

Én csak a (78-s) 82-s VB óta nézem a meccseiket:)

Így tovább!

szponzor Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2306
Ügyesen javítottad. Bahía és Minas Geraís államokra gondoltam. Beírhatsz egy jelest az ellenörződbe brazilból!
Előzmény: brasil82 (2304)
szponzor Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2305

Jó összeállítás! Köszönet érte.

Vannak, akiket nem ismerek közülük. Segíts, ha tudsz!

Geovani ('83), Ronaldo Giovanelli ('87 - ő vajon a '94-es VB-csapat védője?), Carlos Germano, Cássio ('89), Sérgio Manoel, Rámon ('91), Bruno Carvalho, Gélson, Yan ('93 - Yan neve rémlik, de ennyi), César Belli ('95), Roni ('97), Fábio ('99 - oké, hogy most már keretteg, de sajnos akkor sem ismerem), Fernando Henrique, Coelho (2003 - fogalmam sincs, hol játszanak).

Az viszont feltűnő, hogy attól, hogy egy brazil U20-as csapat világbajnok lesz, nem jut több játékosa a felnőtt válogatottságig. Tehát Brazíliában az U20-as eredményesség nincs összefüggésban a felnőttkori válogatottsággal. Valószínűleg máshol sem.

Előzmény: brasil82 (2301)
brasil82 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2304
Ej. de marha vagyok, Minas Geraíst kifelejtettem. Az ottani emberkék a Mineirok. Bocs
brasil82 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2303
Látom, előjött a tanár-vénád!

Remélem, hogy Bahía és Goiás államokra gondolsz
Előbbire példa Júnior Baiano,Fernando Baiano és Baiano, aki szerepelt a 2000-es olimpián. Utóbbira nem tudok mai példát (pedig biztos, hogy van), de 1959-ben három meccsen játszott a brazil válogatottban egy bizonyos Clemílton Ataíde Cavalcanti , aki Goiano néven lett jegyzőkönyvezve, gyanítom, ő onnan származik
szponzor Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2302

Természetesen nem azért kérdeztem ezeket, mert nem tudtam rá a választ, hanem egy kicsit vizsgáztatni akartalak. Eddig átmentél. :-)

Folytassuk. A felsoroltakon kívül van még két nagy és népes állam (Sao Paulo és Rio de Janeiro után a két legnépesebb), amelyekből sok játékos származik. Ők milyen melléknevet szoktak felvenni?

Egyébként Ceará (ejtsd: Sziárá) állam nagyon érdekes hely. Hagyományosan az egyik legszegényebb állam, amelynek belső, sivatagos területeit - Nordeste többi részéhez hasonlóan - évtizedenként brutális aszály sújtja. Kaktuszok, babonás, analfabéta parasztok, banditák és vándorprédikátorok. Ugyanakkor a partvidék és Fortaleza város az elmúlt évtizedben gyorsan fejlődött - elsősorban a turizmusnak köszönhetően.

Előzmény: brasil82 (2300)
brasil82 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2301
Most pedig álljanak itt azok, akik egykori U-20-as VB-n szerepeltek, majd eljutottak a felnőtt válogatottságig:

1977.,3.hely

Edevaldo
Juninho - aki a 82-es VB-n kerettag volt

1979. - nem jutottunk ki

1981., negyeddöntő

Mauro Galvao
Josimar
Júlio César - aki a Borussia Dortmundban játszott sokáig

1983., 1.hely

Aloísio
Geovani
Bebeto
Jorginho
Dunga

1985., 1.hely

Taffarel
Muller
Silas
Dida - aki 86-ban játszott a magyarok ellen
Gérson

1987., negyeddöntő

Ronaldo Giovanelli
Bismarck
Célio Silva
César Sampaio
André Cruz

1989., 3.hely

Carlos Germano
Cássio
Leonardo - a Milanos
Moacir
Marcelinho Carioca
Sony Ánderson

1991., 2.hely

Roberto Carlos
Paulo Nunes
Djair
Élber
Sérgio Manoel
Ramón

1993., 1.hely

Dida - a kapus
Bruno Carvalho
Gélson
Marcelinho Paulista
Yan
André Luís
Jardel

1995., 2.hely

Zé Élias
Caio
César Belli
Luizao
Denílson

1997., negyeddöntő

Alex - a Fenerbahcés
Roni
Paulo César
Athírson
Fernandao

1999., negyeddöntő

Júlio César - a kapus
Juan
Ronaldinho
Edú
Mancini
Geovanni
+ Fábio (legutóbb kerettag volt), Fábio Aurélio, Fernando Baiano, Matuzalém

2001., negyeddöntő

Maicon
Eduardo Costa
Adriano
Júlio Baptista
Luisao
Kaká

2003., 1.hely

Fernando Henrique
Coelho
Daniel Carvalho
Dudu Céarense
Nílmar
Adriano

+ remélem hamarosan Daniel Alves is csatlakozik hozzájuk

2005., 3.hely

Eddig még csak Rafael Sóbis
brasil82 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2300
Üdv!

Nílmar valóban a Corinthiansban játszik, Dagoberto pedig az Atlético Paranaensében.

Azt bizonyára tudod, hogy számos játékos művészneve utal arra, hogy az ország mely részéből származik.

Pl.: Ronaldinho Gaúcho, Renato Gaúcho = Rio Grande do Sul
Juninho Paulista, Marcelinho Paulista = Sao Paulo
Marcelinho Carioca = Rio de Janeiro
Marcelinho Paraíbá = Paraíbá
Juninho Pernambucano = Pernambuco
DUDU CÉARENSE = CÉARÁ állam
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2299
Nilmar a Corinthiansban, Dagoberto Hápbörgben. :-)
Előzmény: szponzor (2298)
szponzor Creative Commons License 2006.09.12 0 0 2298

Oké, egy rossz szó sem hagyja el számat, avagy a kétkedés halvány szikrája sem csillan meg szememben ezentúl a '94-es brazil válogatottal kapcsolatban.

A két sevillai és a két CSZKA-s szerintem is nagyon jó, ráadásul klubjaik az elmúlt két év UEFA-kupa győztesei, így azt sem lehet mondani, hogy valami ordenáré helyeken játszanának vagy eddig semmit sem nyertek Európában (bár Dudu Céarense még nem játszott az UEFA-kupa győztes csapatban). Szerintem is helyük lenne a válogatott keretben, sőt, Daniel Carvalho - akit én nagy klasszisnak tartok - és Daniel Alves nálam már a VB-n is a kezdőcsapatban lett volna.

Két kérdés, ha már olyannyira képben vagy a brazilokat illetőleg :-) :

Mit jelent Dudu neve mellett a Céarense? Hol játszik most Nílmar, és hol Dagoberto? (Ha túl egyszerűek, akkor bocsánat értük.)

Előzmény: brasil82 (2297)
brasil82 Creative Commons License 2006.09.11 0 0 2297
Te, ne vitázz velem tényekről brazil foci kapcsán, főleg, ha a 94-es gárdáról van szó: mint már korábban többször is írtam, én rajtuk nőttem fel, 12 évesen, alig több mint egy hónappal a legnagyobb idolom, Ayrton Senna elvesztése után nekem ők voltak a mindeneim és az egyetlen kapaszkodóm.
A 2003-as brazil U-20-as csapatról: nagyon remélem, hogy a balhátvéd Adriano, de főleg a jobbhátvéd Daniel Alves előbb-utóbb bemutatkozhatnak majd Dungánál, Daniel Carvalho és Dudu Céarense már képben van (bár utóbbi már Parreiránál is szerepelt, Copa győztes 2004-ből), viszont Nílmar és Dagoberto eddig hatalmas csalódás számomra, pedig nagyon bíztam bennük.
szponzor Creative Commons License 2006.09.11 0 0 2296
Bevallom, nem hittem Neked, Brasil82. Megnéztem, hogy Müller tényleg ott volt-e '94-ben. És tényleg. Pedig annyira nem emlékeztem már rá. De Neked volt igazad.
Előzmény: brasil82 (2293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!