A mai adásban Stahl készített epres pannacottát. Amikor főzte a masszát, a tűzhelyen - nem főszereplőként, tán csak dekorációnak - a láboska mellet állt egy fazék és azon rajta volt egy fém (teflon?) muffin-tepsi tele megsült muffinokkal. Direkt azt figyeltem, hogy bizony papir nélkül voltak. Vagy rosszul láttam volna?
Zenker teflonos formában simán lehet sütni papír nélkül, még édeset is, de az is igaz, hogy kicsikhez valót még nem láttam belőle, csak 6-ost és 12-est.
Igen, volt Tőled egy jó recept sajtos-sonkásra és valószínüleg tényleg csak meztelenül jó - én csak úgy ismertem. Amióta beleragadt a fekete tepsimbe, ezt a tepsit nem használtam és sósat nem sütöttem. Szóval a szürkét érdemes venni?
Pont láttam ezt az adást, a hólabda nevű sütit csinálta benne, ami nálunk nem is ismeretes gombóc formában, kizárólag négyszögletesben. :-))
Én is meghökkentem az agyonlisztezett tepsin, de neki biztosan van takarítónője (mosogatónője :-)) ). Ezekre a tepsikre ui. rá van írva, hogy mosogatógépben nem ajánlatos betenni. Gondolom, a rozsdásodásveszély miatt (az illesztéseknél).
No azért nem dobtam ki :-), de csak akkor használom, ha 48 db-ot kell sütni.
Kapszlival nyugodtan lehet benne sütni, de anélkül reménytelenül beleragad. :-( Van néhány sós-sajtos receptem, ami csak meztelenül :-) sütve jó, azt csak a noname szürkében tudom sütni.
Hát nem mondanám, hogy közömbös, mert nem nagyon használok papírt. Miniben még egyszer sem használtam. Igaz, ritkán sütök.
Régebben Stahl volt a nagy papírhasználó. Nemrég pont miniben sütött (talán kókuszos muffin volt a neve, nem tudom pontosan) és bizony, szokása ellenére (persze a szilikonon kivűli) sehol egy "kapszli" -zsírozott (vagy vajazott), lisztezett formában sütötte. Még néztem is, hogy nem csak a mélyedések, de a köztes rész is lisztes volt amikor mutatta. Nem látta valaki? Ez az a recept volt, ami úgy kezdődött, hogy "kis tragédia" volt kialakulóban náluk Karácsonykor, mert a kedvenc süteménye sütése miatt késtek a szülei.
Ezeket a muffinokat láttam ,csak azt hittem nagymuffinok ezek. Nekem a 12-es muffin sütőhöz van ilyen mintás papírom,de akkor miniben is létezik uezzel a mintával. Majd nézem Kaiserben
A Dr.Oetker fekete, a másik pedig olyan antracitszürke. LEgelőször nekem is oetkeres volt, de ez a noname KIKA-s sokkal jobban bevált.
A minikapszli kb. a muffin- és a mignonméret között félúton van. :-)
Egyébként nálunk is ez a mini méret a nyerő. A lányaim pl. buliba mindig ilyet visznek, mert - ahogy mondják - többnek néz ki. Milyen ciki 12 db-bal beállítani, ez meg mégiscsak a duplája (pedig az anyagmennyiség u.az) :-))))) No meg arról nem is beszélve, hogy a ropogósrész-arány sokkal nagyobb benne. :-)
Köszi Zitka!
Igazából én még nem láttam ilyen sütőformát semmilyen anyagból sem, csak a lisztérzékeny lányomnak vettem ilyen mini muffint, és nagyon ízlett, neki meg a formája-adagja is jó volt, gondoltam vennék ilyet, de Metroban, Tescoban nem láttam. Akkor majd nézelődöm. Fém , és feket teflomszerű a bevonat? Holnap megnézem a papírt is, ugye ez nem uaz mint a mignog papír?, most mennem kell. Holnap újra! Üdv
Én úgy tudom, hogy az általad írt okokból nem létezik 24-es szilikon. A nagycsarnok melletti vasedényben akárhányszor voltam, mindig láttam 24-es fémet. (Utoljára sajna november végefelé, azóta nem voltam.)
Az utóbbi hetekben volt szó a mini muffintepsiről, és kiderült, hogy most éppen nem lehet kapni 24-es fémet. Elvileg a Kátay/Vasedény árulta a dr.Oetkert úgy 3e ft körüli áron, és a KIKA-ban is volt egy másik fajta 1990-ért (nekem ilyen van). Azt nem is tudom, hogy szilikonból létezik-e 24 db-os... Az már túlságosan nyeklik-nyaklik szerény elképzelésem szerint... 12-est időnként előfordul miniben is.
Nekem a fém nagyon bevált, a Kaisersben lehet kapni hozzá viszonylag épeszű áron kapszlit is. Ha kilistázod az itteni hsz-aimat, megtalálod a fényképet is erről.
Egyébként villanysütőben is lehet használni a szilikont is, nekem többféle formám van, csak pont muffinos nincs. :-)
Sziasztok! A foltosoktól jöttem kérdéseimmel. Mini muffinsütőt keresek, hol lehet kapni? Szilikonos vagy fém? A szilikonos formákat lehet-e villanysütőbe tenni?
Megköszönném,ha valaki válaszolna. Lányaimnak sütném, nekem eddig 12-es fém sütőm volt.
Köszi, hogy megnézted. Úgy látszik, mindenki ilyet süt karácsony táján, kifosztották az egész város minimuffin tepsi-készletét. :) Akkor kénytelen leszek holnap nagy muflikat sütni. Esetleg valami teljesen mást.