nemkell meggyőznöd, hiszen korábban már megírtam, hogy a plakát szellemisége nem tetszik és szomorúnak tartom, hogy negatív kampány folyik, legyen az az SZDSZ vagy bármely más párt. Azt is kifejtettem, hogy az a fő baj, hogy egy ilyen plakát ma nagyon sikeres lehet, holott négy éve nem lett volna az. Az elmúlt négy év gátlástalan erőpolitizálása sajnos meghatározza a mai politikai morált.
ilyen stílusban már szívesen vitatkozom, az előbb talán elragadott téged az indulat.
"Igen, egykicsit többet várok. Legalább 1 konkrét dolgot."
Írtam konkrét dolgokat, szívesen megismétlem. Orbán Rákosihoz hasonló módon kihasználta egy koalíciós partnerét, amíg szüksége volt rá, majd eszközökben nem válogatva "leszalámizta", azaz prominens képviselőit hatósági eljárás alá vonva vagy megzsarolva megszabadult tőlük. Ezek tények, de azért várom a cáfolatodat. (Egyébként mindkét esetben a Kisgazda Párt volt az áldozat). Az is hasonlóság, hogy Rákosi is szívesen uszította ellenfeleire a rendőrséget, ha nem akart velük a választásokon szembekerülni. Orbán ugyanezt teszi Medgyessyvel, bár természetesen a rendőrség "független" döntést hozott a nyomozás megindításáról, miután az ügyészség nem vállalta... :o)
"Elég mocskos húzás a Fideszt az MSZMP-vel és az MKP-val párhuzamba állítani Orbánt, meg Rákosihoz hasonlítani. Főleg a TE oldaladról!" - írtad korábban. Majd: "Mikor mondtam én, hogy "én igazi magyar vagyok és te nem"? Mikor mondtam, hogy valaki ne alkosson véleményt? Soha"
Tényleg nem azt írtad szó szerint, hogy ne alkossak véleményt, hanem azt írtad, hogy a szóban forgó vélemény kifejtése önmagában "mocskos húzás", de ha én teszem a "mi oldalunkról", akkor meg főleg az. Lásd be, ez nem a szabad véleménynyilvánítás reklámja. Azt tényleg nem írtad áttételesen sem, hogy te vagy az igaz magyar és én meg nem, tehát ezt korrigálom.
<>"ki volt Rákosi Mátyás,Adolf Hitler, meg Mussolini és nem utolsó sorban Kádár.
Tömeggyilkosok, diktátorok, nemzetrombolók
És szerinted közéjük való Orbán Viktor?"
Nem való közéjük, lépp ezért aggasztó, hogy bizonyos, általuk használt technikákat gátlástalanul átvesz. Már megírtam, mire gondolok: a szalámizásra és az ellenfél rendőri vegzálására.
"Diktátor
Nem. Akármennyire is harsogjátok nem. Többször képes volt már pozíciókról lemondani. Önszántából. Mondd, hány diktátor mondot le valamiről is?"
Rákosi elvtárs 1953. nyarán lemondott a miniszterelnökségről és maradt a párt főtitkára. Kádár elvtárs 1965-ben szintén lemondott a miniszterelnökségről és maradt a Párt első titkára.
Orbán fordítva csinálta, ő a pártvezetésről mondott le, sírtam is a meghatottságtól, mennyire önzetlen ez az ember, mennyire hiányzik belőle bármilyen hatalomvágy.
"Sorold fel kérlek Orbán Viktor diktátor jellemvonásait!"
A legfontosabb döntések jogát magához vonta, még a személyi döntésekbe is beledumál, közepes angolságát nem röstellve leállt nyelvvizsgáztatni a főtiszteket. A kormányülésekre utolsónak érkezik, a kormánytagok felállva köszöntik. Kudarctűrő képessége, önkritikája nulla, nem tud veszíteni, vesztett állásokban sem hátrál, ha be kellene ismernie egy kudarcát. Hitler Sztálingrádnál tartott ki a végsőkig, katasztrófába sodorva Paulus hadseregét. Orbán a státustörvényből nem mert kihátrálni, rászabadítva a magyar munkaerőpiacra 20 millió potenciális román munkavállalót.
"Akkor miért a MSZP vitte el a MSZMP vagyonát? Nyílván azért mert nem jogutódok"
Légyszíves figyelj jobban. Sehol nem írtam, hogy az MSZP nem jogutód, én azt írtam, hogy önmagában a jogutódság nem minősít. Ha az MSZMP jogutód nélkül szűnik meg, még a villanyszámnlát sem lett volna kin behajtani. A jogutód nélküli megszűnés a Simicska-féle fantomcégek sajátja, ahol a cél százmilliós, Fidesz zsebekben landolt köztartozás eltüntetése volt. Kultúrállamokban nem szokás jogutód nélküli megszűnésre törekedni.
"Nem szerettek egy mércével mérni. Demeter apja az mehet, de a körmös Bauer az nem."
Jobbocska, ez itt az inkorrektség csúcsa részedről. Soha le nem írtam Demeter nevét és soha nem képvisletem mást, mint azt, hogy a gyereken nem lehet leverni a szülők bűneit.
"ha letagadja és hazudik azzal kapcsolatban, akkor bűnrészessé válik "
Ennek se füle, se farka. Még a bíróságon sem kötelező a hozzátartozók ellen vallani, a bűnrészesség itt még költői fordulatként is értelmetlen. Azonkívül ki és milyen alapon kérdezgethet pl. téged a szüleid ügyeiről? Ha bárki ezt teszi, nyilván elküldöd azzal, hogy téged a saját ügyeidről kérdezzen.
Köszönöm válaszod és értékelem az "önkritikus" hangot.
Véleményemet egyébként nem kizárólag erre a párbeszédre alapoztam, bár nem is a köztünk folyó kisebb vitákra.
Inkább Szanyival kapcsolatban érzékeltem néha olyasmit, hogy miközben általában tárgyilagos, sőt esetenként szinte bizalmaskodó hangot ütöttél meg a vele való vitákban, néhány esetben hogy úgy mondjam, lementél speaker-be. -- Ne kivánd, hogy konkrét linkeket adjak, mert nem vagyok jegyzetelő tipus, te tudod talán a leginkább visszaidézni magadban, hogy igazam van-e, vagy nincs.
Ami a plakát vitát illeti , itt az a véleményem, hogy talán pont azért érintett ez titeket olyan érzékenyen, mert a nagy vezér itt egy kétségtelen hibát követett el. Nem kellene azért túlzásokba esni. Senki sem állíthatja, hogy ettől az eseménytől Orbán feltétlenül jellemhibás, vagy diktátor. Felesleges a túl-lihegés.
De történt valami, ami szokatlan, ami negatív, ami jellemző lehet valakire és ami a választópolgárt továbbgondolásra késztetheti. Miért ne használja ki ezt a SzDSz? A kép nem hamisítás, tehát nem vádaskodás, nem rágalmazás -- tény! Egy kis béka, békuci, amit le kell nyelni! --Hami!
(Kérdésedre, amit idézel, azért nem reagáltam mert nem egészen értettem.)
nem kell aprilis 21-ig varni. kiderul az mar hetediken ejszaka. az szdsz-nek eselye sincs egyeni valasztokeruletben mandatumot szerezni.
igazi pofon az lenne szamukra, ha mondjuk a munkaspart bejut ok meg nem...
Termeszetesen semmilyen kommando nincs.
Csak arra vagyok kivancsi, hogy szerinted mi a rosszabb: ha kuncze -- akaratan kivul -- kezet fog egy maffiozoval, vagy ha orban -- akaratan kivul -- kezcsokot kap egy nyolcvaneves notol.
a rakovetkezo hozzaszolasok viszont nem vicc volt. negativ kampannyal nem lehet valasztasokat nyerni. ha a cel uj szavazok meghoditasa, azokat negativ uzenetekkel vonzani nem lehet. ha nekem nem hisztek nezzetek mar meg a fidesz 94-es kampanyat. olyan szar volt, hogy majdnem elment a kedvem attol hogy rajuk szavazzak "ha unod a banant valaszd a narancsot" meg a harcos antikommunista beszedek... nulla. feltetlenul oket kell utanozni? amikor ott van a hazi PR szakember a Sawyer-Miller Group Kft-s Bruck Gabor?
A "malcsiki konyec" plakat hajszallal jobb, de csak hajszallal. Bar emlekeim szerint a "tovarisi konyec" plakat az MDF muve volt (nem biztos, lehet hogy fidesz?) es ott volt meg rajta egy orosz tanyersapkas tabornok tokakkal diszitett tarkoja is. A fideszrol hasonloan gusztustalan kepet nehezen talaltok, de hajra.
Mas vele a baj.
1. ez is negativ kampany. ez hatasos lehetett 90-ben amikor a kozvelemeny en bloc utalta az oroszokat.
2. a cirill betus feliratot ma a lakossagnak eleg kis resze fogja megerteni.
3. nevezd mar meg azt a celcsoportot, akit ez a plakat megszolit es az szdsz-hez hiv (ugyanez vonatkozik a kezcsokosra is).
Na ide figyelj te JUDÁS!
Azt már észrevettem, hogy tisztelet nincs benned.
Cseszi a csőröd mi, hogy titeket még arra sem méltatnak amire gondolok.
Április 21-e után 00 lesztek.
Gabika!
Amikor éppen szarban vagy, akkor talán nem szerencsés dolog onnan lentről játszani a fasza gyereket. DE lásd milyen rendes vagyok, segítek neked. pl.133 és 127
Kedves PETUR!
Igazad van. Az utolsó kézcsókos témában írt hozzádszólásom tényle nyers volt. Ezért most másodszorra is neki esek, immáron minősítések nélkül. De még mielött ezt elkezdeném, kérlek mondd meg, hogy a kritikádat csak erre a dialógusunkra, vagy generálisan kell érteni? Á második esetben példákat kérek.
Szóval menjünk oda vissza, amikor én azt írtam, hogy rossz a kérdés. Ott igyekeztem megindokolni, hogy miért is rossz. Abban a hozzászólásomban úgy gondolom elég egyélrtelmű, hogy mikor kell elutasítóan minősíteni egy cselekedetet. A hozzászólásból akkor egyértelmű, hogy én a kritikus kézcsókkal kapcsolatban semleges állásponton vagyok. Nem tartom szerencsésnek, de nem ítélem el Orbán Viktort sem. Márcsak azért sem, mert az eset kétszereplős és nem Ő kezdeményezett. Azt is elmondhatjuk talán, hogy nem számított ilyen cselekedetre. Magyarul meglepődött és nem akarta elkapni a kezét, nehogy ezzel megsértse az idős asszonyt. Utánna termászetesen mondta, hogy ez nem kell, de ezzel már úgy látom senki nem törődik. Azt sem értem, hogy miért csak Orbánról folyik az ügyben a vita. Te miért nem foglalkoztál egy hozzászólásodban sem a nénivel és az Ő motívációjával? Talán mert nem fér bele a már előre legyártott képbe?
Ezután a hozzászólásom után jöttél Te és föltetted ismét a kérdésedet, annélkül, hogy utaltál volna rá, hogy egyáltalán elolvastad, amit neked írtam. Érdemben egy szóval sem reagáltál az általam leírtakra és ezért mertem a következő hozzászólásomban minősíteni téged úgy, ahogy. A biztonság kedvéért becopyzom ide azt a hozzászólást, amire érdemben nem válaszoltál. Remélem másodszorra menni fog!
"PETUR!
Rosszul teszed föl a kérdést!
Van-e olyan ember a jobboldalon, aki elitéli azt, aki állandóan kezet csókoltat magának, illetve aki kéri, hogy nyiltan imátkozzanak hozzá?
Válasz van; IGEN. Mindanyjan, ahogy remnélem Te és a Te oldalad is. "
...a plakaton az lesz lathato, ahogyan Kuncze Gabor kezet fog Prisztas Jozsef "vallalkozoval".
lms,
ez a képzeletebeli ellenplakát semmit sem érne, mert a kutya sem ismeri fel Prisztást egy fényképen, még te magad sem. Oda kellene írni egy buborékban a megfejtést, hogy ez itt egy gonosz bűnöző. Az SZDSZ ellen - lévén egy kis ellenzéki párt - nehéz volna most hatásos ellenplakátot készíteni és ők épp ezt használják ki unfairplay-díjas saját plakátjukkal. Nekik csak nyernivalójuk van ezzel, hiszen a Fidesz által lezüllesztett politikai morálba nagyon is beleillik a plakát szellemisége.
Örülök, hogy felvállalod véleményedet ebben a Neorákosista-orbándiktatúrában :-) Tegyed csak. Meglásd nemsokára jön a fekete Volga helyett a kék VW.
Igen, egykicsit többet várok. Legalább 1 konkrét dolgot. De addig, amíg te csak puffogtasz egykét sort, addig én maradok szkeptikus.
hasonlítgatás
Megtehetsz Te bármit. Szabad világ, szabad asszociálás. De attól még undorító dolog őket párhuzamba állítani. Mikor mondtam én, hogy "én igazi magyar vagyok és te nem"? Mikor mondtam, hogy valaki ne alkosson véleményt? Soha. Ezért kérlek ilyen dolgokat ne adjál az én számba.
Visszatérve a párhuzamokhoz, kérlek gondolozzál már egy kicsit, hogy ki volt Rákosi Mátyás,Adolf Hitler, meg Mussolini és nem utolsó sorban Kádár.
Tömeggyilkosok, diktátorok, nemzetrombolók
És szerinted közéjük való Orbán Viktor?
Tömeggyilkos?
Nem
Diktátor
Nem. Akármennyire is harsogjátok nem. Többször képes volt már pozíciókról lemondani. Önszántából. Mondd, hány diktátor mondot le valamiről is? Sorold fel kérlek Orbán Viktor diktátor jellemvonásait!
Nemzetromboló?
Nem, ellenkezőleg. 98-óta a nemzeti tudat érezhetően megerősödött. Kormányzását az építés jellemzi és nem a rombolás.
+ Hitlert leszámítva mindegyik általam felsorolt diktátor valamilyen erőszakkal, vagy csalással jutott hatalomra. És Ő? Ő Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnöke, akinek most a legjobbak az esélyei, hogy 2002 után is miniszterelnök maradjon.
jogutódlás
Igen? Akkor miért a MSZP vitte el a MSZMP vagyonát? Nyílván azért mert nem jogutódok. Ugye? Ezt ad be az átlag magyarnak. Sőt! AZ MSZP nem csak jogutódja, hanem szellemi örököse is az MSZMP-nek. Ellentétben a Fidesz-szel, ami semminek sem a jogutódja. De az antali-szellem örököse.
apák-fiuk
Tecs! Nem figyelsz! Már máshol is kifelytettem az ezzel kapcsolatos nézetemet. Általában azok után nem is szoktak velem arról tovább vitázni. De a kedvedért megismétlem X-edszerre.
1, Nem szerettek egy mércével mérni. Demeter apja az mehet, de a körmös Bauer az nem.
2, A gyermek nem felelhet apja tetteiért, de ha letagadja és hazudik azzal kapcsolatban, akkor bűnrészessé válik és ekkor már kritika is megengedett.
3, Volt verőlegények mentése számomra elítélendő dolog. Ezért utálom Kunczét.
Másfelől szerintem felidézni igazságtalanságokat az nem mocskolódás. Ha tévedtem, ki lehet javítani. Én sem vagyok tökéletes. Ha olyan van, elismerem, hogy tévedtem. De addig, amíg senki nem cáfol érdemben, addig én sem fogok változtatni nézeteimen. Igyekszem következetes maradni.
Légy az Te is! Minden jót!
jobbocska
hat ezzel a kampannyal valszleg tenyleg kipottyannak. nyakunkon a valasztas, amikor az ember azt hinne, hogy egy part igyekszik minel tobb szavazatot szerezni. oszt -- ugy latszik -- megsem. a szabaddemokratak ugy erzik, a penzuket inkabb arra koltik, hogy piszkaljak a fideszt.
ezt a kampanystrategiat csak az osszes kommunikacios szakember tartja hibasnak.
de a libertarianizmus nem fog belepusztulni a parlamenten kivuli letbe, az szdsz tkp mar nem is valodi szabadelvu part, es ha kinyuvad, csak lesz majd masik. par evtized ide vagy oda.
Ivan Gabor, egy ultrajobboldali kommando mar megtervezte azt a FEL oriasplakatot, amelyet minden SZDSZ-es oriasplakat kunczes felere fognak felragasztani.
Ezen a plakaton az lesz lathato, ahogyan Kuncze Gabor kezet fog Prisztas Jozsef "vallalkozoval".
Tudod te olyan vitatkozó vagy, aki amig fölényben érzi magát, viszonylag normális hangnemben, tárgyilagos érvekkel próbálsz operálni.
Amikor azonban kifogysz az érvekből, akkor vagdalkozol, a partnert szidalmazod, méltatlan hangot használsz -- egyszóval lesülyedsz egy olyan szintre, amit egyébként normális pillanataidban kétségtelenül igyekszel elkerülni.
Úgy tünik számomra magad is elismered tehát, hogy egy egészséges normális férfiember ösztönösen nem engedi meg, hogy egy idős asszony kezet csókoljon.
Csak azért csaptál át tehát vagdalkozásba és szidalmazásba, mert nem találtál igazi érveket.
Gabika!
Arról én nem tehetek, hogy Te totál csőlátású vagy. Keresgéljél csak egy kicsit ebben a topicban. Nem olyan nagy a topic. Gyorsan megtalálsz.
Pá!
"Amit írsz, az egyszerűen baromság és semmivel nem tudod bizonyítani."
Jobbocska,
engedd meg, hogy a magam részéről továbbra se minősítsem baromságnak a nekem nem tetsző véleményeket. Ezt a különbséget kettőnk stílusa között továbbra is vállalom. Mivel ez egy vitafórum és nem bíróság, nem követelhető meg senkitől semmiféle bizonyítás. Mit vársz? Tanúvallomásokat MP3 formátumban, vagy közjegyző által hitelesített jegyzőkönyv kópiákat? Itt vélemények hangzanak el és nem bűnvádi eljárások védő- vagy vádbeszédei.
"Elég mocskos húzás a Fideszt az MSZMP-vel és az MKP-val párhuzamba állítani Orbánt, meg Rákosihoz hasonlítani. Főleg a TE oldaladról!
Helyben vagyunk, aki kritizálni meri Első (Nagy) Orbánt, minden magyarok vezérét, az csakis mocskos módon teheti. A Fideszt tilos bárkivel is negatív kicsengésű összehasonlítással illetni, az én oldalamról (nyilván ballibet vagy komcsit értesz alatta) meg főleg tilos. Majd Ti, a "valódi magyarok" eldöntitek, kinek van joga véleményt nyilvánítani, talán még igazolványt is írtok hozzá.
"nem a FIDESZ, hanem a MSZP az MSZMP és Kádár jogutódja"
Ezt a szamárságot egyszer kitalálta valamelyik fő ideológusotok és azóta papagájoljátok megállás nélkül. Kapaszkodj meg, az Orbán kormány meg jogutódja az 1956. novemberében megalakult Forradalmi Munkás-Paraszt Kormánynak, ezt tűzd a kalapod mellé! Ebből is láthatod, mekkora értelmetlenség ez a jogutód duma.
"nem a FIDESZ-ben, hanem az SZDSZ-ben vannak ultrabalos elhajlók, AVH-s csemeték... "
Eddig úgy tűnt, hogy az intelligens, kulturált jobbosok közé tartozol, de most megmutattad igazi arcodat. Barmozol, mocskosozol és magadénak vallod az apák bűneit a fiúkon számonkérő primitív középkori jogelvet.
Nem élek állandóan a monitor előtt. Van baráti és családi életem is.Most például elmentünk a barátainkhoz és felvételről megnéztük a szilveszteri Heti-hetest.
Ez az?
Nagy bunkó vagyok, hud nem gyüttemrá!
Meciar utánzó!
párja is volt:
Illie-Nastase páros.
Na de 3.
Tyiha de nagy farok vagyok ez az!
Ezért játszotta ki Vitykát!
wizes.
I szent Viktornak illene, hogy jobbak legyenek a reflekszei egy idős hölgynél. Hát amint látszik nem nem voltak jobbak. Sőt totálisan felvette a kézcsók állást a kezével. Másrészt a kezeügye is tele volt ezzel azzal és valahogy még is szabadabbá tudta tenni.
>tanulmányozd figyelmesen OVI mosolyát azon a fotón! Mondanál erről a mosolyról pár keresetlen szót?
Ugyan. Minek?
Neked mondhatok bármit OV védelmében, úgysem fogod elfogadni. De nem ez a fő ok. Egyszerűen hülyeségnek tartom, hogy innen a meleg szobából kitárgyaljunk egy jelenetet, aminél egyikőnk sem volt ott, nem tudjuk, milyen volt a hangulat, a légkör, nem tudjuk pontosan hogyan nyilvánultak meg egymás felé, nem tudhatjuk mit éreztek, gondoltak.
De tudod, mit? Legyen meg az örömöd.
Szerintem OV kiprovokálta, hogy megcsókolja a kezét a mami, sőt, még le is fizette, ha megteszi neki ezt. Mert OV egy perverz, aki öregasszonyokra izgul, és különben is amilyen diktátori habitusa van, úgy érezte, kötelessége egy alattvalónak ezt megtennie. Mert ő ilyen, akár az egész Fidesznáci kormány. Ezért van az arcán az a kéjes mosoly, és a gondolatai már messzebbre is eljutottak...