sziasztok, mi múlt héten jöttünk haza párizsból (5 nap ebből kettő disneyland). amit mindenkinek javasolni tudok, az az online jegyvásárlás. itthon kinyomtatva és nincs sorban állás a legtöbb helyen.
disneylandre elég az egy nap, de akkor a stúdió viszont nem fog beleférni, bár ha használjátok a parkon belül a "fastpass" jegyet, még oda is be tudtok jutni. a park egész sokáig nyitva van, ezért talán célszerűbb a stúdióban kezdeni. szerintem sokkal látványosabb is mint a park
Mi is a Santa Fébe készülünk egy hónap múlva, megtennéd, hogy írsz pár sort a szállodáról? (Gondolom meg voltatok elégedve vele, nem véletlenül választjátok újra...)
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni. Május 6-9-ig leszünk Disneylandben. Mivel 6-án délután 5-kor indul haza a gépünk arra gondoltunk, hogy aznap kicsit bemennénk Párizsba a gyerekekkel. Csak azt nem tudom, hogy a csomagokat hol tudnánk addig valahol megőrzésre hagyni. A szállásunk a Santa Fé-ben lesz, onnan eljönnénk reggel. Na itt vagyok elakadva, hogy a reptérig mi legyen a csomagokkal. Esetleg valakinek van ilyen tapasztalata?
sorbanálláshoz nem kell nyelvet beszélni, kajáldákban lehet mutogatni hogy menu 1 2 satöbbi, boltban önkiszolgálás van, amúgy dolgoznak magyarok is, nekem volt disney dolgozós kedvezménykártyám és nem igazán értett hozzá a srác, thierry volt a névtábláján, majd a nevemből kisakkozta hogy én is magyar vagyok, mondta hogy ő meg attila és akkor megbeszéltük a dolgot. :)
de azért pár szó angol nem árt, hogy megértsd ha visszakérdeznek jegyvásárláskor (ha nem online vetted), vagy a kajánál, illetve némelyik játéknál van leírás, pl átfordulós hullámvasútnál hogy szorítsd a fejed a háttámlához egész végig, különben megsérülhetsz.
Én már árakra sajnos nem emlékszem, a parkon belül drága a kajálás, de gyerekekkel úgyse úszod meg. Inni és ennivalót, ha tudsz készíteni szabadon bevihetsz a parkba, sokan voltak, akik üldögéltek a kis szendvicsükkel és valahol a parkban megették. Ez jó megoldás, de ha a park szállodái közül laksz majd valamelyikben, ott a reggelinél nem engednek kivinni ételt, közért egy-egy van, de ott nem fogsz tudni szendvics alapanyagot venni. Ha a városból mentek ki naponta, úgy esélyes a szendvics. Mi a parkban laktunk, tehát rá voltunk kényszerítve a helybeni étkezésre. Napközben a parkban, este pedig a parkkal szembeni szórakoztató-étterem részben a Mekiben ettünk, az volt a legolcsóbb.
Átvizsgálják a táskádat de nem érdekli őket, hogy van-e nálad étel ital. Nyugodtan vigyél.
Tavaly augusztusban 6db-os csirke nuggets egy adag sültkrumpli és egy üditő volt kb 10-13Eur körül Disney területén lévő büfében.
Nem nagyon van értelme kimenni mert a közelben, amikor kijössz a vonat állomásról (ha Párizsból érkezel vonattal) van egy souvenir bolt alhol van édesség, szendvics üdítő de az is lényegesen drágább a kinti közértek árainál.
Idén nyáron mennénk Disneyland-be, már majdnem minden részletet sikerült megtudnunk. Egy kérdésem lenne még: írtad, hogy a parkban lévő éttermekben nagyon magasak az árak. Kb. mennyire? Ki lehet menni napközben, vagy érdemes? Nem veszítenénk túl sok időt? Bevinni lehet szendvicset, vagy átvizsgálják a táskákat? Előre is köszönöm a választ!
Valamiért az előző válaszomat nem küldte el a rendszer, ezért újra megpróbálom. Szóval az utazás attól függ, hová érkezel. A városi reptérről gyakorlatilag még a reptéren felszállsz a metróra és 20 perc múlva kiszállsz Disneland bejáratánál. Ott van csomagmegőrző, úgyhogy egyből be is mehetsz, vagy ha a parkban laksz, akkor a metró kijárata egy buszpályaudvarra nyílik, ott állnak a Disney lakóparkba menő buszok, pár perc alatt bevisznek. Ha Wizzair-rel repülsz, akkor onnan még egy óra a befelé út. Van reptéri busz, az is jó, meg lehet a reptér honlapján iránytaxit rendelni, az pl. ha a parkban laksz, egész a hotelig visz, mi a Santa Fé-ben laktunk, iránytaxit rendeltünk még itthonról és egész a hotel bejárathoz bevittek minket. De én a helyedben ezt a júniusi hétvégét átgondolnám. Egész nap sorba fogtok állni. Mi március végén mentünk, hétköznap és az újabb játékokra még így is volt, hogy több mint egy órát álltunk sorba. (mondjuk nagyon profin meg van szervezve a sorállás, sok nézegetni valót odatettek, hogy a gyerekek ne unatkozzanak nagyon) A FastPass egyszerre csak egy játékra vehető igénybe és ahol a kisebb gyerekek (140 cm alatt) is bemehetnek nagyon sokan vannak mindig. Ja, és mi 3 napot töltöttünk ott, ez pont elég volt. (a férjem a végére már gondolkodás nélkül megfojtotta volna bármelyik Miki egeret ha mégegyszer találkoznia kellett volna vele és a parkban egész nap Disney filmzene szól elég hangosan, ez minket a gyerekekkel nem zavart, de a férfiak picit rosszabbul viselik ezeket:))))
Mi még nem voltunk Disneylandbe, majd csak októberben érkezünk. Először én is két hétköznapot szántam rá, de aztán olvasgattam, nézelődtem, és úgy látom annyi nem elég. Gondoltam három nap minimum. Most ott tartok, hogy négy napos belépőt veszünk a három napos áráért. Így reméljük mindenre lesz idő. Mi a közeljövőben tuti nem megyünk megint arrafelé, ezért úgy gondoltam, nehogy már valami kimaradjon. Ráadásul te hétvégére akarsz menni, nyáron! Tuti tömeg, óriási sorok. Szerda ott iskolaszünet, akkor érdemes messziről elkerülni a parkot.
Majd októberben megmondom, bejött e a hétköznap!
Közlekedés ügyében nézz át a PÁRIZS linkre, ott vannak illetékesek, akik a párizsi közlekedési társaságnál dolgoznak. Azt is megmondják neked, ki vogja vezetni a vonatot, vagy a buszt, amivel mész:)
Juniusban tervezem, hogy meglatogatom a parizsi Disneylandet a kislanyommal a szulinapjan es ezert szeretnek kerni segitseget illetve tanacsokat toletek. A terv egy hetvege penteki erkezessel es vasarnapi indulassal vissza. Repulovel mennenk es itt rogton jon is az elso kerdes, hogy hogyan tudok eljutni a hotelhez (taxi, busz, metro, vonat teljesen mindegy csak minel hamarabb szeretnek odaerni)? A hotel allitolag pont a bejaratnal van.
A masik kerdes pedig az lenne, hogy szerintetek eleg-e ez a par nap vagy inkabb toldjam meg egy kicsivel? Bar, ahogy visszaolvasom a hszokat ugy gondolom, hogy lehet tobb idot kene ott eltolteni...
Nem akarlak elkeseríteni, de a magassági korlát az izgalmasabb játékokra 140 cm és ezt minden bejáratnál egy mérőléccel ellenőrzik. Az a gyors jegy, amit kérdeztél a Fast Pass, a belépő jegyeddel tudod kiváltani, minden játék bejáratánál van erre egy külön gép. Az a lényege, hogy amíg nem használtad fel, vagy telt le a jegyen feltüntetett indulási időpont, másikat nem válthatsz más játékra. Ha egy játéknál tömeg van, érdemes, feltéve, ha addig mondjuk át tudsz menni máshová. Én indulás előtt még ellenőrizném, hogy mikor melyik játékot zárják le karbantartás miatt, mert az ott folyamatosan zajlik, szinte minden héten le van zárva valamelyik. Ha például pont az érkezésetek másnapján zárják le, akkor az első napon nyilván érdemes odafutni, hogy még gyorsan rá tudjatok ülni. A parkban iszonyúan drága a kaja, bár van egy hangulata, ha ott eszel. De a parkkal szemben, kint van egy éttermi részt és az ottani Mekiben egész emberiek az árak.
Azt szeretném kérdezni, hogyha három napos belépőt veszek a parkba az csak 3 egymás utáni napon érvényes? Vagy mehetek úgy is, hogy hétfő-kedd-csütörtök, szerda pihi.
http://disneylandparis.com/ itt nézd meg a parkot meg minden infót, ne az amerikait amit linkeltek alább, azzal nem mész semmire.
magasság korlátozás van elég sok játékon, az átfordulós hullámvasutakon mindenképpen, a studios parkban a némó nyomában teknősös hullámvasúton is (ott épp 1 méter a határ).
a studios parkot is érdemes megnézni, nyilván az ijesztőnek tűnőkre nem fogjátok felvinni a gyereket ha fél, pl tower of terror, bár sok kicsi bátrabb mint a szülei és élvezték a több emelet zuhanást a kicsik is. viszont a studios parkban is van disney meseszereplők felvonulása és showja a tér közepén, régi típusú autókkal mennek meg ilyen felvonulós színpados kocsikkal, illetve itt van az animagic előadás is, amit szintén érdemes megnézni, színházi jellegű, zenés, disney figurákkal és a nézőtér fölé kiúszó élethű bábokkal. a cinemagic is látványos, ott egy mozifilmbe csöppen bele az élő szereplő.
árak hát igen, nem olcsóak ha nagy családdal mentek, egy pizzás menü pl 20+ euró, meg a sok ajándékbolt, ott lehet hagyni szép nagy összegeket.
ratp.fr a közlekedési vállalat címe ahol árak meg jegytípusok vannak, zónától függ a jegy ára, minél több zónán mész át, annál több. ha párizson kívül laktok, és be akartok menni a városba, az jó sok zónát érint. lehet hogy a szállás olcsóbb kint a kempingben, de az utazással meg visszajön a különbözet, inkább keressetek valami hostelt a városban, nem csak 10 ágyas tömegszobáik vannak, hanem privát szobák is 4 ággyal.
Köszönöm szépen a segítséget. Próbálok eligazodni a dolgokon,de úgy nézem ez egy hosszabb folyamat lesz:). Még annyi a kérdés, hogy Disneylandbe vannak esetleg életkor vagy magasság korlátozások? Olvastam olyanról is, hogy belépéskor ingyen ki lehet váltani valami jegyet, amivel nem kell sorban állni, viszont mindig időre kell menni a megadott cuccokhoz. Erről mit tudtok? Az árak milyenek a parkban, nagyon húzós?
Először azt nézd meg, hogy a szállásotokhoz közel van-e RER megálló. Ezzel a legegyszerűbb a közlekedés. Gondosan tervezzétek meg, hány napot fogtok a meseparkban tölteni, mert minél több napot vagytok, annál olcsóbb az összefüggő jegy. Tehát jegyből van egynapos, kétnapos, háromnapos, stb. Azt is el kell dönteni, hogy csak a Disney parkba mentek, vagy meg szeretnétek látogatni a stúdió részt is, mert a jegyvásárláskor már ezt is meg kell mondani. Mondjuk az utóbbi park inkább csak felnőtteknek érdekes, esetleg a 8 éves gyerek is élvezni fogja, de a kisebbeknek időnként rázós, vagy ijesztő lehet. Mindig figyeljétek, hogy hol mi a napi műsor, mikor kezdődnek az előadások, mikor jönnek az adott részre a mesefigurák, esetleg mikor kezdődik a felvonulás, hogy időben odaérjetek. Hétvégén szokott lenni záráskor tüzijáték is nyáron, októberben nem tudom, van-e. A hétközi napok sokkal kényelmesebbek, mint a péntek délután, a szombatról és a vasárnapról ne is beszéljünk! Ősszel talán már nem lesz nagy a tumultus.
Ha e fenti weboldalt átböngészed, szerintem meg fogod találni, mi az, amit a kisebb gyerekek is élvezni fognak. Főleg a térképeket nézegesd, úgy hamarabb eligazodsz. Az aktuális árengedmények, akciók, programok is jól nyomonkövethetők rajta.
Megnyugtatlak, nincs olyan gyerek, aki a Disney parkot ne élvezné, de felnőttet sem láttam még olyat! Mi már ötvenkedünk, de még most is nagy élmény, pedig minden attrakciót ismerünk! Játszani mindeki szeret!
Helyi utazási bérlet vonatkozásában sajnos nincsen tapasztalatom, mert nekünk mindig csak 1-2 napnyi időnk volt, és RER-rel közelekdtünk. Párizsban nem leányálom kocsikázni. Érdemes Múzeum bérletet venni, mert ha már legalább hármat felkerestek, bejön az ára (pl. Versilles, Trianon, Louvre). Ha jól emlékszem, akkor a Múzeumi kártya legalább 30 féle helyre jó. A gyerekeknek 6 éves kor alatt nem kell belépőjegy. Azt viszont nem tudom, hogy az évet, vagy a naptári hónapot nézik. Az útelevelüket viszont elkérhetik igazolásként!
Ha szerettek biciklizni, azt is lehet, minden utcában vannak pénzbedobós bicikli kölcsönzők (magyar biciklik!).
A Szajna parti sétát, meg a Szajnán való hajózást biztos mindegyik gyerek szeretni fogja, mint ahogy az Eiffel torony megmászását is (kivéve a legkisebbet, de őt meg őgy is Ti cipelitek).
Ha van még kérdésed, szívesen válaszokok akár privátban is.
Október 6-13-ig leszünk Párizsban. 3 gyerekkel. 8-6-1 évesek. Mindenképpen megnéznénk a Disneylandet. Kérdésem, hogy nem kicsik hozzá? Fogják élvezni? Szállásunk megvan. Párizsban mit érdemes még kisgyerekekkel mindenképpen látni? Kocsival megyünk, de valószínűleg tömegközlekedni fogunk. Szállásunk nem a városban lesz, hanem egy kempingben. Ötleteket várnék a közlekedésre, vagy hetijegyekre vonatkozóan. Esetleg valami családi kártya, ami ad némi engedményt a fő nevezetességekre?
A karácsonyi/szilveszteri időszakra szálláslehetőség Párizs központjában! Felszerelt apartmanlakás, szállodáknál jóval olcsóbban. Akit érdekel, szóljon!