Nem tudom volt-e mar itt ez. a http://www.flyglobespan.com/
Viszonylag olcson lehet nehany kanadai varosba menni par britt varosbol es Irorszagbol. Igaz Torontonal a Hamilton repuloteret hasznalja. Persze nem mindenhonnan mindennap, illetve valahogy az indulasi helyre is el kell jutni, de adott esetben erdemes megnezni, mint opciot. Tavaly mentem veluk. forintban 100 e alatt megusztam Torontot.
az eddigi tapasztalatok szerint a mentesség előtti hónap utolsó napján jelentik be, tehát ha például június elsejével törlik el, akkor azt május 31-én, esetleg május 30-án, pénteken tudjuk meg.
totál elfelejtettem, hogy megint kell kanadai vízum... simán kisétáltam volna a reptérre, basszus... azelőtt többször dolgoztam, éltem kanadában, és csak a hosszabb dolgozáshoz kellett vízum. tök véletlenül jöttem rá, hogy hoppá.
június 6-án indulok, szerintetek meddig várjak, hogy vajon eltörlik-e?? ha netán júni 1-vel eltörlik, azt mennyivel előtte jelentik be? vagy megvárják, hogy szépen lecsengessem a pénzt május végén és csak 24 órával a dátum előtt fogják bejelenteni?
munkaügyben megyek, tehát kifizetik, csak azért mégsem mindegy. a jegy így is 230 volt.
szóval ez biztos örülök, hogy ennyire bíztok a malévben, érdemes a malév topikot olvasgatni egyébként :) biztos akkor lesz, ha a gép leszállt yyz-n :)
Ezen felül Toronto-ból melyik olcsób légitársaság tud Victoriára vinni? a westjet.com-ot nézted már? pl. május 19. oda, május 29. vissza, átszállás nélkül 612 cad, ez 110e forint durván. érdemes keresgélni az expedia.com, travelocity.com, flightcentre.ca, cheaptickets.com oldalakon is.
A malév május 26 inditja el a járatot. Megnéztem az oldalon és a bizonség kedviért fel is hivtam őket telefonon....szóval ez biztos.
Foglalni lehet rá és a foglalás szerint elég drága a jegy!
175eft dobott ki mindennel együtt! :)
Ezen felül Toronto-ból melyik olcsób légitársaság tud Victoriára vinni?
Amit néztem eddig az 130-160eft között volt. (toronto-victoria)
Úgy látszik még mindig csak a Budapest-Frankfurt-Vancouver-Victoria utvonal a legolcsóbb mert ez a jegy csak 240-260eft mindennel együtt, és egy helyen van lefoglalva.
ezt mondják. okoztak már meglepetést a ruszkik, például bérbe adták az egyik nagyvasat, amelyik torontóba és new yorkba járt. ha nyáron lepukkan a maradék kettő közül az egyik, akkor máris törlik a járatot. eléggé kockázatos.
igen, szeptemberben utazom, de mar most lefoglaltam a jegyet, es akarmennyire is hihetetlennek tunik eleg csak majusban (12 hettel az utazas elott) kifizetni a teljes arat, addig eleg csak 100 fontot (ez persze eloleg, nem foglalasi dij!). Egy oda-vissza jaraton 20 fontot sporolnek, ha azonnal kifizetnem a teljes arat. Persze mindezt Londonon keresztul (Bp-London-Bp fapadossal, az easyjetet ajanlom), ugyanis itthonrol meregdragak a "kozvetlen" jaratok. Az egesz hercehurcaval kb 30-40.000 Ft-ot sporolok es ugye a foglalasi rendszer is sokkal baratibb. Sajna az egyebkent nagyon jo biztositasukat csak UK allampolagrok kothetik meg. A link: http://www.canadianaffair.com/ - hm... igazabol ezert penzt kene kernem az easyjettol es a canadianaffairtol... ;)
most regisztraltam par nappal ezelott mert engem is erdekel ez a tema olvastam hogy kanada fogad bevandorlokat kistelepulesekre de a kanada .hu oldalon nem talaltam meg a cikket vajon ha megszunik a vizumkenyszer akkor amerikabol lehetoseg lesz atmenni olyan szemelyeknek akik itt statusz nelkul elnek . kinek mi a velemenye en amerikaban tartozkodom de szeretnek atjutni kanadaba
Arról volt szó hogy szeptember elején szeretnél kimenni nem?
Már most lefoglaltad a jegyet? Akkor ki is fizetted....vagy nem értem...
Vagy akkor mostanában mész?
Foglalást követően azért pár napon belül ki is kell csengetni a jegyet, legalábbis én még nem foglaltam oylan helyen, ahol hónapok múlva is ráér fizetni.:-)
Úgy olvastam az itteni újságokban, hogy mind a gazdagabb EU államoknak, mind Kanadának szüksége van szakképzett munkaerőre. Egyelőre az EU országok sokkal simábban intézik a munkavállalási engedélyezést, és Kanada nem tudja velük felvenni a versenyt a munkaerő toborzással kapcsolatban. (Már sok szó esett a Catch-22 stilusú ügyintézésről Kanadában: ha nincs munkád, nincs munkavállalási engedély, de nem tudsz munkát keresni, mert előbb az engedély kell).
Már egy jó éve feszegetik az újságirók ezt a témát, még arról is volt szó, hogy egyes vállalkozók azért mennek tönkre, mert egyszerüen nem találnak munkaerőt (Albertában történt). Szóval egyre nagyobb nyomás hárul a kormányra, hogy csökkentsék a bürokráciát. Na, ezt részben meg is tették, de egyelőre csak azokkal az országokkal kapcsolatban, akiknek amúgy nem kell vizum Kanadába.
A másik téma az elidősödő lakosság, túl sok az öreg, egyre kevesebb a gyerek, (kivéve az őslakosoknál, akik nemigen járulnak hozzá a gazdasági növekedéshez), nem lesz, aki adózzon az idősek nyugdijához. Itt is a bevándorlók számának növelése lenne a megoldás.
Az mondta, náluk most mondta be a rádió, hogy Kanada kész fogadni az EU tagállamaiból a szakmunkásokat, családjukkal is...új feltételek lesznek....többek között az állam is segiteni fogja a beilleszkedést.
Szoritok, Benom! :) Ha van kedved, térj vissza a topikba és ird meg, mi lett a vizumkérelmed sorsa. Sok topiktárs érdekelődik az egyedi tapasztalatok iránt, mert azt már tudjuk hogy nincs abszolút logikára épülő eljárás.
csatlakozom springfield-hez, az altalad felvazolt helyzet kozel sem mondhato hetkoznapinak: te nem a felesegeddel v gyerekeddel gyozted meg a hatosagokat hanem a jol mukodo vallalkozasoddal v ha mas nem, az - azert nem kevesnek mondhato - megtakaritott penzeddel. asszem tisztan latszik a lent leirtakbol, h ez alapjan a 2onk kozotti eselykulonbseg igen csak nagy, igazabol 1 szakadekhoz hasonlitanam. springfield: ha tehetnem, "lecserelnem" a szerzodesemet, de asszem neked is nyilvanvalo, h ez nem ilyen egyszeru. en azert bizom a nagykovetseg jozan itelokepessegeben, es abban remenykedem, h a kiegeszites, amit a megbizommal iratok, meg fogja gyozni oket. a segitsegeket, jotanacsokat, mintaleveleket szeretnem ezuton is (ismetelten) megkoszonni, szoritsatok nekem! ;)