Keresés

Részletes keresés

sonne Creative Commons License 2002.01.08 0 0 119
abszolút egyetértek, az oscar nem mond semmit. én nem láttam a pottert (asszem nem is fogom), és még a LOTR-et sem (azt azért megnézem), de ami az előzetesekbők átjött, az alapján az utóbbi nagy alkotásnak tűnik, az előbbi pedig gagyi gyerekfilm. az alapanyagnak használt könyvek alapján ugyanez a véleményem.
Előzmény: noway (118)
noway Creative Commons License 2002.01.07 0 0 118
Jaj, nehogy már az alapján hasonlítsátok össze ket, hogy melyiket jelölték több Oscarra! Ezzel az erövel azt is lehetne mérni, hogy melyiket nézik meg többen, vagy melyikböl adtak el több játokot a McDonalds-ban...
Előzmény: ALLAHH (113)
sonne Creative Commons License 2002.01.07 0 0 117
aha, ezt megerősítette a bátyám, 2 db 10-i jegy boldog tulajdonosa. állítólag egy db feliratos kópia lesz, azt fogják rojtosra játszani a duna plazában... nem kóser :(((
Előzmény: Konrad (116)
Konrad Creative Commons License 2002.01.07 0 0 116
Alapvetően szinkronizált, de pl. a Duna Plazában megy felirattal is.
Előzmény: sonne (114)
ALLAHH Creative Commons License 2002.01.07 0 0 115
Az lessz, de véleményt erről nem tudok mondani, én eredeti nyelven láttam.
sonne Creative Commons License 2002.01.07 0 0 114
Tudja valaki: szinkronizált lesz a Gyűrűk Ura? Ha igen, akkor asszem szomorúan és rettegve fogok besétálni a moziba :(((

Bocs ha már volt...

ALLAHH Creative Commons License 2002.01.07 0 0 113
A GYŰRŰK URÁT a következő kategóriákban jelölték
Golden Globe díjra:
Legjobb film
Legjobb rendező
Legjobb filmzene
Legjobb filmdal

A film már elnyerte a legjobb film díját az Amerikai Filmintézet (AFI) szavazása szerint.

A film minden bizonnyal több Oscart is be fog söpörni márciusban.

Ennyit a HP-val való összehasonlításról.

Elrond86 Creative Commons License 2002.01.06 0 0 112
Már volt szerencsém látni a Gyűrűk Ura filmet, és azt kell mondanom, nincs értelme összehasonlitani a Harry Potterrel. A Harry Potter csak azért készült hogy még pár milliót dollárt kisajtoljanak a könyvekből, a Gyűrűk Ura meg egy művészi alkotás, tele kreativ ötletekkel. A GYU a legzseniálisabb film amit valaha láttam.
Ne arra gondoljatok, hogy most a könyvet fogátok látni... hanem arra, hogy megnézhetitek, hogyan képzeli el egy nagyon kreatív zseni (Peter Jackson) Középföldét, és hogyan látja a GYU-t. Ez NEM a könyv, nem lehet egy ilyen könyvet 100%ban filmre vinni. (pl. a könyvben mindig pontosan tudjuk hogy ki mit gondol, a filmben ehhez folyamatos narrácio kéne).

Amugy ha valaki nem akar nekem hinni (minden oka megvan rá, 1 ember nem dönthet el semmit), látogasson el ide:
http://www.imdb.com/top_250_films

Azt, hogy hanyadik a Gyűrűk Ura, rögtön látni :-)
És a HP rajongógnak hagy spóroljak meg 2 percet: Harryke nem került fel a listára.

Nem itélem el a HP-t, be kell vallani, hogy szórakoztato, de egyszerűen nincs értelme összehasonlítani a GYU-val.

A Gyűrűk Urát meg mindenkinek csak ajánlani tudom!!! és szerintem azoknak se tul zavaros akik nem olvasták. Az elején valóban ott a bevezető (bár az orkok eredetét később mondják el).
Eléggé jol elmagyarázzák és bemutatják a főbb elemeket (pl. a hobbitok mentalitása, a Gyűrű hatalma) még a történet elején, szerintem mindenki meg hogja érteni.

MINDENKINEK NAGYON AJÁNLOM A GYŰRŰK URÁT!!! (az a 3 óra talán még kevés is :-])

MEPHISTO Creative Commons License 2002.01.04 0 0 111
mas, valaki irta, hogy azoknak ajanlja a filmet, akik a konyvet is elolvastak, mert nem fogjak tudni az emberek miert forog a gyuru korul a tortenet. Ehhez hozzatartozik, hogy film elejen ezt megmagyarazzak (meg azt is elmondjak mibol keletkezett az ork lsd. Szilmarilok), igy szerintem barki batran megnezheti, de tenyleg tannak van elonye , aki olvasta a konyvet.
MEPHISTO Creative Commons License 2002.01.04 0 0 110
bocsanat, tenleg elszamoltam magam :) , de meg igy is nem 160 perces a film hanem kb 174 de mind 1 es meg egyszer elenezest
Előzmény: Konrad (109)
Konrad Creative Commons License 2002.01.04 0 0 109
Hányas voltál matekból?

1 óra az 60 perc
3 óra az 60 x 3 perc, azaz 180 perc
4 óra az 60 x 4 perc, azaz 240 perc...

Nem vettél még videokazettákat?

:-)

Előzmény: MEPHISTO (107)
dzsó Creative Commons License 2002.01.04 0 0 108
Egy óra az mióta 80 perces? :]
Előzmény: MEPHISTO (107)
MEPHISTO Creative Commons License 2002.01.04 0 0 107
amugy a film nem 160 perces (2 ora), hanem kb 240 (mert ugye az a 3 ora) :)
ALLAHH Creative Commons License 2002.01.04 0 0 106
radai rosseb:

Én is olvastam a könyvet, és a filmet persze messze nem akciófilmként értékeltem, a történet éppenhogy régimódian lassan hömpölyög, és ezzel
együtt elvarázsol.Olyan érzést képes kelteni(legalábbis bennem azt keltett) mint annak idején
a Star Wars.Nem tudod kivonni magad a hatása
alól, magával ragad.

Ha a könyv megcsúfolásának érzed a megfilmesítést
ne nézd meg.Persze hogy nem fér bele szóról-szóra, ez egy más műfaj.

Nekem akkor is teccett a D&Đ , de az biztos hogy a két film nem egy kategória.

Előzmény: radai rosseb (103)
gazsur Creative Commons License 2002.01.04 0 0 105
Jó! De a filmet látva gyenge lesz! Amíg nem volt film, a gyors "átélésre" jó volt a "rajzfilm" is! Mert, hogy keverednek benne az animációs teknikák!
Előzmény: csabiman (62)
gazsur Creative Commons License 2002.01.04 0 0 104
Bizony! Douglas filmre ültem be, de azon vettem észre magam, hogy hadonászok a sorban ülve, annyira könyv-hangulatúak voltak a képek! Le is maradtam a film elejéről, mert pörgettem vissza magamban az egészet! Csúcs!!!
Előzmény: Sedyl (92)
radai rosseb Creative Commons License 2002.01.04 0 0 103
Hali,

Örülök, hogy debilnek nézel, és azt gondolod, hogy nem tudom, hogy a trilógia első része a Gyűrű Szövetsége. (mondom ezt azért, mert igyekeztél hangsúlyossá tenni ezeket a részeket)
Sajnálom, hogy ha számodra a Gyűrűk Ura egy jó fantasy-akcióval ér fel, nekem más a véleményem róla. És nem, nem fért bele tisztességesen a 160 percbe. Olvasd el a könyvet, és meglátod...

A D&D-t pedig inkább felejtsük el... Kár, hogy Jeremy Irons ilyenhez adta a nevét... Messze a legjobb volt a karaktere a filmben, de ettől függetlenül a sztorival csodát nem lehetett tenni...

Pax!

RR

Előzmény: ALLAHH (102)
ALLAHH Creative Commons License 2002.01.04 0 0 102
radai rosseb:

A GYÚ film csak az első része a tervezett trilógiának, és 160 percbe igenis tisztességesen
belefért a GYŰRŰ SZÖVETSÉGE, amely a könyv három része közül a "legakciószegényebb", de még így
is nagyon ott van.
Azoknak a képére azért kiváncsi lennék akik beülnek úgy a mozira, hogy fogalmuk sincs mi ez a film, mert az első rész abszolút nincs lezárva,
nincs vége.
A film mindhárom része együtt fog alkotni egy egységet, csak győzzük kivárni azt a két évet....

Azért készült egy két jó kis fantasy az elmult években, nekem a Dungeons and Dragons is tetszett.

Előzmény: radai rosseb (99)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.04 0 0 101
És miért lenne bűn, ha szabad kérdeznem.A véleményedet mások véleményére alapozod, ugyanis TE NEM OLVASTAD A KÖNYVET.
OK: -a HP film pénzszagú, de nézhető (1x)
-a GYU film valszeg állat lesz
-a HP könyv kurva jó de ne tegyük ki értelmetlen összehasonlitgatásoknak.Egyszerűen csak szórakoztatni akar.Ha nem vagy vevő rá, hát nem vagy, de látatlanban megitélni a marketing miatt elég nagy BŰN.Mondjuk a Fókusz-dolgon én se csodálkoznék...
-a GYU könyv meg úgy ahogy van király

más: A Dragonlance-t én is olvastam, de nekem baromira nem jött be.
Előzmény: kissBalage (97)
Louie Creative Commons License 2002.01.04 0 0 100
Hát ugyan eddig én sem láttam, de az eddigi hírek nagyon kecsegtetőek: valószínűleg az is megérti, aki nem olvasta a könyvet.
A HP-vel kapcsolatban már megnyugodtam. Sem az imdb-n, sem a rajongóktól, sem a kritikusoktól nem hallottam jó véleményt a filmről. Pénzt azért hozott, mert kíváncsiak voltak, hogy milyen a film a könyvhöz képest. De nem hiszem, hogy kettőnél többször megnézte valaki... És azért hozott több bevételt, mert a HP-re a gyerek nem megy el egyedül, tehát duplaannyi a bevétel, mint a GYU-nál, mert arra meg nem viszik el a kölköket...sajnos... Tehát a HP inkább a pénzre épített, mint a minőségre.
Ja, nekem a HP a Hewlett-Packardot is jelenti! :-)
Előzmény: radai rosseb (99)
radai rosseb Creative Commons License 2002.01.04 0 0 99
Hali,

"Csak azoknak ajánlom akik olvasták a könyvet!"

Ezzel mélységesen egyetértek, ugyanis a könyv nélkül jórészt érthetetlen lesz, hogy miért ugrabugrál mindenki egy gyűrű körül. Erősen kiütközhet azért a hollywooditis a filmen a bemutatóból és infókból ítélve, és nem hinném, hogy egy ilyen volumenű könyvet meg lehetne jelentetni hűen a vásznon, még akkor sem, ha az 160 perces. Igaz, nem láttam a filmet még, de ettől függetlenül kétlem, hogy túlzottan átjönne rajta az igazi könyvbéli világ. Hacsak nem a Tolkien által jól ábrázolt helyszínek bemutatásával 10-20 másodperc erejéig, amikor a mozi ledöbbenhet, hogy: "Hűhaaaa! De jól néz ki ez a Balrog!".
Én személy szerint nagyszerű könyvnek tartom a Gyűrűk Urát, és még így is valószínűnek tartom, hogy jobb lesz, mint a Harry Potter, noha nem igazán lehet összevetni a kettőt. A Harry Potter a 10-14, talán 15 éveseknek íródott, ezt nem árt szem előtt tartani.
Ahoz pedig, hogy "évek óta nem készült ilyen nagyságrendű film a műfajban" köztünk szólva, nem meglepő, ismerve a felhozatalt. De inkább azt mondanám, hogy: évek óta nem íródott ilyen nagyságrendű könyv a műfajban... (Persze vannak nagyon jók, hogy csak a DragonLance saga-t említsem, de sajnos csak elvétve...)

Pax!

RR

Előzmény: ALLAHH (96)
Konrad Creative Commons License 2002.01.03 0 0 98
Bocs, de a HP nekem HomePage :-)
Előzmény: kissBalage (97)
kissBalage Creative Commons License 2002.01.03 0 0 97
Szóval a Gyűrűk urát olvastam a HP-t nem de megmondom őszintén hogy a HP-re ezután a sztárolás után már csak azért se vagyok kíváncsi.Miután a média felfuttatta a Hp-t a sok barom fogyatékos kisgyerek egyből elkezdte nagytételben vásárolni a seprűket meg a különböző boszorkányos állatságokat.Azt javasolnám hogy aki olvasta a Hp-t ,az ne olvassa el a Gyűrűk urát mert bűn lenne egy ilyen fantasztikus könyv ellen.Csak az olvassa el a HP-t aki nem lesz elmében rabja és már felnőtt hozzá.Nem csodálkoznék ha a fókuszban az lenne a legújabb hír hogy egy láma gyerek leugrott egy sprűvel a 10-ről.

Ui.:A HP jelentés inkább jelentse mindenkinek azt hogy HÁZI PÁLINKA és felejtsék el a Herrrri Pottttert.

ALLAHH Creative Commons License 2002.01.03 0 0 96
Láttam a Gyűrűk Urát!
Utoljára a Star wars új részét előzte meg nálam ilyen várakozás, a különbség csak annyi hogy most nem csalódtam !
A film nagyon jó, egy hatalmas fantasy, évek óta nem készült ilyen nagyságrendü film a műfajban !
Csak azoknak ajánlom akik olvasták a könyvet !
Harry Potter ? :))))))) Ugyan már.....
Konrad Creative Commons License 2002.01.01 0 0 95
Na, most láttam a HP filmet.
A könyv jobb...
Sokkal jobb. A filmben elveszett a dolog varázsa...
MEPHISTO Creative Commons License 2002.01.01 0 0 94
Ha minden igaz, szerintem a Harry Potternek jobb volt a marketingje es jokor jott ki (a sok hulye gyerek csak szamitogepezik es nem olvas (mint mondjak) :))). Habar szerintem sokan olvastak a HP elott es utan is (foleg, akik a GYU-t olvastak, azok sokat olvasnak v. akik szerepjatekoznak. :))) Minden jot.
Előzmény: Lórien Úrnője (93)
Lórien Úrnője Creative Commons License 2002.01.01 0 0 93
Sedyl: Teljesen egyetértek veled. A HP varázsa (a könyvben) nem a történetben, hanem a stílusban áll. Nem tűnt fel, hogy mindenki(jómagam is kezdeti lelkesedésemben) az első kötetet 7-8X olvasa el, a másodikat csak 2-3X, és ez egyre csökken. A Gyűrűk Urát én nem tudom megunni, és csak 14 éves vagyok :)
Sedyl Creative Commons License 2002.01.01 0 0 92
Nem akarok nagyon belemélyedni a témába, de a címmel kapcsolatban csak annyit:

Kb. Trabant vs. Ferrari

Harry Potter, ugyan már:)

A Gyűrűk Ura az isten.A moziban az új trélernél majdnem sírtam a gyönyörűségtől.Beszarás, nagyon jó.

Meridian Creative Commons License 2001.12.31 0 0 91
ööö... Mephisto, az előzőt nem neked céloztam... :))))))
Meridian Creative Commons License 2001.12.31 0 0 90
Méghogy nincs irodalmi értéke? Van ahol (középiskolában) választható szépirodalmi olvasmány - amiről szintfelmérő dolgozatban is lehetett írni!!! Én már csak tudom, mert nekem erre már 93-ban volt lehetőségem...! :)))))))))
Előzmény: MEPHISTO (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!