Tej? Ami a legjobban ízlik: a pöttyös. A Parmalat még elmegy, és a Hajdútej. Legrosszabb a Jásztej, ami szerintem ihatatlan, ráadásul 2 nap alatt megromlik. A pöttyös zacskós 5-6 napig is simán eláll. A hozzánk legközelebb eső közértben természetesen Jásztejet kapni, így bumlizhatok a nagy szupermarketbe finom kis pöttyös tejért :(
A tartós, féltartós tejek szinte mind rosszak, a reggeli ital néven futó kotyvalékokat pedig említeni sem szabad egy ilyen szép nevű topicban. Egyetlen gyári kakaós tej (figyelem, nem kakaóital) van, ami megjárja: Parmalat, félliteres zacskós, aránylag drága szok lenni de megéri.
Igen, kicsit gyenge a tejhelyzet. A kisebb boltokban leginkább az UHT tejeket nyomatják, mert ugye az nem romlik rájuk...vagy még esetleg a zacsisat, ami forralás után is képes megromlani 2 nap alatt...na nem mintha nálam tovább tartana 1 liter...:)
A bakonyi 2,8% -os tenyleg nagyon finom, csak sajnos a 19. keruleti CBA-ban nem lehet kapni. A TESCO-ba meg nem jarunk ki naponta csak a tejert... CBA-nak kellene irni, hogy szalitsanak ilyet is, mert lenne ra igeny szerintem.
A CBA-s markanevu termekek egyebkent az asvanyviz kivetelevel nagyon rosszak. Eloszor az asvanyvizet sem mertem megvenni, de szerencsere abban kellemesen csalodtam.
Hát reggeli italból semmi esetre sem!! :)
Nekem a Bakonytej és a Parmalat tejei jöttek be a legjobban, nem számítva persze az egyik ismerősöm által hozott vidéki tejet, aminek a tetején 2 centis föl volt...:)
Hát csak ami van... Mi a választék a városi közértben? :-(
A mai tejekből már aludttejet sem lehet csinálni. :-((((((
A reggeli italról nem beszélek, de annál rosszabbak a féltartós, tartós tejek; ezeket csak kakaónak vagy kávénak lehet elviselni.
Többnyire abból, amit egyenesen a tehénkéből hoznak hetente kétszer házhoz... :-) Egyébként meg csakis 2,8%-os Bakonyi friss tejet vagyok hajlandó venni a boltban. Annak talán még van némi köze a tejhez.
Kakao topic! Kiraly :) Mindig szerettem volna egy ilyet olvasni.
Naszoval, en is minden reggel kakaozom - el sem tudnam mashogy kepzelni az ebredest.
A kakaoporrol mar sok szo esett, viszont az lenne a kerdesem, hogy ti milyen tejbol csinaljatok?
Mostanaban iszonyat, hogy milyen rossz tejeket arulnak, es ez sajnos elrontja a kakao kellemes, kremes, tejszines izet. (gondolok itt 1,5% -os Reggeli Italra (!), amelynek 40% viz!!!).
Szoval, milyen tejbol fozitek?
kakao sorozatgyartas folyik eppen...
de azert az epres-tej sem olyan rossz, kabe 1-1 az allas koztuk 6 gyerekes kozvelemenykutatasom alapjan :)
kakaot soxor ugy is lehet csinalni hogy a tejbe csokiszirupot ont az ember (Hershey)
2i