:))))) Az enyém ha olyanja van csinál más balhét is. pld nemhogy senki be hanem senki ki!!!!! :))) Van olyan periódusa hogy azt sem szereti ha mi el akarunk menni az ismeretlen és "veszélyes" utcára:))) Odaül a kapu elé és úgy kell elzavarni mert legszívesebben "egyben tartaná a családot". Ilyenkor beígérem neki a meggyfát hogy oda fogom fellógatni:))))
"...első a ház védelme, nem az, amit mondok" - ez nálam is így van, az ismerőseit nyugodtan fogadja, de lassan szabálysértési eljárásoknak leszek alávetve, mert kéményseprőről, villanyóraleolvasóról szó nem lehet. Igaz, más idegenekről sem. Kellene egy hely , ahová ilyenkor be tudom csukni...
Igen igen értelek.....A házat jól őrzi....Ha jön valaki hozzánk addig ugatja míg ki nem megy valaki beengedni....hamár valaki kimegy onnantól kezdve aranyossá válik.... Éjszaka én se tudok sokszor aludni...ő is minden kis zizzenést megugat de mivel nagyon mély és erőteljes hangja van az ember nem tud tőle aludni...XD
Tegnap este voltam kinnt vele sétálni...kipróbáltam a fojtónyakörvet és bevált!!!! Mikor ugrált nagyon ugatott próbált kiszabadulni a kezeim közül megrántottam...Egy 10 perc után rájött hogy jobb ha inkább nyugodtan jön mellettem és akkor laza a nyakörv is.... :)
Borisz már 9 hónapos, de még nem látom rajta, hogy őrizné az otthonunkat, mindenkivel barátságos, odamegy a kerítéshez, bezzeg éjszaka a legkisebb sünit is teli torokból ugatja :)
Mi csibészeltetni szeretnénk, azaz jön olyan szakember, aki megtanítja neki, hogy ne menjen a kerítéshez.
Embereket nem!! Ha ismerőssel találkozok nyugodtan odajöhet lekezelni is.... De a többi ugatós kutyára nagyon indulatos...... Egy barátom is kiszokta hozni az ő kutyáját (Amerikai staffordshire terrier) ő már több mint 1 éves....összeszoktattuk még mikor igor 9 hetes volt.....ha vele megyünk nem izgatja más kutya ketten elvannak foglalva egymással.... Most majd megakarom próbálni a fojtónyakörvet ....
Sziasztok!!! Én is kaukázusi Juhász tartó vagyok 6 hónapja hisz Igor most 6 hónapos!! Ő nála nincs baj az agresszivitásban....kivéve nála is ha kajáról van szó....persze el is húzhatom onnan nem morog meg semmi ilyesmi de ha a cica közelít akkor máris morog.... Házőrzéssel sincs semmi baj... Viszont mostanság nehezebben tudom sétáltatni vinni mert a többi kutya ha ugat rá kapun belül nem azzal törődik hogy jön tovább velem,hanem hogy ugrál ugat ....menne neki a kutyáknak...
Az enyém is ilyen. Akit ismer az nagy haver akit nem arra meg meg tud tekeredni. Tudja hogyha rászólok olyankor,tehát érti mit akarok de az első a ház védelme nem az amit én mondok! Hát ezek ilyenek:)
énis kaukázus tartó lettem kb 3 hónapja... szóval most 5 hónapos.. 31 kg..:) sajna nehezen indul az élete1 hónapja szenved.. megbetegedet.. és nem evet pár napig... igy kapot pár inekciót.. és az egyiktől 1 tájog alakult ki a nyakán... kb tenyérnyi részen lejött a bőr...:S rentetntően nézet ki... még mostis .. kiváncsi vagyok milesz belőle.. betegség elöt szofogadó volt.,. az ül parancsszó az megy most is.. viszont ha valami érdekeset lát nemlehet elhivni...:S(régen ien nemvolt) amugy retentő agresziv.. macska a kajáját 2m es körben kerüli.. a felnőt németjuhász ugyszint... szerintetek ez akor 1 kezelhetetlen vadálat lesz?XD amugy akiket ismer azokal jó arc megy bujik stb.. viszont aki ismeretlen az a házelöt nem mehet el me ez bezavarodikXD
Ezt nem rádértem gondolom te azért már különbséget tudol tenni, de sokan a jó wesent összekeverik az idegrendszeri problémákkal. Büszkék, hogy milyen kemény kutyájuk van közben meg csak egy idegroncs, az én 1.5 éves szukám a kerítésen belül egy ökör de ha kiviszem az utcára ott nem izgatja semmi csak támadás esetén támad ő is, de ő nem kezdeményez , ha utánna hazaérünk és beviszem az udvarba megint egy dühöngö állat lessz.
hát, vagy ebben a fórumban olvastam, vagy a netboardon.
A mi kaunk 8 hónapos és még mindig kezes bárány. Tervezzük a csibészeltetést, mert nem tetszik, hogy mindenkihez odamegy a kerítésnél aki jön, hogy "jajj de édes kutyus".