Szakmai kérdés: a kiegyenlítő tartályom mitől lehet tele fehéres trutyival, olyan kőporszerűség vízzel higítva massza? Ha igen, jót tesz-e a motornak ha így járatom?
Ez egy másik sztori, de ez is jó lehet. Általában ZIL-ekbe, GAZ66-ba szokták tenni. Az elosztó ebben az esetben megszakítós, a trafó b-114b, a kommutátor TK102. Itt a link:
NNa ezt véletlenül tudom. A gyújtástorony típusa gondolom 5406.3706-05. Kell hozzá egy trafó: b-116, egy kommutátor: 13.3734, egy előtét ellenállás: SzE107.
Sikerült szert tennem egy új, Volgához való indukciós gyújtáselosztóra (nincs benne megszakító). Gondolom ez tranzisztoros gyújtáshoz jó kizárólag, vagy tévedek? Mi kell a beépítéshez?
Skoda klub szervezésében, mindenkit várunk szeretettel:
"Régi facebook előtti hagyományainkat felelevenítendő - talán jó ötlet - az év utolsó napjára egy közös autós cirkálást szervezünk, mely a Lurdy Ház parkolójából indul pontban déli 12 órakor és a körúton hald végig. Az útvonal: Ferenc krt. - József krt. - Teréz krt. - Szt. István krt. - Margit híd - Margit krt. - Alkotás utca - Karolina út - Bocskai út - Petőfi híd - Lurdy Ház Parkoló Gyülekező délelőtt 10 órától! Szilveszteri bohókás ötözet, kellékek előny! Figyelem! Nem felvonulás, mert biztosítás nem lesz, a kresz szabályai betartandók! Várunk mindenkit szeretettel!"
Segítséget szeretnék kérni! Jól gondolom, hogy az alábbi képeken Volga M24 kuplung főhenger és munkahenger, és első lengéscsillapító látható? Ezek újak, és arra lennék még kíváncsi, hogy milyen árakat képviselnek szerintetek? Mennyit lehetne adni értük?
Érdekelne bármilyen állapotú K-126 (G,GM) illetve egyéb típuskódú karburátor. Akinek van megmaradva a fészerbe vagy a csirkék alatt vagy bárhol ilyen cucca és már nem kell neki és szívesen megválna a nehezéktől én megszabadítanám tőle. :) Előre is köszönöm, Pöckös
˝Öröm és boldogság kedves elvtársak...Kissebb vivodás után mégis csak úgy döntöttem hogy kell vagyis szükség van a második nagy bulinkra.Természetesen tudjátok az anyagi részét kell megoldanom-,konyha kassza,-kitartó a feleségem...MÉÉG.a többi ami a helyszin,étel,rendöri felvezetés,étkeztetés a barátok össze toborozása ugymond másodlagos de az is nagyon nagyon fontos....ezuttal is szeretném megköszönni a tavaj megjelent vendégeimnek a megjelenést.Mindenkit nagy és öszinte szeretettel várok az idén is..Mindenkitöl azt szeretném kérni,hogy NOVEMBER 1ig. jelezzétek felém,hogy milyen JÁRMÜVEL érkezik,és hány SZEMÉLYRE kér ebédet is..az ebéd 1000ft per fö amit érkezéskor a feleségem-BETTINÉL-- kell rendezni.Az ebédjegy egyszeri étkezésre jogosit mindenkit.Természetesen ha marad ki étel a repeta nem marad el.Jelentkezni pl,gumisgyuszi@gmail.com vagy sms 06703864334.nekem ez a két elérhetöségre van lehetöségem.Köszi a megértéseteket,és mégegyszer mindenkit nagy szeretettel várok..ha bármi ötletetek van mindenre nyitott vagyok mint a pártkönyv.A rendezvényen szükségem lenne majd hölgy segitségre.Aki tudna segiteni kérem jelezze nekem.
Szerintem mai napig is simán minden ß@rba "beleöntik" hogy сделано вСССР. Láttam már olyat is. Nem szovjet volt pedig, az tuti.
Na igen, 20-30 év alatt akár a gyári is bemattulhatott. Az enyémek sem voltak kristálytiszták, de azért még simán használhatóak voltak. Most már lesz új(gyári).
Szuper! Egyébként a peremes nálam is kizárólagos elsőbbséget élvez.
A "fakulós" kúpos érdekessége, hogy az is szovjet gyártmány. Jut eszembe, az autómon a balos még gyári volt, amikor cseréltem (nem dobtam ki), az pedig a peremes kivitel volt, totál bemattulva.
Volt már Zsigulim első tulajdonostól, és Volgám is ugyanígy. Mindkettőn a második képen szereplő alkatrész volt. Az első ugyanis egy elég hitvány utángyártott vacak alumínium házban hamar kifakuló sárga búra, csúnyán és igénytelenül kilógó gumialátét-tömítéssel. Ezzel szemben a második képen lévő alkatrész rozsdamentes lemezből van, kb. örök benne a búra, és a tömítés csak az izzófoglalat tövében van, tehát nem is látszik belőle semmi.
A totalcaros Volga-cikk újraolvasása után elbizonytalanodtam. Melyik ismétlő irányjelző a gyári? Gumitömítéses, kúp alakú, vagy tömítés nélküli, peremes?