És figyelj, hogy ne hagyj bent tücsköt etetés után (szedd ki amiket nem ettek meg), mert hajlamosak felzabálni a zöldet. Nálam egy nagy Aloe van bent, de rá se néznek, egyszer talán felmászott az egyik benézni, de ennyi. Tücskök sem ették meg szóval jó választás :).
Nagy hely kell Nekik, Pl.: diszperzites vödör, akvárium stb. Alulra föld kell. Jól szellőzzön a tároló. Vizestálba nagyobb köveket kell tenni, hogy ne fulladjanak bele. Vegyél lemezes halkaját, azt imádják. Adj Nekik salátát, almát, a kutyakaja is jó, szeretik az alus tápokat is. S fűtés kell Nekik! Tedd a radiátorra v tegyél föléjük egy spotlámpát.
Micsoda csönd van itt. Mondanátok pár tippet a tücsöktartással kapcsolatban? Gekkókról már rengeteget tudok, de a tücskeim rendszeresen elhullanak.. Múltkor pl 40-et vettem, 2 l-es fagyisdobozba betettem őket papírral, tojástartóval, minden, szórtam be nekik 1 szem morzsolt kutyakaját, raktam be nekik uborkát, sőt vizestálat is. Erre 2 nap mulva kb 10 kipurcant.. Most próbáltam homokos talajú dobozba tenni párat, másnapra kakukk. Help :).
okok,akkor majd figyelem ezt az éhenkórászt,nehogy elhizzon :) a többi is eszik,csak nem annyira falánkok. most megyek veszek valahol idökapcsolot,meg csipeszt
Erre figyelj, mert ugyanez volt ott is ahonnan én hoztam az egyiket, és iszonyat dagi lett pedig alig több mint fél éves. Most is ha többet rakok be le se nyeli az egyiket már ugrik a másikra.. Ha bírod az erőszakot csinálhatod azt is hogy levagdosod a tücsök lábát (csak a karmos részt), és akkor elég lassu lesz hogy a geki rávesse magát, és még a kezedet sem eszi :). Ha nincs étvágyuk valamiért, rakd a házukat melegebb helyre, attól megjön az étvágyuk :).
zavart hogy a másik kettö nem evett semmit,igy megprobáltam kézböl etetni öket és sikerrel jártam :) iga az egyikük ráharapott az ujjamra,mert épp elugrott a tücsi amikor nyult érte :d
mivel csipeszem még nincs,igy beraktam 6 tücsit nekik,mondván,majd mindegyik eszik 2-t,erre a nagyobbik csaj levadászott 4et,másik 2,meg még egyet se...
megvannak a gekkok :) haláli jo fejek :) amint beraktam öket a terkóba,egyböl elkezdték felfedezni,mászkálnak össze-vissza. ugy felmásztak a háttéren,hogy leesett az állam.
Gekkok még nem tudom hogy honnan lesznek,mert bö másfél hete beszéltem a Kristof Balázzsal és akkor még volt neki 3 gekko elado,azota lehet hogy eladta már öket,nemrég irtam neki mailt,de még nem válaszolt. ha megvannak neki akkor holnap mennék is értük...
Nekem van egy leopárd gekkóm(hím). A hím ivarérett. Nyáron akarok neki venni egy nagyobb terráriumot amibe kéne egy nőstény gekkó. Ha valakinek van eladó nősténye, akkor szóljon.
Eladó 4-5 hónapos normál színváltozatú leopárdgekkók, 6500Ft-ért.Szülőket meg lehet nézni! Egészségesek,barátságosak, szépen esznek.Szeretnénk ha jó helyük lenne, mert nagyon megszerettük őket!! :)
Elérhetőségek: Földes Péter 06/70-703-2093 foldes.peter7@chello.hu Valamint nálam :Neményi Viktória: nemenyiviki@freemail.hu
A tücsök-porzást én úgy oldom meg, hogy mivel étvágytól függően egyszerre legalább 8-10 db tücsköt kell kiosztanom a különböző gekkóknak, egyszerűen kineveztem egy nagyobb vitaminos dobozt "porzónak", és abban kevertem össze egy adagot két-háromféle vitaminporból+egy kis szépiacsont-reszelékből. Az alján jócskán van por, beteszem a tücsköket , lezárom a tetejét és megrázogatom a dobozt. Kinyitom, ekkor diszkrét kis porfelhő kíséretében csipesszel kiemelhetőek a táplálékállatok :-) amelyek ki sem tudnak ugrani idő előtt. A zacskó se rossz, csak mindig szórogatni kell vissza a dobozba, ami reggel, két gyermek ordibálása mellett nem a legegyszerűbb feladat :-D
tücsi panirozás,az jo :), ugy néz ki jövö héten meglesz a felszerelt terko,aztán akkor megyek a 3 gekkoért :) várom már... :) szerintem a kérdések igazán csak akkor fognak megfogalmazodni bennem.
Hihi!;) Volt egy kis fölös időm..:) S ha az állatokról egyszer elkezdek beszélni/írni akkor egyszerűen képtelen vagyok leállni..de aki ismer az ezt tudja!:)) Pedig a Leók felépítéséről, külalakjáról, jelleméről még nem is írtam..de szívesen belekezdek.!:D, csak azthiszem kiürülne a topic..:)
Talán ami hasznos lehet még, nemtudom h írtam-e v csak akartam: A tücskök beporzása a vitaminporral úgy egyszerű, ha zacsiba v befőttes üvegbe(és egyéb ilyen alkalmatosságba) szórunk kevés vitaminport és megrázzuk benne picit a tücsköket. Akkor mind "bepanírozódik". Persze ha erre nincs idő, akkor lehet simán a csipesszel is belemártani a tücsköt a porba..csak amúgy talán eredményesebb lehet.
Igen, mire ideérek, s3girl leír mindent a gekkókról... :-)
A talajfűtő azért kellhet, mert ha van olyan hely, amit kevesebb fény ér (hogy az állat ki tudja választani, nappal milyen hőmérsékletű helyen akar pihenni), akkor se fázzon. Nekem van olyan, hogy 6-7 óra után, amikor kikapcsolnak a lámpák, a nagy leo előmászik és ráfekszik a fűtősziklára, mert oda alig világít be a szobai lámpa fénye. Ilyenkor félhomály uralkodik a terráriuman, az állatka felkészül az éjszakai aktívabb időszakra és kihasználja a "lemenő napfény" által felmelegített szikla remanens hőjét :-)
Kiegészítem annyival a dolgot, h a terrárium aljára ragasztható fűtőlap teljesen kettérepesztette egy terráriumom alját. Meg alpha, Nálatok is volt ilyen gixer, nem?:)
Nálam nem ásták ki, levan jól ragasztva celluxal a terkó aljára!:)
Talajfűtő is több féle van. Fűtőszál amit szintén több méretben és teljesítményben árusítanak. Aztán ott van a terrárium aljára (kívülre) ragasztható fűtő lap is, szintén különböző méretben és teljesítményben. Nálunk a homok alá helyezett fűtőszál vált be jobban, bár néha kiásogatják a gekkik és úgy melegednek rajta. :-D
A fűtéshez hőérzékelős kapcsolót is lehet venni, de az időkapcsoló se rossz megoldás.