Ugyan tulaj (még?) nem vagyok, de élőben fogdostam már ilyet. Ami nagyon szembetűnő, az a Luke "Kudlik Júlia"-szerű szőke haja.. :)
De a Falcon-on úgy tudom nincs módosítás, nincs másik megoldás, egy-az-egyben kópia az egész. A ritka hátsó szürke keret-elemek, a parabola-tányér, a minden.
Itt viszont kivesézik és mintha mégis lenne pár különbség:
Van bármiféle alkatrész módosítás a 10179-hez képest? Nem színre gondolok (de az is érdekes lehet), hanem formákra. Vannak másfajta megoldások a kínain?
Ja, jó lenne mindenből kettőt venni, de akkor már inkább tizet. :) Egyet azért vettem, aztán lehet hogy játszósnak meg koszolódni megveszem a Lepin másolatot.
Szerintetek jön idén valami nagy SW dobás? Snowspeederről írnak, de nekem az annyira nem jön be. Jó lenne egy megújított Sólyom vagy Csillagromboló. Ugye a Csillagot néhány módosítással váratlanul újra kiadták a 8 évig futó előd után, közben szerintem az emberek sokkal jobban szeretnének egy új Sólymot meg CSR-t.
Szerintem a 92409 esélyes. Ha ez nem jó, akkor szerintem nincs egyéb. Láttam (sőt készítettem is) már olyan "custom" Porschét, ahol egy ilyen gumira kellett egy kisebb vékonyabbat kívülről ráfeszíteni. Nem túl barátságos megoldás, de kiadta...
Kívülről (felülről) közelítheti ezt a méretet a régi klasszikus "terepgumi" ami, pl. a 912, 910, stb. készletekben is volt... De azóta is rengeteg szettben.
Egy csaló hirdet a jófogáson drága szetteket ár alatt. Utalással kéri a fizetést, utánvétbe nem megy bele. Ne dőljetek be! Részleteket nem árulhatok el. Más Legós körökben osszátok meg nyugodtan ezt a hozzászólás. Legyetek óvatosak!
Szintén saját alkotás, ÖBB railjet vonat, mozdony + 7 kocsi. A magyar startup által készített SBrick van benne az infravevő helyett (az infravevő nem nagyon bírná el a 4 méteres és 8 kg-os szerelvényt), de a többi alkatrésze (elemtartó dobozok, lámpák, motorok) gyári LEGO-darabok.
Szerintetek érdemes beraktározni 75059 és 75095 Star Wars szetteket? Ezek tetszenek, de ha pár év múlva sokat érhetnek, akkor nem is bontanám ki őket. Vagy ezeknek az árai már nem emelkednek olyan szinten, mint a régebbi társai? Vagy várjak vele pár évet, aztán döntsem el, hogy kibontom vagy eladom? :) Amik igazán tetszenek, azok már a csillagos ég kategóriában vannak (nagy sólyom, nagy csillagromboló, nagy x-wing, nagy tydirium, halálcsillag 2). :(
Én sem adnék ki annyit, pont azt akartam ezzel írni, hogy azt már elengedtem. Legalábbis az eredeti kiadást, mert jövőre jön az újrakiadott falcon (semmi hovatalos, csak érzem. :)
Én akkor sem vennék, ha a kínai 5 ezer forint lenne. Mert bár jó lenne egy ilyen falcon, de ehhez az is hozzátartozik, hogy az eredeti lenne jó. :)
Köszönöm a választ! Előbb kellett volna rátalálnom, és most az ünnepek alatt ellennék vele... Szerintem megvárom a kínai újévet, aztán rendelek. Te megúsztad az áfát? Gondolom, Aliról rendelted.
Én sosem vennék utánzatot, még ha 1 Ft lenne, akkor sem. Nálam ez nem pénztárca kérdése.
Ez azért merész kijelentés.
Ki az, aki egy 10179-es MF-ért ma Magyarországon kb.1,2 millió Ft adna? Simán kifizetném, de nem vagyok hülye.
Persze ha gyűjtő vagyok és kibírom állni, hogy évekig, évtizedig porosodik a tárolóban a gondosan becsomagolt, limitált szériás eredeti dobozos Falcon, anélkül, hogy összeraknám, akkor ok. De nem vagyok gyűjtő.
Én a kirakás és a látvány élményéért vettem a LEPIN-től a 05033-as Falcon és nem bántam meg. Páran már ledöbbentek a látványától, amikor beléptek a szobába.
Megjegyezném, hogy az eredeti LEGO Falcon is a felső részét és a lábakat tekintve (számomra) gyenge mérnöki munkának tűnik. Többet vártam volna tőle. Állítom ezt úgy, hogy az eredeti soha nem volt a kezemben, de az összeépítési útmutató majd 1:1-ben ugyanaz. A LEGO-ban épp úgy vannak hibák, mint a LEPIN-ben. Némelyik ugyanaz, némelyik meg más.
Abban egyetértünk, hogy az eredeti az igazi. Ha akkor tudok belőle venni (nem tudtam róla, hogy létezik), akkor 2 ment volna a pincébe, egy pedig az élvezetek kielégítésére. :)
A végén hiányzott 2db 2x8-as, 2db 1x4-es szürke lapka meg egy "telefonkagyló". A többi rendben volt, volt amiből maradt is -bár nem tudok vele mit kezdeni.
A hiányzókért reklamálhattam volna, de inkább megrendeltem a LEGO ügyfélszolgálaton keresztül. 1,5 hét alatt megkaptam.
Ár-érték arányban kiváló, minőségre kb.85%-ot mondanék a LEGO-hoz képest. Alapvetően nincs vele semmi baj, de nem LEGO, lehet érezni a minőségen, a megmunkáláson, az anyagminőségen, az összepakoláskor.
A Lepin 05033-ra kerestem rá és dobta ki a fórumot a Google. Van itt olyan, aki már rakott ilyet össze? Nagyon szeretnék egyet, de félek megrendelni. Az Alival már jártam úgy, hogy nem küldték el a megrendelést, hibás terméknél pedig vissza akartak utalni 1 USD-t, mintha attól megjavulna... Szóval ilyen összegnél pláne félek. A másik, hogy beleolvastam az értékelésekbe és azért panaszkodnak hiányos készletekre. Nem sokan, de gondolom, hogy sok vásárló már összerakás előtt megírja az értékelését, tehát ennél többen is lehetnek. Szívesen kifizetnék 10000 Ft felárat, ha kézbe vehetném vásárlás előtt, de itthon nem árul senki. Vaterán van, de az is Kínából rendelős, nem látom értelmét egy közvetítőt a "semmire" kifizetni, mikor ugyanúgy meg tudom én is rendelni. Szóval tanácstalan vagyok.
Még két kérdés? Hogyan lehet a dobozos verziót rendelni? Nem láttam ilyen opciót a rendeléseknél. Összeszerelve nagyon nehéz takarítani? Utoljára gyerekkoromban volt Legóm, de akkor nem volt idejük porosodni. :)
Köszi! Szerintem is ügyes a gyerek.. :) Alkatrészeken már néha mi is csatázunk, persze átengedem. De amikor nem figyel, kicserélem egy másikra az építményében. Hehe. :)
A szállítódról majd azért kérjük a képeket, work in progress is érdekel!! :)