Nekünk 1120 km az út. Tavaly előtt éjfélkor indultunk, tavaly előzőnap itthoni idő szerint 17 órakor. Az éjszakai út eseménytelen és gyors (mármint mindenütt betartva a 120-at) volt, de mire megérkeztünk pl. tavaly ottani idő szerint 10 óra 30-kor úgy néztünk ki, mint a mosott sz@r. Három éve tranzittal mentünk-jöttünk, menetben Negotinoban aludtunk, jövetben Jagodinában. Most is tranzittal tervezzük, menetben Vranje, jövetben Belgrád. Így van idő este sétálni, megkóstolni a helyi nevezetességeket.
Tranzit szállásnak mi Leskovac-ban a Villa Perlát választottuk. Nekünk 447 km. Hát nem a fele az 1079km-nek de szerintem pont jó volt! Az ár tartalmazta a reggelit (kávé,tea,narancslé,tojás ételek v. lekvár,vaj,méz választható). 19e körüli volt a fizetendő négyünkre. Mi kártyával fizettünk,de lehet €-val is fizetni. A közvetlen szomszédban van egy kisbolt is ha éppen frissítené az ember az útravalót. Szerintem jó volt a hely!
Van ugyan az index fórumon "Autóval Görögországba" topik, de ott nincs összefoglalva az eljutáshoz szüksége sinformáció, ezért javaslom a hellasz.hu autós fórumának az összefoglalóját áttanulmányozni, itt a szükséges információk túlnyomó többsége összegyűjtve megtalálható. Az összefoglalót mindig frissítik, ott mindig naprakész információkat találhatsz.
Esetleg ha valaki tud már friss infót az útról és autópálya díjakat ! Olvastam,hogy a Macedon rész mostmár végig pálya, ez a rész +pénz vagy maradt a 3 kapu?Augusztus elején megyünk autóval. Tavaj is ebben az időben mentünk. Mi Kecelről indulunk és akkor is fullon volt Tompa! Bácsalmás felé kerültünk 1 autó volt elöttünk!!! Igaz csak nappal lehet átkelni rajta mert 7-19 óráig van nyitva. Az infókat előre is köszönöm!
A Vertigo/Beograd értelem szerűen elég messze van Nistől. A Dzep túl van rajta. Tavaly valaki írta, hogy Nisnél szállt meg és nagyon jó kaját, szobát kaptak. Igaz nem ezen a fórumon. Az "autóval Görögországba" topikon írta egy fórumtárs. Talán a keresőből elő tudod varázsolni a hsz.t, vagy kérdezz rá ott konkrétan a nisi szállásra!
Természetesen nem tudom, hogy honnan indulsz de biztos, hogy egy 1200 km.-es út(Bp-Szárti) 370. kilométere előtt tranzitszállás kell? Dzep már a fele az útnak. Ha München környékéről indulsz(vagy hasonló távolságról) akkor értem és tárgytalan az előző felvetés.
Én Magyarországon, Gyálon. Ennek ellenére a vendégmunkás roham idején több órás várakozások alakulnak ki Tompánál is. Különösen olyankor amikor a röszkei tömeget már eleve Tompára terelik az ottani állapotok miatt. ilyenkor csak Hercegszántón lehet zavartalanul átmenni.
Idén Sartiban próbálunk nyaralni, de nem igazán sikerül megfelelő szállást találni. Az első bökkenő, hogy 10 éjszakára tervezünk. A másik, hogy 10 főre kellene kétfőként elszeparált apartmanokat találni...esetleg, ha valakinek lenne ötlete, megosztaná velem? Előre is köszönöm! Még egy kérdés: mennyi előleget szoktak kérni foglaláskor? Eddig horvátba jártunk, ott EUR100 szokott lenni a foglalási díj.
Egy kis olvasnivaló sajt művem, 2016-os nyaralás. Tavalyról nem írtam, mert kb. ugyanez volt annyi a különbség hogy júniusban a Stelitsában , júliusban a Katerinában szálltunk meg, és mindkettő jobban tetszett mint a Spanos :) Ja és elmeltünk a Grand Athos túrájára, ami szintén sokkal jobb mint a Sithoné.
Ha majd van szabad kapacitásod és érdekelnek az esetleges kirándulások itt értekezzünk inkább! Jó az autós topik is, de néha zavaró már a kéretlen véleménynyilvánítás Szártival kapcsolatban. Szubjektív dolgokkal meg a tököm se akar vitatkozni. Ahogy az elején, az autós téma sem tabu itt.
Nekem elég sok üzleti, munkakapcsolatom van Szlavóniában és régóta gyümölcsöző kapcsolatok. Módosabb ügyfelek sokszor ajánlották már tengerparti nyaralójukat 1-2 hétre. Szerencsére az asszonyom már október november környékén erőlteti, hogy nézzünk, foglaljunk Görögországba valamit, úgyhogy "sajnálkozva" köszönöm meg az ajánlatokat a már lefoglalt helyre való tekintettel. Nehezen tolerálható mentalitás, hogy a nyári 3-4 hónap zsúfoltságát ilyen nehezen bírják, de a turizmus nyújtotta anyagi javak azért kellenek.
Mélységesen egyetértek veled ami Dubrovnikot és a horvátokat illeti :) Egyszer voltam kb. 3 óra hosszat Dubrovnikban, és ez volt az első , egyetlen és utolsó horvát utam. Valami rémes. Megjegyzem nekem a város sem tetszett, egy kőrengeteg, ha igazán olasz építészetet akarok nézegetni, akkor irány Firenze, Siena, oda is csak ősszel vagy tavasszal :)
Ne aggódj, 2-3 banki nap, míg odaér a pénzed. Aztán még a görögök konstatálják, hogy érkezett, kicsit gondolkodnak, és aztán majd visszaigazolják :) Minden OK lesz, de azt fogadd el az elején, hogy a görög nem egy kapkodós nemzet. Szépen lassan mindenre sort kerítenek.
Most először nekem is hasonló foglalásom van Thasoson. A foglaláskor kért hitelkártyáról levették a végösszeg 30%át. A továbbiakat az érkezésünk előtt
2-3 nappal veszik le a kártyáról. Még sosem csináltam így, pedig a 90-es évek eleje óta voltam párszor GR-ban meg szigeteken is. Szerintem nincs mit aggódni ezen. Nekem az ügymenet magyarul, angolul, görögül is ki van nyomtatva. Odamegyünk, bemutatom a foglalást, igazolom magam és az útitársakat, beköltözök. Így lesz a tiéd is. Esetleg még olyan lehet, hogy a maradékot helyben kp.-ben kell fizetned! Eddig sosem fizettem előleget. Mindig helyben az egészet érkezéskor.