Keresés

Részletes keresés

kari333 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 143
Látszólag vagyunk csak kortársak, ugyanis te Kálvin idejében élsz a valóságban, én viszont az apostolok korában igyekszem élni.
Az emberi pszichének nagy szüksége van Isten Lelkére. Lásd:Dávid zenéjét a depressziós Saulnál.
Előzmény: prophet1 (139)
Krisztuskövet Creative Commons License 2011.08.15 0 0 142

Köszöntelek hysrftgh!

Ezt írod:

"Isten nem Lélek, hanem Szellem! 

Az emberben is megtalálható az isteni hármasság: szellem, lélek, test. 

A szellem az a részünk, amivel Isten adását „fogni” tudjuk. 

A lelkünkkel nem lehet Istent érzékelni, hiszen a lélek: értelem, érzelem akarat."

Eddigi igetanulmányozásom alapján, én is hasonlóan látom.

Üdv.

Előzmény: hysrftgh (141)
hysrftgh Creative Commons License 2011.08.15 0 0 141

Szerintem te kevered össze az emberi pszichét a Szent lélekkel. A szellem és a lélek tök más kategória. Isten nem Lélek, hanem Szellem! Az emberben is megtalálható az isteni hármasság: szellem, lélek, test. A szellem az a részünk, amivel Isten adását „fogni” tudjuk. A lelkünkkel nem lehet Istent érzékelni, hiszen a lélek: értelem, érzelem akarat.

Az nagyon dicséretes, hogy a nyelveken szólást (meg a többit) éppen olyan hasznos ajándéknak tartod, mint Pál apostol. Csak azt nem látom, hogy KI akarta itt kierőszakolni belőled, hogy szóljál nyelveken?

Előzmény: prophet1 (139)
hysrftgh Creative Commons License 2011.08.15 0 0 140

XVI. Benedek pápa, a Brazil Püspöki Konferencia Elnökségének tagjai előtt azt mondta, hogy: „Éljük meg a pünkösdisták dinamizmusát. Nem akarjuk, hogy maguk mögött hagyjanak bennünket Krisztus és a Szentlélek iránti szeretetükben. Nekünk kell még jobban kimutatni örömünket, hogy meg vagyunk váltva, hogy ismerjük az Urat. Át kell adnunk örömünket, hitünket és azt a képességünket is, hogy kölcsönösen segítjük egymást a mindennapi evangelizálásban.”

Pünkösdi dinamizmus  http://eloviz.epk.hu/node/721

Mondjuk érthető, hiszen Brazíliáról az van megírva, hogy:

„Az ország vallási térképét meghatározza, hogy a mindinkább terjedő vallási közömbösség mellett egyre inkább teret hódítanak a különféle karizmatikus felekezetek és a helyi vagy afrikai, szinkretista vallások. Ma a lakosságnak 36%-a nem a katolikus egyházhoz tartozik. Közel 3000 protestáns és 780 egyéb vallási irányzatot képviselő misszionárius dolgozik az országban. A brazil alkotmány szerint a vallásszabadság minden, a közrendet és közbiztonságot nem veszélyeztető egyházat és felekezetet megilleti.

http://brazil.network.hu/blog/brazil_klub_hirei/brazilia

Azt is olvastam, hogy több mint 30 millió pünkösdi karizmatikus hívő (olyan mint a HGy-sek) volt már több éve is Brazíliában. Ott is voltak cirkuszok ellenük, de mint látható ma már a római pápának is megváltozott a véleménye. Talán egyszer kishazánkban is lecsendesednek a kedélyek?

Előzmény: prophet1 (136)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 139

Karcsikám, kezdjem elölről? Látod, kortársak vagyunk, mégis mennyire félreértjük egymást (mármint Te engem).

A probléma jelen esetben az emberi psziché és a Szent Lélek összekeverése volt, amiben nem értünk egyet a HGyt.-t illetően birssel. Egyébként meg én a nyelveken szólást (meg a többit) éppen olyan hasznos ajándéknak tartom, mint Pál apostol. Csak ki nem állhatom a kierőszakolását. Mert abból már nagy bajok származtak.....Meg folytathatnám még, de nem teszem....Lezártuk - egyelőre.

Előzmény: kari333 (138)
kari333 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 138
Az Igazság keresésében egyikőnk sem állhat meg. Tavaly a Nyelveken szólás topikban olvastam prophet1 apukájáról, és evégett olvastam mek-et is.
Amiért elbeszéltek egymás mellett, hogy prophet1 hasznosabbnak tartja (gyermekkori rossz példák miatt) a bölcsesség, a tudomány beszédének ajándékait.
Amit át kell gondolni az az, hogy nyelveken szólni újszövetségi hívőként nem nehéz, sőt ez alapként szolgál (a pohár túlcsordul) a Lélek ajándékai számára: köztük a nyelvek nemei számára, mely nem a hívő egyéni imaéletére vonatkozik, hanem konkrét üzenetet hordoz a gyülekezet számára, és magyarázattal együtt egyenlő a prófétálással, ami egyből anyanyelvünkön szól.
A víz - és Lélek keresztség eggyütt alkotja Szellemi körülmetélkedésünket.
Előzmény: birs (133)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 137

Hát a pápák már csak ilyen jók. Pl. Luther Mártonnak is pár éve megbocsátották, hogy 500 éve kiátkozták őt. :o)

Előzmény: prophet1 (136)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 136

Ezt már szeretem. Tudod, amikor az 1960-as évek közepén Barth Károlyt (Karl Barth, a 20. század leghíresebb református teológusa) meghívták a Vatikánba (VI. Pál pápa), és a mai pápával (Ratzinger)vitatkozott egy darabig, az nagyon ideges volt, de amikor az akkori pápa fogadta, és szóba jöttek a nézeteltérések, az nem vitatkozott, csak ennyit mondott: "majd imádkozom Önért". Na, ez nagyon tetszett Barth Károlynak.

Így van ez. Ha valaki tudja az igazságot, legyen benne biztos...:) 

Előzmény: birs (135)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 135

Jól van, legyen neked a te hited szerint, meg nekem is. :)

Előzmény: prophet1 (134)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 134

Köszönöm a belinkeléseket. De valóban "hidegen hagynak". Hiszen olvastam én azokat még amikor kerestem az igazságot. De aki már megtalálta, nem megy vissza a rosszabb tanításokhoz....

Előzmény: birs (133)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 133

Kedves prophet1!

Egyelőre nyugodtan egyezzzünk meg, hogy "nem egyezünk meg". 

Rendben :)

Mert kb. biztosra vehetem azt is, hogy nem olvastad el a "Szentlélek hármas titka" c. könyvet, vagy ha elolvasod is, nagyon könnyen lehet, hogy nem értesz vele egyet.

Valóban. :) Ahogyan gondolom, te sem értesz egyet pl. Derek Prince, Nochta Pál Attila, vagy Marilyn Hickey írásaival.

Én pedig bizonyos vagyok a magam részéről, hogy az a helyes tanítás bibliai alapon a "szentlélek keresztségével" kapcsolatban.

Én meg azért vagyok biztos, hogy bibliai alapúak pl. a fent említett személyek munkái, mivel a saját bőrömön is megtapasztaltam/tapasztalok, már több mint 20 éve. És valóban ezek a tanítások merőben eltérnek a protestáns gyakorlattól.

Bár gondolom hidegen hagy, de azért én is belinkelek 3-at:

Derek Prince: 3. rész Szent Szellem keresztség

http://keresztenyfilmek.com/tanitasok/6-derek-prince/456-derek-prince-3-resz-szent-szellem-keresztseg.html

„A Szent Szellem keresztségről általunk felépített teóriák

Ezek is gyakran az Isten ismerete ellen emeltetett gondolatok közé tartoznak. Ezek olyan

okoskodások, amelyek könnyen megakadályozhatják a Szent Szellem vételét az életünkben. Ezek az

okoskodások sokszor nem is emberi gondolatok, hanem gonosz szellemektől származnak. Már sok

olyan Szent Szellem keresztség ellenes könyvet olvastam, amelyek valószínűleg első sorban

démonoktól származó gondolatokat tartalmaznak, mert ezek a könyvek általában eléggé

érthetetlenek.

A másik gyakori probléma az, hogy gyakran mi akarjuk meghatározni, milyen módon töltsön be

bennünket a Szent Szellem. Elgondoljuk, hogyan is jöjjön hozzánk a Szent Szellem, s ha ő másképp

akar bennünket megérinteni, akkor mi gyakran ellenállunk.

Ez a fajta magatartás is első sorban a mi elménkben felépített teóriáinkból fakadhat.

A Szent Szellem keresztségről szóló hamis tanítások

Azok az emberek, akik a betöltekezésük előtt sok ezzel a témával kapcsolatos hamis tanítást

hallgattak, nagyon nehezen tudnak megnyílni Isten előtt. Az ilyen emberekben szinte újra rombolni

és építeni kell. Le kell rombolni a rosszat, és fel kell építeni a jót. A hit mint tudjuk, hallásból

származik, és ha valaki először a rosszat hiszi el, akkor utána az ilyen embernek már sokkal

nehezebb elhinnie a jót.”

http://www.istenkereso.hu/kepek/letoltheto/20100907044207371498/Nochta_Pal_Attila_-_A_Szent_Szellem_keresztsegrol.pdf

MARILYN HICKEY: SZENT SZELLEM A TE SEGÍTŐD

Előzmény: prophet1 (129)
kari333 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 132
3 mek az igazság:)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 131

http://mek.oszk.hu/08400/08477/index.phtml

Pardon! Nem sikerült előzőleg.

Előzmény: prophet1 (129)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 130

Vannak ennél jobb tanítások is - bibliai alapon. Ezt is mondtam már néhányszor:

http://mek.oszk.hu/07000/07083/07083.htm#32

Előzmény: birs (128)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 129

Kedves birs!

Egyelőre nyugodtan egyezzzünk meg, hogy "nem egyezünk meg".  Mert kb. biztosra vehetem azt is, hogy nem olvastad el a "Szentlélek hármas titka" c. könyvet, vagy ha elolvasod is, nagyon könnyen lehet, hogy nem értesz vele egyet. Én pedig bizonyos vagyok a magam részéről, hogy az a helyes tanítás bibliai alapon a "szentlélek keresztségével" kapcsolatban. Attól az "ún." "karizmatikusok" tanítása merőben eltér..... Tessék, még egyszer belinkelem:

http://mek.oszk.hu/html/vgi/kereses/keresesujgy.phtml?tip=gyors

Előzmény: birs (120)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 128

A keresztség szó jelentése a görögben bemerülés, alámerülés, de soha sincs meghintés vagy leöntés értelme

A vízkeresztség jelképes cselekmény, amelyet az újonnan született emberen, annak kívánságára, vízbe való alámerítéssel hajtanak végre. A megkeresztelendő ezáltal nyilvánosan vallást tesz arról, hogy Krisztussal együtt meghalt, eltemettetett és feltámadott.

A Bibliában nincs példa kisgyermekek keresztelésére, ugyanis csak felnőtt és döntésre képes emberek bemerítéséről olvashatunk (ApCsel 2,41; 8,12; 8,36-38; 9,17-18; 10,45-48).

A csecsemők, a kisgyermekek még nem tudnak hinni, és életre szólóan dönteni sem képesek. A csecsemők megkeresztelése egyházi hagyomány, amely az egyén akaratlagos döntése és személyes hite nélkül történik, ezért Isten előtt keveset ér. Amiképpen a megtérés is személyes és akaratlagos dolog – amit nem dönthet el más helyettünk –, ugyanígy a megkeresztelkedés is.

Isten felettébb tiszteli az emberi jogokat a szabadság, az akarat, a szándék, a döntés, cselekvés tekintetében; ugyanígy kellene az egyháznak is tisztelnie. Másfelől az ember is tisztelje Isten akaratát, ezért a keresztény egyháznak a Biblia utasítása szerint kell a bemerítkezést gyakorolni, s azt senkinek sincs joga megváltoztatni!

Maga Jézus Krisztus is bemerítkezett

Urunk Jézus bemerítkezésével főképpen azt fejezte ki, hogy Isten létére teljes mértékben magára vállalta az emberi sorsközösséget.

Bemerítő János meglepődött az Úr ezen szándékán, ezért vonakodott Őt bemeríteni. Jézus azonban ezt monda néki: „Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk…” (Mt 3,15).

Ebből természetességgel az következik, ha Isten Fia bemerítkezett, akkor nekünk is szükséges ezt az igazságot végrehajtanunk.

Előzmény: Törölt nick (122)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 127

Nekem is meg van a véleményem az „erkölcsös” „történelmi” egyházak híveiről, meg papjairól.

De keresgélhetsz kedvedre, az eddigi 4815 hozzászólásomban, hogy hányszor sátánoztam le egy másik keresztényt, vagy annak egyházát!

A 700-as CLUB az ATV-n topikban is mekkorát hazudtál. Pedig ott sem bántják a „történelmi" egyházakat.

Ez a mérhetetlen gyűlölet benned vajon milyen szellemtől/lélektől van?

kari333 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 126
Mégsem a 3ság nevére tették az apostolok egyetlen esetben sem a gyakorlati példák alapján. (Máté nem szólt rá Péterre, hogy ide figyelj, a Mester nem így hagyta ránk...)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 125

Szereted a zsidózó oldalakat olvasni? Az persze eszedbe se jut, hogy imádott Máriád is zsidó volt.

Előzmény: Törölt nick (121)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 124

Bemerítkezett? Már eleve a sátánba merítkezett bele mert Jézus megkereszteléshez kötötte az Ő országába való belépést.

Szóval szerinted a bemerítkezés sátánba merítkezés. Akkor szerinzted Jézus is a sátánba merítkezett bele a Jordánban?

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.15 0 0 123

Értelek. :) 

Előzmény: prophet1 (101)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.15 0 0 122

A bizonyságok jók. Isten nem köti az ajándékait bűntelen élethez.

Az erkölcsösön meg lehetne vitatkozni.

Bemerítkezett? Már eleve a sátánba merítkezett bele mert Jézus megkereszteléshez kötötte az Ő országába való belépést.

Mt 28,19 - Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére,

Előzmény: birs (100)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 120

Ha úgy érzed , hogy nem is érdemes egymással társalognunk, akkor ne tegyük.

Egyébként meg nem is mindenkire bízatott a "lelkek megítélésének" ajándéka.

Bizony így van!

Ha Te meg nem értesz egyet az igaz kritikával, ne szólj bele.

Ja értem. Csak te szólhatsz bele olyasmibe, amiről fogalmad sincs. :)

Engem nem különösebben érdekel, hogy kinek az érzékenységét bántom meg, ha az igazságot mondom.

Nekem sem az a célom, hogy bárkit is megsértsek, de azért ne kapd fel a vizet, ha nem értek veled egyet.

Arról meg minek nyitnánk vitát, hogy ki látja helyesen az igazságot? Hiszen ahhoz olyan lelkülettel kellene bírni, vagy legalább készséget kellene mutatni a dolgok megértéséhez.

Ezt mondom én is.

Ha meg nincs igazam, mit erősködsz? Örülj neki. Ha meg igazam van, mit tehetsz ellene? Mindenesetre bízd rám a magamért való felelősséget.

Csak tudnám, hogy mikor erősködtem? Egyáltalán nem örülök annak, ha valaki tévúton jár. Természetesen szíved joga, hogy azt higyj, amit akarsz. Való igaz, hogy minden hívőnek a saját felelőssége, hogy kinek a véleményét fogadja el. Egy biztos: Neked is, nekem is egyszer meg kell állnunk Jézus előtt. Csak akkor már nem lesz alkalmunk változtatni az álláspontunkon.

Azért van köztünk egy nagy különbség köztünk: bennem van annyi Istenfélelem, hogy nem mernék olyat állítani egyetlen egyházban folyó eseményről sem, hogy az ördögtől  van. Mert (nyilván tudod te is), hogy egyetlen halálos bűn van: a Szentlélek káromlás bűne!

Előzmény: prophet1 (119)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 119

Én 21. évvel ezelőtt kerestem, és találtam meg az igazságot, Jézus Krisztust. Előtte olyan voltam, mint te most. :)

Na látod. nem is érdemes veled társalogni. Hiszen nem érdekel az igazság. És sokan vagytok ilyenek. Egyébként meg nem is mindenkire bízatott a "lelkek megítélésének" ajándéka. Ha Te meg nem értesz egyet az igaz kritikával, ne szólj bele. Engem nem különösebben érdekel, hogy kinek az érzékenységét bántom meg, ha az igazságot mondom. Arról meg minek nyitnánk vitát, hogy ki látja helyesen az igazságot? Hiszen ahhoz olyan lelkülettel kellene bírni, vagy legalább készséget kellene mutatni a dolgok megértéséhez.

Ha meg nincs igazam, mit erősködsz? Örülj neki. Ha meg igazam van, mit tehetsz ellene? Mindenesetre bízd rám a magamért való felelősséget. Nem szoktam meggondolatlanul beszélni. A felesleges vitákat pedig kerülöm......

Előzmény: birs (116)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.15 0 0 118

Olvastam:(  Hát, ez van. De azért ne add fel, nomeg nem olyan könnyű a Hgy-t feldolgozni.

De nekem a szívem csücske mindörökre:)

Előzmény: birs (112)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.15 0 0 117

Attól még, hogy te nem veszed a fáradságot utánanézni dolgoknak, amik a magyar bibliafordításokban esetleg nem helyesek, attól még a például a szellem és lélek nem ugyanaz a fogalom. Szövegértésileg sem. A szellemek megítélésének ajándéka is építésre adatik annak, akinek adatik, és nem mások ítélgetésére és lenyomására. Ha valamiről kap az ember kijelentést és ajándékot, az haszonra van. Annak, amit itt mondtál másokról, mi haszna? Inkább kára van, elsősorban magadnak. Hogy segítesz rajtuk? Stb.

Előzmény: prophet1 (113)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 116

Miért, téged érdekel az igazság?

Én 21. évvel ezelőtt kerestem, és találtam meg az igazságot, Jézus Krisztust. Előtte olyan voltam, mint te most. :)

Előzmény: prophet1 (114)
birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 115

Éppen ez az ördög nagy csalása. "Világosság angyalává változtatja magát."

Az ördög csalása az, hogy emberek élete gyökeresen megváltozik, a társadalom hasznos tagjává válnak? Mégis mi haszna van az ördögnek abból, hogy mi úton-útfélen Jézus Krisztust magasztaljuk, megutáljuk, és elhagyjuk a bűneinket? Ennyire ostobának hiszed sátánt?

És nagyon sokan nem ismerik fel. És meg sem mondhatod nekik, mert úgy sem értenék meg.

Az persze eszedbe se jut, hogy esetleg te vagy az, aki nem ismered fel, hogy mi van Istentől, és mi az ördögtől. Vagy akár te is lehetsz az, aki nem érted meg, hogyan és mit cselekszik az Úr ma?

Előzmény: prophet1 (101)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 114

Miért, téged érdekel az igazság?

Előzmény: birs (106)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 113

Az nálam a "lelkek megítélése". Majd meglátod "ama napon", hogy mi az. Addig hiába is mondanám neked.

Előzmény: Törölt nick (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!