NTFS. Tudom én, hogy mit tesz rendbe, de miért kell néha naponta többször? Baromi idegesítő, hogy olyan foldereken is csinálja, amik archivált cuccok, tehát új levél nem kerül bele (éves bontásban van az Inbox és a Sent is), illetve még rosszabb, hogy nem néha jelzi, hogy bejött új levél, mert a filter bepakolta a helyére, de az msf szerinte éppen halott... (most éppen a Junk-ot építette újra, hirtelen lett a 28-ből 271 :)
Volt egy vinyóhalálom, úgyhogy gyorsan eszembe jutott, hogy nem mentettem leveleket egy éve, ezért fogtam, töröltem a kukát, csináltam egy compact folders-t, lelőttem a TB-t, aztán fogtam, kihajigáltam az összes .msf-et, lementettem a teljes könyvtárat két DVD-re, aztán újraindítottam. Na, azóta csinálja.
Tudja valaki, hogy mi lehet az oka annak, hogy a TB véletlenszerűen nekiáll újraépíteni a "summary file"-t amikor kiválasztok egy foldert? Mostanában egyre gyakrabban csinálja, és elég idegesítő, mert egy-egy folder átlagosan 3-400 MB-nyi levelet tartalmaz, tehát lassú. Másrészt ilyenkor előfordul az, hogy bejön egy levél, a szűrési szabályok miatt átteszi egy folderbe, csakhogy annak a foldernek éppen érvénytelennek tartja a summary-jét, ezért amíg nem kattintok rá, addig nem is jelzi, hogy olvasatlan levél van benne...
van irasjogod a prefs.js file-ra? amugy a network.proxy.VALAMI kulcsok tartalmazzak a proxy beallitasokat. Nagyon ugy tunik mintha valami visszallitana, vagy el se tudja menteni a prefs.js-be. Nincs esetleg system restore ami folyton vissza irja? :D) Nezd meg a file modositasi datumat is.
Sziasztok kérek egy kis segítséget ,Firefoxal netezek és időről időre megjelenik egy hibaüzenet ,amikor a progit becsukom,és ujra indítom hogy a Fire proxykiszolgálóra lett beálliva és nem találja a kiszolgálót,és nem tölti be a kezdő lapot. Na akkor kézzel átállitom -beállítások -közvetlen internet kapcsolat-akkor megy tovább Nod frissitve Spyboot,meg Adawerw lefuttatva csökkentett módban is Mi a turó állitgatja el állandóan?? Ja amugy Adsl kapcs
"FF2-ben about:config -> browser.tabs.closeButtons" Köszi, ez hasznos infó a számomra. Most arrafelé hajlok, hogy egérnél a szélső close gomb kényelmesebb számomra, míg tapipaddal a fülenkénti. Így legalább tudom próbálgatni mindkettőt.
Utóirathoz: FF2-ben about:config -> browser.tabs.closeButtons (duplakatt a sorra) 1: minden tabon van close gomb 2: sehol sincs 3: csak a tab-bar szélén van egy
Jómagam a 2-es értéket használom, és az egér középső gombjával zárom a füleket.
"A hiba uzenet eleg vilagos, melyik reszet nem erted?"
Hát azt, hogy a Firefox frissen telepített gépre került alapértelmezett beállításokkal, és -mivel a korábbi hsz-om azon írtam- valószínűleg működik is.
A Java telepítést pedig Rendszergazda-ként csináltam.
De úgy tűnik megvan az ok: a Suntól frissen letöltött telepítő túl régi volt, kerestem újabbat, azzal már működik.
Ezzel kapcsolatos az újabb kérdésem: a Firefoxban kiterjesztések között ott kell legyen a JAVA?
Ui: a Mozilla után pár napig használtam a Firefox2-t, és nagyon hiányzott jobb szélről a lapbezáró gomb, mert mindig keresgélni kell, hogy az aktuális oldalé hol található éppen. Most visszaálltam az 1.5-re, és zavar, hogy lap bezáráskor szélre kell kiugrálni.
A hiba uzenet eleg vilagos, melyik reszet nem erted? Es van-e jogod, mint ott is irja?
Amugy ha a java bin konyvtarad meg van a path-ban akkor nem kell bemasolnod a plugins konyvtarba azt a par dll-t a java bin konyvtarabol a mozilla plugins konyvtaraba. Ha nincs a path-ban akkor az ilyeneket hogy NPJavaXX.dll NPJPIXX_XX.dll NPOJIXX.dll ahol az XX-ek szamok, masold be :)
Fogod az application data/thunderbird könyvtárat, és felülírod vele a szűz telepítés azonos könyvtárát. Lehet, hogy elsőre nyafog miatta, de aztán megy. Még egyszerűbb, ha a "felülírást" a friss telepítés előtt teszed meg, mert akkor érzékeli a létező beállításokat, fiókokat, etc., aztán már eleve úgy indul. Én így költöztettem az új gépre nemrég a levelezésem.
Az egyik gépen van egy szűzen telepített Thunderbird, a másikon pedig egy használt, 3 beállított postafiókkal. Hogyan lehet a legkevesebb munkával "átklónozni" az új Viharmadár alá a belakott profilt?
Sziasztok kérek egy kis segítséget ,Firefoxal megyek, és időről időre megjelenik egy hibaüzenet ,hogy a Fire proxykiszolgálóra lett beálliva és nem találja a kiszolgálót,és nem tölti be a kezdő lapot. Na akkor kézzel átállitom -beállítások -közvetlen internet kapcsolat-akkor megy tovább Nod frissitve Spyboot,meg Adawerw lefuttatva csökkentett módban is Mi a turó állitgatja el állandóan?? Ja amugy Adsl kapcs
oda ahova beallitottad a mail-jeidet:) levelezot kinyit, postafiokot letrehoz, ott megadod a mail konyvtar helyet, vagy ha jo a default akkor legalabb megnezed hol van az, utana levelezo becsuk, file-okat bemasolod oda, levelezo elindit es ott lesznek :)
nem tudom melyik mozilla oldal melyik reszere gondolsz, de ez a nightly, tobbek kozott, mar fixelt: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thunderbird/nightly/latest-trunk/
Szerkesztés/Beállítások… Böngésző kategóriacsoport Segédalkalmazások kategória: Fájltípusok: audio/mpeg Szerkesztés… gomb: a Kérdezzen, mielőtt előtti kiválasztónégyzet legyen kipipálva.
Fájl letöltésnél ez az ablak működik. De az mp3 letöltésénél egy véletlen kattintással eltüntettem a nyíllal jelzett pipát, így a letöltés után azonnal elindul a zene. Hogy lehet ezt visszacsinálni?
Minden más esetben -itt a képen is- én dönthetek, indítom a fájlt, vagy bezárom az ablakot.