Keresés

Részletes keresés

DINGO Creative Commons License 2003.01.20 0 0 28
csak egy buta kerdes:
miert nem erintkezhet vizzel a Braun?

koszi!
dingo a fotudatlan

Előzmény: TamásD (27)
TamásD Creative Commons License 2003.01.19 0 0 27
Nekem volt Philipsem, most pedig egy Braun van, mindkettő kb. közepes kategóriájú (akkus). A Philips formailag jobban bejött, viszont ahogy azt többen mondták is, a Braunnal sokkal jobban lehet borotválkozni, alaposabb, elég egyszer-kétszer áthúzni egy területen. Nekem két-háromnapos borostával is elbánik, a pengéket védő szitának sincs még semmi baja. Viszont még nem hangzott el egy erős érv a Philips mellett, miszerint egyszerűen vízzel tisztítható a legtöbb típus. Berakod a folyó víz alá, aztán simán megszárad magának, nem kell hozzá semmi tisztítófolyadék, kefélés, stb. A Braunok többségét (bár a drágábbakhoz már szintén van valamilyen folyadékos tisztítóedényke) elvileg minden borotválkozás után ki kellene kefélgetni, víz nem érheti, a saját tisztítófolyadékkal lehet mosni. Mondjuk én kéthavonta egyszer, ha nekiesek a kisecsettel, és mégis mükszik.

TamásD

rik-027 Creative Commons License 2003.01.15 0 0 26
braun v. panasonic. reszemröl inkabb az utobbi
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.08 0 0 25
Na gyere kis kedvencem, rögtön leváglak! :-)
1ébként én sokáig használtam a Phillips körkéses (3 késes, csak hálózatról működő) szerkezetét, de nem tudtam megszokni a villanyt. Maradt a Gilette...
Mindig olyan érzésem volt borotválkozás után, mintha leégettem volna a képemet.
Pedig elég vastag tud lenni rajta a bőr :-))))))))))
Előzmény: Törölt nick (23)
Mirage Creative Commons License 2002.07.08 0 0 24
Holdanyó

"de olyat aki a Ph után váltott volna Br-ra, nem láttam."

Khhhmm!

Mint már többen is írták, és egyre több ismerős is csak megerősített benne: hogy a kényesebb bőrűek közül nagyon is sokan váltottak Ph-ról Braunra. A Braun kíméletesebb és alaposabb... természetesen azonos árkategóriákon belül.
De ezzel vége is az előnyöknek. Néhány hátrányt pedig már korábban leírtak a Braun-ról.

de kis idő múlva megszokja a más jellegű strapát
vagy megszokja... vagy nem... alkati dolog.

Előzmény: Holdanyó (22)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.04 0 0 23
nahát, egy regényhős!
Előzmény: Holdanyó (22)
Holdanyó Creative Commons License 2002.07.04 0 0 22
Megboldogult egyetemista koromban gyakran dolgoztam a Philips-nek (karácsonyi vásárok, akciók, road-show-k).
Szóval tartottak nekünk előtte tréninget a termékekből!
Aszonták az okosok, hogy a körkésestől lehet, hogy eleinte kivörösödik az arcbőr, de kis idő múlva megszokja a más jellegű strapát, és akkor már hatékonyabb, mint a hagyományos.
Akiknek volt már Braun borotvájuk, azok gyakran váltottak Ph-re, de olyat aki a Ph után váltott volna Br-ra, nem láttam.
Ja, és van olyan is, ami összegyűjti a levágott szőrt, mint a fűnyíró :-))
Ez női szemmel nézve nagyon praktikus, mert utálom, ha a mosdó a párom lenyírt borostájával van borítva :-))
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.04 0 0 21
ez is egy hasznos információ. Köszönöm! De azt hiszem, nem ma estte megyek borotvát venni. Pengeéles így is a hangulat...
Előzmény: gypeter (20)
gypeter Creative Commons License 2002.07.04 0 0 20
"...hogy az aksis borotvák mennyi ideig képesek utántöltődni"

A teljesen lemerített Braun Flex Integrál-t és a Braun Syncro-t kb. 60-90 percig tart feltölteni.

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.04 0 0 19
nekem is életbe-(azaz: szakállba!)-vágó problémáim vannak, miközben forrong a főváros... :O))
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.04 0 0 18
megint növesszek szakállt? :O))
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.04 0 0 17
egyre csak nől...
H_G Creative Commons License 2002.07.04 0 0 16
A körkések kíméletességét állítani lehet (egy tárcsával visszább húzni a házba vagy jobban kidugni). Az én Philipsem (HQ 342) határozottan kíméletesebb, mint a Micron Plus volt! (Viszont hatékonyságban tényleg jobb a Braun, amíg csak egynapos szőrről van szó, ebben egyetértek elliot kollégával.)

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.04 0 0 15
a mostanság kapható borotvák esetében van valakinek tapasztalata? eddig braun micron-t (a korai kőkorból származó darab) használtam, most azonban súlyos érintkezési hibával küzd, vagyis akkor is megy, ha be sincs kapcsolva vagy akkor se, ha be van (na ez utóbbi a zűrös...).

tegnap körbenéztem a boltokban és megdöbbentem az árakon. ráadásul honnan tudjam, hogy fogja-e bírni a bőröm pl. a philips körkéseit? s ha már körkés, akkkor két vagy három körkés? s ha már körkés, akkor olyan, aminél középen lukacskák vannak a hosszabb szőrnek, vagy ez felesleges? s hogy az aksis borotvák mennyi ideig képesek utántöltődni?

vagy mégis braun?

köszi előre is!
szakáll

ui: aki humorizálni merészel, azt menten szétcsapom :O))

elliot Creative Commons License 2002.06.17 0 0 14
Kíméletesség és hatásosság szempontjából a Braunra szavazok. Csak az a baj, hogy két-három napos borostánál már a pajesznyírót kell használni, és ez sok pepecselést jelent.

1 mm-es kérdésben szerintem meg lehet játszani, hogy az ember kétnaponta borotválkozik, és mindig délután.

Mirage Creative Commons License 2002.06.17 0 0 13
Nálam csak a kíméletesség volt a szempont. A Braun 5414 nagyon bevált. Értem mit mondasz, de ezzel az 1mm-es dologban nem tudok tanácsot adni.

Talán a hajnyíró 1mm-esre beállítva... :))
Na jooo csak vicceltem...

Előzmény: géza gumikutya (12)
géza gumikutya Creative Commons License 2002.06.14 0 0 12
Üdv,

Nekem nincs erős szakállam, sőt, elég gyengének mondható. De mégis szeretném mindenhol kb 1 mm-esnek meghagyni. Melyik lehet egy olyan, lehetőleg olcsóbb márka/típus, ami tudja ezt?

indexuldozottje3 Creative Commons License 2002.04.18 0 0 11
"Ezzel szemben a Philishave körkései elpusztíthatatlanok. Ráadásul van belőle az akkumulátorosokon kívül egy kisebb, elemes változat is -- bár azt nem próbáltam, nem tudom, elég jól vág-e. "

Hát, remélem, a másfél év nem számít örökkévalóságnak, mert nekem annyi idő alatt ment tönkre egy kés. A 96-os ára volt 1500 Ft. Amúgy nekem akkor a kis elemes borotvám volt, ami került 2500-ba, és 2 késes. Egyszerűbb volt venni egy újat, abba berakni a rossz kést, majd visszavittem garanciális javításra, hogy sorry, de az új borotvámban tönkrement a kés. Garanciában cserélték. A kis elemes is pont olyan jó, mint a nagyobbak.

Amúgy van Braunom is, szóval van tapasztalatom :)

A Braun sokkal gyengébb erős szakállal, a Philishave a jobb. DE az utóbbitól nekem kipirosodik a bőröm, a másiktól nem. Az ádámcsutka környékére nem is merek menni Philips-szel, mert a végére már fáj. Azonban hangsúlyozom, ez nálam jelentkezik, másnál nem biztos, hogy így lesz. Alkatrész-árilag mindkettő aranyárban van, de szerencsére tényleg nem gyakran mennek tönkre.

Szóval erős szakállra én a hagyományos borotválkozást ajánlom, Wilkinson Protector 3D + borotvahab, nekem ez vált be (de a bajszomat mindig a Braunnal borotválom, mert ott szoktak pattanásaim lenni, és azt a sima borotva levágja)

Előzmény: H_G (4)
kula-klán Creative Commons License 2002.04.18 0 0 10
sokat gondolkoztam magam is a kérdésen,mígnem arra gondoltam,kellene egy harmadik választás is.A választás eredmény az Epilady volt.

Maximális pontszám.

Philips,Braun kuka.

Mirage Creative Commons License 2002.04.18 0 0 9
Az alaposság nem kérdés. Inkább az, hogy erős legyen, ne nyúzzon. A Philips persze, hogy divatosabb, jobb a design is. De néhány régebbi topicban azt írták, hogy kivörösdhet a bőr...de ez tudom, hogy alkati kérdés...

Miért is nem lehet ezt úgy kipróbálni, mint a kocsikat a szalonban? ;))

Azért köszi eddig is mindenkinek a segítséget, holnap délelőtt veszek vmilyet...

Előzmény: gypeter (8)
gypeter Creative Commons License 2002.04.18 0 0 8
Én akkus Braun Flex Intergrált használtam 5 évig, semmi gondom nem volt vele. A szita 4 év után lett lyukas. (A használati útmutató szerint ezt két évente cserélni kellett volna) Az 5 év mindennapos használat után ment tönkre a beépített NiMH akku, ezt már nem cseréltettem ki, hanem vettem helyette egy akkus Braun Syncro-t. Ez jóval gyorsabban nyír, mint az elődje, és 3 hétig bírja egy töltéssel. (A Flex Integral kb. 10 napig bírta) Körkéses Philips-et egyszer próbáltam (a típusára már nem emlékszem), de nem tűnt olyan alaposnak a nyírás, mint a Braun-nal.

Első villanyborotvám vásárlása előtt én is sokáig töprengtem, hogy milyen rendszerűt vegyek. Akkor az döntött, hogy többek véleménye szerint a rezgőkéses változatok (Braun) jobban kímélik a bőrt és így érzékenyebb arcbőrre jobban ajánlottak. Nem tudom, hogy ez igaz e, de nem bántam meg a Braunt.

H_G Creative Commons License 2002.04.18 0 0 7
Agresszívabbnak nem mondanám, mert egy tárcsa elforgatásával ki lehet emelni vagy be lehet süllyeszteni a forgókéseket; ha 1-es vagy 2-es fokozaton hagyod, alig áll ki és a legkényesebb kanyarban se mélyed a bőrbe. A Philips általában, arc-szerte hagy egy pici borostát, de a pengés-habos borotválkozáshoz képest mindenképpen ilyen érzésed lenne, a kicsivel alaposabb Braunnal is!

A két villany között váltani nem volt kellemetlen -- egyetlen különbség, h. a Philipset kis körökben kell mozgatni, a Braunt meg egyenes vonalakban, lentről fölfelé kellett. (Ja, és annak a pajesznyíróját külön is be lehetett kapcsolni, a Philipsé csak a borotva-résszel együtt műxik; ezen viszont még most, évek után is meg tudok lepődni minden reggel :)

Előzmény: Mirage (5)
evibly Creative Commons License 2002.04.18 0 0 6
Hali!

Nekem az három körkéses Philipsem (akkus) van és amire én használom, arra teljesen jó. Ugyanis nekem eléggé (sőt, nagyon) erős szakállam van, és ezzel a villanyborotva elég nehezen tud elbánni. Ezért csak akkor használom, amikor elutazok, mert akkor praktikusnak bizonyul, de kétnapos borostára (nálam) már nem jó. Egyszerűen sokáig tart vele leszedni és szinte lenyúzza a bőröm. Ja, és ha kész vagyok, akkor sem érzem azt, hogy normálisan megborotválkoztam és ez tök zavartó tud lenni...

Normálisan én csak rendes pengéssel tudok borotválkozni.
Tehát attól tedd függővé, hogy milyen a borostád. Sajna Braunom nem volt, ezért abban nem tudok segíteni. Az viszont biztos, hogy a Philips elég rendesen össze van téve, profin meg van csinálva.

üdv: evibly

Előzmény: Mirage (5)
Mirage Creative Commons License 2002.04.18 0 0 5
H_G köszi a tippet!
Philips körkései nem agresszívebbek a rezgőkéshez képest? Elbánnak 2-3 napos sörtével is? Milyen volt a váltás neked?
Előzmény: H_G (4)
H_G Creative Commons License 2002.04.18 0 0 4
Csakis Philips!

Annak ellenére mondom ezt, hogy az én pofámat simábbra gyalulta a Braun. (Majdnem 15 évig használtam azt.) De van egy nagyon súlyos konstrukciós hibájuk: a szita (a vékony perforált fémlemez, ami a bőrrel érintkezik) nagyon-nagyon vékony és gyenge anyag (muszáj hajlékonynak lennie) és igen könnyen elpattan két lyuk között.

Ha már elpattant és nem veszed észre, a penge hozzáfér a bőrődhöz és szánt bele egy véres csíkot. Ha észreveszed, nem használhatod tovább a borotvát, amíg nem mész el egy szaküzletbe és nem veszel új szitát (ez kb. 600 Ft volt az utolsó braunos évemben, de nem tartják bármelyik Keravillban).

Ezzel szemben a Philishave körkései elpusztíthatatlanok. Ráadásul van belőle az akkumulátorosokon kívül egy kisebb, elemes változat is -- bár azt nem próbáltam, nem tudom, elég jól vág-e.

Előzmény: Mirage (3)
Mirage Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3
Kicsit feldobom a topic-ot. A napokban szeretnék venni egy villanyborotvát. A munkahely miatt naponta borotválkozom Mach3-mal. Eddig OK is, szuper is, meg minden.

A gond az, hogy ha elutazom akkor kellene egy olyan megoldás, ami elbánik 2-3 napos sörtével is és nem lesz cékla-fejem tőle. A penge azért nem jó ilyenkor, meg sokszor elég nomád körülmények közt használnám. Sátorozás, erdő stb...

Braun vs Philishave??

Előzmény: G.G. (-)
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2
off
nektek nem fáj a hátatok borotválkozás közben? :(
on
MRY Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1
de most komolyan….

…ez engem is érdekelne, mivel pengével problémás a borotválkozás. Most végre rászánnám magam, hogy vásároljak egy villanyborotvát. A két márka közül nem tudom melyiket válasszam. Kipróbálni persze nem tudom. :-(
Valahogy a Philishave szimpibb nekem, de nem tudom hihetek-e az új "lift & cut" hatásosságában. (quadra action)

G.G. ha megvetted már a borotvád, nem írnád le a tapasztalatod? (vagy valaki, aki használ ilyen szerkentyűt…)

-MRY

zsosz Creative Commons License 2001.04.27 0 0 0
a Philips eddig 0x hagyott cserben...
Előzmény: G.G. (-)
G.G. Creative Commons License 2001.04.27 0 0 topiknyitó
Érdekelnek érvek, és ellenérvek a két márkáról...
Köszi:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!